Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)
-
Memorial bunu yazdı:
-----------------------------
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Demodor bunu yazdı:
wehset bunu yazdı:
hepınız toplansanız o eserın %1 ı kadar bı eser olusturamazsınız
doğru dini tahrif etmek bu derece uydurmak kolay iş değil biz yapamayız
-----------------------------Demodor rocks ... :)
Kardeşim demiş denmesi gerekeni .
Onun haricinde kendini peygamber zanneden sapkının kitabını da "İslâm âliminin kitabı" diye okuyorsunuz ya , hakkaten "eğitim şart!" yani .
-----------------------------Evet Hz. Muhammed değil de neden bu kişiye zamanın bedisi dediklerinide anlamış değilim.
-----------------------------zamanın bedisi ne demek hç dusundun mumemorial hoca hani bazı katı laikçiler var ya(burada kimseyi kasdetmiyorum alınmayın lutfen provakatif olup olmadıgımı 1-2 yazımı okuyan hemen anlar..) dedikleri"Kur-an ve din o gunun sartlarına gore geldi o gun baska simdi baska.. "anlayısındaki zaman kavramı ıle aynı
senin degiminde Hz . Muhammed ile Bediuzzaman Hz. aynı zamanda yasamıs olması gerekir...
-
ativaran216 bunu yazdı:
-----------------------------wehset bunu yazdı:
hepınız toplansanız o eserın %1 ı kadar bı eser olusturamazsınız
-----------------------------tamamen katılmasam da destekliyorum.Demodor hoca yine tam gaz...
Aslında bu konuyu hakaret etmeden keske tartısabilsek ama hakaretler,kufurler havada ucusunca da olayın b*k cıkıyor ne yazık kı,,,
Küfürler hakaretlermi :| Kim ediyor acaba :|http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=gülen&folderid=61723
Şu konuyu baştan sona oku ve kaç kişi bnlandı o konudan biliomsun ve kaçı fetoşu savunuodu :| Hepsi gir bak bi hakaret etmişmyiim oku bütün mesajları...
-
biliyoz canım yakın takipcisiyim tek ricam sizden direk f.gulen,said nursi gorunce hucuma gecmemeniz varsa bi soru ki baktıgım kadarı ıle bir sürü var konusabiliriz tabi bildgim kadarı ıle he bana da ters yanları geldi ayrıldım gecen sene ev tuttum kendim ama herseyleri de direk yanlıs demek cok yanlstır...
Ki insan herturlu goruşte(kendisine asırı zıt ta olsa) bi nebze dğruluk tarafıvardır buna inanırım ben...
-
neyse yatıyorum sabah ders var yarın baklım konu nerelere ucacak ...
-
Düşünmeden okumak körletir; okumadan düşünmek yanıltır.
Elbetteki her eserin eleştirilir bir yönü vardır.Fakat gerçeğini bilmeden direkt eleştirisiyle başlarsanız işe hakikaten yanılırsınız.Ve durumun en acı kısmı ise düştüğünüz bu yanılgının farkında bile olmayısınız olur.
-
risale-i nur un içinde ne yazıyoki ben onu daha önce hiç okumadım
demodor hocam gene basmış birilerinin damarına sanırım :)
-
zal hocam hosgeldin bu aksam ii muhabbet olacaktı ama işim olmasa hadi sana Allah kolaylık versin nerede 11010 die bi mürit vardı agzından 1232 km/sn hızla kufur cıkıyodu.. onunda banı gectiyse damlar yakında...
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------risale-i nur un içinde ne yazıyoki ben onu daha önce hiç okumadım
-----------------------------ben çok okudum kardeşim en hayırlısı okumaman olur belkide ben elimden geldiğince dinin gereklerni yerine getirmeye çalışan bi insanım ama nurculuk bahsedildiği gibi insanı yüceltme hakkın katına ulaştırmak için bi yol olmamıştır olmayacaktır.
-
ZaL bunu yazdı:
-----------------------------Düşünmeden okumak körletir; okumadan düşünmek yanıltır.
Elbetteki her eserin eleştirilir bir yönü vardır.Fakat gerçeğini bilmeden direkt eleştirisiyle başlarsanız işe hakikaten yanılırsınız.Ve durumun en acı kısmı ise düştüğünüz bu yanılgının farkında bile olmayısınız olur.
----------------------------Hacı senin imzanda ne denmek istiyor merak ettim :/
-
lanetlicocuk bunu yazdı:
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------risale-i nur un içinde ne yazıyoki ben onu daha önce hiç okumadım
-----------------------------ben çok okudum kardeşim en hayırlısı okumaman olur belkide ben elimden geldiğince dinin gereklerni yerine getirmeye çalışan bi insanım ama nurculuk bahsedildiği gibi insanı yüceltme hakkın katına ulaştırmak için bi yol olmamıştır olmayacaktır.
----------------------------Az çok tahmin ediyorum ama merak işde başımıza kesin bişey gelcek bu merakdan :)
Bizi Allah da korumaz ki şimdi :)