folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası

Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sergerde
    sergerde's avatar
    Erkek
    Türkçe meale çeviren kişi yaşar nuri öztürk :):):) Bide diğer fetvalarını yorumlarını okusanıza kaşar pardon yaşar hocamızın :):)

isyanda sergerde....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kurtcebe bunu yazdı:
    -----------------------------

:) Adam bomba amuha ğoym.

Senin niye banlanmadığın yönetimi bağlar, ben birşeyden alınmamışımki öyle bişey olsa bende sana laf koymak için "Kuranda delilleri inkar edenlerin gözleri kapalı kalpleri taşlaşmış hayvandan daha aşşağı bi seviyeye inmiş, hayvanmısınız la siz yoksa diye" cevap yazardım. Ben sadece yazmışımki her yerde milyarların inandığı dini olur olmadık yerlerde gırgıra almayın mazallah her yer sanal ortam değil çıkar mütedehin insanın biri ağrına gider alır bitaraftan kanı diye. Buda seni niye rahatsız ediyorki?

Yani kardaaşşş boşverelim bunları senin gibi inançsızla benim gibi müslüman ama müslümanlığın gerekliğiliğnin çoğunu yerine getirmeyen biri öldüğünde sonuçta makata o pamuk tıkanacak baktın öbür dünyada tık yok gırgıra aldığın dinin mensupları enayi gibi bu dünyadan göçmüş olacak yok bi sorgu sual işi varsa bence fazla gırgıra alma :)

Sabahtan beri yazdıklarımı sana yazmıyorum ha, onların hepsini üzerine alındıysan yanlış yapmışsın. Sen merak etme, biz "Niye Cuma'ya gitmediniz." diye sorulduğunda, "Ben müslüman değilim." diyen arkadaşım 4 yerinden bıçaklandığında, cami avlusunda doğal yollardan ölmüş kediyi görüp, "Amk kodumun satanisti sen yaptın dimi lan." diye babam, dedem yaşında adamlar bana giriştiğinde, karşılık verince de "Baban yaşındaki adama vuruyorsun, terbiyesiz." diye itin götüne sokulduğumda öğrendik dinde hoşgörüyü de, inançlara saygıyı da. Saygıyı hakeden adama gösteririz zaten. Haketmeyen adamla da taşağımı geçerim, ister sokacak laf hazırlasın, ister satır alsın eline, söylediğimin arkasında da dururum, buyursun gelsin.

Bak son paragrafta ne güzel söylemişsin; "O pamuk o makata tıkanacak." Hadi eyvallah.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

yaşar nüri öztürk ün tercümesi ancak o kadar olur..

xxx
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Hata mata yine iki ayet okuduk sevaba girdik. Konuyu açtın arkadaş Allah razı olsun. :) Ama kalbimiz fesat okuduksa vay hâlimize.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sergerde
    sergerde's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı:

Kurtcebe bunu yazdı:

:) Adam bomba amuha ğoym.

Senin niye banlanmadığın yönetimi bağlar, ben birşeyden alınmamışımki öyle bişey olsa bende sana laf koymak için "Kuranda delilleri inkar edenlerin gözleri kapalı kalpleri taşlaşmış hayvandan daha aşşağı bi seviyeye inmiş, hayvanmısınız la siz yoksa diye" cevap yazardım. Ben sadece yazmışımki her yerde milyarların inandığı dini olur olmadık yerlerde gırgıra almayın mazallah her yer sanal ortam değil çıkar mütedehin insanın biri ağrına gider alır bitaraftan kanı diye. Buda seni niye rahatsız ediyorki?

Yani kardaaşşş boşverelim bunları senin gibi inançsızla benim gibi müslüman ama müslümanlığın gerekliğiliğnin çoğunu yerine getirmeyen biri öldüğünde sonuçta makata o pamuk tıkanacak baktın öbür dünyada tık yok gırgıra aldığın dinin mensupları enayi gibi bu dünyadan göçmüş olacak yok bi sorgu sual işi varsa bence fazla gırgıra alma :)

Sabahtan beri yazdıklarımı sana yazmıyorum ha, onların hepsini üzerine alındıysan yanlış yapmışsın. Sen merak etme, biz "Niye Cuma'ya gitmediniz." diye sorulduğunda, "Ben müslüman değilim." diyen arkadaşım 4 yerinden bıçaklandığında, cami avlusunda doğal yollardan ölmüş kediyi görüp, "Amk kodumun satanisti sen yaptın dimi lan." diye babam, dedem yaşında adamlar bana giriştiğinde, karşılık verince de "Baban yaşındaki adama vuruyorsun, terbiyesiz." diye itin götüne sokulduğumda öğrendik dinde hoşgörüyü de, inançlara saygıyı da. Saygıyı hakeden adama gösteririz zaten. Haketmeyen adamla da taşağımı geçerim, ister sokacak laf hazırlasın, ister satır alsın eline, söylediğimin arkasında da dururum, buyursun gelsin.

Bak son paragrafta ne güzel söylemişsin; "O pamuk o makata tıkanacak." Hadi eyvallah.

5 Parmağın beşi bir değil abim. Parmağın ağırdığında elini kökten kesiyormusun ?? Yada hiç kimsenin olmadığı ormanda düşen ağacın sesini kimse duyarmı ??

isyanda sergerde....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

5 Parmağın beşi bir değil abim. Parmağın ağırdığında elini kökten kesiyormusun ?? Yada hiç kimsenin olmadığı ormanda düşen ağacın sesini kimse duyarmı ??

"Saygıyı hakeden adama gösteririz zaten." sevgili abi.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Ulan hepiniz bir numaralı islam alimisiniz, yaşar nuri de cahilin teki dimi, sen kimsin neye dayanarak o mealin yanlış tercüme olduğunu öne sürebiliyorsun, bok atmak için yazıyorsunuz, bu iftira hangi dinde büyük günahtı yav unuttum ak.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

manhyak bunu yazdı:

onur35 bunu yazdı:

konuyu açan arkadaş yanlış işlem yapmış.zaten bi kaç kişi yanlış olduğunu yazmış

din dogmatiktir.dogmatizm de;sorgulamadan,bişeylerin cevabını beklemeden inanmaktır.

isteyen inanır istemeyen inanmaz.

ama her insan bilmediği şeyi merak eder.konuyu açan arkadaş merak ettiğini kabullenmiş,yani kendisiyle yüzleşmekten korkmamış.hatta bide bize sormuş.

ama din konusunda aklında soru işareti olmayan bi insan yoktur heralde.yada çok azdır.

şimdi bazı çılgınlar"din konusunda aklında ? olmayan bi insan yoktur" lafını yanlış anlıcak.

inanç anlamında değil bu söylediğim.insanın yapısı gereği tam olarak bilmediğini merak etme iç güdüsü.

Yuh bukadar saçma bi yorum ilk defa görüyorum. Allah araştırın okuyun doğru olanı bulun dememişmidir ? Bi ayet de geçiyor şuan tam hatırlayamıyorum hatırladığım kadarıyla "İsteseydim hepinizi bana ibadet eder şekilde yaratırdım" gibi bişeydi. Peki sorgulamadan araştırmadan cevap beklemeden yaşasaydık allah a nasıl ulaşacaktık sorarım sana ? Hristiyan bi adam araştırmadan nasıl müslüman olur ? Araştırmadan inansaydık tevrat ile kuran arasındaki farkı nasıl anlardık ? 

Bilmemek kadar doğal bişey olabilirmi ? Acaba yanlışmı hesapladım bide siz bakın nası oluyor bu iş diye konu açıyorum sen kimsin de kuranı sorguluyosun yobaz bunların hepsi diye karşılık alıyorum ( Bazıları için ) . Eee soru soran adama yobaz dicekseniz dinsiz ilan etcekseniz bu adam nası yanlışı düzeltecek kime soracak ? Hz Muhammed i peygamber kabul ediyosunuz. Peygamber kabul ettiğiniz kişi dini yaymak için savaşlara giriyor doruyu öğretmek için çabalıyor. O kişiye hz , peygamber ünvanı takıyosunuz ama müslümanlık hakkında soru soran adama yobaz diyosunuz.  Önce kendinizi düzeltin. Şimdi sorsam hepiniz hz. muhammed in yolundasınız..

Edit: Edeplice cevap veren arkadaşlara tşkr ediyrm..

bak yazdığımı anlamadan yorum yapıyosun.

kanıt beklemeden,sorgulamadan inanmaktır diyorum.bütün dinler böyledir.

nedenini söylicem yine dinsiz yaftasını yapıştırcaklar ama ben yinede söyliyim.

çünkü Allah'a inanan herkes Allah'ı görmeden onun varlığına inanır.Allaha inanmak için onu görmen gerekmiyor.yani onun varlığını görmeden kabul ediyosun.

diğer bi konuda.bize rehber olacak Kitap(Kur'an) zaten gönderilmiş neyi araştırcaksın onu anlamadım.

bizim ülkemizini %99 u hristiyan olsaydı,doğan çocukların %99 u hristiyan olacaktı emin ol.

genellikle insanın birlikte yaşadığı toplum çoğunlukta hangi dini benimsediyse büyüyen çocukta o dini benimsiyo.

"

Kur'an dışındaki kutsal kitapları okumuştur?

keza 2 günlük çocuğun kimliği çıkartılırken,kimliğine "dini=müslüman" yazılıyo.

dogmatizm olayını ben kafamdan uydurmuyorum hocam.şahsi düşüncem falanda değil.biraz araştır.

not=belkide gördüğün en saçma 2. yorumdur.

Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş arar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

sizin matematik zekanız hiç mi yok arkadaş ya.... Soru zaten anlaşılmıyor ygs sorusu gibi... 

Neyse hesaba gelelim.

900 lirası var adamın bu adamın toprak oldu gitti..

900.2/3 (= 600)

+

900.1/6+900.1/6 (= 100)

+

900.1/8  (=37,5)

=737,5  

geri kaldı 900-737,5 = 162,5

geriye kalan kısımda adamın kardeşlerine dağıtılır ya da vasiyet ettiği veya borcu olan kimselere dağıtılır eğer bunlarda yoksa fakirlere dağıtılır. dağıtılır bi şekilde...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

burda güzelce açıklanmış olay: http://www.youtube.com/watch?v=IU69MBr74sw

hala anlamayan var sanırım, tekrar alıntılıyorum mesajımı bu yüzden. oranlar "mutlak" değil "nispi".

. . .. . ... .
Toplam Hit: 20926 Toplam Mesaj: 109