Spor Ve Bedensel Gelişim İle İlgili +Askerlikle İlgili Her Soru Buraya
-
excalibur001:
ya valla ben tugayda operasyonel birliklerde gozluklu hic gormedim ne yalan soleyim ,ve adamlar haklida ses ısık ve ses disiplini diye bisi var,dusunsene operasyondasin millet su sisesini ya hic bosaltmio yada suyun sesi cikmasin diye tamamen bitirio senin gozluklerin var ve dolunay var ve cerceve cam parlio:) hayat sıkıcı mı geldi?yersin 1500 metreden kanası.ama gorevin iisi kotusu yoktur ii yapilani kotu yapilani vardir bir suru baska sınıf da var,hepsi vatana hizmet,vatan saolsun. -
En yavşakça ölüm dedin gibi oluor işte 1,5 km den vurulmak sıkıorsa kapsama alanına gelip çarpışak dimi ak :D benim alan 500mt i geçmez :P
neyse bilgiler için saol arada askerlik anılarını annat dinleriz biz =) -
yok ya anlatacak bis yok,bizde her ana evladi gibi yaptik orda kimse insanustu bisi istemio zaten senden. 40 yasinda tabur komutani operasyona katilabilosa sen haydi haydi yaparsin,ben o vazifeyi hayatımın sadakası veya fitresi gibi gordum bu topraklarda baris icinde yasayabildiimiz icin minnetar olarak gittim,cok da guzeldi.
-
Valla hocam destek için saol bak şimdi. bi sorum var. ben 182 89 kilo boksörüm artı açık öğretim okuyorum ama 4 yıllık biterse hem para alıp hem komando olabiliyormuyum yada kısadan 5 ay yapıp bitirsemmi yoksa eğer ben 2. yıldan zayıfsız geçemezde 4 yıllığa gidemezsem beni nekadar istemesemde gören komutanlarımız al bunu komando yapın dermi ?
-
noyan,pasa korumaslii falan hayal ediosan unut guzelim onlar rutbeli muvazzaf (yani isi askerlik olanlar oluyo)komando astegmenlikte yakisir sana ha o poy bosa :)benim kanka da milli boksordu oda ole kol komutani olarak yapti astegmen, ii gecmisti.merak ettiin seyler varsa benim spacede var bisiler.benim uyelikte var bilgiler.
-
hocam ben spor ögretmenligi mezunuyum..suan tecilli askerligim..kücük bir sorun var..bende isitme kaybi mevcutmus..ama yüzde kac bilmiyorum..onu ölceceklermis seneye askere öyle göndereceklermis..simdi ben duruma göre yaparim yada yapmam fakat beni yedek subay olarak degerlendirirler mi?
yani isitme kaybimin yüzdeligine ragmen yedek subay olurmuyum..diyelim cikti göndercekler beni ama sence nereye verirler..sportif yönüm cok iyi..ayrica özel silah egitimimde var..uzun namlulu..ne düsünüyorsun yardimci olurmusun? -
cagatay09:
hocam sadece bi ornek,senle alakasi yok tabi,bizim tugayda mesela spastik (bedensel ) astegmen de vardi (levazım sınıfı),senle karsilastirdiim icin diil sadece bi ornek olsun diye soledim yannis annama,yani isitme kaybi asiri diilse sorun teskil etmez yedek subaylik icin ki besyo mezunlarinin cogunluu astegmen olarak yapio ve genelde bedensel yeterlilikleri de olduu icin onlari yedek subay olarak once egirdiredag komando okuluna)ordan da doguya veriolar egirdir deki arkadaslarin %80 civari besyo mezunuydu. -
selam mavibere.. şimdi diyelimki 4 yıllık okudum, komando olmak istiyorum veya işte ne bilem hakkariye falan gitmek sürünmek istiyorum bunu yapmak kolay mı?
-
yani kolay mı derken o işleri yapmak değil oraya kendimi yazdırabilmek kolay mı.. yanlış anlama olmasın :)
-
hackermemo:
kardes simdi komando olmak icin 4 yıllık okumana gerek yok,bu bir,4 yıllık okul sadece yedek subay adayı olmanı sagliyo,bunun yannda kısa donemler yada normal 15 ay askerlik yapanlarda komando olabilio,bu askerlik subesinde gorevlinin sorusuna verecgin evet olmak istiyorum yanıtıyla baslio,ve 4 yıllık mezunuysan sınavdaki forma isaretlemen le devam edio.ama her turlu tercihine ragmen tam terside olabilio:)
Toplam Hit: 11100 Toplam Mesaj: 77