folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Kurtcebe bunu yazdı

edip yüksel ile bi irtibata geç dostum

edip yüksek mi :) hocam o adam ile konuşulmaz.. egoları tavan yapmış, hem biz biliriz modunda ilerliyorlar.. onun grubunda olan arkadaşlarım var onlar da aynı mantık.. hep aynı laf, biz yıllardır bunu araştırıyoruz, bizden daha iyi mi bileceksin .. 

bu bakış açısıyla bakanlarla konuşulamaz hocam, seni dinlemezler bile.. adam ilk mesajımda verdiğim ümmi peygamber lafını bile tevrat-incil okumamış diye çevirmiş... haklı olduğu konular var ama bu adamlar konuşulacak, tartışılacak adamlar değil.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Bişey daha ekleyeyim hocam.

@Prometheus hocama araştırdığı için birşey demiyorum ama tüm konularda mesajı bulununca çok saçma geliyor. Bi kızı sevmeyip sürekli onun hakkında konuşan erkekler gibi.

Yukarıdaki konuyu Allah aşkına söyle araştırmışmıydın? Hiç dikkat edip böyle birşeyle uğraştınmı eline incili tevratı alıp 3 farklı dilde bilmem kaç farklı translatede didik didik ettin mi de tümünü incelemek durumundayız diyorsun ben buna dikkat çekmek istedim.

Senin cevabını almadan ikinci mesajı yazmamın sebebi gözünde işte araştırmıyorsun bağnazsın diyemeyesin diye. Çünkü belirttiğim durumla taassup yapmış oldun. Yani unbalanced hocamın araştırmasına şans dahi vermeden elinin tersiyle itmiş oldun. İnançsızlık inanç haline geldiğinde bu durumlar oluşuyor bana kalırsa bu durumdasın.

edit:  son mesajını okumadan tahmin ederek yazdığım bu cevap beni haklı olduğum konusunda ikna etti

by_Tet tarafından 26/May/14 19:59 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    by_Tet bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

öyle cımbızlamakla olmaz kitabın tümüne bakmanız ve açıklamaları da okumanız lazım =)

bu arada evet 18. yyda yazıldığı kanıtlanmış ve hiçbir hristiyanın kabul etmediği gülüp geçtiği barnabas incilinde faraklit kelimesi geçer

İnanmayıp reddettiğin birşey hakkında nasıl bukadar çok fikrin olabiliyor. Seni ateist olarak biliyorum. Ama her din konusunda senin bir cevabın var. Sence de inanmadığın uydurulma saçma sapan paçavra birşeye göre fazla değer vermiyormusun? Hayır ben müslümanım dinin önemli olduğuna inanırım ama bukadar derinlemesine girmedim gerek görmüyorum. Daha çok inançlı bağlı olsam belki daha fazla araştırırdım. Ama inanmasaydım hiç araştırmazdım tenezzül bile etmezdim sonuçta yok değil mi? Yalan uydurma? 

Kendinle çelişiyosun bence.

Aksine inanmadığın şeyi bilmen gerekir bilmediğin şeye inanmıyorsan bir samimiyetsizlik vardır ortada kendiyle çelişen sizsiniz, konuyla ilgili diyecek birşeyim yok incil hakkında pek bilgim yok

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Kurtcebe bunu yazdı

edip yüksek mi :) hocam o adam ile konuşulmaz.. egoları tavan yapmış, hem biz biliriz modunda ilerliyorlar.. onun grubunda olan arkadaşlarım var onlar da aynı mantık.. hep aynı laf, biz yıllardır bunu araştırıyoruz, bizden daha iyi mi bileceksin .. 

bu bakış açısıyla bakanlarla konuşulamaz hocam, seni dinlemezler bile.. adam ilk mesajımda verdiğim ümmi peygamber lafını bile tevrat-incil okumamış diye çevirmiş... haklı olduğu konular var ama bu adamlar konuşulacak, tartışılacak adamlar değil.. 

Hocam edip yükselin konuştuğu kişilerle çoğu zaman taşşak geçip çoğunu siklememesi bence normal gelmeli sanada okadar hadisten siyerden yola çıkıp kaynak gösteren adamlar konuşsa sende bi noktadan sonra doğru olanı bile mantık yürütmeden inkar eder duruma gelebilirsin.

Ben tartış demiyorum edip yüksel dil bilgisinde uzman birisidir böyle bi şeyden haberi varmı önceden araştırmışmı fikrini düşüncesini öğrenmen için söyledim.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Bişey daha ekleyeyim hocam.

@Prometheus hocama araştırdığı için birşey demiyorum ama tüm konularda mesajı bulununca çok saçma geliyor. Bi kızı sevmeyip sürekli onun hakkında konuşan erkekler gibi.

Yukarıdaki konuyu Allah aşkına söyle araştırmışmıydın? Hiç dikkat edip böyle birşeyle uğraştınmı eline incili tevratı alıp 3 farklı dilde bilmem kaç farklı translatede didik didik ettin mi de tümünü incelemek durumundayız diyorsun ben buna dikkat çekmek istedim.

Senin cevabını almadan ikinci mesajı yazmamın sebebi gözünde işte araştırmıyorsun bağnazsın diyemeyesin diye. Çünkü belirttiğim durumla taassup yapmış oldun. Yani unbalanced hocamın araştırmasına şans dahi vermeden elinin tersiyle itmiş oldun. İnançsızlık inanç haline geldiğinde bu durumlar oluşuyor bana kalırsa bu durumdasın.

edit:  son mesajını okumadan tahmin ederek yazdığım bu cevap beni haklı olduğum konusunda ikna etti

evet, ilkokulda din hocamın incilde mahonun adı geçiyor diyerek anlattığı bu konudan sonra yıllarca ben de buna inanmıştım. lise zamanlarımda hristiyanları göt edecem imana getirecek diye böyle şeylerle hristiyan forumlarına gittim ve hep ben göt oldum. sonrasında da ayrıntılı araştırıp okuyarak (tek taraflı değil herkesin görüşünü okuyarak ve en önemlisi incilleri, tevratları ve kuranın sayısız çevirisini okuyarak) devam ettim. sordun diye anlatıyorum.

not olarak ben ateist değilim putperestim. eski tanrı ve tanrıçalara tapınıyorum. neyse ki benim inancımda misyonerlik yok o yüzden kimseyi imana getirmeye çalışmam =) benim bu konulara mesaj yazışım, windows nasıl kurulur diye bi konuda gördüğüm yanlışı söylemekten daha farklı değil benim için.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Henüz mesajınızı görmeden okumadan ne yazacağınızıbtahmin edebilecek düzeyde sizi yakından tanıyorum. Nasıl hareket ettiğinizi düşünce yapınızı çok iyi biliyorum. Sonuçta ben de sizin gibi düşünebiliyorum. Ancak sizin gibi düşünebilmem inancıma engel değil. Müslümanım inanıyorum ve elhamdülillah diyorum. 

Unbalanced hocam tekrar emeğine sağlık tebrikler :)

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

yanılmıyorsam muhammed arapça övülmüş demek

ibranice ile arapça akraba diller birbirine tahmin ettiğinizde çok daha yakınlar

lovely sözcüğünün ibranicesi mhmd arapçasıda mhdm olabilir telafuzları hakkında bir bilgim yok ama onlarda birbirine benzeye bilir tabiki

bu aynen atatürk kelimesini orhun yazıtlarında aramak gibi ki arasan muhtemelen bulursunda

bence bunu kanıtlamak için aramice dilinde incil bulmalısın gerçi aramicede semitik dil galiba

tam emin değilim tabi yamuluyor olabilirim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Kurtcebe bunu yazdı

Caner Taslaman, bu adamı tek geçerim, süper bir insandır keşke tanışma fırsatım sohbet etme fırsatım olsaydı

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tekrar söyleyeyim %100 kesinlik iddia etmiyorum, benimkisi sadece bir araştırma.. böyle bir şey söyleniyordu ben de bunu araştırdım ve olduğunu gördüm.. ibranice ve arapça dilleri birbirine yakın diller benzerlikleri var zaten.. Ama muhammed lafzının geçmesi de ayrı bir güzellik :)

@Kurtcebe, bu adamlar sadece hadis konularında öyle değiller, hangi konu olursa olsun hep farklı bir şeylerin peşindeler.. hadis konusundakilere katılıyorum tamamen olmasa da ama diğer şeylerine katılmıyorum.. mesela reşat halifeyi elçi (peygamber) ilan ediyor.. kur'an dan 2 tane ayeti kabul etmiyor.. insanlara sürekli hakaret ediyor, kendi gibi düşünmeyen kesinlikle aptal, cahil şu bu oluyor.. eleştirye zerre kadar tahmülü yok v.s. yorumlarını okuyorum, ben edip yüksel i yaklaşık 10 yıldır falan biliyorum hocam :) 

@erebos, caner taslaman gerçekten değerli bir akademisyen ve felsefeci. çok araştırmacı, acayip bir bilgisi var, özellikle hacı-hoca tayfasının erişemediği "bilimsel tartışmalarda" çatır çatır lafını söyleyebiliyor. artık bu çağda onun gibi bilim ile bir şeyleri savunan insanlar gerekiyor, cübbeli gibi hala hikayeler anlatan insanlar değil.. çünkü o tip insanlar, bu çağda yetişen birini ikna edecek kabiliyete, bilgi birikimine sahip değil çünkü bilim bilmiyor, teknoloji bilmiyor.. 

konuyla alakası yok ama ilerde sovyet rusya döneminde yahudi damgasıyla ilgili bir şeyler hazırlamayı düşünüyorum.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Kurtcebe bunu yazdı

Caner Taslaman, bu adamı tek geçerim, süper bir insandır keşke tanışma fırsatım sohbet etme fırsatım olsaydı

Araştırma için teşekkürler hocam. Yazmadan edemeyeceğim Caner Taslamanı bende takip ediyorum gerçekten çok başarılı ve bilgili birisi olduğunu düşünüyorum.

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 19046 Toplam Mesaj: 131