folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ibocugum youtube olsun, epostadan gelen videolar olsun fettullah in videolari geziyor, 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ben okumaya calistim haci elimde kitaplari var hatta,sozler vs gibi...nurcular sabah kalkip risale okurlar,savunduklari seyde Kuran-i Kerim in anlasilmasi zor vs...ulan deyyus Allah kutsal kitabini indiriyor ve anlasilmaz yapacak.Yahu Kuran'in Turkcesini okuyupta ben burayi anlamadim diyen kac insan var? mantikli dusunen insanlar turkce meali cok rahat anlayabilirler...kimse edebiyat yapmasin,said kurdinin risaleleri Kuran-i Kerim'e alternatif gibi sunuluyor...kutsal kitapmis gibi lanse ediliyor...birde safsatalar var,yok said hapisteyken cuma namazina gitmek istemis,asker izin vermemis,ama bi bakmislar said camide namaz safinda...lan bi kalkin gidin...Sanki said'i Allah insanlara yol gostermesi icin gondermis gibi suursuz isler pesinde kosuyorlar...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek

nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------
    Komediden öte içler acısı bir durum seziyorum nedense..

Hoja sen Kuran'la risale-i hangi mantığa hizmetle karsılastırıyorsun ? risale -i hakkında ne kadar bilgin var ? içeriği nedir ? risale-i'yi bir Kuran Tefsirin den ibaret mi görüyorsun ? yoksa bu duydugun mu ? görüşlerinin ne kadarı kendi malumatın ne kadarı kulak bilgisi ?

Senin sorduğun bu soru tıpkı suna benzıyor ; Okuma yazmayı öğrendik 1.sınıfta neden okula gidiyoruz hala ?

Hoca Kuran'da anlatılan oruç la bizim tuttuğumuz oruç arasında dağlar var.Kuran da anlatılan oruca göre güne bir defa iftar yapılır boyle bizim gibi akşamdan yee sabah ezanına kadar bekle yoktur anlıcan,yıne Kuran da namazın kılınısı tarif bile edilmez.Burda anlatmak ıstediğim şudur Muhammed (sav) Kuran'ı açıklamak için gelmiştir.Biz 2 şeyden sorumluyuz Kuran ve Sünnet-i Sineye ama risale-yi okursan eğer yermekten önce bir okursan risale nin mantığını belki anlarsın.. Risale bir felsefe stlidir.Yaa nie bosuna anlatıyom ki sanki kalkıp okucaksın binlerce sayfalık eseri :D herkesin mantığı kendine zaten amacı bilerek konusmak olana risale nin pc versiyonu indirir okur.

Rasulullah Aleyhisselam (sav) , Hz. Muaz’ı Yemen’e vali olarak gönderirken kendisine, "Sana bir dava geldiği zaman nasıl hükmedeceksin?" diye sorar. "Allah’ın Kitabıyla hükmedeceğim" der. Hz. Peygamber, "Meseleyi Kitabullah’ta bulamazsan?", Hz Muaz cevaben: "Rasulullah’ın Sünnetiyle hükmedeceğim". "Ne Kitabullah’ta ve ne de Rasulullah’ın Sünnetinde bulamazsan?" sorusu üzerine "Allah’ın Kur’an’ına ve Peygamberin Sünnetine ters düşmeyen kendi reyimle içtihat edeceğim" cevabını verir, bunun üzerine Resulullah Efendimiz (sav), Hz. Muaz (ra)’ın göğsüne eliyle vurarak memnuniyetini dile getirir. (Ebu Davut Tirmizi).
    İşte bu hadisi şerif, İslam dininin temel ölçülerini belirlemiştir. Zaman içerisinde bu kavramlar şöylece adlandırılmıştır: Kitap, Sünnet, İcmai Ümmet, Kıyası Fukaha bu kıyaslamaları yapmak için bi kişinin mücdehit yani allahın özel seçtiği kullardan olması lazım bunu nasıl anlarız derseniz onların kendine has özellikleri vardır ama sidi nursinin alim olup olmadığı bile tartışılır bi durumda bunun nedeni ne die soracak olursanız İsevilik dini ve o dinden gelen adat–ı müstemirresini muhafaza hesabına çalışan bir hükümet ile (Hristiyanlığın sağlam kurallarını sürekli savunan hükümet, y.n) resmi ilanıyla, zulmetli pis menfaati için dinsizliğe ve bolşevizme yardım edip terviç eden (destekleyen) bir diğer hükümet ki, yine hasis menfaati için İslamlarda ve Asya’da dinsizliğin intişarına tarafdar olan (yayılmasını isteyen) fitnekar ve cebbar (zorba) hükümetlerle muharebe eden evvelki hükümetin şahs–ı manevisi temessül etse ve dinsizlik cereyanının bütün taraftarlarının şahs–ı manevisi tecessüm eylese ... (Kastamonu Lahikası 76–78, Yirmiyedinci mektuptan)

Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45) 

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    wehset bunu yazdı:
    hepınız toplansanız o eserın %1 ı kadar bı eser olusturamazsınız
    1% çok fazla olmadı mı? Bence 0,1% bile onlara çok uzak... Vallahi bazı insanların cahilliklerine çok üzülmekteyim.
    Allah c.c onları ve onlar gibi ebu cehil cehaleti ile yaşayan insanları ıslah eylesin. Ya gerçekleri göremiyorlar ya da görmezden gelip görmek istemiyorlar...

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
     birde safsatalar var,yok said hapisteyken cuma namazina gitmek istemis,asker izin vermemis,ama bi bakmislar said camide namaz safinda.....

he ordaydı gördüm ben. ben de ordaydım sait benim 2 önümdeydi ..

töbe töbee yuh artık.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    birde safsatalar var,yok said hapisteyken cuma namazina gitmek istemis,asker izin vermemis,ama bi bakmislar said camide namaz safinda

hea ben de ordaydım, hatta ipne benim yerimi kapmıştı camide :D

puhahaha amk bi de bunlara ciddi ciddi inanıyolar ha :D

Atatürk ün her sözünün altına imzamı atarım fakat tek bir yerde yanıldı, o da "Türk milleti zekidir" sözü..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

ByALeX bunu yazdı:
    wehset bunu yazdı:
    hepınız toplansanız o eserın %1 ı kadar bı eser olusturamazsınız
    1% çok fazla olmadı mı? Bence 0,1% bile onlara çok uzak... Vallahi bazı insanların cahilliklerine çok üzülmekteyim.
    Allah c.c onları ve onlar gibi ebu cehil cehaleti ile yaşayan insanları ıslah eylesin. Ya gerçekleri göremiyorlar ya da görmezden gelip görmek istemiyorlar...

gerçeklri görüyoruz çok şükür  ah bide siz görebilseniz oynanan  oyunu o maskenin ardındaki din adamı kisvesine bürünmüş hainleri

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    ----
    birde safsatalar var,yok said hapisteyken cuma namazina gitmek istemis,asker izin vermemis,ama bi bakmislar said camide namaz safinda.....
    ------
    Öyle deme moleküler tıransporteyşın :D compi ne şaşıyon sana da saite koydukları kadar koysalar bırak az uzaktraki camiiye edirneden zimbabweye gidersin,ahah Atam nasılda kesiş itin kuyruğunu :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    ----
    ------
    Öyle deme moleküler tıransporteyşın :D compi ne şaşıyon sana da saite koydukları kadar koysalar bırak az uzaktraki camiiye edirneden zimbabweye gidersin,ahah Atam nasılda kesiş itin kuyruğunu :)
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

lanetlicocuk bunu yazdı:

Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45) 

Bak bu herifin dedikleri amacının ne olduğunu anlatmaya yetiyor sadece yok arıtk lebronnn jamess diyorum...
Toplam Hit: 28905 Toplam Mesaj: 140