Memik Yanık Hocamızı Da Tahribatçı Yaptık
-
hocam merhabalar hoşgeldiniz..
sanırım 2005 yılıydı anadolu üniversitesi'ne bilgisayar kulübü nün etkinliğine katılmıştınız .belki de yanılıyorum :S
ama işleriniz aksayacak sölim :) adamı bağlar burası :)
-
Peki Memik Hocam Kitaplardan para kazanmadığınızı söylemişsiniz.Kitap yazmak yerine Program yazsanız sizin için daha karlı bir iş olmaz mı?
-
Hoşgeldin dayı
Memik_ hoca avatırı değişsen diyom ayıp oluyo ama :)) Zaten Rene rezerve etmedi :) Depresyona girdim :)
-
kalekule bunu yazdı:
-----------------------------
Peki Memik Hocam Kitaplardan para kazanmadığınızı söylemişsiniz.Kitap yazmak yerine Program yazsanız sizin için daha karlı bir iş olmaz mı?
-----------------------------kalekule merhaba. Hiç kazanmadım dersem zaten yalan olur. Zamanında Windows, word ve Excel kitaplarından biraz kazanmıştım. Para kazanılmayan alan programcılık kitaplarıdır. Son birkaç yıldır programcılık kitaplarının satışı iyice düştü. Zaten son 8 yıldır ofis türü kitapları yazmıyorum.
kalekule bir de her insanın sevdiği ve kendini başarılı bulduğu bir alan vardır. Ben anlatmayı yazmayı seviyorum. Haklısın programcılık elbette daha kazançlı. Tabii birde benim memur olduğumu unutmamak gerek. Yasalarımızda telif ücretinin stopajı ödeniyor sorun olmuyor.
-
Memik_ bunu yazdı:
-----------------------------kalekule bunu yazdı:
-----------------------------kalekule merhaba. Hiç kazanmadım dersem zaten yalan olur. Zamanında Windows, word ve Excel kitaplarından biraz kazanmıştım. Para kazanılmayan alan programcılık kitaplarıdır. Son birkaç yıldır programcılık kitaplarının satışı iyice düştü. Zaten son 8 yıldır ofis türü kitapları yazmıyorum.
kalekule bir de her insanın sevdiği ve kendini başarılı bulduğu bir alan vardır. Ben anlatmayı yazmayı seviyorum. Haklısın programcılık elbette daha kazançlı. Tabii birde benim memur olduğumu unutmamak gerek. Yasalarımızda telif ücretinin stopajı ödeniyor sorun olmuyor.
Anladım Hocam.Peki bir üniversite yada Özel bir kurumda eğitmenlik yapmayı hiç düşünmediniz mi(çünkü üniversitelerimizde eğitim içler acısı haldedir.Ben bilgisayar programcılığı bölümünden menuz oldum ama benim hiç bilgisayar hocam olmadı.Üniversitede bilgisayar eğitimi veren hocalarımız hiçbiri bilgisayarcı değildi.) ,Bunu yapabilmeniz için memurluğu bırakmanız gerekiyor tabiki.Peki son bir kaç yıldır Programcılık kitaplarının satışının azalmasının sebebi nedir?
ADSL ve İnternet kullanımının artmasına bağlayabilirmiyiz bu durumu. -
kalekule bunu yazdı:
Anladım Hocam.Peki bir üniversite yada Özel bir kurumda eğitmenlik yapmayı hiç düşünmediniz mi(çünkü üniversitelerimizde eğitim içler acısı haldedir.Ben bilgisayar programcılığı bölümünden menuz oldum ama benim hiç bilgisayar hocam olmadı.Üniversitede bilgisayar eğitimi veren hocalarımız hiçbiri bilgisayarcı değildi.) ,Bunu yapabilmeniz için memurluğu bırakmanız gerekiyor tabiki.Peki son bir kaç yıldır Programcılık kitaplarının satışının azalmasının sebebi nedir?
ADSL ve İnternet kullanımının artmasına bağlayabilirmiyiz bu durumu.
-----------------------------son yıllarda programcılık kitaplarının satışının azalmasının en büyük nedeni sitelerde istenen bilginin bulunabilmesidir. pdf'ler elden ele dolaşıyor. Tabii ki iyi kaleme alınmış bir kitaptan öğrenmek en ideali ama ortalama bir kitabın fiyatı 30-40 ytl olunca insanlar kitap alamıyorlar veya web'de buldukları ile yetiniyorlar. Gelelim şu ders işine: Yıllar önce dersanelerde çok ders verdim. Adana'daki programcılık bölümlerinin yetkililerine ücret almadan ders vereceğimi zamanında beyan etmeme rağmen kimse ilgilenmedi.