folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

@underzero

ben burda sadece risal-e nin okunması gerektiğini savunuyorum fetoyla ılgılı bısey demedım hee ama sen benım konum feot dıyorsan adamı türkiyeden kovdular ondan amerıkada neden kovdular haklımılar haksızmılar bu konuda birşey söylecek bilgim yok.Dediğim gibi feto gibi bazı ınsanlar kendılerını gerçekten aşırı kaptırmışlar sünnetleri de aşmışlar kendilerince takvadan olsa gerek günahlar koymuşlar.Mesela bu ınsanlar abü,namaz kılarken cektiği tespihi ellerinde sallamazlar bu onlara göre gunahtır buraya kadar bır sorun yok ! ama bua dam cıkıp sana derse kı bak nazmada kullansıgın tespihi sallama gunahtır ıste o zaman burda o adama ıstedini de ! Çunku bu ona gunahtır nede ? Takvadandır işte bu..

İşte takva bole bıse hacı bellı bır standartı yoktur söz gelimi ; bana göre cinsel içerikli bir film seyrettikten sonra asılmadıysam abdestımı alıp namazımı kılabılırım cünkü cunup değilimdir ama takvalı ınsan boyle demez işte..

Benim demek istediğim şey risal-e yi bir kuran yardımcısı,ne bileyim bir günahlar sevaplar ansiklopedisi yada bir kural kitabı oalrak almayın risale nin felsefesini kaparsanız ancak bu mümtaz eserden faydalanabılırsınız.

tekrar ediyorum; Evet bir çok şey kendını takvaya fec kaptırmıstır ve farzları unutmustur.Bunları asla savunamaz bır musluman.Bugun filistinde zulmedılen muslumanlar var bir gün menzile gittim dervişin birine sordum ya dedim neredeyse bütün sünnetlere uyuyorsunuz,selam ve salavat getirmekten damağınız kurumuş ama neden cihada gitmıyorsunuz ? Dedi ki filistinliler dinini ne kadar yasıyor ki ?

Bak simdi soru ya bak :) Ben gitmicem götüm yemıyonun türkçe meali :) Lan onların müslümanlığını sorgulamak sana mı kaldı ? Allah cihad edin diyor hiç bir şüphesi olmayan Kuran da diyor ama adam kendini aştığı için aslolunu unutuyor...Ben bunları lanetlıyorum ama risale yi de okuyun diyorum hepsini okumaya belkı bir çoğumuzun zamanı bıle yetmez..elınızden geldiğince okuyun ordakı felsefeyi kapın o zaman gelin bana konusun

@demoder

bende zaten farklı birşey demıyorum hojam ben risale'yi bir kural,bir kuran yardımcısı olarak görmediğim için o tamamen senın dusuncen..

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Erkek

şimdi şunu sormak istiyyorum sadece kaynak olarak kuran olsun diyenlere risale neden diğenlere değil !!!!

şimdi bukadar islam alim leri var Mevlanalar . Abdul kalkadir Geylaniler Elmalılı hamdi yazırlar vs milyonlarca Alimler Kuran yetmediği içinmi kitap yazdılarrr ??????

varan 2 Kuran-ı kerim Her asra hitap ediyor indiği tarihten kıyamate kadarr ama bunu ahmet mehmet Tam manasıyla anlayamaz tam manasıyla kendinii dünyadan çekmiş kendini kurana vermiş alimlerr anlar ve anlatırrrr.

nitekim dinin kaynağı 3 tür Hadisi şerifte bahsediliyorr KUran hadis(peygamberimizin sünneti) ve Ehli beyt...

tamam sadece kuran yeter diğenler kaç defa kuranı okudunuz he tamam siz okuyup anlayabilirsiniz ama kurandan başka kaynak demeniz manasızz galiba ben bunu said nurdi veya risalei nur için yazmadımm ama bilgisi olanda olmayanda başlamışş atmaya galibaa.. he bide kardeşler burası bir security formu bırakın bu tenkidleri nasıl kendimizi teknolojik olarak geliştiriz ona bakalımm.. Delphide yeni bir projem var çok meraklılar pm ile mail adresimi alabilir..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------

@underzero

feot dıyorsan adamı türkiyeden kovdular ondan amerıkada neden kovdular

Kovulmadı kaçtı!!!

Aha bakan mecliste istediği zaman gelebilir diyo neden gelmiyo? Bakan diyo bakan!!!! 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    yaw 1-)Bu adamın türkiye nufusunun yarısı kadar sevenı var madem yasalar gelebilir diyo neden kaçsın ? salak mı bu adam ?

2-)Konumuz feto değil,en azından benım değil..Bu dava hakkında da hiç bir bilgim yok risale-i yi tartısalım plz

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

@Gladiator

hocam haklısın ama hayat sadece pc değil ki forumda bu konuları konuşmak ve konu açmak serbest aksi bir durum olursa zaten adminler müsade etmez.

bu arada nikoteen'e teşekkürler adam gibi tartışabiliyo bazılarının yaptığı gibi konuyu provake edip küfür etmiyo.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

eskişehirde anadolu üniiversitesinde bunların ağına düşmüş türki cumhuriyetlerden gelen öğrencilerle konuşuyoduk

adamlar risaleye inanıyolardı kitap olarak.. daha ne diyim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

risalelerin vidyosu ne zaman çıktı  :S

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

"o gün geldiğinde, fethullah hazretleri soracak; ey gafiller! nasıl olur da bana secde etmezsiniz! ama o gün af kapısı kapanmıştır, fethullah a secde etmeyenler ziyandadır."

fethullah suresi 14. ayet

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

"o gün geldiğinde, fethullah hazretleri soracak; ey gafiller! nasıl olur da bana secde etmezsiniz! ama o gün af kapısı kapanmıştır, fethullah a secde etmeyenler ziyandadır."

fethullah suresi 14. ayet

Muhahahah, yarıldım a.q. Cold seni de imzamda güzel bir köşeye katayım mı? Fettullah'ın yoldaşı diye :). Yada yol düşkünü :).

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    eğer Fethullah Hoca Efendi Hazretlerinin adını büyük harfle, benim aciz nickimi de küçük harflerle yazarsan olabilir.
Toplam Hit: 28909 Toplam Mesaj: 140