folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HiGHVoLTaGe
    HiGHVoLTaGe's avatar
    Erkek
    Öncelikle zorunlu eğitim kalksın okumak isteyen okusun herkez okursa olmaz sonuçta her köye doktorda lazım ama çobanda lazım okucak adam okur zorla güzellik olmaz okullarda proje sınıflar dvm etsin, sınav olayı nası olsun bilmm hayırlısı olsun bakalım sonu nereye gidiyo ßß
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

HiGHVoLTaGe bunu yazdı:
    -----------------------------
    Öncelikle zorunlu eğitim kalksın okumak isteyen okusun herkez okursa olmaz sonuçta her köye doktorda lazım ama çobanda lazım okucak adam okur zorla güzellik olmaz okullarda proje sınıflar dvm etsin, sınav olayı nası olsun bilmm hayırlısı olsun bakalım sonu nereye gidiyo ßß

hocam herkez okusun var coban dahi okusun ama gidipde cobana matematik anlatilmasin  yani isine yariyacak seyler anlatilsin yani cahil kimse kalmasin 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    kanvegul bunu yazdı:

HiGHVoLTaGe bunu yazdı:

hocam herkez okusun var coban dahi okusun ama gidipde cobana matematik anlatilmasin yani isine yariyacak seyler anlatilsin yani cahil kimse kalmasin

aynen, önceki arkadaşların bazıları demiş sınıf geçirilmesin zayıfı olan falan da..

Be güzel kardeşim, ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, ne sikime bana organik kimyaydı biyolojiydi yok fizikte momentumdu salak salak şeyler gösteriyolar :|

anadolu ve düz liselere eğilmeyi kesip meslek liselerini eğitimin temeli haline getirmek gerekir.. gençler  oks ile bugün olduğu gibi anadolu liselerine değil, meslek liselerine girmek için yarışmalılar..

ancak bu şekilde düzelir eğitim sistemi.. zekileri alıp vasıfsız değil herhangi bir konuda eğitmek şart.. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    kanvegul bunu yazdı:

HiGHVoLTaGe bunu yazdı:

hocam herkez okusun var coban dahi okusun ama gidipde cobana matematik anlatilmasin yani isine yariyacak seyler anlatilsin yani cahil kimse kalmasin

aynen, önceki arkadaşların bazıları demiş sınıf geçirilmesin zayıfı olan falan da..

Be güzel kardeşim, ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, ne sikime bana organik kimyaydı biyolojiydi yok fizikte momentumdu salak salak şeyler gösteriyolar :|

anadolu ve düz liselere eğilmeyi kesip meslek liselerini eğitimin temeli haline getirmek gerekir.. gençler oks ile bugün olduğu gibi anadolu liselerine değil, meslek liselerine girmek için yarışmalılar..

ancak bu şekilde düzelir eğitim sistemi.. zekileri alıp vasıfsız değil herhangi bir konuda eğitmek şart..

evet hocam haklisin simdiki sistemin en buyuk hatasi bu gereksiz bilgi yukluyorlar ogrenciye   

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi bize tüm sçama bilgileri yüklüyorlar.Bence üniversteye kadar temellerini verecekler sonra hangi bölüme gitmek istiyorsan ordan devam etsinler.

Atıyorum hemşire olacka birine kimya, fizik soruyorlar.

Matematik ile Türkçe ana ders olmalı onun üstüne az az verilmeli fizik falan.Sonra hemşire olanları lisede bir sınıfa toplayacaklar ordan çok sağlam bilgiler vercekelr össde zor olcak ona göre olcak.Birde lise kesinlikle istenildiği takdirde okunmalı.Ben sayısal bitirdim bir kez daha dışardan bitirttirseler sözel okurdum pff.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek

bi izmir fen lisesinin sonuncusu adam ama öss de 600. felan oluyo

bide abüzüttüniyettin okulunun 1. si adam 7 bininci olsa seviniyo

izmir fendeki sonuncuya 77 76 okul puanı gelirken diğer lisedeki adama 80 puan + okul birinciliği kontejanı geliyor

bence bu büyük bi haksızlık

2. si hocaların adama göre kağıt okuması kalkmalı benm teyzem ırakta hoca en basitinden hocalara yapışkan bişey veriyolar sınav bitince adının üzerine yapıştırıo tek bi kere kaldırma hakkı var aynı milli eğtimin kitaplarının üzrindeki orjinallik damgası gibi hoca ismini göremiyo adam kayıramıo basit bi önlem ama güzel kağıtla dağıtılırken sınıftan birine veriliyo çocuk dağıtma sırasında o bantı çekio ve adı okuyup veriyo

3. gerçekten meslek liselerinin önü çok kapalı bi sürü teknik adama ihtiyaç var hepsi liselere dolmuş gerek aile zoruyla gerek toplum piskolojisiyle adamın 12 13 derste 7 8 tane biri var bu adam meslek lisesine gitse hem kendisi için hem toplum için daha ii olur. herkes mühendis avukat doktor olucak die bi kaide yok.

4. okulda sadece bilgi verme diğil nerde oturulup nerde kalkması gerektiğinide öğretmek gerekir zaten 10 sene sonra basit bi polinom sorusunu bile çözecek kaç kişi çıkıcak hepsi unutulucak sadece bunlar kalıcak.

5. proje geliştirmeye yönlendirmeleri lazım gerçi kardeşim 3. sınıfa geçti 2. sınıfta baya bi proje veriolardı yeni yeni başlamışlar o olaylara

bu arada bu kadar adayı öss den başka sistem nasıl ayırıcak alt yapısı yok işte devletin 3 5 tane prestjli üniversitemiz var diğerleri nal topluyo sen git 2 milyon kişiyi yerleştir oraya bakıyım 3 saat 15 dk olarak gözüküyo ama arkasında senelerin birikimi yatıyo

ve şuda bilinmelidir ki verdikleri bilgi bişeyler öğrenmek için diğil zihni geliştirmek içindir (liseye kadar)

bide pratik çok önemli görüyorum babamın yanıan ne kadar ii mühendisler gelio hepsi inşaattaki bi kalfa kadar olamıo konu tecrübe olunca

bi doktor okulu bitirio gidip hemşireye maytap konusu oluo 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    bi kere sınav olayının etkisini en aza indirip teori de öğrettiğin bilgileri pratikte uygulayabilen gençler yetiştireceksin yoksa aldığını veremeyen verimsiz gençlerden başka hiçbişi elde edemezsin kaldı ki ülkemizdeki eğitim yurtdışından çok daha zor ve ayrıntılı.Pratikte başarılı olmanın önemli olduğu bi sistem Türkiye'yi ileri götürür.

NEDEN? (soru olarak)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek
    Bu ülkede eğitim sistemi değişmekle hiç bi değişim elde edemeyiz.çünkü öğretmenlik yapan adamların kafası hala aynı. 1 aylık hızlı eğitimden çıkmış adamlar hala bu ülkede öğretmenler. Benim arkdaşım sos.Bilg. mezunu sınıf öğretmenliği yapıyo.bu noktada düşünmek gerek bu adamlar bu öğrenciye ne vereblirler?Yeni mezunların önü açılmalı bence.Eğitim değiştrmek isteniosa öğretmen değiştirmeli..Özgüveni sıfır, konuşmaktan çekinen nesller yetiştirdiler..Geriye dönüp , naptık diyen yok.

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

Dina_Kaki bunu yazdı:
    Bu ülkede eğitim sistemi değişmekle hiç bi değişim elde edemeyiz.çünkü öğretmenlik yapan adamların kafası hala aynı. 1 aylık hızlı eğitimden çıkmış adamlar hala bu ülkede öğretmenler. Benim arkdaşım sos.Bilg. mezunu sınıf öğretmenliği yapıyo.bu noktada düşünmek gerek bu adamlar bu öğrenciye ne vereblirler?Yeni mezunların önü açılmalı bence.Eğitim değiştrmek isteniosa öğretmen değiştirmeli..Özgüveni sıfır, konuşmaktan çekinen nesller yetiştirdiler..Geriye dönüp , naptık diyen yok.

hocam eger kokten bir degisim olursa Turk milletini kimse tutmaz

Turk milletinin geri kalmasinin en buyuk ve en temel nedeni egitim ve bu degismek zorunda

bu degisim kolay olmayacak mutlaka basamak basamak degisecek  ben basta ogretmenlerin sinava tutlmasi taraftariyim

ogrencilerin sinavida test usulu ve uygulama usulu olursa cok iyi olur ogrencilerin meslek secimini ogretmenlerin gozetiminde ilkogretimde olmasi ve ilk ogretimde bolumlerini secip oyle universiteye gitmesi taraftariyim ne ogrenciye gereksiz bilgi vermek zorunda kalmayiz ve ogrenciyi uni dahilinde uygulamali bir sekilde kaliteli bir eleman haline getirir bana gore  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Erkek

Nasıl Bir egitim sistemi olsun...

Bugun Yaz Okulu kaydımı yaptıramadım 

ne dgs sınavına ne kpss ne microsoft sistem uzmanlıgı sınavına gidebilicem...

sırf ipnelik olsun diye turkceden 3 yıl bırakılan sonrada yaz okulunda sırf parasızlıktan kayıt yaptıramayan ogfrenci gormek istemiyorum

ustune bide tıbbi deliyi gecirdiler sırf babası disclik fakultesinde doc. diye

aq boyle adaletin...

Falan Filan...
Toplam Hit: 9568 Toplam Mesaj: 94