Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)
-
arkadaşım laf ebeliği yapma ilhamla vahiy arası olan şey nedir onu açıkla lafını arkasında dur nedir o şey
-
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------beyler bayanlar öncelikle benim bildiğim kadarı ile Risale-i Nur-u yazan üstad risaleleri öylesine kafadan yazmamıştır. İlham ile vahiy arası olan bi'şey sonucu yazmıştır... Allah tarafından gelen şeyler yani... şimdi kalkıpda bunu tartışmak kimsenin haddi değil... gelin hurda anayasayı tartışın devlet adamlarının yaptığı icraatları tartışın ama böyle mübarek insanların yaptıklarını tartışmak haddiniz değil... bilmeden yada bilerek günaha giriyorsunuz yapmayın... kapiş...
-----------------------------
ZUHAHAHAHAHAHAHAHA :DD:D:D:D:D:D: yihohaohah saol lan babamla kavga etmiştim bu moral oldu :DD:D -
hacı onu acıklayabilseydim su an zaten seninle yazışıyor olmazdım :) manevi dünyanın dibine vururdum ((:
alem adamsın yarıldım burda gülmekten :) nasıl acıklayayım ki sana bunu? :) ne istiyorsun mucize göstermemi mi?
-
HaRuKa bunu yazdı:
hı hı hastayım senin hastanım :)) hey yarabbim.... fitne fucur zoruna mı gitti espiriydi o korkma şeriatcı değilim ben... :) ama senin gibi veya başkaları gibi insanların dini değerlerine saygısızlık yapmam.... saygı duyarım kapiş... bu sondu :)
o risaleler senin dini değerin benim değil anladınmı din sizin risale lerinizden ibaret değildir araştır biraz islamiyeti görürsün insanların dini duyglarıyla oynayan imanını çalan ayeti hadisi kafasına göre açıklayan başka saç ma kitaplar da var bide çıkmış bunu marifet gibi savunuyosunuz aç da kuran oku biraz -
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------hacı onu acıklayabilseydim su an zaten seninle yazışıyor olmazdım :) manevi dünyanın dibine vururdum ((:
alem adamsın yarıldım burda gülmekten :) nasıl acıklayayım ki sana bunu? :) ne istiyorsun mucize göstermemi mi?
açıklayamdadığın şeyi ne yazıyosun o zaman sırf laf olsun diyemi -
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------"ne halin varsa gör! Cehennemde yan o zaman ne diyeyim.... :)
avatardan ruh halinin manevi dünyanın nekadar kara fitne fucur olduğu belli zaten pek bi'şey söylemeye gerek yok... :)"
"hı hı hastayım senin hastanım :)) hey yarabbim.... fitne fucur zoruna mı gitti espiriydi o korkma şeriatcı değilim ben... :) ama senin gibi veya başkaları gibi insanların dini değerlerine saygısızlık yapmam.... saygı duyarım kapiş... bu sondu :)"
-----------------------------Bir dediğin diğerini tutmuyor :/
-
’Ey iman edenler! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır. Şüphesiz ki Allah zalimler güruhunu hidayete erdirmez.’’ (Mâide: 51)
Veli saymayın, sır vermeyin, oyunlarına gelmeyin
Dinler arası diyaloğu özetlersek: "Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika... Üçüncü bin yılda Asya'yı Hıristiyanlaştıracağız. (Papa II. Paul Milenyum konuşması)oku bakalım anlayacanmı
-
peygamberin adını anmazlar biri çıkar der o mehdi diğeri çıkar der o zamanın alimi falan filan kendilerine bi dünya kurmuşlar onun dışındakiler bunlara göre günahkar cehennemlik hadi ordan okuyun bol bol okuyun
-
bu son yazım bu konuya ve sana :) sana acıyorum cidden... ben sana metafizik öğeleri nasıl acıklayabilirim? bunlara inanacaksın yavrum :) ayrıca bi'şey daha söyliyeyim senin inanıp inanmaman beni pekde fazla ilgilendirmiyor.... Cokda tın.... (: umarım bu acıklayacı olmuştur...
ayrıca iddia etmişsin ya kur-an oku diye ) okumadığımı nerden biliyorsun... enterasan bi kişiliksin... :) ama tartışmada ki bu heycanın takdire değer paralıyorsun kendini... hırs yapmışsın bayağı konunun dibine vuracan yani başarılar :)))
dediğim gibi git bir bardak su ic sakinleş.. bünyene yazık :)
-
HaRuKa bunu yazdı:
-----------------------------bu son yazım bu konuda ve sana :) sana acıyorum cidden... ben sana metafizik öğeleri nasıl acıklayabilirim? bunlara inanacaksın yavrum :) ayrıca bi'şey daha söyliyeyim senin inanıp inanmaman beni pekde fazla ilgilendirmiyor.... Cokda tın.... (: umarım bu acıklayacı olmuştur...
ayrıca iddia etmişsin ya kur-an oku :) okumadığımı nerden biliyorsun... enterasan bi kişiliksin... :) ama tartışmada ki bu heycanın takdire değer paralıyorsun kendini... hırs yapmışsın bayağı konunun dibine vuracan yani başarılar :)))
dediğim gibi git bir bardak su ic sakinleş.. bünyene yazık :)
-----------------------------önce edepli ol üslubuna konuşmana dikkat et bak ben sana edepli davranıyorum
ilgilendirmiyosa o zaman ne giriyon tartışıyosunn konuya cahil
deiklerin çok çelişki li sırf laf baş ka bi şey yok rahat ol bak benim gibimetafizik dediğin moleküler trasnporteyşınmı uçmuşmu bu adam hadi söle şimdide dersin bi orda görünüyo du yok bi bırda görünüyodu acınacak haldesin ama farkında değilsin savunacam diye yırtma kendini bunun savunulacak bir tarafı yok