folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma



İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek
    Bandito bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    Bandito bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

    bir de utanmadan hristiytan ülkede yaşıyorum diyosun daha temellerini bilmvxiyosun. senin yazdıklarını değil de destekleyenleri gördükçe üzüldüm. araştırma ne demek ondan bihaber memleket.

    yanlış söylediğim neymiş benim söyler misin? sen hayatında kaç tane hristiyanla konuştun? ya da bir kilisiye gidip ayin dinledin mi? putperestim diyip islam üzerine nutukların bittikten sonra bir de hristiyanlığa mı dadandın? 

     

    dostum herkesi kendiniz gibi sanmaktan vazgeçin. önceki mesajlarıma bakarsan daha lisede bile hristiyan forumlarında uzun tartışmalara girdiğimi söyledim. sayı olarak çok olmasa da birebir de görüştüm, ayine katılmadım fakat birçok kiliseye gittim yurtdışında da gittim, inceledim. 

    bak retret'in verdiği linkler var. onları bi oku da onlara cevap ver. ben daha fazlasını yazarım da hem hristiyanlığı savunacak değilim hem de hiçbir şekilde konuşma amacı olmayan sadece kendi görüşüne takım tutar gibi bağlanmış kişilere boşuna laf anlatarak kendimi yoramam. ne desem açığımı arıyonuz, dediğim esas şeylere değil demediğim şeylere cevap veriyonuz.

    hristiyanlık konusuna gelince, islam hakkında bilgi paylaşsam (görüş bile değil, bilgi) senin ne alakan var diyonuz şimdi de hristiyanlığa olan bilgime mi ipotek koydun?

    biliyorum yani sadece biliyorum. senin gibi "dur lan hristiyanlığın bozulduğunu nasıl kanıtlarım" diye yola çıkıp "araştırma!" yapmıyorum. sonuçtan araştırmaya değil araştırmadan sonuca gidiyorum.


    incilden bişeyler cımbızlamışsın, ben kurandan anlamı bozulmayacak şekilde alıntı yapsam hepsini yazman lazım diye çemkirirsin, sen niye anlamı bozulacak şekilde alıntı yapıyosun?

    http://inciswf.com/baamididinburayiterket.swf

     

    desteğe falan mail atmadan direkt konu altından yazıyorum bu herifi şikayet ediyorum

    http://inciswf.com/baamididinburayiterket.swf

     

    hocam kusura bakma da tahribatta tanıdığım en gereksiz en götü kalkık adamsın, ben lafımı sakınmam yaşın benden epeyce büyük ama madem sen adam gibi düşünemiyosun biraz kendine gelmen için faydalı buluyorum bunu söylemeyi.


    test 1 2
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Espiri olsun diye yazdım yoksa kimseye inandığı savunduğu şey için hakaret etmem :) o espirinin orada gideceğini düşündüm yazdım

    En kalkık felanlar filanlar olabilir sevmiyebilirsin. Lafı sakınmazmış amk internette sakınanı sikmiyorlar tabi sakınmazsın

    Bandito tarafından 27/May/14 13:17 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek
    Bandito bunu yazdı

    Espiri olsun diye yazdım yoksa kimseye inandığı savunduğu şey için hakaret etmem :) o espirinin orada gideceğini düşündüm yazdım

    En kalkık felanlar filanlar olabilir sevmiyebilirsin. Lafı sakınmazmış amk internette sakınanı sikmiyorlar tabi sakınmazsın

    hocam bura diğer forumlar gibi değil buluşmalar filan oluyo, forum dışında da insanlar birbiriyle tanışıyo haberin olsun, ayrıca sevmiyorum demedim seni sevip sevmemem için tanımam lazım, sadece hareketlerin yersiz ve gereksiz. internette lafını sakınanı sikmiyolar diyosun da bak bakalım önüme gelene laf ediyo muyum, senden başka sanırım 2 müride daha hareketlerinden konuşmalarından dolayı laf etmiştim o kadar. bence ben değil sen forumda olmanın gazına geliyosun, espri olsun diye yaptığın şeyi bi zahmet ciddi konularda yapma

    edit: hatta bak hocam ben bu tip konulara yorum bile yazmıyorum, konulara pek hakim değilim. yazdığım yanlış olur, ucu birine dokunur, ayıp olur diyorum

    hsyN tarafından 27/May/14 13:49 tarihinde düzenlenmiştir

    test 1 2
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    çizdim


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    İnsanların kendi inançları hakkında başkalarıyla tartışması çok saçma.

    Fizik, matematik, kimya, genetik vb tartışırsın anlarım da.

    Gözle görülmeyen elle tutulmayan, sadece duygularla ve kalp ile bağlı olunan inançlar hakkında tartışmak nedir lan ?

    Kimsenin eline birşey geçmediği gibi, bir sonuca varılamadığı gibi(tarafların egosunu tatmin etmesini sonuç saymazsak) insanların arası bozuluyor.

    Herşeyi geçtim birbirinize küfür etmişsiniz yav.

    Herkes insan hacı, çirkefleşmeye gerek yok. Birbirinizi insan olarak sevin, müslüman-atesit-hristiyan olarak sevmeyin bu kadar geri kafalı olmayın...


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    hahahah


    kahrolsun bağzı şeyler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    yok yani ismi geçmese inanmıcak mısınız amk ne ayaksınız la


  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    Eski ahiti, yeni ahiti, Kuran'ı okumamış kimseler "en çok dinde ki çelişmeleri seviyorum" diye anlamsızca yorum yapıyor ya bayılıyorum böylelerine...

    Sorsan bi bok bilmez eziğin tekidir ama iş konuşmaya geldi mi konuşurda durur.

    Her kitapta verilen hükümler(kanunlar) farklıdır. Fakat bunları çekişme olarak sayamazsınız. Çünkü İsa peygamber yahudilere seslenirken "Size haram edilenleri, helal etmeye geldim" demektedir.
    Yani hükümlerin kitaptan kitaba farklılık göstermesi normaldir. Fakat anlatılan temel şeyler de bir çekişme bulamazsınız.

    Kuran'da "bu kitap o kitapların tasdikleyicisidir(doğrulayıcı)" gibi bir çok yerde ifade var. Kuran'ı bitirmiş, Tevrat'ı da henüz bitirmesemde büyük bi bölümünü okumuş biri olarak ayrıntıya girmeden kısaca 2-3 örnek vermek istiyorum. Bir çoğunuza o kitapların doğrulayıcı olduğunu gösterecektir:

    -Eski ahitlerde der ki "Rab yeri göğü 6 günde yarattı. Sonra ki gün dinlendi"
    -Kuran'da der ki "Yemin olsun, biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri altı günde yarattık. Ve bize hiçbir yorgunluk dokunmadı." (kaf suresi 38)

    -Eski ahitlerde der ki "Lut kavmi helak edilmeden önce İbrahim'e rab ve 2 meleği gitti. İbrahim onlara buzağı ikram etti, onlar yediler. İbrahim rab ile Lut kavmini helak etmemesi konusunda ikna etmeye çalıştı. (50 iyi insan varsa yine de helak edecek misin? ya 40 iyi varsa? ya 30, ya 20, ya 5 iyi varsa? vb.. gibi isteyen okusun) Sonra 2 melek Lut kavmine gitti ve orayı helak etti.
    -Kuran'da der ki Lut kavmi helak edilmeden önce 2 elçim İbrahim'e gitti. İbrahim onlara buzağı ikram etti ama onlar yemeğe dokunmadı. İbrahim çok iyi huyluydu. Elçileri Lut kavmini helak etmemesi için ikna etmeye çalıştı. Fakat elçiler "Rabbin emri çoktan gelmiştir" dediler ve Lut kavmini helak ettiler. (ayet ile bakmak isteyen bir çok yerde geçer ama. örnek olarak hud 69-76)

    -Eski ahitte(ve bildiğim kadarı ile yeni ahitte de) der ki "Rab yeri göğü yarattı... Sonra insanı kendi suretinde yarattı."
    -Kuran'da der ki "Gökleri ve yeri ortaya çıkarandır, Fâtır'dır O. Size, benliklerinizden eşler yapmıştır; davarlardan da çiftler. Bu tarz içinde üretiyor sizi. O'nun benzeri gibi bir şey yoktur. Gereğince işiten, gereğince görendir O."(şura suresi 11.ayet)

     


    Şimdi Kuran'ın neden diğer kitapları doğrulayıcı olduğu anlaşıldı mı? Kuran resmen cevap veriyor. Kelime kelime muhteşem bi düzeltme/doğrulama var.

    Eski ve Yeni ahitte bu ve buna benzer hatalar vardır. Kuran'a göre bunların sebebi hahamlar ve ruhbanlardır. Ayetleri 3-5 kuruşa satarak ve kelimelerin yerleriyle oynayıp yeni anlamlar kattığı yazılıdır. Bunu bugün bizim hadisçilerin Kuran tefsiri yaptığı haline benzetiyorum
    Sonuç olarak bunların düzeltimi Kuran'da olmuştur. Yeni ahit hakkında çok bir bilgim yok. Fakat kişisel görüşümce Eski ahitte Allah ve melekler çoğu yerde karışmış gibi.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı

    Gözle görülmeyen elle tutulmayan, sadece duygularla ve kalp ile bağlı olunan inançlar hakkında tartışmak nedir lan ?

     

     

     

    Hayır din sadece kalple inanılan iman edilen bişey değildir ha hayatı kendi akışına bırakmış hiç sorgulama yeteneğine ihtiyaç duymadan ben inanıyorum diyen insan varmıdır vardır (zaten insanlığın çoğu bu sınıfa girer)

     

    Ama bir din varda o dinin tanrısı kendi doğa yasalarını çiğnemeden insanlara din-ahlak kuralı öğütleyecek ve kendisinin var olduğunu ölümün başlangıç olduğu gibi insanlık tarihinin en büyük iddaasını ispatlayacaksa o zaman o dinin kitabı yeryüzündeki en rasyonel ve mantıklı kitap olması gerek,

     

    gönderildiği çağda değindiği konuların çağın ötesinde olması (zamandan bağımız) gerek,

    kendisinin gerçek bi mucize olduğunu kanıtlamak için içinde taşıdığı sayısız matematik kodlama sistemiyle insan mantığının fizik kuralları çiğnenmeden algılayacağı en büyük mucize olan imkansız olasılık hesaplarını barındırması gerek, (çünkü insanın doğasında sadece açıklaması olamayacak şeylere tanık olduğunda sıradışı bir nedenin varlığına inanma gereksinimi vardır)

    içerdiği kuralların insan sosyal hayatıyla doğrudan bağlantılı konuları ele alması gerek,

    bizim evrende bildiğimiz yaratılmış en kompleksli yapıya sahip cisim olan beynin ürettiği aklı tek referans kabul etmesi gerek,

    tüm çağlar boyunca tüm kabilelere (balta girmemiş ormanların baldırı çıplak kabileleri dahil) temel mesajı herşeyin kaynağının tekillikten geldiğini söyleyen elçiler silsilesinin son durağının olduğu gönderilecek son dinin bulunduğu coğrafyanın özel bi konumu olması gerek,

     

    işte o yüzden din tartışılacak bi mevzudur mantığının her zaman sorgulanması üzerine düşünülmesi felsefe üretilmesi gereken yeryüzündeki gelmiş ve gelecek en büyük konu başlığıdır.

    insan nerden geldiğini nereye gittiğini bütün bu tiyatroyu anlamlandırmak zorundadır.


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2010
    Erkek

    http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_in_the_Bible

Toplam Hit: 15616 Toplam Mesaj: 131