Tbt İngilizce Öğreniyor
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------
cemnet bunu yazdı:
AMpul bunu yazdı:
Birde cümlenin neresinde ve ne tür cümlelerde (fuck hell fucking) kullanacağınız önemli :D
örnek: what the (fuck-hell) are you talking about, ne saçmalıyon sen amk
örnek: get the (fuck-hell) out of here, siktir git lan burdan
örnek : you fucking idiot , siktimin malı
örnek: give me the fucking phone, ver şu kodumun telefonunu bana
:)
-----------------------------Hocam küfür alanında master yapmışın sen :)
Fuck ve fucking arasında fark ne peki? Hangi durumlarda ing takısı geliyor?
-----------------------------hocam bir nesneden bahsederken fucking nesne oluyor, nesne değil fiilde olabilir, mesela, oh man im going, im fucking going. ama get out, sit down , shut up, gibi yerlerde the fuck geliyor, get the fuck out, sit the fuck down, shut the fuck up etc.
Edit: fuck ile hell her zaman yer değiştirebilir. fucking ile değil. Fucking in önüne aşırı abartı için bir de blody geldiği de olur. Ayrıca yine aşırı abartı olarak ,absolutley gibi bir kelime bile 2 ye bölünüp içine fucking yerleştirilebilir. bkz: abso fucking lutley.
-----------------------------O zaman funking için sıfat diyebiliriz.
Yani "fuck car" olmazda "funking car" oluyor o zaman. Kırmızı araba gibi oldu :) Belirtili nesne yani.. hmmmm.
-
hocam açıkçası ben sıfat nedir türkçede dahi bilmiyorum, bu kelimelerin çoğunu hatasız da yazamam, daha baya bir writing kasmam lazım, sürekli izlemenin yan etkileri, izlerken anlaşılıyor ama okumada ve yazmada aynı performans yok :|
-
AMpul bunu yazdı:
hocam açıkçası ben sıfat nedir türkçede dahi bilmiyorum, bu kelimelerin çoğunu hatasız da yazamam, daha baya bir writing kasmam lazım, sürekli izlemenin yan etkileri, izlerken anlaşılıyor ama okumada ve yazmada aynı performans yok :|
-----------------------------Anladım hocam tamam. Az önceki that sorusu aktiftir.
-
cemnet bunu yazdı:
SORU
My phone number that will work in Turkey
telefonum türkiyede de çalışacak
birde şu üstte ki that kelimesi tam anlamıyla ne katıyor? de anlamımı sadece türkçesi?
-----------------------------hocam onun de gibi bir anlamı yok. sonuna too ya da either gelseydi "de" olabilirdi. ya da başına also work in turkey vs. ordaki that in bence hiç bir anlamı yok.
-
küfür konusunda uzman olan arkadaştan yeni öğretiler bekliyoruz :) eğlenceli bir konu takipteyim...
başlığı ingilizce olan, soru cevap şeklinde muhabbet dönen bir konu da açılabilir. sadece ingilizce muhabbet olacak ama metinlerin altına parantez içinde turkce metin de olabilir anlamayanlar için. karşılıklı oradan buradan sohbet edeceğiz. bence faydalı,eğlenceli olur... açan olursa konuyu katılımım olur :)
-
AMpul bunu yazdı:
im going to go, ben gideceğim demektir, ama im gonna go diye söylenir, hiç duymadım going to go şeklinde kullananı, tabi bazılarına göre bu kural dışı :D ben ingilizceyi filmlerden ve dizilerden öğrendiğim için gayet normal bir kullanım bana göre.
-----------------------------I will go to the cinema.
I am going to go to the cinema.
Her iki cümle de gelecek zamanı anlatır; ama ikinci cümle gerçekleşmesi "daha" kesin bir gelecek zaman eylemini içerir.
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
-----------------------------AMpul bunu yazdı:
im going to go, ben gideceğim demektir, ama im gonna go diye söylenir, hiç duymadım going to go şeklinde kullananı, tabi bazılarına göre bu kural dışı :D ben ingilizceyi filmlerden ve dizilerden öğrendiğim için gayet normal bir kullanım bana göre.
-----------------------------I will go to the cinema.
I am going to go to the cinema.
Her iki cümle de gelecek zamanı anlatır; ama ikinci cümle gerçekleşmesi "daha" kesin bir gelecek zaman eylemini içerir.
ayrıca : I am going to go to the cinema bu cümle içinI am going to the cinema olarak söylenmesinde sakınca yoktur. uzatmadan da kullanılabilir.
will - olumlu cümlede kullanılır. olumsuzu için not getirilir. will not yerine won't olarakta kullanılabilir.
-
Bu arada kaynak olarak livemocha.org u verebilirim çok güzel sitedir
-
Whatchamacallit : Argo bir söz. birşeyi unutunca kullanıyor. neydi a*ına koduğumun adı gibi. benim çok hoşuma gidiyor. hatta bir ara takmıştım.
-
look ! my eyes - bak gözüm
look ! my dick - bak yapraam :)
what foot are you ? - ne ayaksın.
- geçmiş zamanlı bir cümle kurarken fiile - ed takısı eklenir. düzenli ve düzensiz fiiler vardır. ingilizce öğrenecem ben diyen bunları bilmek zorundadır.
- geçmiş zamanda olumsuz ve soru cümlesi yaparken did kullanılır.
- olumsuzlarda " did not " olur ve fiile herhangi bir ek gelmez olduğu gibi kullanılır.
- sorularda ise " did " başa gelir sonrasında özne ile cümle devam ettirilir. soru cümlesinde de fiile herhangi bir ek gelmez.
örnek : olumlu cümle. I went to supermarket last night
olumsuz cümle - I did not go to supermarket last night
soru cümlesi - Did you go to supermarket last night?
cevap : Yes,I did / No, I didn't
kullanımı çok kolaydır. karıştıracak herhangi bir yanı yoktur geçmiş zamanın. düzenli ve düzensiz fiilleri ezberledikten sonra sıkıntı yaşanmaz.
birde bunu pekiştirmek için ingilizce bilen birini bulmak gerek. yada arkadaşınla aranda devamlıingilizce yazışarak ilerleme sağlanabilir.