folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldvoice
    coldvoice's avatar
    Erkek
    Çok seviyesizce bi tartışma eminim bu konuya yazı yazanların birçoğu ilkokuldaki din bilgisi kadara bilgi bilmiyordur.

sevmek güzeldir......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek

@coldvoice

ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------

lanetlicocuk bunu yazdı:

Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

Bak bu herifin dedikleri amacının ne olduğunu anlatmaya yetiyor sadece yok arıtk lebronnn jamess diyorum...

dikkat ettiyseniz her sölediğimi kaynağıyla yazdım varmı itiraz edecek olan yada beni okumadan eleştirmekle suçlayacak olan onlara bi söğzüm var dinler arası diyalog size neyi çağrıştırıyo? veya islamiyete göre dinler die bi kavram varmıdır. bu şirk değilmidir şirk en büyük günah değilmidir? evet şirktir dimi ama sizin gazeteniz bi ara dinler arası dialog die bi saçmalık başlattı sonra dan tepki gelince vaz geçildi diller arası dialog olacakken dil yarışmasımı ne oldu adı

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldvoice
    coldvoice's avatar
    Erkek
    lanetlicocuk bunu yazdı:

@coldvoice

ZoRKaYa bunu yazdı:

lanetlicocuk bunu yazdı:

Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

Bak bu herifin dedikleri amacının ne olduğunu anlatmaya yetiyor sadece yok arıtk lebronnn jamess diyorum...

dikkat ettiyseniz her sölediğimi kaynağıyla yazdım varmı itiraz edecek olan yada beni okumadan eleştirmekle suçlayacak olan onlara bi söğzüm var dinler arası diyalog size neyi çağrıştırıyo? veya islamiyete göre dinler die bi kavram varmıdır. bu şirk değilmidir şirk en büyük günah değilmidir? evet şirktir dimi ama sizin gazeteniz bi ara dinler arası dialog die bi saçmalık başlattı sonra dan tepki gelince vaz geçildi diller arası dialog olacakken dil yarışmasımı ne oldu adı

Kardeş yazılarını tam olarak okumadım.ama vaktim olsaydı sana bu dediklerini teker teker aksini ispat ederdim.Eğer seviyeli bir konusmaya varsan bana msn i ver.daha sonra konusalım.Şimdilik sadece sunu söylüyorum meshur yahud alimi abdullah bin selamla Efendimiz SAV diyaloğa girmemişmidir.Lütfen islamiyet hakkında ön yargısı olanlar ve iki üç dünü kitap okuyupta kendini alim zannedenler bana yazı yazmasın....

sevmek güzeldir......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    coldvoice bunu yazdı:
    lanetlicocuk bunu yazdı:

@coldvoice

ZoRKaYa bunu yazdı:

lanetlicocuk bunu yazdı:

Kardeş yazılarını tam olarak okumadım.ama vaktim olsaydı sana bu dediklerini teker teker aksini ispat ederdim.Eğer seviyeli bir konusmaya varsan bana msn i ver.daha sonra konusalım.Şimdilik sadece sunu söylüyorum meshur yahud alimi abdullah bin selamla Efendimiz SAV diyaloğa girmemişmidir.Lütfen islamiyet hakkında ön yargısı olanlar ve iki üç dünü kitap okuyupta kendini alim zannedenler bana yazı yazmasın....

emin ol islama en ufak bi ön yargım yok elhamdulillah müslümanım.diyalogtan kastın nedir. benim burda diyalogtan ziyade takıldıgım nokta dinler kavramı din tektir inancıma göre ve bu dinler kavramı bi hata değildi bence eger öle olsaydı inançlar arası diaolog olarak değiştirilir adı devam edilirdi ama çok göze battığı için dil konusuna dönüştürülmüştür bence. ayrıca senle tartışmak gibi bi niyetim yok. eger olsaydı benle tartışıp bu güna kadar fikirlerimi değiştirmeye çalışan abi abla dediğiniz kişilerle tartışırdım zaman gazetesi temsilcisi artık senden bi kurtulsam demeye başlamıştı yüzüme karşı   abdullah bin selam zaten hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) geleceğini bilenlerdendi. ve kendisi peygamberimiz geldiği anda iman etmeye hazırdı.hatta kendi ağzından şöle anlatır.

Resulullahın Mekke'de nübüvvetini ilan ettiğini işittiğim vakit, O'nun sıfatlarını, ismini ve geleceği vakti biliyordum. Bu sebeple, O'nu gözleyip durdum. Resulullah'ın Medine yakınında Kuba denilen yerdeki Amr bin Avfoğullarının evinde misafir olduğunu birinden öğreninceye kadar bu halimi Yahudilerden saklayıp sustum.
    Bir gün bahçemde hurma ağacından yaş hurma toplarken, Nadir oğullarından birisi, "Bugün, Arabların adamı geldi" diye bağırdı. Beni bir titreme almıştı.
    Hemen; "Allahü ekber" diyerek tekbir getirdim. O anda halam Halide binti Haris, ağacın altında oturuyordu. Çok yaşlı bir kadındı. Tekbirimi işitince; "Allah elini boşa çıkarsın ve seni umduğuna kavuşturmasın. Vallahi sen, Musa bin İmran'ın geleceğini işitseydin bundan fazla sevinmezdin!" diyerek bana çıkıştı.
    Ona; "Ey hala! O, vallahi Musa bin İmran'ın kardeşidir ve O'nun gibi bir peygamberdir. O'nun yolundadır ve O'nun gönderildiği tevhid ile gönderilmiştir" dedim.
    Bunun üzerine bana; "Ey kardeşimin oğlu! Yoksa O, kıyamete yakın gönderileceği bize bildirilen peygamber midir?" dedi. "Evet" dedim. "Öyleyse haklısın" dedi.

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    tatarramazan bunu yazdı:

ZoRKaYa bunu yazdı:
    wehset bunu yazdı:
    hepınız toplansanız o eserın %1 ı kadar bı eser olusturamazsınız
    Varan 1.. Uğraşmam bile yaa o kadar dini kitap var mektubat var marifetname var o kadar imamı rabbani hazretlernin halidi bağdadi hazretlerinin kitabı var niye yazayım :| Onları okurum o herif te niye yazmış ki o kadar kitap varken :|

eserin adı sanırım er-reddu alerresaildi , risalalere reddiye...

yazar selefi görüşlüdür tarikat tasvvuf olaylarının alayına karşı çıkar islama sonradan katılmış bidat olarak görürler... selefi görüşe göre nurcular suleymancılar nakşiler kadiriler sunlar bunlar hepsi yanlış yoldadır...

senin onların kitabı varken buna ne gerek var dediğin kişilerden biri olan halidi bagdadi hz(!) nakşilerin ve onlardan ayrılma olan suleymancıların gunumuza kadar getirdiği rabıtayı islama sokmuş kişidir... nakşilik ve suleymancılığın en önemli olgusu/farkı rabıtadır...

konuyla alakası şu; kaş yapayım derken göz çıkarmayın... bu konu uzerinden halidi bagdadiyi saidi nursiye tercih etmenin mantıklı hicbir acıklaması yoktur...   

Mevlana Halid-i Bağdadi Hz.Leri ile Said-i Nursi Hzlerini kıyaslayarak çok hata etmişsin adaşım.. Çünkü Said-i Nursi hzlerinden önceki Müceddid Halid-i Bağdadi hzleridir..Said-i Nursi Hzleri Halid-i Bağdadi hzlerinin hırkasını giymiş bi mübarektir.. Mevlana Halid-i Bağdadi Nakşibendiliğin son piridir ondan sonra halidilik olarak gelmiştir.. sen bunlara inanırdın inancınmı değişti adaş? Rabıtanın Hadislerde mevcut olduğu barizdir..

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

bi kere acıp risale okmamış insanlar sadece camur at tutmazsa izi kalır mantk bu

dünyanın onde gelen üniversitelerinde tez konusu olmuş konfertaslar verilmiş ve dahada veriliyo.ama belli kesim at gozlüüyle vede nsıl gormek istiosa nasıl işine geliyosa oyle bakıo

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

risalelerden 1-2 kitap okudum nurculara takılırken mantıklı ve beyin yıkayıcı geliodu kendimi kurtardıgımda anladım neler sacmaladıgımı :)

s.klmis pezo nun peşinden ko$anları ensefle kınıyorum ve o köpeide COMPi ye havale ediorm o iyi mikici :D  

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    risaleler dunyanin en onde gelen universitelerinde okutuluyormus, acaba bu onde gelen uniler hangileri acaba ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    suKo
    suKo's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    ----
    birde safsatalar var,yok said hapisteyken cuma namazina gitmek istemis,asker izin vermemis,ama bi bakmislar said camide namaz safinda.....
    ------
    Öyle deme moleküler tıransporteyşın :D compi ne şaşıyon sana da saite koydukları kadar koysalar bırak az uzaktraki camiiye edirneden zimbabweye gidersin,ahah Atam nasılda kesiş itin kuyruğunu :)
    Olmaz ben Edirneliyim salmam bi yere (:

Kafam oldu galiba:|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    risaleler dunyanin en onde gelen universitelerinde okutuluyormus, acaba bu onde gelen uniler hangileri acaba ?
    üstadım papazların kilisenin vatikanın desteklediği ılımlı islamın desteklendiği üniler hocam ne  oldukları belli..

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
Toplam Hit: 28908 Toplam Mesaj: 140