Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası
-
yapılan yorumların hepsini okudumda konudan çok yapılan yorumlara taktım ben; kimisi demiş ben matematiğe inanmıyorum, kimisi demiş kutsal kitabı eline alıp okuyunca otomatikmen inanmış oluyorsun, bazılarıda demeye çalışmış ki; "inanıyorsan araştırmayacaksın" beyler kendinize gelin gerçekten inanan insan araştırır, inceler hür iradesine göre bir karar verir ya inanır yada inanmaz . Son olarak; "Kendinizi bilirseniz açılır gözünüz." diyorum ve daha mantıklı yaklaşımların gelmesini diliyorum .
-
eXceptioN bunu yazdı:
-----------------------------
yapılan yorumların hepsini okudumda konudan çok yapılan yorumlara taktım ben; kimisi demiş ben matematiğe inanmıyorum, kimisi demiş kutsal kitabı eline alıp okuyunca otomatikmen inanmış oluyorsun, bazılarıda demeye çalışmış ki; "inanıyorsan araştırmayacaksın" beyler kendinize gelin gerçekten inanan insan araştırır, inceler hür iradesine göre bir karar verir ya inanır yada inanmaz . Son olarak; "Kendinizi bilirseniz açılır gözünüz." diyorum ve daha mantıklı yaklaşımların gelmesini diliyorum .
-----------------------------Ya abi onuda bırak içine sor ya içine sor
ben neyim desin bi
İnsanın içinde yoksa dinide şeytanlığa asmaya kesmeye kullanıyor, kitabı bırak inandığı peygameri gelse imana getiremez. -
Konuyu açan şahsa:
Daha konu başlığı yazarken bile dil bilgisi kullanımından bihabersin Kuranda yazarken "da" eki birleşik yazılır.
gelmişsin matematik hatasından bahsediyorsun, sen git kumdan kale yap en iyisi bilgisizliğinle insanların kafasını karıştırmana gerek yok...
-
nolanded bunu yazdı:
Konuyu açan şahsa:
Daha konu başlığı yazarken bile dil bilgisi kullanımından bihabersin Kuranda yazarken "da" eki birleşik yazılır.
gelmişsin matematik hatasından bahsediyorsun, sen git kumdan kale yap en iyisi bilgisizliğinle insanların kafasını karıştırmana gerek yok...
-----------------------------İlkokul çocuğu ağızlarıyla laf sokmaya çalışacağına doğrusunu öğretde insanların kafası karışmasın.
Edit : Yok arkadaş bu memlekette din ve siyaset konuşulmaz onu anladım....
-
manhyak bunu yazdı:
Bir aile düşünelim;
Bir baba, eş, üç kız çocuk, Babanın annesi ve babası.
Üç kiz evlata mirasin 2/3'ü, ana ve babanin her birine 1/6, karisina 1/8 kalacaktir.
Bu durumda, matematik yapalim:
(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 = 1,125 bulunur
1.0 olması gerekirdi.Bu sonuçta oranın hatalı olduğu gözükmektedir.Bu şekilde mirasın % 112,5 mirasçılara dağıtılmaktadır.%100 oranın üzerinde dağıtım yapmak imkansızdır.Lütfen dinsiz ilan etmeyin sadece merak ettiğim ve neden böyle olduğunu düşündüğüm için bilen veya çözüme ulaşanların yorumlarını almak için yazıyorum.
-----------------------------Bi kere sorulan soru yanlış bence.. Bu miras kimden kalıyo ? miras kalması için birinin ölü olması lazım değilmi ? burda baba yaşıyo, babanın annesi, babasıda yaşıyor.. bu miras kimden kalıyo bide onu söyle bari ?
-
kuranda sizler olarak hitap edilenler genelde erkeklerdir..oerdada anlatılmak istenen eşiniz öldüğündedir..
-
Lan ne çeşit yaratıklarsınız lan siz inanmadığınız birşeyin;(İslamiyet) doğruluğu ve yalnışlığı sizi neden geriyo? diyorum ve dikkat edin inançlarınız yargılamıyorum...
+
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. M.KEMAL ATATÜRK
-
Ne mutlu anayasalar hepsini ayarlamıştır. Ne gerek var ki eski püskü kitabın içindeki adaletsiz miras paylaşımına.
-
Ya hemen taşlamasalar zilyon tane çıkarırım bunun gibi tutarsızlık. Geçmişte çok güzel siteler vardı bunları döken hepsini toplu olarak veren birçoğu kapandı ama mirrorlarını almıştım.
-
manhyak bunu yazdı:
İslam’ın mirasla ilgili hükümlerini düzenleyen ayetler temel olarak Nisa suresi 11 ve 12. ayetlerdir. Bu ayetlerde mirasçıların hakları belli oranlar verilmek suretiyle düzenlenir. Aşağıda bu ayetleri veriyorum:
Nisa / 11-12 (Y. Nuri Öztürk)
Allah size çocuklarınızla ilgili olarak şunu öneriyor: Erkek için, iki dişinin payı kadar. İkiden fazla kadın iseler ölenin bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer çocuk sadece bir kadınsa, mirasın yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığından ana-babanın her biri için altıda bir hisse olacaktır. Ölenin çocuğu yoksa ve kendisine ana-babası mirasçı olmuşsa bu durumda anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa, anasının payı, yapacağı vasiyetten ve borcundan arta kalanın altıda biridir. Babalarınız var, oğullarınız var. Siz bunlardan hangisinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Allah'tan gelen bir buyruğu önemseyin. Hiç kuşkusuz Allah herşeyi bilir, tüm hikmetlerin sahibidir.
Zevcelerinizin geriye bıraktığının yarısı sizindir, eğer onların çocuğu yoksa. Eğer onların çocuğu varsa, vasiyet ettikleri ve borçları ödendikten sonra geriye bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Eğer sizin çocuğunuz yoksa bıraktığınızın dörtte biri zevcelerinizindir. Eğer sizin çocuğunuz varsa bu durumda, yaptığınız vasiyet ve borcunuz ödendikten sonra geriye kalanın sekizde biri zevcelerinizindir. Eğer miras bırakan erkek veya kadının ana-babası ve çocuğu yok da erkek kardeşi veya kız kardeşi varsa, bu kardeşlerden herbirine altıda bir düşer. Kardeşler bundan fazla ise bu takdirde onlar, yapılmış bulunan vasiyet ve borç ödendikten sonra üçte bire ortaktırlar. Kimseye zarar verilmemelidir. Allah'tan bir öneridir bu. Allah Alîm'dir, Halîm'dir.----------------------------------------------------
Bir aile düşünelim;
Bir baba, eş, üç kız çocuk, Babanın annesi ve babası.
Üç kiz evlata mirasin 2/3'ü, geriye kalandan ana ve babanin her birine 1/6, karisina 1/8 kalacaktir.
tolam miras 3/3 olsun.Kızlara 2/3 ü gitti geriye 1/3 kaldı. Bunun 1/6 sı anaya 1/6 sı babaya yani 1/3 ün 1/6 sı = 1/18 anaya ve 1/18 de babaya buna göre(1/3)-(1/18)-(1/18) = (4/18) şimdi bununda 1/8 karısına yani = 1/72 karısına bu durumda (4/18)-(1/72)=(15/72) geriye bu şekilde kaldı. Bu şekilde olamaz mı?
Yani orda söylenenleri uyguladım doğru değilmi?