folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    arkadaşlar özellikle 12-18 yaş insanın kendini tanıyıp yeteneklerini keşfedip ilerletebileceği, beyninin en müsait olduğu zamandır. Gel gör ki bizim ülkemizde eğitim bu yaşlarda insanın ağzına sıçıyor. babam hep "ben senin yerinde olsam okumam valla" derdi. Nasıl bi' ülkede yaşıyoruz bilmiyorum. İnsanın kendini  en iyi geliştirebileceği zamanda böyle kitliyor adamı işte. zaten bizim ülkemizde insana değer verilseydi ne eğitim,ne sağlık hizmetleri,ne trafik, nede ekonomi böyle olurdu. Birileri besleniyor ya bu zincirden (dershaneler zincirinden bahsediyorum) önemi yok insanın ve değerlerinin. Bizi bu saçma şeylere zorlayan zihniyetin TA ANUA KOYAYIM!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wert bunu yazdı:
    -----------------------------
    Asker bunu yazdı:
    wert bunu yazdı:
    Asker

bunu yazdı:

düz liseler kaldırılmalı ve çok professional mesleki eğitim verilmeli ve eğitim sürecinin belli bi noktasından sonra labratuar değilde gözetmenlerle çocuklar kendi mesleklerini yapmaya başlamalı böylece dünyaya kaliteli eleman ihraç edebiliriz.

şimdiki sistemde öğretmenler öğrencilerden daha az şey biliyor oderece bizim bi hocamız vardı okulda bi kanepe vardı orada sürekli uyuyordu :D bi gün müfettiş geldi baktım gitmiş bu sefer arabasında uyumuş ama adam takır takır maaşını alıyo öğrencileri dışarıda dolaşıyo....

bu meslek lisesilerinde okuyan öğrencilerin %99 u neden amele olmaya okadar meraklı anlamıyorum

burda amelelik söz konusu değil mühendis olcaksan bi mühendislik firmsasında görerek eğitim alcaksın eğer bir muhasebeci olcaksan bir muhasebe şirketinde ameleliği diploması olmayanlar bide düz lisede okuyup üniversiteye gitmeyenler yapar 

şuanda elimizde olan tek silah genç iş gücümüz böylece kalifiye eleman yetiştirip yurt dışına ihraç edebiliriz.....

meslek liselerinde matematik ve fizik öğretiyorlarmı onu bir cvplasana bana

önce şu zihniyeti değiştirmek lazım "ben elektronik yada bilgisayar programlama okuyorum matematik ve fizik benim ne işime yaracak" ben cvp vereyim matematik ve fizik bi işine yaramayacak tabi lisede öğrendiin elektronik ve bilgisayarda bi işine yaramayacak

matematik ve fizik bilmeden nasıl mühendis olacaksın 

düz liseler kaldırılmalı ve çok professional mesleki eğitim verilmeli ve eğitim sürecinin belli bi noktasından sonra labratuar değilde gözetmenlerle çocuklar kendi mesleklerini yapmaya başlamalı böylece dünyaya kaliteli eleman ihraç edebiliriz.

şimdiki sistemde öğretmenler öğrencilerden daha az şey biliyor oderece bizim bi hocamız vardı okulda bi kanepe vardı orada sürekli uyuyordu :D bi gün müfettiş geldi baktım gitmiş bu sefer arabasında uyumuş ama adam takır takır maaşını alıyo öğrencileri dışarıda dolaşıyo....

bu meslek lisesilerinde okuyan öğrencilerin %99 u neden amele olmaya okadar meraklı anlamıyorum

burda amelelik söz konusu değil mühendis olcaksan bi mühendislik firmsasında görerek eğitim alcaksın eğer bir muhasebeci olcaksan bir muhasebe şirketinde ameleliği diploması olmayanlar bide düz lisede okuyup üniversiteye gitmeyenler yapar 

şuanda elimizde olan tek silah genç iş gücümüz böylece kalifiye eleman yetiştirip yurt dışına ihraç edebiliriz.....

meslek liselerinde matematik ve fizik öğretiyorlarmı onu bir cvplasana bana

önce şu zihniyeti değiştirmek lazım "ben elektronik yada bilgisayar programlama okuyorum matematik ve fizik benim ne işime yaracak" ben cvp vereyim matematik ve fizik bi işine yaramayacak tabi lisede öğrendiin elektronik ve bilgisayarda bi işine yaramayacak

matematik ve fizik bilmeden nasıl mühendis olacaksın 

ben teknik lise okudum 4 sene boyunca hepsini gösterdiler ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

CheNk bunu yazdı:
    Tahribat Okulu açılsın artık php vs. vs oğreniriz :)

arkadaşlar önce bu salak sınavların kalkması gerek.sonra düzgün bi eğitim gerek ondan sonrası öğrenciye kalmış artık yapabilecek msj yok

hocam sinavsiz ogrenciyi nasil olcecen  ? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    kanvegul bunu yazdı:

CheNk bunu yazdı:
    Tahribat Okulu açılsın artık php vs. vs oğreniriz :)

arkadaşlar önce bu salak sınavların kalkması gerek.sonra düzgün bi eğitim gerek ondan sonrası öğrenciye kalmış artık yapabilecek msj yok

hocam sinavsiz ogrenciyi nasil olcecen ?

imkan verilsin, görmek istediği dersleri görsün.
    geçerse geçer kalırsa kalır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

wert ve askerin konusmalarından alıntı yapacaktm cok kabarık buraya yazam dedim

Lise 4 okicam endüstri meslek lisesi okuyorum geçen yıl fizik kimya biyoloji bu sene ise edebiyat ingilizce matematik coğrafya geometri gibi dersleri görmedik eeğer eğitim sistemimiz bunu bize layık görmşse ben böyle eğitim sisteminin içine edim..bir halttanda çaktığımız yok eli s**nde öğretmenler sayesindede bir haltdan çaktığımız yok..ne diyim bilimıyorm... 

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı:

Lise 4 okicam endüstri meslek lisesi okuyorum geçen yıl fizik kimya biyoloji bu sene ise edebiyat ingilizce matematik coğrafya geometri gibi dersleri görmedik eeğer eğitim sistemimiz bunu bize layık görmşse ben böyle eğitim sisteminin içine edim..bir halttanda çaktığımız yok eli s**nde öğretmenler sayesindede bir haltdan çaktığımız yok..ne diyim bilimıyorm...

hocam bir orda degil cogu okul ve unide durum boyle 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    kanvegul bunu yazdı:
    HeadBanger bunu yazdı:

head hocam alınma ama aklın varsa ( birazda notun) endüstri mesleğe gitmeyeceksin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı:
    kanvegul bunu yazdı:
    HeadBanger bunu yazdı:

head hocam alınma ama aklın varsa ( birazda notun) endüstri mesleğe gitmeyeceksin.

hocam bir sey soyleyimmi

aslinda cogu seyi orada ogreniyorlar unide bir kac kisi ile tanistim meslek lisesi mezunu su anda calisyorlar ve dedigi sey su calisirkene uniden ogrendiklerimden hic birini kullanmiyorum meslek lisesinden ogrendiklerimi kullaniyorum tabi meslek lisesine gore degisir 

meslek lisesinde egtimi cok guzel verseler ve direk uniye gecis saglasalar ve sadece brans derslerini gosterseler cok iyi olur  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı:

ben zaten eğitim sisteminin değişmesi yanlısıyım biz tekniklere geometri fizik v.s 4 sene boyunca gösteriyolardı ama sadece bize endüstri mesleklerin çoğu 2 bilinmeyenli denklem bile çözemiyolardı mezun olduklarında hocaların zikinde değil tabi avantayı veren dipllomayı alıyodu işte üniversiteye geldim adam gibi bibok görcez dedim burdada durum farksız hatta daha vahim diyebilirim mühendis hoca karno haritasını çıkaramıyo :D o derece

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek
    Asker bunu yazdı:
    HeadBanger bunu yazdı:

ben zaten eğitim sisteminin değişmesi yanlısıyım biz tekniklere geometri fizik v.s 4 sene boyunca gösteriyolardı ama sadece bize endüstri mesleklerin çoğu 2 bilinmeyenli denklem bile çözemiyolardı mezun olduklarında hocaların zikinde değil tabi avantayı veren dipllomayı alıyodu işte üniversiteye geldim adam gibi bibok görcez dedim burdada durum farksız hatta daha vahim diyebilirim mühendis hoca karno haritasını çıkaramıyo :D o derece

hocam uniden bir halt bekleme 

emin ol meslek lisesinde uniden daha iyi egtim veriyorlardir en azindan uygulama yapma sansin daha coktur 

Toplam Hit: 9562 Toplam Mesaj: 94