folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası

Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

nolanded,Gördüğüm en saçma savunma! her tarafını yamamaya çalışıyorsunuz, ağzınızda sakız olmus, 50 çeşit yorum getiriyorsunuz apaçık bir ayete bile, o kadar yorumlasam 1>2 ifadesini de doğru çıkarırım, sadece bu değil birsürü farklı şey, şeytan ayetleri, ahzab suresindeki malum ayetler, hepsinde aynı muhabbet, dikiş tutmuyor artık 1500 sene öncenin kitabı, uyanın.

madem mutlak oranlar değildi, ne diye beşte üçü ona, sekizde biri buna denmiş, çoğunluğunu karısına verin kalanını çocuklar paylaşsın vs, deseymiş.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar bilmeyip sormak, anlamadan yorum katmaktan çok daha iydiir ve günah değildir.Asıl ilim yapmadan konuşmak günahtır.Sürekli şunu banlayın onu banlayın diyenlerin genelde söyleyecek bir sözü olmuyor.Konuyu açan mürid ve takipçilerin akıllarında soru işareti kalacak sizin yüzünüzden.Ben dahil...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar bilmeyip sormak, anlamadan yorum katmaktan çok daha iydiir ve günah değildir.Asıl ilim yapmadan konuşmak günahtır.Sürekli şunu banlayın onu banlayın diyenlerin genelde söyleyecek bir sözü olmuyor.Konuyu açan mürid ve takipçilerin akıllarında soru işareti kalacak sizin yüzünüzden.Ben dahil...

bilmediği için laf sokuyordur, ben o konuya hakim değilim, paylaşımda hata olduğuna inanmıyorum, akşam elmalıdan okuyacam, 10 ciltlik setin dvd sini yapmışlar güzel de indeksi falan var aradıklarımı anında buluyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Son donemde, derin konularla ilgili tartismalarda, dusunceye saygidan ote direk din hocasi moduna giriliyor. Bu tip asagilama, fisleme ve sifat yakistirma gibi insanlari forumdan sogutacak davranislara tolerans gosterilmeyecektir...

2*2=4 ise buna 5 diyenlerde olabilir. Neden 4 veya neden 5 in cevabini adam akilli saygili bir sekilde ifade etmek zorundasiniz. Ve nedense bu saygisizlik ve dusunce hosgorusuzlugunu muhafazakar kafalar daha fazla yapiyor, sonrada magdur edebiyati oynuyorlar ama yemez !

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

manhyak bunu yazdı:

İslam’ın mirasla ilgili hükümlerini düzenleyen ayetler temel olarak Nisa suresi 11 ve 12. ayetlerdir. Bu ayetlerde mirasçıların hakları belli oranlar verilmek suretiyle düzenlenir. Aşağıda bu ayetleri veriyorum:

Nisa / 11-12 (Y. Nuri Öztürk)
    Allah size çocuklarınızla ilgili olarak şunu öneriyor: Erkek için, iki dişinin payı kadar. İkiden fazla kadın iseler ölenin bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer çocuk sadece bir kadınsa, mirasın yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığından ana-babanın her biri için altıda bir hisse olacaktır. Ölenin çocuğu yoksa ve kendisine ana-babası mirasçı olmuşsa bu durumda anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa, anasının payı, yapacağı vasiyetten ve borcundan arta kalanın altıda biridir. Babalarınız var, oğullarınız var. Siz bunlardan hangisinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Allah'tan gelen bir buyruğu önemseyin. Hiç kuşkusuz Allah herşeyi bilir, tüm hikmetlerin sahibidir.
    Zevcelerinizin geriye bıraktığının yarısı sizindir, eğer onların çocuğu yoksa. Eğer onların çocuğu varsa, vasiyet ettikleri ve borçları ödendikten sonra geriye bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Eğer sizin çocuğunuz yoksa bıraktığınızın dörtte biri zevcelerinizindir. Eğer sizin çocuğunuz varsa bu durumda, yaptığınız vasiyet ve borcunuz ödendikten sonra geriye kalanın sekizde biri zevcelerinizindir. Eğer miras bırakan erkek veya kadının ana-babası ve çocuğu yok da erkek kardeşi veya kız kardeşi varsa, bu kardeşlerden herbirine altıda bir düşer. Kardeşler bundan fazla ise bu takdirde onlar, yapılmış bulunan vasiyet ve borç ödendikten sonra üçte bire ortaktırlar. Kimseye zarar verilmemelidir. Allah'tan bir öneridir bu. Allah Alîm'dir, Halîm'dir.

Bir aile düşünelim;
    Bir baba, eş, üç kız çocuk, Babanın annesi ve babası.

Üç  kiz  evlata  mirasin  2/3'ü,  ana  ve  babanin  her  birine  1/6,  karisina  1/8  kalacaktir.

Bu  durumda,  matematik  yapalim:   

(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8  )=  27/24  =  1,125  bulunur

1.0 olması gerekirdi.Bu sonuçta oranın hatalı olduğu gözükmektedir.Bu şekilde mirasın % 112,5 mirasçılara dağıtılmaktadır.%100 oranın üzerinde dağıtım yapmak imkansızdır.

Lütfen dinsiz ilan etmeyin sadece merak ettiğim ve neden böyle olduğunu düşündüğüm için bilen veya çözüme ulaşanların yorumlarını almak için yazıyorum.

eğer bunu yaşar nuri yayınlamıssa.. işlem hatası da wrdır .. okuma hatasıda wardır yazım ımla... ve anlama....

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MY91
    MY91's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

nolanded,Gördüğüm en saçma savunma! her tarafını yamamaya çalışıyorsunuz, ağzınızda sakız olmus, 50 çeşit yorum getiriyorsunuz apaçık bir ayete bile, o kadar yorumlasam 1>2 ifadesini de doğru çıkarırım, sadece bu değil birsürü farklı şey, şeytan ayetleri, ahzab suresindeki malum ayetler, hepsinde aynı muhabbet, dikiş tutmuyor artık 1500 sene öncenin kitabı, uyanın.

madem mutlak oranlar değildi, ne diye beşte üçü ona, sekizde biri buna denmiş, çoğunluğunu karısına verin kalanını çocuklar paylaşsın vs, deseymiş.

Kusura bakma sayın hocam senin oturduğun yerden düşündüğünde bulabileceğin kadar basit bir mantıkla yazılmış zaten o kitap(!) dimi?

Tartışma yaratmak yada tartışmak değil amacım. Ama seninde içinde olduğun birkaç mürid kardeşime şunları söylemek istiyorum...

İnanmıyorsan inanma yada nasıl inanmak istiyorsan öyle inan ama benim gibi buradaki birçok kişinin kutsal gördüğü şeyler hakkında konuşurken en azından biraz daha saygılı ol. Eğer islama saygınız yoksa dahi bize olması lazım,bize olan saygınızdan dolayı saygılı olun

Böyle kutsal şeyler hakkında aklınızdan geçeni direk yazmayın,önce bir düşünün...

@AMpul,

savunma amçlı değil ama söyleyeyim... Bir o harika kitabı yamamaya çalışmıyoruz çünkü o bizim için zaten KUSURSUZ! anlatabildim mi?

Ağzımıza sakız edemedşk,keşke edebilsek te ağzımızdan Allah kelamı hiç düşmeden yaşabilsek!

Dikiş tutmuyor mu artık 1500 sene öncenin kitabı saygı değer hocam? Sen hiç merak etme sen uyanana kadar o kitap senin gibi 1500 kişiyi daha yola getirir,1500 sene daha doğruları söylemeye devam eder... Sen uyandığında artık herşey için çok geç olur...

Saygılar

Hayatı tesbih yaptım... Bazen çekiyorum bazen sallıyorum...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek

MY91 bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

Kusura bakma sayın hocam senin oturduğun yerden düşündüğünde bulabileceğin kadar basit bir mantıkla yazılmış zaten o kitap(!) dimi?

Tartışma yaratmak yada tartışmak değil amacım. Ama seninde içinde olduğun birkaç mürid kardeşime şunları söylemek istiyorum...

İnanmıyorsan inanma yada nasıl inanmak istiyorsan öyle inan ama benim gibi buradaki birçok kişinin kutsal gördüğü şeyler hakkında konuşurken en azından biraz daha saygılı ol. Eğer islama saygınız yoksa dahi bize olması lazım,bize olan saygınızdan dolayı saygılı olun

Böyle kutsal şeyler hakkında aklınızdan geçeni direk yazmayın,önce bir düşünün...

@AMpul,

savunma amçlı değil ama söyleyeyim... Bir o harika kitabı yamamaya çalışmıyoruz çünkü o bizim için zaten KUSURSUZ! anlatabildim mi?

Ağzımıza sakız edemedşk,keşke edebilsek te ağzımızdan Allah kelamı hiç düşmeden yaşabilsek!

Dikiş tutmuyor mu artık 1500 sene öncenin kitabı saygı değer hocam? Sen hiç merak etme sen uyanana kadar o kitap senin gibi 1500 kişiyi daha yola getirir,1500 sene daha doğruları söylemeye devam eder... Sen uyandığında artık herşey için çok geç olur...

Saygılar

küçükken sonlarını felan okumuştum,heyecanlı kısımlarını,çok beğenmiştim,bu arada harry potter ve yüzüklerin efendisini de çok  severim,o kitaplarda kusursuz bir olay örgüsü ve kurgu ile yazılmıştır,tavsiye ederim,aralarındaki tek fark birinin günde 5 vakit seramonisinin yapılması,lotro partileride olmuyor değil nerdler arasında fakat ne yazık kı bu sıklıkta değil,tabi hangisinin daha fantastik olduğunu yorumlamak size kalmış...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

burda güzelce açıklanmış olay: http://www.youtube.com/watch?v=IU69MBr74sw

. . .. . ... .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

gözleri var göremezler, kulakları var duyamazlar, beyinleri var anlayamazlar

bu da böyle bişi demek ki

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

_karantina_ bunu yazdı:

küçükken sonlarını felan okumuştum,heyecanlı kısımlarını,çok beğenmiştim,bu arada harry potter ve yüzüklerin efendisini de çok  severim,o kitaplarda kusursuz bir olay örgüsü ve kurgu ile yazılmıştır,tavsiye ederim,aralarındaki tek fark birinin günde 5 vakit seramonisinin yapılması,lotro partileride olmuyor değil nerdler arasında fakat ne yazık kı bu sıklıkta değil,tabi hangisinin daha fantastik olduğunu yorumlamak size kalmış...

Abi kutsal kitaplar arasında bariz en eğlenceli olanı incil. Çok fantastik bir kitap. Okumayan varsa tavsiye ederim.

Ayrıca önceki yorumumu da yinelerim; adam ayı böldük, denizi yardık falan diyor, siz işlemsel hatalara takılıyorsunuz.

while (1<2)
Toplam Hit: 20930 Toplam Mesaj: 109