Tbt İngilizce Öğreniyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir de güncel kullanımda çok sık duyulan ama hiç bir ingilizce eğitim setinde bulamayacağınız mükemmel cümleler de var. Abd ye vs gibip insanlarla rahat anlaşabilmek için bunları öğrenmek gerekiyor. Mesela hiç bir türkçe eğitim setinde indiregandi yapmak deyimini bulamassınız, benzer birşey.

Örnek : i dont give a shit , sikimde bile değil

örnek: here we go, hadi bismillah, başlayalım vs. 

bkz: Çevirmeye kalkınca çok anlamsız olup birlikte çok farklı anlamı olan kelimeler.

the 24 dizinde sık kullanıyor "here we go". Diyaloglardaki kelimeleri çok rahat idrak edebilirsiz, 24 saat operasyon var :)

copy that,-anlaşıldı- roger that,-anlaşıldı- do you copy-anlaşıldı mı?- gibi cümleler çok sık kullanıyor operasyon gereği

Jack telefonda merkezi arıyor ilk cümlesi + "this is jack" - jack, are you okay? falan filan.. ben jack, jack iyi misin?

Kapı çaldığında içerideki nasıl soruyordu "kim o" sorusunu?

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

hocam bide ben bi zaman anlam verememiştim

you are welcome:bişey değil demekmiş

amerikada bunu duydugumda herhalde turist oldugumu anlıyolar welcome falan diyolar zannediyodum.halbuki ben teşekkür ettiğim zaman you are welcome diyolarmıs :D

Hepimiz Onaylanma Bağımlısı Keşleriz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

cemnet bunu yazdı:

"She is hungrier than I am" 

Burada kullanılan "than" kelimesi cümleye "Tıpkı ben" anlamı mı katmıştır arkadaşlar?

teşekkürler

hayır arkadaşım. benden demek. yani kıyas söz konusu. 

türkçesi: "o benim aç olduğumdan daha aç"

"she is hungrier than me" de kullanılabilir. bunun da türkçesi "o benden daha aç"

All I need is a possibility.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wakizashi
    Wakizashi's avatar
    Erkek

herkez elinden geleni yapmaya calisiyor sagolun ama unutmayin canli konusma yapmadan ogrenmeniz cok zor :) hersey pratikde bitiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

who is it? diyebilirsin kim o diye

ardından i am busy , fuck off dersin tam dizilerdeki gibi olur sonra bi swat ekibi kapıyı kırarmış :D

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek

that 'in bazı cümlelerde kullanımı kafamı karıştırıyor benimde

çok uzakta uzak denizlerde...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

what the fuck is going on here

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeco
    Yeco's avatar
    Homo

What the f*ck  r  u  doin' here

holy! holy! the soul is holy! the nose is holy! the tongue and cock are holy and the hand and asshole holy!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    flassy bunu yazdı:

DarkFall bunu yazdı:

Pikacu bunu yazdı:

bu had gone, have gone bunlar Türkçe'de hangi zamana denk geliyor..?

tam türkçe karşılığı yok, ama açık olarak anlatayım, anla.

had v3 = mişli geçmiş zaman

have v3 = bir zaman atılır cümleye, o zamandan şimdiye kadar yapılan işlerdir. örneğin, i have been learning english for 10 years dersen, 10 yıldır ingilizce öğreniyorum anlamına gelir. aslında kısaca i have been Ving = i am Ving dir, tek farkı zaman bildirir yani yapılmakta olan işin ne zamandan beri yapıldığını belirtir, 5 yıldır araba sürüyorum = i've been driving a car for 5 years, araba sürüyorum ( şuan sürüyor, ama ne zamandır belli değil ) = i'm driving a car. tarzı olur.

had eklersen, i had been to istanbul = istanbulda bulunmuştum

( çok nazlı bi kız düşünelim, oğlan öpmeye çalışsın :D ) i have tried to kiss her for many times = kızı şimdiye kadar birçok kez öpmeyi denedim :| ( şimdiye kadar sonuç alamamış, hala deniyor yada artık vazgeçecek bıkmış havasıda olabilir. )

have + v3 demek geniş zamanın ne zamandan beri yapıldığının belirtilmiş hali yani have+ V3 = I + verb ( subject +v1 ) olarak düşünün yine, böyle düşünürseniz anlarsınız have+ V3 ü ne zaman kullanacağınızı.

Arkadaşın açıklamalarından bazıları yanlış onları düzelteyim;

I had been to istanbul diye bir cümle olmaz. I have been to istanbul dersin sebebine gelince;

have +v3 kalıbı geçmişte başlamış bir süre devam etmiş ve bitmiş eylemler için kullanılır

Have been +v ing kalıbı ise geçmişte başlamış ve devam eden eylemler için kullanılır.

Had+v3 Kalıbı ise tek başına kullanılmaz.Cümlede 2 eylem vardır. Bu eylemlerden ilk başlayan elemi had+v3 le ifade ederiz.
    Örnekler:

I have watched that movie. ( O filmi izledim)(Eylem tamamlanmış)

I have been watching movie (Film izliyorum)(Eylem devam ediyor)

I had already watched that film when you talked about it.(Sen bana  filmden bahsettiğinde ben çoktan o filmi

izlemiştim)(Önce olan eylem filmin izlenmesi sonraki eylem Filmden bahsetmek dolayısıyla had+v3 oldu)
    umarım yardımcı olabilmişimdir.

Hoca iki olay varsa had been istanbul kullanilir; i had been to istanbul for 3 years before i moved to ankara gibi.

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    flassy bunu yazdı:

DarkFall bunu yazdı:

Pikacu bunu yazdı:

bu had gone, have gone bunlar Türkçe'de hangi zamana denk geliyor..?

tam türkçe karşılığı yok, ama açık olarak anlatayım, anla.

had v3 = mişli geçmiş zaman

have v3 = bir zaman atılır cümleye, o zamandan şimdiye kadar yapılan işlerdir. örneğin, i have been learning english for 10 years dersen, 10 yıldır ingilizce öğreniyorum anlamına gelir. aslında kısaca i have been Ving = i am Ving dir, tek farkı zaman bildirir yani yapılmakta olan işin ne zamandan beri yapıldığını belirtir, 5 yıldır araba sürüyorum = i've been driving a car for 5 years, araba sürüyorum ( şuan sürüyor, ama ne zamandır belli değil ) = i'm driving a car. tarzı olur.

had eklersen, i had been to istanbul = istanbulda bulunmuştum

( çok nazlı bi kız düşünelim, oğlan öpmeye çalışsın :D ) i have tried to kiss her for many times = kızı şimdiye kadar birçok kez öpmeyi denedim :| ( şimdiye kadar sonuç alamamış, hala deniyor yada artık vazgeçecek bıkmış havasıda olabilir. )

have + v3 demek geniş zamanın ne zamandan beri yapıldığının belirtilmiş hali yani have+ V3 = I + verb ( subject +v1 ) olarak düşünün yine, böyle düşünürseniz anlarsınız have+ V3 ü ne zaman kullanacağınızı.

Arkadaşın açıklamalarından bazıları yanlış onları düzelteyim;

I had been to istanbul diye bir cümle olmaz. I have been to istanbul dersin sebebine gelince;

have +v3 kalıbı geçmişte başlamış bir süre devam etmiş ve bitmiş eylemler için kullanılır

Have been +v ing kalıbı ise geçmişte başlamış ve devam eden eylemler için kullanılır.

Had+v3 Kalıbı ise tek başına kullanılmaz.Cümlede 2 eylem vardır. Bu eylemlerden ilk başlayan elemi had+v3 le ifade ederiz.
    Örnekler:

I have watched that movie. ( O filmi izledim)(Eylem tamamlanmış)

I have been watching movie (Film izliyorum)(Eylem devam ediyor)

I had already watched that film when you talked about it.(Sen bana  filmden bahsettiğinde ben çoktan o filmi

izlemiştim)(Önce olan eylem filmin izlenmesi sonraki eylem Filmden bahsetmek dolayısıyla had+v3 oldu)
    umarım yardımcı olabilmişimdir.

Hoca iki olay varsa had been istanbul kullanilir; i had been to istanbul for 3 years before i moved to ankara gibi.

bi karar verin la.. :S

Toplam Hit: 12796 Toplam Mesaj: 96