folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası



Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek

    İslam’ın mirasla ilgili hükümlerini düzenleyen ayetler temel olarak Nisa suresi 11 ve 12. ayetlerdir. Bu ayetlerde mirasçıların hakları belli oranlar verilmek suretiyle düzenlenir. Aşağıda bu ayetleri veriyorum:

    Nisa / 11-12 (Y. Nuri Öztürk)
    Allah size çocuklarınızla ilgili olarak şunu öneriyor: Erkek için, iki dişinin payı kadar. İkiden fazla kadın iseler ölenin bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer çocuk sadece bir kadınsa, mirasın yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığından ana-babanın her biri için altıda bir hisse olacaktır. Ölenin çocuğu yoksa ve kendisine ana-babası mirasçı olmuşsa bu durumda anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa, anasının payı, yapacağı vasiyetten ve borcundan arta kalanın altıda biridir. Babalarınız var, oğullarınız var. Siz bunlardan hangisinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Allah'tan gelen bir buyruğu önemseyin. Hiç kuşkusuz Allah herşeyi bilir, tüm hikmetlerin sahibidir.
    Zevcelerinizin geriye bıraktığının yarısı sizindir, eğer onların çocuğu yoksa. Eğer onların çocuğu varsa, vasiyet ettikleri ve borçları ödendikten sonra geriye bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Eğer sizin çocuğunuz yoksa bıraktığınızın dörtte biri zevcelerinizindir. Eğer sizin çocuğunuz varsa bu durumda, yaptığınız vasiyet ve borcunuz ödendikten sonra geriye kalanın sekizde biri zevcelerinizindir. Eğer miras bırakan erkek veya kadının ana-babası ve çocuğu yok da erkek kardeşi veya kız kardeşi varsa, bu kardeşlerden herbirine altıda bir düşer. Kardeşler bundan fazla ise bu takdirde onlar, yapılmış bulunan vasiyet ve borç ödendikten sonra üçte bire ortaktırlar. Kimseye zarar verilmemelidir. Allah'tan bir öneridir bu. Allah Alîm'dir, Halîm'dir.

     

    Bir aile düşünelim;
    Bir baba, eş, üç kız çocuk, Babanın annesi ve babası.

    Üç  kiz  evlata  mirasin  2/3'ü,  ana  ve  babanin  her  birine  1/6,  karisina  1/8  kalacaktir.

    Bu  durumda,  matematik  yapalim:   
     
     (2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8  )=  27/24  =  1,125  bulunur

    1.0 olması gerekirdi.Bu sonuçta oranın hatalı olduğu gözükmektedir.Bu şekilde mirasın % 112,5 mirasçılara dağıtılmaktadır.%100 oranın üzerinde dağıtım yapmak imkansızdır.

     

    Lütfen dinsiz ilan etmeyin sadece merak ettiğim ve neden böyle olduğunu düşündüğüm için bilen veya çözüme ulaşanların yorumlarını almak için yazıyorum.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    http://ercansahin.net/dusuncelerim/kurandaki-bilimsel-yanlisliklar/

     

     

     

    Kur'an'da Nisa suresi 11 ve 12. ayetlerinde miras paylaşımına dair verilen oranlara göre hesap yapıldığında matematik hatası olduğu görülür. Oranlar hatalıdır ve hesap tutmaz. Oran hatalarını giderebilmek için avliye ve reddiye yöntemine başvurulur. İlköğretim seviyesindeki bir oran hesabında hata yapılmış olması, Kur'an'ın insan ürünü olduğunun en önemli kanıtıdır.

     

    ŞERİATTE MİRAS HUKUKU

    Nisa-11. Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
     

     

    Nisa-12. Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Çocuğunuz yoksa, sizin de, yapacağınız vasiyetten ve borçtan sonra, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır (zevcelerinizindir). Çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır (zevcelerinizindir). Eğer bir erkek veya kadının, anababası ve çocukları bulunmadığı halde (kelâle şeklinde) malı mirasçılara kalırsa ve bir erkek yahut bir kızkardeşi varsa, her birine altıda bir düşer. Bundan fazla iseler üçte bire ortaktırlar. (Bu taksim) yapılacak vasiyetten ve borçtan sonra, kimse zarara uğramaksızın (yapılacak)tır. Bunlar Allah’tan size vasiyettir. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, halîmdir.


    Bu ayetlere göre varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kız evlat, bir ana, bir baba ve eşini bıraktı.. Yukarıdaki ayetlere göre miras paylaşımı şöyle olacaktır:

    Üç kız evlada mirasın 2/3′ü, ana ve babanın her birine 1/6, karısına 1/8 kalacaktır.

    Bu durumu, matematiksel olarak hesaplarsak:

    (2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 bulunur! (Halbuki 1,0 olması gerekirdi!..)

    Bu sonuç Kur’an’da verilen oranların hatalı olduğunu göstermektedir. Çünkü mirasın %112,5 u mirasçılara dağıtılamaz. Böyle %100′ün üstünde bir dağıtım yapmak imkansızdır.

    ÖRNEK:

    Adam ölüyor. Geride kalan varisler şunlar; eşi, 3 kız çocuğu, annesi ve babası..

    Buna göre miras dağıtım oranları Nisa suresi 11. ve 12. ayetin de şöyle bildirilmiştir:

    Kız çocuklarına mirasın 2/3 ü
    Anneye mirasın 1/6 sı
    Babaya mirasın 1/6 sı
    Eşine mirasın 1/8 i

    ————————————

    Adamın kalan mirasını 120 milyar farzedelim:

    120 x 2/3 = 80 çocuklara
    120 x 1/6 = 20 anneye
    120 x 1/6 = 20 babaya
    ——————————
    toplam = 120 Görüldüğü gibi mirastan eşe hiç para kalmadı.

    Eğer eş de almış olsa;
    12 x 1/8 = 15 Eşe düşen pay
    —————————-
    Toplam = 135

    Ortada ise 120 milyar var. Eşe 1 kuruş dahi kalmadı.

    İşte bu, Kur’an ayetlerinin hatalı olduğunu gösterir.

    Halife Ömer’in Hataya Karşı Avl Yöntemi:

    Bu hatayı düzeltmek için Ömer “avl”, “avliye” olarak adlandırılan basit bir yöntem geliştirdi. Bu yöntem allah’ın verdiği oranlardan yola çıkıp bir noktada ufak bir değişiklik yaparak oranların tümünü değiştiren ve toplamı %100 olacak yeni oranlar elde eden bir yöntemdir… Günümüzde İslam hukuku miras konusunda bu yöntemi esas alır.

    Avl yöntemiyle bir anlamda Kur’an ayetlerinin dışına çıkılmakta ve Kur’an’a göre şeriat uyguladıklarını söyleyenler, mecbur kalarak kendi uydurdukları hüküm ve yöntemi kullanmaktadırlar.

    Avl yöntemi ile şu yol izlenir :

    27/24 oranında payda 27′ye yükseltilerek 27/27 = 1 oranına ulaşılır.

    Böylece varislerin yeni oranları;

    Üç kızın toplam payı: 2/3 = 16/24 yerine 16/27
    Annenin payı: 1/6 = 4/24 yerine 4/27
    Babanın payı: 1/6 = 4/24 yerine 4/27
    Zevcenin payı: 1/8 = 3/24 yerine 3/27

    olacak şekilde değiştirilmiş olur.

    Yani matematik olarak yanlış olan, ama çaresiz ve zorunlu kalınarak hileli bir yöntemle oranlar değiştirilmek suretiyle paylaşımın sağlanması yoluna gidilmiştir.

    Görüldüğü gibi ayetlerde belirtilen oranların kullanımı mümkün olmadığı için bu oranlar değiştirilmiştir ve başka oranlar kullanılmaktadır.

    Böyle basit bir dört işlem hatasının, her harfi, her kelimesi Allah sözü olduğu bildirilen Kur’an’da yer alması, Allah gibi kusursuz bir varlığın hatası olmasa gerek. O halde, bu hatanın sebebi ne olabilir dersiniz?

    Bu, Kur’an’ı Muhammed’in uydurduğunun en önemli delili midir?

    Bu hata şimdiye kadar izah edilememiş, mantıklı, bilimsel bir yanıt verilememiştir.

    Diğer çelişkiler “müphemdi, müteşabihdi ” diyerek, kelimeleri çarpıtarak, tahrif ederek, yanlış bilgiler verip demagoji yaparak bir şekilde geçiştirilebilir. Ancak Matematik laf değil, işlem ister. Matematik de mecazilik, müteşabihlik sökmez.

    Nitekim Halife Ömer’de sökmediğini görmüş ve Avl denilen aldatma yöntemi uygulamıştır.

    Bu ayetlerdeki hatayı anlayanlar ve çözüm bulamayanlar ama hala Kur’an’ı Muhammed’in uydurmadığını düşünenler aşağıdaki soruları yanıtlamaya çalışmalıdırlar. Çünkü ana-babadan alınmış, hazıra konulmuş imanın tazelenmesi ve sorgulanması gerekir. Gördüğü yanlışlara rağmen imanında direnmek imansızlıktan daha kötüdür. Eğer Tanrıya inanıyorsanız ve bilen, gören, işiten, hesap soransa Tanrı, sahte imanları da, gerçek imanları da iyi bilmesi gerekir. Aldatılamaz, kandırılamaz. Kendisini alet ederek dünya menfaatleri elde edenlerden de, yanlışı göre göre, bile bile onların peşinden gidenlerden de hesap sormasını iyi bilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=ZnR46vWeSp4&feature=player_embedded



    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2005
    Erkek
    0,125 kısımda bereketi

    011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2009
    Erkek

    http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/15888/miras-paylasiminda-eksik-veya-fazla-cikmasi-avl-ve-reddiyye.html


    Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    diamonique bunu yazdı:
    -----------------------------

    http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/15888/miras-paylasiminda-eksik-veya-fazla-cikmasi-avl-ve-reddiyye.html


    -----------------------------

     

    mesele de orada.

    nedne böyle bir yönteme başvurmak gerekiyor???


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek

    Sen bunu tamamıyla çarpık olarak hesapladığından sonuç yanlış çıkmıştır.

    Nisa,11'de ölen kişinin (erkek) mal paylaşımı, Nisa,12'de ise eğer eşlerinizden biri ölürse ardından yapılacak mal paylaşımını anlatmaktadır.

    Ve bahsettiğin kişi ölürse malının 2/3 ünün çocuklarına 1/6 sının anasına 1/6 sınında verilmesi lazımdır. Eşine birşey kalmadı diyeceksiniz. Merhumun annesi ve babası da oğullarının helalini eşini korumak ve gözetmekle yükümlüdür.Şimdi bakalım işlem doğru mu?

    2/3+1/6+1/6=24/24=1,0

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Lan ben asıl neye sinir oluyom biliyon mu Allah Kuran'ın hemen hemen her yerinde analayasınız diye size bu kadar kolay analttık diyo ya bide ulan gelde kafayı yeme yaa :D Sayın Allah,şu yukarıdaki tavsiyeni kullarına bir oranla bakalım kaçta kaçı bunu anlayabilmiş ?? Bu durumda ya sen bizi geri zekalı yaratıp bizle dalga geçiyorsun kolay bunlar diye yada o yadasını sen anladın ben üstüme günah almiyim şimdi nede olsa tüm dizginler sende..


    Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2009
    Erkek

    Mesela ailenin 4 tane erkek çocuğu oldu. Ama kuranda bunun için spesifik bir bilgi yok. O zaman o çocuklara miras vermeyecek miyiz? Kuranda o zaman tüm ihtimalleri baz alarak ayrı ayrı miras paylaşamı yapılsa yüzlerce sayfa bunun için ayrılır. Zaten yazıyı okusan bunu görebilirdin.

    "Kur’an’da –deyim yerindeyse- mirasın paylaşımı konusunda gereken formüller verilmiş, hesabın nasıl ve hangi ölçüler kullanılarak yapılacağı hususu gösterilmiştir. Yoksa, verilen bu sayıların dışında bir artma veya eksiltmeye gidilemeyeceğine dair bir ifadeye yer verilmemiştir. Sözkonusu ayette zikredilen “Allah’ın hududu/sınırları” ifadesi, orada verilen sayıların sabitliğini değil, onların (üçte bir, dörtte bir gibi) metodolojik olarak hesaplamalarda baz alınmalarının gerekliliğini ve paylaşım tablosu ne olursa olsun, bu ölçülerin değişmezliğini vurgulamaya yöneliktir."

    "Bununla beraber, Nisa suresinin 11-12. ayetlerinde mirasla ilgili payların değişik versiyonları verilmiştir. Bunlar konuyla ilgili hesaplamaların temel unsurlarıdır. Bu sabit olmayan -ve zaten olması matematik açısından mümkün olmayan- bu oranlarla ilgili hükümler verildikten sonra surenin 13. ayette "...İşte bütün bu hükümler, Allah'ın koyduğu hükümler ve çizdiği sınırlardır..." denilerek, verilen sayıların, hesaplamanın temel oranları olduğunu, bu oranlar baz alınarak hesapların yapılacağına işaret etmek üzere, anlaşılması gereken konu "hudud/sınır" ifadesiyle açıklanmıştır. Ayette geçen “hudud” sınır anlamındadır. Bu kelime Türkçe’ye aynı anlamıyla geçmiştir. Nitekim, “Falanca köyün hududu”, onun sınırları anlamında kullanılmaktadır. Bu kelime Tapu-kadastroda sıkça kullanılır. Birilerinin aklı bunu almıyorsa, İslam’ın bunda ne suçu vardır."


    Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2010
    Erkek

    angels_demos bunu yazdı:
    -----------------------------

     

     

    • Sen bunu tamamıyla çarpık olarak hesapladığından sonuç yanlış çıkmıştır.

      Nisa,11'de ölen kişinin (erkek) mal paylaşımı, Nisa,12'de ise eğer eşlerinizden biri ölürse ardından yapılacak mal paylaşımını anlatmaktadır.

      Ve bahsettiğin kişi ölürse malının 2/3 ünün çocuklarına 1/6 sının anasına 1/6 sınında verilmesi lazımdır. Eşine birşey kalmadı diyeceksiniz. Merhumun annesi ve babası da oğullarının helalini eşini korumak ve gözetmekle yükümlüdür.Şimdi bakalım işlem doğru mu?

      2/3+1/6+1/6=24/24=1,0

      myteril 3 weeks ago

     

     

     


    -----------------------------

    Kesinlikle !

    hocam kuran da hata olması mümkün değildir.Hatalı işlem yapıyorsunuz.

    Arapçanın eğitimini almış, okuma yazma bilen biriyim ( Kuran-ı Kerim ve dini eğitimler, resmi yazışma dili olan arapça).Kendim ayrıca arap asıllıyım.Doğal olarak arapça olarak okunan hemen hemen her cümleyi, kelimeyi anlarım.Telafuz ederim vs..

    Arapçanın tam olarak eğitimini almış, hakkıyla bilen kişilerden yayılan çevirileri ( mealleri) okumanızı tavsiye ederim.

    Mesela Elmalılı hamdi yazır.


    opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    birincisi  si bu nasil bir laftır böyle bi lafı ilk defa duymuştum:

      Bu, Kur’an’ı Muhammed’in uydurduğunun en önemli delili midir?


    kuran da hata olduguna bırakın inanmak böyle bir şeyi iddaa etmek bile sacmalıktan öte degildir.

     

    şu müslümanlıkla dinle ugraşmak neden insanların bu kadar hoşuna gidiyor anlamış değilim acaba bu dünyada  kendi dinlerini bu kadar yozlaştırmaya çalışan

    başka bir ülke var midir cok merak ediyorum.

     

    bu yanlış dediğiniz şeydede bizim çözemediğimiz bir başka bir şey olduguna eminim.

     

    burada ki tek yanlışlık kuranda değil o kurana gereken değeri vermeyen insanlıkta yanlışlık vardır.

     

    ayrıca şu lafı kullanarak : Böyle basit bir dört işlem hatasının,

     bir sürü hesap yaparak matematik kullanarak bu yanlış bulunmuş  ne malum o basit dediğiniz matematik de bi yanlışlık varsa , matematiği ilk bulan bir hata

    yaptıysa , bu yüzden bende  matematiğin doğru sonuçlar verdiğine inanmıyorum  , eğer ki bir şeye inanmamak istiyorsanız o nu kötülemek istiyorsanız bir

    yerinden bir kulp takabilirsiniz  bende matematiğin doğru sonuçlar verdiğine inanmıyorum ve dünyada ki bütün matematiksel hesapları yanlış kabul ediyorum.

    yani demek istediğim odur ki sen bir şey nasil görmek istersen öyle görürsün  kuran veya her hangi bir şey sana uymuyorsa onu bir şekilde kötüleyebilrisin.

    tabi ki sorgulamak körü körüne bağlanmamak gerekir bazı şeylere ama  din konusunda hangi din olursa olsun eğer böyle bir şeye inanıyorsan sorgulamak

    biraz saçma eğer ki sorgulayacaksan da başkasının lafı ile değil her zaman kendi araştırmanı yapıp o şekilde  karar vermek gerekir .

     

     

     


    Nev-i Şahsına Münhasır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Her şey bitti miras mı kaldı? Neye takılmışınız lan böyle.


    while (1<2)
Toplam Hit: 18905 Toplam Mesaj: 109