Memik Yanık Hocamızı Da Tahribatçı Yaptık
-
sorry_13 merhaba.. herkes her istediğini yazabilir. herkesin cümleri farklıdır, kendini ifade etmesi kendisine özeldir.. Önemli olan samimi olmaktır..
-
hoş geldin aramıza hocam :D
-
Hoşgelmişsin hoca
-
theimpossible, iyi bir muhasebeci, ekonomist, inşaatçı, madenci.. 10 yıl öce okulda öğrendiklerini bire bir kullanır. Ne ki 1990 yılında mezun olan bir programcıya okuldu öğrendiklerinin ne kadarı işine yarar?
-
Memik_ bunu yazdı:
-----------------------------
sorry_13 merhaba.. herkes her istediğini yazabilir. herkesin cümleri farklıdır, kendini ifade etmesi kendisine özeldir.. Önemli olan samimi olmaktır..
-----------------------------öyledir tabiki ama biz tbt olarak gırgırı çok severiz hani bazı arkadşlar tanımadıklarından dolayı böyle gırgır yorumlar yapmışlar hani bir nevi onları savunuyorum iyi kötü sizi takip etmişimdir beğenmişimdir onlarda tanısa benim gibi düşünür demek istedim bilginize
-
Sayın Memik Yanık üstad, hocam; BT teknolojisine ve Bilginin erişilebilirliğinde verdiğiniz emeklerden ötürü sizlere minnettarım. Kendi dalınızda, Programlama konusunda baya işler yapmişsiniz. En azindan sadece konuşmak için konuşmamış, sadece nam, ün, şan ve şerefsizce para kazanmak için bu işi yapmamişsiniz.
Ülkemizde bu ve bunun gibi işler yapanlar milletin sandığı gibi çok para kazanmıyorlar. Dediğiniz gibi kendilerini gerçekten sahip oldukları meslekleri ile geçindiriyorlar. Maalesef her işi korsan olarak yapan her işin bokunu cıkaranlar daha çok para kazanıyorlar.
Sizin gibi kendi konusunda uzman birisini bu topraklarda görmek beni ben olarak sevindirdi, keyiflendirdi. Programlama açısında baktığım zaman yeni arkadaşlara çok faydanız dokunacakatır. Benim şahsi adıma programlama ile ilgim ve bilgim yok denecek kadar az olsada yaptığım işe göre ufak scriptler editlemeyi yapıyorum. Ha bi de vakti zamanında IRC Serverlerde yaptığım irc coderliği ve telnet coderliği saymazsak ha bide irc scriptleri :)
hoşgeldiniz hocam.
-
hoşgeldiniz hoca ne diyelim..
internet alaminde bir çok site gezmişinizdir , ama tahribat böyle değildir umarım kalırcı olursunuz.. (: -
Arkadaşlar kusura bakmayınız. tahribatın jargonunu 5 dakikada kapamam..
-
Memik_ bunu yazdı:
theimpossible, iyi bir muhasebeci, ekonomist, inşaatçı, madenci.. 10 yıl öce okulda öğrendiklerini bire bir kullanır. Ne ki 1990 yılında mezun olan bir programcıya okuldu öğrendiklerinin ne kadarı işine yarar?
Bir programcı içinde aynı şeyler geçerli. Değişen sadece kalıplardan ibaret. Şahsen pascalla başlayan birisi olarak oradan aldığım tecrübelerle devamını zorlanmadan getirdim. Bu da gösteriyorki tecrübe 0 değil. Geçmişte bir dilde karşılaşılan problem, problem çözme mantığı gelecektede işe yarar. 0'dan php'ye başlayan birisi ile C++'a daha önceden başlamış olup php öğrenen birisi bir değil. Aynı şeyler inşaatçı, madenci içinde geçerli. Günümüzde seneler öncesinin inşaat malzemeleri kullanılmıyor bunlarda yenileniliyorlar. Ama inşaatın temel mantığı aynen algoritma ve problem çözme mantığı gibi değişmiyor. İşler kolaylaşıyor yeni teknolojiler geliyor. Sadece malzeme cinsi değişiyor programlama dili kalıpları gibi. Bunu çeviri yapmaktan çok programlamayı meslek edinmiş arkadaşlar daha iyi anlayacaktır ;) -
Memik_ bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar kusura bakmayınız. tahribatın jargonunu 5 dakikada kapamam..
Ben 2003 den beri daha tam kapamadım hocam ondan acele etmeye gerek yok :)Genelde sorunlu insanların yeri olduğundan, sorunlu olmaya calışmak normal insanlar için biraz problem olabiliyor :)
Ana sayfanın sağ altında yazıyor zaten acıklama...