İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma
-
Keşke bizim ülkede de ruhban okulları olsa da cenazelerin kırkına gitmekten öte bir vasfı olmayan güruhun yerine teolog yetişse.
-
eline sağlık güzel bi çalışma olmuş.
-
Konuya faydası dokunacağını düşündüğüm bir link. Olaya çift taraflı bakmakta fayda var.
sorularlahristiyanlik.blogspot.com.tr/2012/12/incilde-muhammed-geciyor-mu.html
-
Çalışma derken? Olum 100 yıldır var la bu. Senden önce 5 milyon kişi aynı şeyi iddia edip sonra tepki gösterirler diye uzaklaştı dfsdsf. http://goo.gl/ufN5hu
Aynı kelimenin İncil'in pek çok yerinde geçtiğini ve bu yerlerde yıkılıp, yakılıp, kölelere satılmak gibi cümlelerde kullanıldığını biliyor muydun? Ya da kelimenin linguistik incelemesinin neden Muhammed'le ilgisi olmadığını?
http://www.wrestedscriptures.com/a08islam/song5v16.html
http://www.apologeticspress.org/APContent.aspx?category=8&article=4749
Beni yanlış anlama şimdi, hayatta en eğlenceli bulduğum şeylerden birisi dinler arasındaki çekişme.
Bak buradada birisi araştırma yapıp Kuran'da Shiva'dan ve shakti'den bahsedildiğini bulmuş :O
http://viprayami.blogspot.com.tr/2012/02/hindu-deity-god-shiva-shakti-found-in.html
krypt tarafından 27/May/14 10:49 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Hristiyanlık bir kitap dini değildir bu bir.
iki;
Hristiyanlara göre çoklu ilah anlayışı yoktur hepsi bir bütünün farklı yansımalarıdır, islamdaki vahdeti vücut'un canlı halidir hristiyanlık. Kısa bir örnekle bir a4 kağıda tanrı diyelim, sen bu a4 kağıttan küçük bir parçayı koparır dışını etle sararsan ve buzluğa koyarsan bu a4 kağıt parçası kağıtlığından bir şey kaybetmez, etrafına sardığın eti aldığında o yine kağıttır ve a4 bütüne aittir yani hristiyanlık der ki tanrı yer yüzüne etiyle kemiğiyle inmek isterse iner.
üç;hristiyanlıkta isa peygamber değildir, hem tanrı, hem mesih hem de havarilerinin (peygamberlerinin) eğiticisidir.
dört; hristiyanlar kuran'ın incillerden türetildiğine ve müslümanların kâfir olduğuna inanır.------------------------------------------
hristiyan teolojisiyla islam teolojisi yakından uzaktan birbirine benzemez. hristiyanlıkta bütün ve amaç önemlidir, islamda kurallar önemlidir.
hocam ben hristiyan ülkede yaşıyorum :) eski kız arkadaşım hristiyandı v.s. yani bu konuları iyi biliyorum da bunun konumuzla ne ilgisi var..
ayrıca yazdıklarında bazı yanlışlıklar var..
hristiyanlık çeşit çeşittir öncelikle.. mesela trinity denilen 3lemeye inananlar da var ama isa nın bir peygamber olduğuna inanan da var v.s.
kitap dini değildir demişsin bunu da anlamadım.. her rahibin elinde bir tane incil var, burada ilahiyat öğrencilerini görüyorum, ayrıca bazen onların fakültesine gidip ders çalışıyorum kutsal kitaplarını görüyorum.. bir sürü hristiyan arkadaşım var ve sürekli dinleriyle ilgili şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
ve yazdıklarının konuyla uzaktan yakından ilgisi yok.. sanki benim aldığım bu kitap müslümanların yaptığı bir şey de .. onların kitapları yokmuş..
bunlar da 1-2-3-4 üne cvp olsun..
Sorularının cevabını burada bulabilirsin. Tekrarlıyorum hristiyanlık bir kitap dini değildir, İsanın tanrılığını sorgulayan kişi zaten hristiyan olamaz. Yazdıklarımın senin arayışınla doğrudan ilişkisi var.
-
Gözümsünüz, emeğe saygı, güzel bir araştırma yapılmış, yapıcı eleştiriler dışındakileri kınıyorum
, teşekkürler. -
tüh ya yazdıklarım silindi
neyse tekrar yazayım...
muhammed ismi incilde geçiyor diye, hristiyanların kitabı yoktu denilecek kadar ileri gidileceğini ilk kez gördüm :) gidin bir kiliseye, papazın elinde ne vardır? orada söylenen şarkılar nereden geliyor? hristiyan ilahiyat fakültelerine gidin öğrencilerin ne okuduklarına bakın.. bunu bir hristiyana söylerseniz gülerler valla.. hiç mi amerikan filminde pederin elinde incil görmüyorsunuz,adam dinini bunla anlatıyor, tanrının sözleridir deniyor..
genel olarak hristiyanlarda tanrı 3 tür ama hepsi tek tanrıdır. baba-oğul-kutsal ruh, buna 3 leme deniyor. ancak bu hristiyanlar için tamamen geçerli değildir, çünkü h.z. isa ya sadece peygamber diyenler de var, hem tanrının oğlu hem ortağı diyenler de, hem de o isa bu isa değil diyen de.. benim çok hristiyan arkadaşım var fırsat buldukça bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.. bir çoğu babamız isa der mesela..
@krypt, verdiğin linkleri henüz detaylı olarak incelemedim ama benim kast ettiğim mana bakımından bu böyledir demek değil. Defalarca yazdım %100 olarak doğrudur demiyorum. Sadece o kelimenin çevirisi ve telaffuzu Muhammed e tekabül ediyor. Ama bu mana bakımından yani Muhammed = H.z. Muhammed dir diyemem. Ama kelimenin çevirisi ne yaparsanız yapın böyledir. Sen de dersin ki muhammed lafı, o zamanki ibrani döneminde aydınlık anlamındaymış.. ben de tamam derim olabilir. çünkü anlatmak istediğim oradaki muhammed ismi peygamberi kesin kast etmediği. Ama üstteki ayetleri okursanız birisini tarif ettiğini görürsünüz ve orada he is altogether Muhammed gibi bir şey çıkınca ben mantıken düşünebilirim ki bu kişi h.z. peygamber olabilir. ama olmayabilir de.. o yüzden %100 demiyorum diyorum. Doğrusunu Allah bilir..
hindulara gelince :)
=Subhan+Allah
=Ganapati+Allah ------------Subhan=Ganapati(Sanskrit)
=Shiva+Allah ------------Ganapati=Shiva(rigveda)
=Shiva+Shakti
=ShivaShakti
=Subhan+Allah
=Ganapati+The Almighty Godadamın mantığa bak nereden shiva yı çıkarıyor :) ayrıca kaynak olarak naik zakir i vermişler ki bu adam hala sağdır ve tüm hindu, budislere meydan okumuştur, istediğiniz ne varsa hangi soruyu sorarsanız cevabını vermeye hazırım, bunlar hindu, budist, islam, hristiyanlık, musevilik ile ilgili olabilir diye açık çek vermiştir.. adam peace tv nin sahibidir, kendisine ulaşmak kolay.. bu konuyla ilgili muhtemelen de konuşmaları vardır ancak çoğunda türkçe alt yazısı yok (ingilizcesi acayip anlaşılmaz) ama bu adamı kaynak gösterip de kur'an da bu çıkıyor demek komedi gibi bi şey, adam dünyadaki sayılı popülerden biri bu konuda..
-
bir de utanmadan hristiytan ülkede yaşıyorum diyosun daha temellerini bilmvxiyosun. senin yazdıklarını değil de destekleyenleri gördükçe üzüldüm. araştırma ne demek ondan bihaber memleket.
-
Prometheus bunu yazdı
bir de utanmadan hristiytan ülkede yaşıyorum diyosun daha temellerini bilmvxiyosun. senin yazdıklarını değil de destekleyenleri gördükçe üzüldüm. araştırma ne demek ondan bihaber memleket.
yanlış söylediğim neymiş benim söyler misin? sen hayatında kaç tane hristiyanla konuştun? ya da bir kilisiye gidip ayin dinledin mi? putperestim diyip islam üzerine nutukların bittikten sonra bir de hristiyanlığa mı dadandın?
-
unbalanced bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
yanlış söylediğim neymiş benim söyler misin? sen hayatında kaç tane hristiyanla konuştun? ya da bir kilisiye gidip ayin dinledin mi? putperestim diyip islam üzerine nutukların bittikten sonra bir de hristiyanlığa mı dadandın?
dostum herkesi kendiniz gibi sanmaktan vazgeçin. önceki mesajlarıma bakarsan daha lisede bile hristiyan forumlarında uzun tartışmalara girdiğimi söyledim. sayı olarak çok olmasa da birebir de görüştüm, ayine katılmadım fakat birçok kiliseye gittim yurtdışında da gittim, inceledim.
bak retret'in verdiği linkler var. onları bi oku da onlara cevap ver. ben daha fazlasını yazarım da hem hristiyanlığı savunacak değilim hem de hiçbir şekilde konuşma amacı olmayan sadece kendi görüşüne takım tutar gibi bağlanmış kişilere boşuna laf anlatarak kendimi yoramam. ne desem açığımı arıyonuz, dediğim esas şeylere değil demediğim şeylere cevap veriyonuz.
hristiyanlık konusuna gelince, islam hakkında bilgi paylaşsam (görüş bile değil, bilgi) senin ne alakan var diyonuz şimdi de hristiyanlığa olan bilgime mi ipotek koydun?
biliyorum yani sadece biliyorum. senin gibi "dur lan hristiyanlığın bozulduğunu nasıl kanıtlarım" diye yola çıkıp "araştırma!" yapmıyorum. sonuçtan araştırmaya değil araştırmadan sonuca gidiyorum.
incilden bişeyler cımbızlamışsın, ben kurandan anlamı bozulmayacak şekilde alıntı yapsam hepsini yazman lazım diye çemkirirsin, sen niye anlamı bozulacak şekilde alıntı yapıyosun?