Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?
-
Sorpix bunu yazdı:
-----------------------------Nasıl Bir egitim sistemi olsun...
Bugun Yaz Okulu kaydımı yaptıramadım
ne dgs sınavına ne kpss ne microsoft sistem uzmanlıgı sınavına gidebilicem...
sırf ipnelik olsun diye turkceden 3 yıl bırakılan sonrada yaz okulunda sırf parasızlıktan kayıt yaptıramayan ogfrenci gormek istemiyorum
ustune bide tıbbi deliyi gecirdiler sırf babası disclik fakultesinde doc. diye
aq boyle adaletin...
-----------------------------hocam gecmis olsun sana bende uc senedir turkceden gecemiyordum en sonunda gectim
zaten zor ders yoktur hocam zor hoca vardir
-
kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------hocam gecmis olsun sana bende uc senedir turkceden gecemiyordum en sonunda gectim
-----------------------------yav hocam vallahi anlamadım inan aptal gibi hissetiriyor adama
vizedende finaldende on alınırmı :S
harbi canım cok sıkkın ya
-
Sorpix bunu yazdı:
-----------------------------
kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------yav hocam vallahi anlamadım inan aptal gibi hissetiriyor adama
vizedende finaldende on alınırmı :S
harbi canım cok sıkkın ya
-----------------------------hocam bu turk dili hocalari ezik oluyor yediremiyorlar sonrada birakiyorlar
hocam beni hep sinirda birakti uc sene boyu ben uc sene kafayi yedim
bazilarida sirf para kazanmak icin birakiyor onlar tam serefsiz haysiyetsiz zati
-
kanvegul bunu yazdı:
Sorpix bunu yazdı:
kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------hocam bu turk dili hocalari ezik oluyor yediremiyorlar sonrada birakiyorlar
hocam beni hep sinirda birakti uc sene boyu ben uc sene kafayi yedim
bazilarida sirf para kazanmak icin birakiyor onlar tam serefsiz haysiyetsiz zati
----------------------------hocam hadi bıraktı...
ortalamam en dusuk 3 :S
valla kaydımı sildirmeye gittim izin vermedi hocam
dedi bi dengesiz yuzunden yapma
simdi yarım donemim gitti:s
ustune bide tıbbi deli gecti...
-
düz liseler kaldırılmalı ve çok professional mesleki eğitim verilmeli ve eğitim sürecinin belli bi noktasından sonra labratuar değilde gözetmenlerle çocuklar kendi mesleklerini yapmaya başlamalı böylece dünyaya kaliteli eleman ihraç edebiliriz.
şimdiki sistemde öğretmenler öğrencilerden daha az şey biliyor oderece bizim bi hocamız vardı okulda bi kanepe vardı orada sürekli uyuyordu :D bi gün müfettiş geldi baktım gitmiş bu sefer arabasında uyumuş ama adam takır takır maaşını alıyo öğrencileri dışarıda dolaşıyo....
-
Türk eğitim sistemini düzeltmenin ilk adımı 5-10 çocuklu aile babalarının s... kesmekten geçer. Karşısındaki cahil halka 3 çocuk yapın 5 çocuk yapın diye bağıran ... bir başbakanın olduğu memlekette hiçbirşey değişmez. Nerde çokluk orda bkluk. Nüfus artışı böyle gittikçe eğitim sistemine çözüm bulunamaz.
-
derslerini eznerleyerek geçen öğrencileri okulan atalım mükemmel bir sistemimiz olur
-
Asker bunu yazdı:
-----------------------------düz liseler kaldırılmalı ve çok professional mesleki eğitim verilmeli ve eğitim sürecinin belli bi noktasından sonra labratuar değilde gözetmenlerle çocuklar kendi mesleklerini yapmaya başlamalı böylece dünyaya kaliteli eleman ihraç edebiliriz.
şimdiki sistemde öğretmenler öğrencilerden daha az şey biliyor oderece bizim bi hocamız vardı okulda bi kanepe vardı orada sürekli uyuyordu :D bi gün müfettiş geldi baktım gitmiş bu sefer arabasında uyumuş ama adam takır takır maaşını alıyo öğrencileri dışarıda dolaşıyo....
-----------------------------bu meslek lisesilerinde okuyan öğrencilerin %99 u neden amele olmaya okadar meraklı anlamıyorum
-
Sorun sistemde değil, bu sistemi benimsemiş ezberci zihniyette.
-
yazilanlarin hepsini okumadim ve ben soyle bir egitim sistemi degil soyle ogretmenler olmali diyorum
ezberci degil arastirmaci : "cocuklar yarin su konuyu okuyup gelin sozlu yapacagim, sunu ezberleyin sozlu yapacagim" ve ogretmen sadece o konu ile ilgili soru sorar
o konuya benzeyen veya o konuyu orneklerle cogaltacak cocuklarin beyinlerinin okudugunun ezberlediginin disina cikartacak seyler yapmali,
artik ogretmenlerde bikmis bunalmis, mudurle tartisirsin x yere surulursun, cocukla tartisirsin velisi tanidik bulur x yere surdurur, gecim sikintisi bi yandan, kendi cocuklarinin egitimi bir yandan, malzeme eksikligi bir yandan, okulda kaynak eksikligi bir yandan
egitim sistemi degil ogretmenlerin bulundugu durum degistirilmelidir.
egitim sistemini degistirmek sinekleri oldurmeye calismaktir gozumde,