Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?
-
eğitim sistemimiz arkadaslarimiz dediği gibi folloş durumdadir.Simdi adam geometri matematik problemi cozemiyor diye gerizekalımı? Her insanın bir gelisim sureci vardir bazisi cabuk cozer bazisi urasir ama bir yolunu bulur gecte olsa cözer..Sen tutupta 3. sinif ögrenciisine o iğrenc havuz problemini sorarsan adam tabi sogur matematikten kardesim..Yok alinin 5 lirasi war 2 kere ayseye vermis kac kalmis ee elinin koru hep bunlar yuzunden iste.. Orta okul yillarinda dersimize giren dangalak cengiz hoca yuzunden bu haldeyim arkadas.. Tarlada öküz sürmesi gereken adam tutarda branşı olmayan derse girerse boyle olur.ne anlattıgını kendide anlamıyordu lakin benide soguttu pezevenk..Temeli alamayınca zaten lisede tumden fis olduk bende sozele yoneldım..Eee ne oldu sozelcı oldun cıktın at gozlugunu taktılar senın bolumlerın bunlar istersen hazırlan sınavlara gir. Hadi ordan hadi ordan..Ulan insanlara baska secenek bırakmayan bir egitim sisteminin neyini tartisayim ben ya..2x2 eder dort gorunen koyde kılavuz istemiyor..Ama yok anlayan yok egitm sistemi kenyada bile daha iyi isliyor bence...Ne mi yaptım kendimi gelistirdim su an cok iyi bir işim var ing biliyorum ve üni mezunlarının yanında calisiyorum. En azından meslegım var bunu yapamayanlar egitim alamayan kardesler bugun acikta buyur burdan yak..Alayının geçmişini neyse sinirlendim affola...
-
Öğrenci merkezli bir sistem sitiyorum.Yani sorup sorgulayan bedavadan hazıra konmayan.Böylece bilgide kalıcılığı yakalayabileceğimizi düşünüyorum.
-
PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------Sistem gayet iyi hocam çalı$an kazanıyor bu kadar basit..
Edit : Çalışmayan insanlar ne olucak? Toplumla parazit yaşayan bireylerin sayısı artar. Bu tarz ele$tiriler yapıcak olursanız; bununda çözümünü devlet bulmalı diye dü$ünüyorum ne biliim alternatif bir $eyler.. Ama $u bir gerçekki çalı$mayan bir insan hiçbiryerde,hiçbir$eye çalı$maz.. Güçhan'ın deyimiyle "Şüphesizki onlar ziyandalar." :B
-----------------------------ŞU beyni bu kadar basit mantığa oturttun ya sana helal olsun.Yaşına bakmadım ama snde çevrenin etkisiyle kukla olmuş gidiyosun.Kendi düşüncelerin diil bunlar eminim başkalarının düşüncelerini dayanmış sana...
Hocam aslında sistem çok basit bi öğrenci eğer ben tıp okıcam diyosa tıpla ilgili herşeyi köpek gibi bilecek veya matematik okıcam diyosa matematiği yalayıp yutacak bu adamlara bşka dersde sorulcak ama genel kültürü oluşturcak basit şyler tarih coğrafya vb. fakat oldukça basit olacak yani bilinmesi gereken şeyler olacak.Dersane diye bişey olmıcak mesela öğrenci istediği mesleğin gereklerine göre çlşcak.Ve üniye gidecek bu kadar basit.Kontejyan olayına gelince diyelim bilgisayar mühendisğiliğnde artma var kapasite üstünde.O zmn daha fazla bilgisayar ve matematik bilen alıncak üniye bu kadar basit bi sistem olursa çok güzel olur wlla. -
Lisede kızlar parfüm kullanmasınlar :|
Kız parfümü bi şey etmiş.. Sınıfa bir giriyo bütün herkes kokuya odaklanıyor. Ders mers adamların sikinde değil :D
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Lisede kızlar parfüm kullanmasınlar :|
Kız parfümü bi şey etmiş.. Sınıfa bir giriyo bütün herkes kokuya odaklanıyor. Ders mers adamların sikinde değil :D
-----------------------------hocam o zaman ogretmenler kiz parfumu kullansin sizde ona odaklanirsiniz :)
-
ilk okul sonunda 1,2 sınav uygulanmalı belli bir puan olmalı o puanı aşamayan ögrenci meslek okullarına gitsin küçük yaşta meslek ögrensin.
mesela meslek liseleri adam liseye 16,17 yaşında başlıyor eger ilkokul sonunda yapılan sınavda cocuk o soruları yapamıyorsa demekki okumaya hevesli degil yada yapamıyordur? okumayı düşünmüyorsa niye 3 yılını çöpe atıyorki? 12 yaşında meslek okuluna gider küçük yaşta meslek ögrenir ve 19,20 yaşında usta olur?
aşanlarda okumayı düşündügü için sorun yok yola devam. hem gerçekten okumayı düşünenler içinde iyi olur. çalışanlar ile çalışmayanlar arasında nasıl bir rekabet olabilir?
-
uGuR bunu yazdı:
-----------------------------ilk okul sonunda 1,2 sınav uygulanmalı belli bir puan olmalı o puanı aşamayan ögrenci meslek okullarına gitsin küçük yaşta meslek ögrensin.
mesela meslek liseleri adam liseye 16,17 yaşında başlıyor eger ilkokul sonunda yapılan sınavda cocuk o soruları yapamıyorsa demekki okumaya hevesli degil yada yapamıyordur? okumayı düşünmüyorsa niye 3 yılını çöpe atıyorki? 12 yaşında meslek okuluna gider küçük yaşta meslek ögrenir ve 19,20 yaşında usta olur?
aşanlarda okumayı düşündügü için sorun yok yola devam. hem gerçekten okumayı düşünenler içinde iyi olur. çalışanlar ile çalışmayanlar arasında nasıl bir rekabet olabilir?
-----------------------------hocam ben butun sistemi meslek lisesi haline getirsekte olur gibi geliyor yani butun bolumlerin meslek liselerini acip uniye sinavsiz direk olarak gitmeleri daha iyi olur gibi
tabi liseden sonra okumak istemeyene bir sey demiyecem
-
kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------Turkiyede nasil bir egtim sistemi istiyorsunuz?
-----------------------------
herşey dahil sistem olsun. ve beleş olsun
-
Spacheata bunu yazdı:
kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------Turkiyede nasil bir egtim sistemi istiyorsunuz?
herşey dahil sistem olsun. ve beleş olsun
-----------------------------hocam nasil bir sistem istiyorsun ? o herseyi biraz ac istersen
-
kanvegul bunu yazdı:
hocam nasil bir sistem istiyorsun ? o herseyi biraz ac istersen
-----------------------------şimdi kendimden örnek vereyim
misal ben açıköğretim okuyan ve seneye össye girecek bi müridim.moleküler biyoloji yada nanoteknoloji istiyorum.ben eğer ki bu iki bölümden birini kazanırsam zaten bana pratiğini vermek zorunda.yoksa bu gibi bölümlerden pratiğini görmeden mezun olsanda hayatta uygulama yapman imkansız.
ama öyle bölümler var ki teorik eğitim yeter gözüyle bakılıyor.yani fazla pratik yapmasada, yapılabilir bu meslek gözüyle bakılan meslekler var.
genelde vardıım kanaat dayım nasıl en fazla takla atan güvercine en fazla yemi veriyosa, kaderde en fazla çalışana yüzünü gülüyor.
sonuçta her iki takımda aynı sahada maç yapıyor.yenilen takım boşuna yağmuru bahane göstermesin.