folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

Risale-İ Nur"A Eleştirel Bakış (Risale-İ Nur"Un İçyüzü)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------

Türk soyu hakkında(kırgızdı,tatardı) yecüc mecüc benzetmesi yapmış,Atamıza deccala benziyor hakaretinde bulunmuş bir yafşaktan bahsediyorsunuz,radyo nasıl çalışıyor dendiğinde "melekler yapıyor" diyen bir cahili ,kara cahili savunuyorsunuz :) komedi hehe :)

sadece bu tartışmanın uzamaması için en ufağından birkaç örnek... 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Komediden öte içler acısı bir durum seziyorum nedense..

Hoja sen Kuran'la risale-i hangi mantığa hizmetle karsılastırıyorsun ? risale -i hakkında ne kadar bilgin var ? içeriği nedir ? risale-i'yi bir Kuran Tefsirin den ibaret mi görüyorsun ? yoksa bu duydugun mu ? görüşlerinin ne kadarı kendi malumatın ne kadarı kulak bilgisi ?

Senin sorduğun bu soru tıpkı suna benzıyor ; Okuma yazmayı öğrendik 1.sınıfta neden okula gidiyoruz hala ?

Hoca Kuran'da anlatılan oruç la bizim tuttuğumuz oruç arasında dağlar var.Kuran da anlatılan oruca göre güne bir defa iftar yapılır boyle bizim gibi akşamdan yee sabah ezanına kadar bekle yoktur anlıcan,yıne Kuran da namazın kılınısı tarif bile edilmez.Burda anlatmak ıstediğim şudur Muhammed (sav) Kuran'ı açıklamak için gelmiştir.Biz 2 şeyden sorumluyuz Kuran ve Sünnet-i Sineye ama risale-yi okursan eğer yermekten önce bir okursan risale nin mantığını belki anlarsın.. Risale bir felsefe stlidir.Yaa nie bosuna anlatıyom ki sanki kalkıp okucaksın binlerce sayfalık eseri :D herkesin mantığı kendine zaten amacı bilerek konusmak olana risale nin pc versiyonu indirir okur.

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    geniuss bunu yazdı:

baksa bi upload sitesine upload edebilirmisiniz

bakalim yine neler sacmalamislar ..

Buyrun alternatif linkler:

http://www.sendspace.com/file/yhujz3

http://uploaded.to/?id=izw1ge

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

ha bu arada şunuda belirteyim ki risalei nuru ve diğer bir çok din kitabını okudum benim fikrim şudur risaleler şeytan ayatleridir deyim yerindseyse ve insanlara dini saptırarak yanlış şeyler öğretmektedir insanların imanını çalmaktadır dini tahrif etmektedir. Dinimize en büyük zarar dışardan değil böyle içimizden gelmektedir.

Risaleler kuran tefsiri değildir bi kişinin canının istediği gibi anladığını kaleme almasıdır bunun  piyasada örnekleri çoktur.Bunlar dinler arası diyalog diyerek en kutsal değerlerimize saldırmışlardır ve en temel kuranda yazan bilgileri bile inkar edip bir sapkının dediklerine körü körüne inanmışlardır ve halada devam etmektedirler tabiki bu söylediklerim gerçeği gören gözlere.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

@nikoteen

her video sunda devleti boyle ele gecirecegiz, devleti boyle yikacagiz, soyle orumcek gibi saracagiz yikacagiz nefes aldirmayacagiz vs vs diyen birisi,

ekmegini yedigi suyunu ictigi memleketini kim yikmak ister ?

ustelik bu adam din dusmani olan bir ulkede elini kolunu sallayarak gezebiliyorsa,

ustelik din dusmani bir ulke tarafindan barindirilabiliyorsa,

tedavi olabiliyorsa

bu adamin yazdigi kitaba ne kadar guvenebilirsin ?

acik soyluyorum ben okumadim, ama ne kadar video su varsa izlemeye calistim ve izlediklerin ile kitapta yazanlari bi karsilastir bakalim.

birde bunlari Kuran-i Kerimde yazanlarla karsilastir bakalim.  

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

under hocam bunların yaptığı kuranı ve islamı tahrif etmek batının istediği ılımlı islam modelini getirmek bunu yaparken de yıkıcı bölücü oluyolar hepsi abd nin güdümünde birer kukla bunların.

ayet ve hadisleri canlarının istediği gibi değiştirip açıklıyolar sonrada neymiş efendim hoca efendi böle dedi hoca ewfendi şöle dedi falan filan koskoca peygamberimizi teferruat yapan ve bunuda marifetmiş gibi açıklamaya çalışan bi zihniyetten ve yandaşlarından anlamalarını beklemek yanlış olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KorteX
    KorteX's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:
    genel izlenimim : Bu kitabı okuyanlar fethullahçı insanlar...Kendileri kitabın yazarınıda fethullahıda peygamberleştirmişler.Kur an dan çok bunu okuyolar.Hatta bi çok gence Kur an dan önce bunu okutuyolar...Ne diyelimki
    8 sene boyunca nur cemaatinde bulunmus insanım..ve orada kaldıgım için kendimden utanıyorum sahsen.. parçalara bölünmeler ne bilim sag sol sistemi gibi ikiye bile ayrılmıs.. risa risa risale kafam hep risale olmustu.. kendimi kurtarabildim sonunda. :)

çok düşünmüştüm..neden hep risale.. neden kuran-ı kerim yok.. ? neden peygamberimizin adından hiç bahsedilmiyor.. ?

bi daha o cemaate ugramamam gerekiyordu ki gerekti :)

Yetim düşler bekçisi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    @underzero

Risale-i Nur'u feto yazmadı ne alaka dersen bahsettiğin insan feto gibi geldi de ondan.Risale-i Nur'u bedüzzaman yazmıştır.Madem ki bedüzzaman dini sömürmek isteyen bir din düşmanı soruyorum bu adam neden peygamber efendimizin tüm sünnetlerine uymuş ? Birisine din düşmanı demeden önce 5 kez düşünün ne kanıt var kı elınızde boyle konusuyorsunuz hocam halen ısrar edıyorum risale-i nur u bu forumdakı hiç bir allan kulu okumamaıstır.Okuyan adamın zaten bırak nette bır forumda takılmayı dunyayla alakası kalmaz ondan sallama istersen göz attım de biz anlarız ;)

edit: hee ama su var şeyh,şıyh falan die tabir edilen insanların en büyük acizliği namazı kendi cemaatlerıyle kılmalaırıdır.İslamda esas hiç tanımadıgın insanlarla aynı safta namaz kılmaktır.Maalesef çoğu bu ilimden yoksun insanlar + bütün gün vaaz verirler,sohbetler ederler neredeyse tüm sünnetlere uyarlar ama kendılerını sunnetlere o kadar cok kaptırmıslardır ki farzları unutmuslardır !

Bugun filistinde müslümanlara zulmedılıyor ve bu adamlar ellerınde maddi,manevi tüm destek olmasına rağmen seylerını bıle sallamıyorlar afedersin..

Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

@nikoteen

hala okudun okumadin diyorsun baska birsey demiyorsun.

soyluyorum o-k-u-m-a-d-i-m

soyluyorum ne kadar video su varsa izledim elimden geldigince,

izlediklerim yeterli dusuncelerimin olusmasi icin.

ben hala bu adam neden amerika da diye soruyorum, amerika musluman dusmanligi yaparken musluman katlederken neden muslumanligi yaymaya calisan bu insani barindirabiliyor ?

soruyorum soruyorum bi cevap bulamiyorum

+

demissin okuyan kimse dunya ile iliskisini keser, nete falan takilmaz, o zaman ya sende okumadan ufuruyorsun veya okudugun halde kendini soyutlayabiliyorsun.

insanlar Kuran-i Kerim okudugu halde dunya ile iliskisini kesmezken risale yi okudugu zaman hayattan niye sogutup disliyor ?

yani bu bir hayattan izalasyona yonelik bir kitap midir ? 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    nikoteen bunu yazdı:
    @underzero

Risale-i Nur'u feto yazmadı ne alaka dersen bahsettiğin insan feto gibi geldi de ondan.Risale-i Nur'u bedüzzaman yazmıştır.Madem ki bedüzzaman dini sömürmek isteyen bir din düşmanı soruyorum bu adam neden peygamber efendimizin tüm sünnetlerine uymuş ? Birisine din düşmanı demeden önce 5 kez düşünün ne kanıt var kı elınızde boyle konusuyorsunuz hocam halen ısrar edıyorum risale-i nur u bu forumdakı hiç bir allan kulu okumamaıstır.Okuyan adamın zaten bırak nette bır forumda takılmayı dunyayla alakası kalmaz ondan sallama istersen göz attım de biz anlarız ;)

edit: hee ama su var şeyh,şıyh falan die tabir edilen insanların en büyük acizliği namazı kendi cemaatlerıyle kılmalaırıdır.İslamda esas hiç tanımadıgın insanlarla aynı safta namaz kılmaktır.Maalesef çoğu bu ilimden yoksun insanlar + bütün gün vaaz verirler,sohbetler ederler neredeyse tüm sünnetlere uyarlar ama kendılerını sunnetlere o kadar cok kaptırmıslardır ki farzları unutmuslardır !

Bugun filistinde müslümanlara zulmedılıyor ve bu adamlar ellerınde maddi,manevi tüm destek olmasına rağmen seylerını bıle sallamıyorlar afedersin..
    anlarmış peah nerden anladın risale okuyan foruma ve nete takılmazmış nasıl bir saçmalık bu ya komik duruma düşürüyosun kendini. Sen risaleye inanmaya devat et bizde gerçeklere.

Toplam Hit: 28912 Toplam Mesaj: 140