İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma
-
yine mesajlarımda yazdım islami açıdan bunu inceleyen ve bilgisine/kendisine güvendiğim kişi ahmed deedat tır. zaten ben ilk ondan duydum, yani benim keşfettiğim bir şey değil.. o adamın bu konuyla ilgili saatlerce süren bir sürü konuşması var, bir sürü papazla v.s. tartışıyor. türkçe alt yazılı çok yok ama ingilizce biliyorsan izleyebilirsin, iyi derece ibranice de biliyor o adam ve incil-tevrat konusunda uzman biri (müslüman olarak), yani ilgin varsa o adamı dinleyebilirsin bu konuda baya bilgili. Allah rahmet eylesin.
-
unbalanced bunu yazdı
yine mesajlarımda yazdım islami açıdan bunu inceleyen ve bilgisine/kendisine güvendiğim kişi ahmed deedat tır. zaten ben ilk ondan duydum, yani benim keşfettiğim bir şey değil.. o adamın bu konuyla ilgili saatlerce süren bir sürü konuşması var, bir sürü papazla v.s. tartışıyor. türkçe alt yazılı çok yok ama ingilizce biliyorsan izleyebilirsin, iyi derece ibranice de biliyor o adam ve incil-tevrat konusunda uzman biri (müslüman olarak), yani ilgin varsa o adamı dinleyebilirsin bu konuda baya bilgili. Allah rahmet eylesin.
Zakir Naik de takip edilebilir.
-
Evet hocam, o adam da çok güzel, peace tv onun zaten, bi ara adnan oktar ın programına geldi bu zakir, orada biraz hayal kırıklığına uğradım ama sonra fark ettim ki bu adamın haberi yok, adnan oktar ı dışarda islam'a hizmet eden biri olarak görüyorlar, gerçi çıkışta ilk başta öyleydi siyonizme karşı v.s. görünüyordu. o adam da bu yüzden katılmıştır, bilselerdi katılmazdı(lar)..
ayrıca o adamın da bilgisi hinduizm ve budizm üzerine çok fazla (yaşadığı bölgeden dolayı), konuda bazı arkadaşlar o meseleye girdiler de.. ben de o adama sorabilirsiniz demiştim.. Ve bu adamın ingiltere ye girişini yasakladılar geçenlerde. Bir konuşmasından dolayı..
-
unbalanced bunu yazdı
Evet hocam, o adam da çok güzel, peace tv onun zaten, bi ara adnan oktar ın programına geldi bu zakir, orada biraz hayal kırıklığına uğradım ama sonra fark ettim ki bu adamın haberi yok, adnan oktar ı dışarda islam'a hizmet eden biri olarak görüyorlar, gerçi çıkışta ilk başta öyleydi siyonizme karşı v.s. görünüyordu. o adam da bu yüzden katılmıştır, bilselerdi katılmazdı(lar)..
ayrıca o adamın da bilgisi hinduizm ve budizm üzerine çok fazla (yaşadığı bölgeden dolayı), konuda bazı arkadaşlar o meseleye girdiler de.. ben de o adama sorabilirsiniz demiştim.. Ve bu adamın ingiltere ye girişini yasakladılar geçenlerde. Bir konuşmasından dolayı..
Ne dedi?
-
Kurtcebe bunu yazdı
Herşeyin, bütün maddi varlığın sadece enerji+enerjinin yoğunlaşmış hali olan atomlardan ibaret olduğunu, uzun bi süreçte elverişli bi ortamda kimyasal tepkimeler ile bi gezegende biyolojik bi evrimle rastlantısal bi çeşitlenme yaşandığını son durakta ise insan beyni gibi bi şeyin meydana geldiğini tüm bu zincirleme olayların rastlantısal (bildiğimiz tesadüf değil zincirleme bi determine) bi süreç doğrultusunda meydana geldiğini mantıksal olarak doğru bulup kabul etmek sanki benim işime gelmiyor amk.
Ahlak denen nerden geldiği, kökeni belli olmayan bişeyi kabul etmeden bi hayat sürüp gerçekliği istediğim gibi bükebilme, çalıp çırpma her türlü yoldan hazzın dibine vurma sanki benim işime gelmiyor.
Yani bende isterdim mananın maddenin bi ilizyonu olduğu teorisini ancak öyle değil hangi dine inanırsınız bilmem agnostiklikte mantıklı gelebilir ama ateizm insanlık tarihindeki en büyük dogmadır heleki bu yüzyılda. pagan dinlerden bile. yoksa dinler hakkında her türlü konuşuruz, gerçi dinler terimide neyse, tek bi tanrı varsa tek bi insan doğasına göre din olur.
tam tersi müdür. ben istemez miydim ibadet edip sonsuza kadar mutlu olmayı? ben istemez miydim herkesin her şeyin elbet bir gün adaletle tanışacağını? kolay olan %1 ihtimal ile bile eğer varsa sonsuz cehennemi, azabı kabul etmek değil yani. tersinden anlamışsın.
-
Daniel-Koo bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Ne dedi?
allah yok din yalan kandırdım zaa xd demiş :)
şaka bitarafa allahı kim yarattı sorusuna yaptığı açıklamayla bitti o adam benim gözümde
-
usama bin ladin e terörist falan değildir dediği için, provoke ediyormuş milleti v.s.
bi çok ülkede sanırım yasaklanmış kanada, hindistan, ingiltere :D
açıklama yapıyor bunları izleyebilirsin
https://www.youtube.com/watch?v=gFfyV47cFdQ
https://www.youtube.com/watch?v=oUphBjiTfXo
https://www.youtube.com/watch?v=e3j_pgpFPNo
korkutmuş adamları :)) bu arada son videolarına baktım da ingilizcesini baya düzeltmiş.. çok eski videolarındaki konuşmaları nasıl öyle yaa.. bir kelimeyi bile anlamak için çok zorlanıyorsun..
adam incilden ders veriyor hristiyana :)
https://www.youtube.com/watch?v=OLDn-bxRHHc
adam diyor ki bi kişi desin ki isa incilde ben tanrıyım dediğini, ben ona iman edeceğim :) hodri meydan çekiyor..
unbalanced tarafından 28/May/14 21:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Kurtcebe bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Ne dedi?
allah yok din yalan kandırdım zaa xd demiş :)
şaka bitarafa allahı kim yarattı sorusuna yaptığı açıklamayla bitti o adam benim gözümde
aynen o çok efsane :D
Felsefe'den çakmıyor muhtemelen, çaksa böyle bir örnek vermezdi. Ona takılmam fazla, ben diğer açıklamalarına falan bakıyorum denk gelirse.
-
bence sen insanın içindeki arzu tanımını yanlış anlamışsın, her insan sonsuza kadar yaşamayı kendini beğendirmeyi mutlu olmayı arzu eder ama arzuda öncelik maddi dünyada istediği gibi hiçi bir kanun yada ahlak prensibi tanımadan istediğini elde etmek anlık yaşamaktır. Soyut olan istekler ise daha sonradır.
Yani sen şimdi sonsuz bi hayatın olacağı farklı bi boyuta kesin olarak iman etsen ve bunada kendini inandırsan genede yeryüzünde karşılaşacağın haz verecek şeylerde helal haram gibi yol ayrımına girdiğin anda o sonsuz hayat inancın ikinci plana düşecek.
edit: ben bu kadar konuşuyorumda çokmu helal haram takıyorum, alakası bile yok ahlaksızın tekiyim ben ama bunu kabul ederim inkar etmem, ve gerçektende benim aklımın ürettiği tanrı modeli gönderdiği son dindeki bütün vasıfları taşıyor (çelişkiye düşdüğüm aklemediğim şeylerde yığınla var hala daha araştırıyorum orası ayrı)
Fizikten anlayan arkadaşlar bilirki fizik=matematiktir. Eğer bi insan gözünün göreceği fizik kurallarında sıra dışı birşeye şahit olursa bu onu hayli şaşırtır, ama tanrı fiziksel evrende kendi koyduğu kuralları çiğnemeyeceği için bi mucize gösterecekse işte bu matematikle olur. İşte buna hiç bi insan itiraz edemez.
Zodiac tarafından 28/May/14 22:04 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
@glarung, kafam iyi değil şimdi yarın okuyunca cvp veririm ..
@WebJas, ben x mi ya da mkhmd mı yazmışm? ifadenin ibranice geçen kısmını bulup translate kullanarak karşılığını gösterdim, bir de bunun okunuşunu gösterdim.. benim mesleğim yazılım hocam, yıllarımı bu iş için harcayamam.. zaten mesajları okursan bu konuda uzman olan kişinin ismini yazdım, o adamın kitaplarını okur, videolarını izlersen detaylı araştırmayı görebilirsin onda.. saatlerce süren konuşmaları var buyur izle..
@ HAZAR_HAN, aynen dediğin gibi hristiyanların yaptığı en büyük hata tevrat'ı (eski ahit) incil in yanına koymaları ve hüküm verilirken eski ahit i daha üstün tutmaları.. bunlar ayrı konular hocam.. ben kitapların doğruluğunu yanlışlığını şusunu busunu savunmuyorum.. şuan piyasada var olan bölümlerden çıkarılmış bir şey..
@Media, videoyu izlemedim hocam da zaten konuda yazdım, bu işi ben çok önceden ahmed deedat dan duymuştum, ondan sonra biraz araştırdım sonra biraz daha araştırdım v.s. internette baktığımda zaten bunlarla ilgili bir sürü yerde geçiyor bu olay.. sadece türkiyede çok bilinen bir şey değildi, ben hem kendime göstermek (daha önce de denemiştim şimdi biraz daha çok deneme şansım oldu translateler için) hem de arkadaşlarla paylaşmak amacındaydım.. yoksa bunu ben keşfettim gibi bir iddiam yok kimden duyduğumu da söyledim zaten :)
Kardeşim zaten tanrının sözü olmayan incilin (ki kuran burada aksaklıklar yaşar) içinde muhammed geçmesini niye bu kadar önemsedin ki ?? Tevratta ve incilde muhammed ve ahmet ismi geçer sence dedesi buna istinaden torununa(peygambere) bu ismi koymuş olamaz mı ?
Mesela iyi inceleyecek olursan Isanin ikinci adı immanueldir. Halbuki bu isim ona verilirken annesi akıllıca davranmış -Tevratta işeya bölümün de bakireden doğacak bir immanuel gelecek yazar- Isaya bu ismi de koymuştur..
Baturay_Turkmen tarafından 22/Haz/14 12:15 tarihinde düzenlenmiştir