folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası

Kuran Da Miras Paylaşımı Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Erkek

IRET ben konuyu acan arkadasa dinsiz kitapsiz vs dedimmi?o adam hata var diye idda ediyorum demiyor ,merak ediyor ve soruyorum diyor tabiki soracak o başka.

ama şöyle bir durum var inanmak istesenizde bu evrenin sahibi Allah'tir buna kafa tutmak istiyorsaniz topragin altina girip tekrar dirileceginiz günü beklemenin riskini alirsiniz ,orasi sizin hayattan neler beklediginiz ile alakalı bir durum.

müslümanım diyen Allah 'in yarattigi ve koydugu kurala baglı kalıp ,inaniyor.körü körüne die isim koyacaksan EVET körü körüne olsun.ama bu da bizim tercihimiz.

yüz yıllardir İslamın hak din olduguna dair bir sürü delil ve ibretlik olay varken en basiti firavunun hali.. siz hala 2011 de ,bu zihniyetle aynı olmayi tercih ederseniz. diyecek tek sözüm kalıyor..

Müslüman anlatmakla mükelleftir YALNIZ asla Hidayet etme gücü yoktur (kalpte Allah a iman) bunu ancak Allah verir tabiki isteyene ve samimi olana .

HİDAYET ETMEK ALLAH 'A MAHSUSTUR.

Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

Miras dediğin Zaman akla Sadece maddi miraslar gelmesin.  Kadına namus ve şerefini birakiyor olabilir bence

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

HeroiquE bunu yazdı:
    -----------------------------

IRET ben konuyu acan arkadasa dinsiz kitapsiz vs dedimmi?o adam hata var diye idda ediyorum demiyor ,merak ediyor ve soruyorum diyor tabiki soracak o başka.

ama şöyle bir durum var inanmak istesenizde bu evrenin sahibi Allah'tir buna kafa tutmak istiyorsaniz topragin altina girip tekrar dirileceginiz günü beklemenin riskini alirsiniz ,orasi sizin hayattan neler beklediginiz ile alakalı bir durum.

müslümanım diyen Allah 'in yarattigi ve koydugu kurala baglı kalıp ,inaniyor.körü körüne die isim koyacaksan EVET körü körüne olsun.ama bu da bizim tercihimiz.

yüz yıllardir İslamın hak din olduguna dair bir sürü delil ve ibretlik olay varken en basiti firavunun hali.. siz hala 2011 de ,bu zihniyetle aynı olmayi tercih ederseniz. diyecek tek sözüm kalıyor..

Müslüman anlatmakla mükelleftir YALNIZ asla Hidayet etme gücü yoktur (kalpte Allah a iman) bunu ancak Allah verir tabiki isteyene ve samimi olana .

HİDAYET ETMEK ALLAH 'A MAHSUSTUR.

göreceli olduğunu nerede yazıyor diyorum? senin yazdığın şey buna bir cevap mı? şimdi ben istanbuldayım, mahmut efendiye yakın hocalar var onlara da soracam, tatmin edici bir cevap alırsam paylaşırım. ve şu var; inanmak isteyip istememek diye bir şey yok her insan inanmak ister çünkü sonsuz, sonlu dan büyüktür, sonsuza kadar varolmayı refa içinde cennet adındaki yerde yaşamını sürdürmeyi istemeyen yoktur; belli bir inanca gireriz yada beli bir inancın ekseninde döneriz, aradığımız şey allah var mı sorusunun cevabı değil, soru basit ortada duruyor buna verecek bir cevabın yoksa bilmiyorum da diyebilirsin.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VagaTroy
    VagaTroy's avatar
    Erkek

yaw herkez okulda okuduğu matematiğin hesabını yapıyor. kim Allah(cc) dan peygamberimiz Muhammet (sav) den daha iyi bilebilir ? emin olun bir cevabı vardır. bunu kendi matematiğinizle değil ilim sahibi birinden öğrenmek gerekir.

#karipçin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Bu işte de mi "şifre" var... Ömer Çelakıl'a danışalım

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Burası bir forum, amacı bilgi paylaşmak, görüş alış verişinde bulunmak...

A kişisi aklına takılan birşeyi sorar, yada gördüğü bir yanlışla ilgili fikir alışverişi alır, ideolojisini doğrulayacak kanıtlar sunar, buna karşılıkta b kişiside buna tez/antitez geliştiştirerek kendi düşüncelerini sunar, kendi doğrularını kanıtlamaya çalışır...

Eleman, kuranda gördüğü bir olayı tartışmaya acmış, ama müslümanlığı sadece aman dur karışma günah/yanacaz tarzında niteleyen cahiliye devrinden kalmış arkadaşlarımız olayı hakaret / küfür olarak algılayıp kendilerini islamın kutsal savunucusu haline getirmişler ve kendileri ile iletişim kurulmasına layık bir şekilde başlamışlar küfüre...

Bu arkadaşlara bir not düşmek istiyorum, buranın amacını ikinci paragrafta anlatmaya calıştım, bu şekilde davranmak zorunda değilsiniz tabi, ama bende aksi halde sizi bu sitede tutmak zorunda değilim...

İnsan gibi oluşan tartışma ortamını insan gibi devam ettirin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    multiyano
    multiyano's avatar
    Erkek

yav ne salak insanlarsiniz  heyy  allahim yarabbim Allah in kitabinda  nasil yanlislik var dersinizzz  hasaa  estafur tovbe 

imza
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aforizma
    aforizma's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Ya hemen taşlamasalar zilyon tane çıkarırım bunun gibi tutarsızlık. Geçmişte çok güzel siteler vardı bunları döken hepsini toplu olarak veren birçoğu kapandı ama mirrorlarını almıştım.

bi çıkarsan da görsek o zilyon tane tutarsızlığı.. sakın senin okuduğun insanların veya senin bektaşiliğinden olmasın o tutarsızlaklar..  ya da arapça bilmeyip de meal yazanın anladığı kadarını anlayıp onu eleştiriyor olmayasın. al sana bir örnek de ben vereyim.

1. ayet: O(Allah)'nun misli hiçbir şey yoktur.

2. ayet : Bilakis O(Allah)'nun iki eli de açıktır.

hem benzeri olmayıp hem iki eli olan bir Allah var. ne çelişki amaa beee.  ne yapacaz acaba. ne biçim bir Allah tır bu yaa.. iki dediği bir birini tutmuyor.

Toplam Hit: 20921 Toplam Mesaj: 109