folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı
    dostum tarif değil tahrif, direk değil direkt olucak onları düzelt lütfen,alakasız bi forumda dahi görsem uyarmak için üye oluyorum 

normalde yazdıklarıma çok dikkat ederim, böyle hatalar yapmamaya özen gösteririm,-ki, -de, şey leri yazarken de.. 

ilk mesajıma bakarsan tahrif diye kullandım orda nedense tarif yazmışım hem de defalarca şaşırdım açıkçası :) 

direkt lafına gelince, bunda hatam var çünkü direk olarak yazıyordum hep. direkt yabancı bir kelime ve ben dönderemiyorum o yüzden direk daha kolayıma gelmiş sanırm ama dikkat ederim buna da sağolasın..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam eline sağlık. Şu sınavlarım bi geçsin okuyacağım analizlerini.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Bakın dünyadaki tüm hristiyanların kabul ettiği ve üzerinde mutabık oldukları konular islamla taban tabana zıttır.

İlk kitap                                                                            Orijinal (İslamla birebir örtüşüyor)

İkinci kitaplar                                                   x değeri y olmuş                                              x değeri y olmuş

Üçüncü kitaplar                                y değeri kalmış           y değeri kalmış                      y değeri kalmış            y değeri kalmış

Bugünün kitaplarının tamamında y değeri kalmış, şimdi bizim über zekalı her şeyi çözmüş her şeyi en iyi bilen ama bok içinde yaşayan arkadaşlar, diyor ki, islama ters olan ve tüm hristiyanlıkta kabul gören;

a,b,c,d,e,f,g,x,y,z değerleri tam ilk kitap (ki kitap da değil de işte) ikinciye geçirilirken bozulmuş diyor, yani 3-5 tane götoğlanı rahip oturmuşlar, lan biz bunu nasıl çarpıtırız demişler, efenim şaraptır, domuzdur isa tanrının oğludur vs bin tane şeyi, islamla ters düşsün, götlük yapalım tarih bizi yazsın diye değiştirelim demişler, yani şu iddiaya götümle gülüyorum

Özet olarak; Dünyada bin tane farklı incil aynı şeyi söylüyorsa, söz konusu bozukluğun kökü 1 kitap olmalıdır, birinci kitap düzgündü diyorsan, o zaman bu yanlış kaynak ikinci kitaptı, çünkü dünyanın 4 bir tarafındaki adamlar, lan şarap aslında günah ama gelin biz bir götlük yapalım burayı değiştirelim demezler, hadi şarap güzel değiştirmek işlerine geldi, isaya tanrının oğlu demek dünyanın 4 bir tarafındaki adamlara niye mantıklı gelsin, hadi 3-5 deli yapar bir şey de, bütün hristiyanlar aynı şeyi söylüyorsa kusura bakmasınlar ya bu baştan beri böyleydi ya da ikinci kitapda bozulma yaşandı, eee tam ikinci kitapda bu kadar bozuldu da kimse lan siz nabıonuz demedi mi? Bu tarihe geçmedi mi, elbette bunlar müslümanların ilgileniği konular değiller, onlar babalarından duyduklarını yüzde yüz doğru bellerler ve hiç şüphe etmezler, zaten ahmaklar kendinden eminken, akıllılar daima şüphe içindedir. 

glaurung tarafından 27/May/14 02:24 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

araştırma yapmak demek senin için translatelere "x" "mkhmd" yazıp did you mean beklemekse, sen gerçekten bu işi aşmışsın kardeş tebrikler

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

Kardeşim öncelikle eski ahit (yani eski anlaşma) Tevrattır. Yeni ahit ise incildir. Zira bu kafaya göre bunlar tanrı ile anlastiklari anlamına gelir. Kur'anın eksikliği buradadır, incil kutsal bir kitap olamaz çünkü orada isanin hayatından başka bir şey yok. Onu geçelim muhammed orada peygamber gelecek adı ile geçmez öylesine bir sahistir. Onu da geçelim oradaki muhammed ismini dogrulamak istersen daha derine in tevrat hangi ayetle başlar ona bak. Tanrılar başta yeri ve göğü yarattı. ...

Ne Mutlu Türk Doğana..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    anarsistherif bunu yazdı

Bu basit internet çevirileriyle olacak iş değil ki?

Meal olarak çevirmek ile cümleyi anlam derinliği katmadan çevirmek farklı şeyler. Çeviri noktasını da aşabileceğini zannetmiyorum. dilimiz dünyamızın sınırlarıdır.

en baba incil okuyanı getir çaktırmadanda olsa onu mahmad diye okur bunun araştırmasını arkadaştan önce yapmışlar zaten buyurun.

http://www.youtube.com/watch?v=PwE8loORn34

....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@glarung, kafam iyi değil şimdi yarın okuyunca cvp veririm ..

@WebJas, ben x mi ya da mkhmd mı yazmışm? ifadenin ibranice geçen kısmını bulup translate kullanarak karşılığını gösterdim, bir de bunun okunuşunu gösterdim.. benim mesleğim yazılım hocam, yıllarımı bu iş için harcayamam.. zaten mesajları okursan bu konuda uzman olan kişinin ismini yazdım, o adamın kitaplarını okur, videolarını izlersen detaylı araştırmayı görebilirsin onda.. saatlerce süren konuşmaları var buyur izle..

@ HAZAR_HAN, aynen dediğin gibi hristiyanların yaptığı en büyük hata tevrat'ı (eski ahit) incil in yanına koymaları ve hüküm verilirken eski ahit i daha üstün tutmaları.. bunlar ayrı konular hocam.. ben kitapların doğruluğunu yanlışlığını şusunu busunu savunmuyorum.. şuan piyasada var olan bölümlerden çıkarılmış bir şey..

@Media, videoyu izlemedim hocam da zaten konuda yazdım, bu işi ben çok önceden ahmed deedat dan duymuştum, ondan sonra biraz araştırdım sonra biraz daha araştırdım v.s. internette baktığımda zaten bunlarla ilgili bir sürü yerde geçiyor bu olay.. sadece türkiyede çok bilinen bir şey değildi, ben hem kendime göstermek (daha önce de denemiştim şimdi biraz daha çok deneme şansım oldu translateler için) hem de arkadaşlarla paylaşmak amacındaydım.. yoksa bunu ben keşfettim gibi bir iddiam yok kimden duyduğumu da söyledim zaten :) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

param olsa böyle çalışmaları sonuna kadar desteklerdim..

xxx
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    guzel baslık olmuş.

@by-tet hocam sanada sasırmadım desem yalan olur. nedir yani adam okumasın mı? yada yazmasın mı? bunları yazarkende bi gülümseme geldi bana, yanlış anlama küçümseyici yada alaycı açıyla degil.

basladım bitiremedim su tevratı 900 kusur sayfa ve asırı tekrar var. bi 600 kusur de incil vardı heralde.

bu arada sanada gelsin ;;
    Stromae'den_ Formidable ve
    ? ve Skyler grey- My baby shot me down gelsın

> RitmFarbRacourci tarafından 27/May/14 11:21 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam hakikaten eline sağlık.

bazı arkadaşlar peygamberimizi diğer peygamberlerle yarıştırmaya kalkıyor. tevratta Muhammed peygamberden bahsedilmiyor. tevratta bahsedilen gelecek peygamber, Kuran'da ki İsa peygamberin tanımıyla birebir uyuyor.

yuhanna'da vb.. bahsedilen peygamber, bizim peygamberimizdir.

-Hz. İsa dedi; "...Ama faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecek. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir. (Yuhanna, Bâb 16, Âyet 13)

Kuran'a bakarsak, incilden ve tevrattan tarz bakımından farkları olduğunu görürürüz. incili sahabeler yazmış. tevratta'da yarı hikaye anlatımlı bi tarz var. Kuran'a peygamberimizin kendinden bir tek sözü geçmemiştir.

-Âlemlerin Rabbi'nden bir indiriştir o.

-Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi,

-Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık.

-Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.

-Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız.
    (Hakka 43,44,45,46,47)

Toplam Hit: 19076 Toplam Mesaj: 131