folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

Sistem gayet iyi hocam çalı$an kazanıyor bu kadar basit..

Edit : Çalışmayan insanlar ne olucak? Toplumla parazit yaşayan bireylerin sayısı artar. Bu tarz ele$tiriler yapıcak olursanız; bununda çözümünü devlet bulmalı diye dü$ünüyorum ne biliim alternatif bir $eyler.. Ama $u bir gerçekki çalı$mayan bir insan hiçbiryerde,hiçbir$eye çalı$maz..  Güçhan'ın deyimiyle "Şüphesizki onlar ziyandalar." :B

selam gençlik!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    kanvegul bunu yazdı:
    -----------------------------
    noel_baba bunu yazdı:

Öncelikle Öğretim işini halledip ..sonra Eğitime diz çökmekle olur...
    Eğitim nedir? Kültürel ..ahlaki ..ilme ve bilme dayalı etik öğretilerdir.

EdiT: Şuan ki sistemde Eğitim ve Öğretim folloş olmuş durumda...

hocam cozum sun ve tartisalim

:) hocam neyi zorluyoruz biz ya :)) Tarışınca elimize bişi geçmeyecek ama kısaca üç-beş şey yazayım fazla vakit sarf etmemek üçün..

öğretim için ilk öğretimden başlanarak ..öğrencileri gelişim ve birey oluşumuna geçme döneminde yakın takip programı gibi bir sistem geliştirilmeli.. Çocuğun ufak yaşta ne olmak istediğini bilmesine ...mesleki olarak hafif bazda bilgi ve birikim empoze edilmesine ..kişisel karakter ve psikolojik gelişimini sağlıklı bir şekilde yapılandırılmasına ..sapık ..sapkın ..psikopat ve ezik karakterler yerine olgun ..düşünen ve bunu düşüncesini söyleyen savunan birey kalitesini yakalamaya ..etik değerleri kavratmaya vs vs etc ye yönelik bir yakın takip sistemi olmalı. Eğer bu tür bireyler oluşturulursa ..bu bireyler orta öğretimlerinde kendi yönelecekleri alan hem becerilerine hemde isteklerine yönelik alanlar olur ..sikimsel sınav sistemleri ise öss benzeri değilde ..yıllık dönem notlarına bağlanırsa eer eğitimden kopma en aza indirgenmiş ..Buna karşın bu bütün süper bireylerin bi kısmını elemek yerine yeni üni projeleri oluşturarak hepsini kontenjan bazında kapsayabilecek üniversitelerde açılmalı vs vs etc.. ..de yani fazla zaman kaybı olması die kısa ve özet geçtim ..bütün bunlar geliştirilebilinir ve ancak tartışılabilinir :)) Uygulanması ise imkansızın bi altı çünkü bunları yapmaya gücü yetenler v eyetkililer tartışmıyo burda biz tartışıyoruz bununda kimseye bi faydası yok :)) Beyin jimlastiği olayı dersen amenna amademezsen zaman kaybı :)) her neyse hoşçakal..

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meLaL
    meLaL's avatar
    Erkek
    püe!!... ne adam matematik çalışıp yapamıyorsa, ya da mesela ben, tarihi yapamıyorsam bu benim suçum mu... bence çocukların zekasının hangi bölümü gelişmişse ona ağırlık verilmeli..! ama 8 yıl hepsini veriyorlar!!!!... bu ne kadar doğru bi sistem gözünü seviim hocam yapma... mesela bizimkiler kuzenlerimin karnesine baktığında matematiğe bakıyorlar paso..!!!! ya da küçükken sen doktor ol diyorlar....! ya da sayısalsa tıp mühendislik, eşit ağırlıksa hukuk... bi kere ailelerin ve sistemin başındakilerin zihniyetleri yanlış...

bir şeyi bilmeden eleştirmek, karanlığa taş atmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek
    Mortunes bunu yazdı:

Edit : Çalışmayan insanlar ne olucak? Toplumla parazit yaşayan bireylerin sayısı artar. Bu tarz ele$tiriler yapıcak olursanız; bununda çözümünü devlet bulmalı diye dü$ünüyorum ne biliim alternatif bir $eyler.. Ama $u bir gerçekki çalı$mayan bir insan hiçbiryerde,hiçbir$eye çalı$maz.. Güçhan'ın deyimiyle "Şüphesizki onlar ziyandalar." :B

hocam calisipta hakki verilmeyende var  

benim sordugum bu degil hem  egtim sistemi kaliteli eleman yetistiremiyor  ogrenciler sirtinda kitap yukklu essekten farki yok     hep bilgidepalaniyor o bilgiyi nerde nasil kullanacagi verilmiyor ve uygulamasi yapilmiyor  bu nasil assilir onu soruyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Suanki eğitim sistemi güzel
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

kanvegul bunu yazdı:
    Mortunes bunu yazdı:

Edit : Çalışmayan insanlar ne olucak? Toplumla parazit yaşayan bireylerin sayısı artar. Bu tarz ele$tiriler yapıcak olursanız; bununda çözümünü devlet bulmalı diye dü$ünüyorum ne biliim alternatif bir $eyler.. Ama $u bir gerçekki çalı$mayan bir insan hiçbiryerde,hiçbir$eye çalı$maz.. Güçhan'ın deyimiyle "Şüphesizki onlar ziyandalar." :B

hocam calisipta hakki verilmeyende var  

benim sordugum bu degil hem  egtim sistemi kaliteli eleman yetistiremiyor  ogrenciler sirtinda kitap yukklu essekten farki yok     hep bilgidepalaniyor o bilgiyi nerde nasil kullanacagi verilmiyor ve uygulamasi yapilmiyor  bu nasil assilir onu soruyorum

Hocam doğru çalı$ıpda hakkı verilmeyende var orasına bir sözüm yok.. Eğitim sistemimiz yetersiz ve kalitesiz bunuda biliyorum.. Nüfusunun büyük bir çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir toplumda böyle kalitesiz bir eğitim sisteminin bizi uçuruma sürüklediğinide biliyorum.. Ama hiçbir$ey yapamıyorum,yapamıyoruz.. :B

Eğitim sistemi şu şekilde olsun isterim : Çocuğun neye ilgisi var ? En çok neyle ilgileniyor ? Bu iş anasıfında bile yapılabilir burası hocasının marifetine kalmış.. Diyelimki çocuğun boyamaya resim çizmeye ilgisi var güzelde yapıyor çocuk ilerde ressam olmakda istiyor o zaman bu velet ona göre bir eğitim alsın dişli çarkları,mercekleri filan görmesin ilerdede kaliteli bir ressam olsun.. Ama tabikide ana derslerinde ana kısımlarını öğrensin.. (Mat.,ing.biyo) 

Hocam senin son notunu şimdi okudum ve direk,katıksız katılıyorum : sahsen ben  yuzde elli ugulama yuzde elli teorik olmasini isterdim  

selam gençlik!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

c0der bunu yazdı:
    İzlanda daki eğitim sistemi nin,

aynen Türkiye de uygulanmasını isterim.

hocam izlanda daki egtim sistemi ne yazda bilelim  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Benim nacizane yorumum ne çok mukemmel bir egitim sistemimiz var çalısan kazanıyor temalı iyilik timsali nede surayı degiştirip surdan sunu alıp sunu yaparsak düzelir seklinde iyimser bir tablo.

Önceden dedigim gibi tekrar söylüyorum.Sistem kademeli olarak çökertilmeli.Çünkü yeni,iyi,ve mükemmeli istiyorsak mevcut olanı ortadan kaldırmalıyız.Eğitimin her kademesi kokusmus durumda.Ögretmenlerden,üstdüzey yöneticilere,bakanlardan,egitimi destekleyen her türlü kurulusa kadar hepsi ama hepsi kangren olmus can cekişir vaziyette.

İlkokul da ;

-Kılık kıyafet zorunlu kılınmalı,düzenli olarak saglık taraması yapılmalı (Ögretmenlere kısa dönem saglık bilgisi verilmeli üniversitelerde).Sac,tırnak ve gözle görülücek olan belli hastalıkların tespiti için belli bir gün her iki döenm için ayrılmalı rutin olarak ögretmenler bu işi yapmalı.

-Beden egitimi dersleri bakanlıgın inceledigi önemli bir ders kampsamına alınmalı.Çoluk çocuk yaldır yaldır oynamakla beden egitmini sınırlandırmması acısından.

-1,2,3 sınıflara istisnasız düzenli süt verilmesi gerekli.Bunu yapan firmalara vergi indirmi getirilmeli.

-sikindirik hocalar yerine daha iyi egtiim almıs psikolaglar düzenli olarak her okulda bir dönem bulunmalı.Bu dönem için kaldıkları süre için maaş verilmeli.Çalıstıgını belgeleyen psikolagların önü iş sahasında acılacak sekilde belge verilmili yahut sertifika.Bu staj kapsamınada sokulabilir.

-aynı sekilde hiç bir boka yaramayan müzik aletleri yerine adam gibi ensturmanlar alınması için küçük bir ödenek ayrılmalı.

Liselerde ;

-kılık kıyafet serbest bırakılmalı,aksine ögretmenler okulun verdigi tek tip kıyafetle calısmalı.

-kulak cekme sac cekme bagırma cagırma ortsdan kalkmalı onun yerine disiplin kurulu katı kuraları ile herhangi bir olumsuzlugun önune gecmeli.Gerekli yerde disiplin kurulu devlet adına para cazasıda kesmeli.

-dersler genellikle hocalrın degil ögrencilerin anlatımıyla gerceklesmeli.Bir konuyu o ögrenci anlatıp bitirdikten sonra hoca konuyu toplar eksik olan yerleri kapatır.

Bunların dısında,ögretmenlik daha katı kurallar ile belirlenmeli herkes ögretmen olmamalı.Ögretmen yetiştiren kuruluşları TSK denetlemeli.Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı eylemlerde düşncelerde bulunanlar siktir edilmeli sittin sene acıkta kalmalı.

Anlatsam roman olur misali daha çok ama çok fikrim varda.Şimdi burda anlatmak olmaz zaten sayflarca yazarımda yazarım kaba taslak bu 

ünilere girmiyorum bile derin mevzu oldugu için

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

Benim nacizane yorumum ne çok mukemmel bir egitim sistemimiz var çalısan kazanıyor temalı iyilik timsali nede surayı degiştirip surdan sunu alıp sunu yaparsak düzelir seklinde iyimser bir tablo.

Önceden dedigim gibi tekrar söylüyorum.Sistem kademeli olarak çökertilmeli.Çünkü yeni,iyi,ve mükemmeli istiyorsak mevcut olanı ortadan kaldırmalıyız.Eğitimin her kademesi kokusmus durumda.Ögretmenlerden,üstdüzey yöneticilere,bakanlardan,egitimi destekleyen her türlü kurulusa kadar hepsi ama hepsi kangren olmus can cekişir vaziyette.

İlkokul da ;

-Kılık kıyafet zorunlu kılınmalı,düzenli olarak saglık taraması yapılmalı (Ögretmenlere kısa dönem saglık bilgisi verilmeli üniversitelerde).Sac,tırnak ve gözle görülücek olan belli hastalıkların tespiti için belli bir gün her iki döenm için ayrılmalı rutin olarak ögretmenler bu işi yapmalı.

-Beden egitimi dersleri bakanlıgın inceledigi önemli bir ders kampsamına alınmalı.Çoluk çocuk yaldır yaldır oynamakla beden egitmini sınırlandırmması acısından.

-1,2,3 sınıflara istisnasız düzenli süt verilmesi gerekli.Bunu yapan firmalara vergi indirmi getirilmeli.

-sikindirik hocalar yerine daha iyi egtiim almıs psikolaglar düzenli olarak her okulda bir dönem bulunmalı.Bu dönem için kaldıkları süre için maaş verilmeli.Çalıstıgını belgeleyen psikolagların önü iş sahasında acılacak sekilde belge verilmili yahut sertifika.Bu staj kapsamınada sokulabilir.

-aynı sekilde hiç bir boka yaramayan müzik aletleri yerine adam gibi ensturmanlar alınması için küçük bir ödenek ayrılmalı.

Liselerde ;

-kılık kıyafet serbest bırakılmalı,aksine ögretmenler okulun verdigi tek tip kıyafetle calısmalı.

-kulak cekme sac cekme bagırma cagırma ortsdan kalkmalı onun yerine disiplin kurulu katı kuraları ile herhangi bir olumsuzlugun önune gecmeli.Gerekli yerde disiplin kurulu devlet adına para cazasıda kesmeli.

-dersler genellikle hocalrın degil ögrencilerin anlatımıyla gerceklesmeli.Bir konuyu o ögrenci anlatıp bitirdikten sonra hoca konuyu toplar eksik olan yerleri kapatır.

Bunların dısında,ögretmenlik daha katı kurallar ile belirlenmeli herkes ögretmen olmamalı.Ögretmen yetiştiren kuruluşları TSK denetlemeli.Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı eylemlerde düşncelerde bulunanlar siktir edilmeli sittin sene acıkta kalmalı.

Anlatsam roman olur misali daha çok ama çok fikrim varda.Şimdi burda anlatmak olmaz zaten sayflarca yazarımda yazarım kaba taslak bu

ünilere girmiyorum bile derin mevzu oldugu için

yaz hacam cekinme her turlu fikrini yaz

yaz tartisalim  

Toplam Hit: 9550 Toplam Mesaj: 94