Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?
-
Fen lisesinde,Anadolu lisesinde ki çok zeki olan kişiler bile dershaneye gidiyor yani eğitim sistemi bu kadar boktan ve güven vermiyor
-
öğrencilerin herboku öğrenmesi yerine belli dallarda dersler görmeleri(sayısal fln değil anlattığım daha ince ayarlı birşeyler yapılmalı)
misal ben(atıyorum şimdiki kısmı) bilgisayar konusunda okumayı düşünüyorum ilerde lise 2 den itibaren(lise1 de genel dersler verilsin ona göre seçim yapabilsin diye) o dalla ilgili dersler görmeliyim yoğunluklu olarak onun dışında genel kültür dersleride hafiften verilmeli(tarih-edebiyat-felsefe gibin) matematik dersi ağırlıklı verilmeli,meslek dersi verilmeli. biyolojide turgor basıncını öğrendim mantık yürüttümde kemiğin ucundaki bilmemne dokusunu ne yapıcam ilerde keze kimyadada aynı şey
tabi bu sistem meslek lisesi bölümü açısından anlattım anlık düşünceyle öyle üstünde çok kafa yormuşluğum yok konu hakkında birşey değişmeyeceğini değiŞEmeyeceğini bildiğimden sadece nacizhane*(böylemiydi bu kelime) görüşlerimi sundum
bu arada üni. sayısı artırılmalı(ki yukardaki anlatığım olay olursa okulu bitiren dımdızlak kalmasın) bölüm sayısında daha ayrıntıya girilmeli özellikle teknoloji alanında gerekiyorsa yabancı ülkeden hocalar getirtilmeli ve türk hocalarla bilgi paylaşımı yapılması sağlanmalı(öğretmenlerin çoğu yetersiz gerçi yabancı ülkeler ne durumda bilmem ama illla bizden iyi bir ülkede vardır hani)
sınavsız[veya belli bir seviye üstünün okumasını sağlayabilmek için ağır olmayan bir sınav(ki süzgeç kıvamı e gerizekalı olanlar bari ayrılsın aradan liselerde ne kdr boş insan var görüyoruz)] ve her üni.deki hocaların uni.lerde kurullar oluşturarak öğrencileri mülakata sokması(bknz. insanda bireysel yetenekler vardır-olaylara yaklaşımı vardır-ince zeka vardır vardır da vardır bunlar sınavla anlaşılacak şeyler değil) fln. fln. yöntemlerle(bu konudada fazla düşünmedim çünkü) öğrenciyi dengi bir üni.ye yönlendirilmesi ile nitelikli ve boş bilgi öğrenmemiş bireyler yetiştirileceğine inanmaktayım
yazıyı devrik cümlelere ve imla hatalarına rağmen okuyabildiyseniz ne mutlu size because*[çünküüü(elit bi hava kattı ingilizce ortama keh keh)] içinde gerçekten doğru bir eğitim sistemi yatan bir yazı olduğuna inanıyorum...
sevgiylen... : )
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
Asker bunu yazdı:
-----------------------------düz liseler kaldırılmalı ve çok professional mesleki eğitim verilmeli ve eğitim sürecinin belli bi noktasından sonra labratuar değilde gözetmenlerle çocuklar kendi mesleklerini yapmaya başlamalı böylece dünyaya kaliteli eleman ihraç edebiliriz.
şimdiki sistemde öğretmenler öğrencilerden daha az şey biliyor oderece bizim bi hocamız vardı okulda bi kanepe vardı orada sürekli uyuyordu :D bi gün müfettiş geldi baktım gitmiş bu sefer arabasında uyumuş ama adam takır takır maaşını alıyo öğrencileri dışarıda dolaşıyo....
-----------------------------bu meslek lisesilerinde okuyan öğrencilerin %99 u neden amele olmaya okadar meraklı anlamıyorum
-----------------------------burda amelelik söz konusu değil mühendis olcaksan bi mühendislik firmsasında görerek eğitim alcaksın eğer bir muhasebeci olcaksan bir muhasebe şirketinde ameleliği diploması olmayanlar bide düz lisede okuyup üniversiteye gitmeyenler yapar
şuanda elimizde olan tek silah genç iş gücümüz böylece kalifiye eleman yetiştirip yurt dışına ihraç edebiliriz.....
-
Asker bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
Asker bunu yazdı:
-----------------------------düz liseler kaldırılmalı ve çok professional mesleki eğitim verilmeli ve eğitim sürecinin belli bi noktasından sonra labratuar değilde gözetmenlerle çocuklar kendi mesleklerini yapmaya başlamalı böylece dünyaya kaliteli eleman ihraç edebiliriz.
şimdiki sistemde öğretmenler öğrencilerden daha az şey biliyor oderece bizim bi hocamız vardı okulda bi kanepe vardı orada sürekli uyuyordu :D bi gün müfettiş geldi baktım gitmiş bu sefer arabasında uyumuş ama adam takır takır maaşını alıyo öğrencileri dışarıda dolaşıyo....
-----------------------------bu meslek lisesilerinde okuyan öğrencilerin %99 u neden amele olmaya okadar meraklı anlamıyorum
-----------------------------burda amelelik söz konusu değil mühendis olcaksan bi mühendislik firmsasında görerek eğitim alcaksın eğer bir muhasebeci olcaksan bir muhasebe şirketinde ameleliği diploması olmayanlar bide düz lisede okuyup üniversiteye gitmeyenler yapar
şuanda elimizde olan tek silah genç iş gücümüz böylece kalifiye eleman yetiştirip yurt dışına ihraç edebiliriz.....
-----------------------------meslek liselerinde matematik ve fizik öğretiyorlarmı onu bir cvplasana bana
önce şu zihniyeti değiştirmek lazım "ben elektronik yada bilgisayar programlama okuyorum matematik ve fizik benim ne işime yaracak" ben cvp vereyim matematik ve fizik bi işine yaramayacak tabi lisede öğrendiin elektronik ve bilgisayarda bi işine yaramayacak
matematik ve fizik bilmeden nasıl mühendis olacaksın
-
Herşeyin başında eğitmenleri eğitmek gerekir..
-
AsortiC bunu yazdı:
-----------------------------nasil egitelim hocam fikir ver?
-
AsortiC bunu yazdı:
-----------------------------Eğitmenler kendi kendinimi eğiticek ?
-
PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------AsortiC bunu yazdı:
-----------------------------Eğitmenler kendi kendinimi eğiticek ?
-----------------------------evet hocam yukaridan vahii gelecekmis ben kendimi egitmeliyim veya egitmenler anasinin karninda herseyi ogrenip egitmen olacak hocam :)
-
Tahribat Okulu açılsın artık php vs. vs oğreniriz :)
arkadaşlar önce bu salak sınavların kalkması gerek.sonra düzgün bi eğitim gerek ondan sonrası öğrenciye kalmış artık yapabilecek msj yok -
Tahribat Okulu açılsın artık php vs. vs oğreniriz :)
arkadaşlar önce bu salak sınavların kalkması gerek.sonra düzgün bi eğitim gerek ondan sonrası öğrenciye kalmış artık yapabilecek msj yok