folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

Turkiyede Nasil Bir Egtim Sistemi İstiyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

kesinlikle uygulamaya yönelik eğitim sistemi benimsenmeli... Çocuk liseden çıkarken kendi blüyle donanmış olmalı üniversiteler pratik yapılacak yerler olmalı...

Öğretmenlerin eli güçlendirilmeli... Eğitim fakülteleri yeniden düzenlenmeli, pratik ve teorik bilgi birlikte verilmeli... Eğitim fakültesi mezunu ben okulların işleyişinden öğretmen olunca haberdar oldum :s 24 kişilik ve çok donanımlı okullarda yapılan planların köy okuluna uygulanmasını kimse beklememeli...

Öğretmenlik kırtasiye, prosedür olmaktan kurtarılmalı, zira bir yıl botunca 3 büyük klasör rapor, tutanak, form vs hazırladım; oysa oraya harcayacağım enerjiyi öğrencilere yönlendirmeliydim :S

Ve köy enstütüleri.. evet köy enstütülerimiz kesinlikle geri gelmeli...

http://rapidshare.com/files/125898028/Koey_enstuetueleri.pps.html izleyinde yaparak yaşayarak öğrenmek görün, avrupa bugün bu sisteme geçiyor, bakın biz bir zamanlar neler yapmışız; belki daha rahat anlaşılır bu ülkenin neler kaybettiği...

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Yok arkadasım cekinmeyle ilgisi yok.idealist bir egitim sistemi düşlemişimdir hep.Bunuda ögrencilere asılanmasını ne not ile ne statü ile nede para ile çocuklar,gencler ögrenim görmemeli bu bir sevgi olmalı aşka dönüşmeli en büyük düşlerin ardından yanıp tutusan bir tutku olmalı.Dost baktımı o ısıga gözleri parlamalı düşman baktımı kör olmalı.Çok kişinin kalbini kırarım ben bu konuda o yüzden fazla yorum yapmıyacam bu konuda bir baslarsam sayflar aglar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek
    yaz kardes fikirlere acigiz seni engelleyende yok  herkezin fikirlerine saygi duyariz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    adil olsun yeter , çok mu ?

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------
    adil olsun yeter , çok mu ?

hocam egtim sistemi adil olsun ama kaliteli egtim verilmesse bir anlami kalmaz ki 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Eğitim sistemi kanın en koyu aktıgı damara kadar idealist olmalı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:
    Eğitim sistemi kanın en koyu aktıgı damara kadar idealist olmalı...

hocam ac sunu yaw nasil yapilmali ne gibi  islemlerden gecirilmeli

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    melal'e katılıyorum herkesi yeteneği doğrultusunda eğitsinler insan zaten kendi kendine motive olur her şeyi dayatmanın bi alemi yok bu yaklaşma kaçınmaya neden oluyo genelde de zaten insan a.q be diyip bırakabiliyo insan kaybetmek boşlamak kolay önemli olan o cevheri ortaya çıkarıp işlemek ama adamlar sanki Türkiyede eğitimi eğitime olan isteği ellerinden geldiğince söndürmeye çalışıyo pedagoglar gözetiminde yönlendirilme fikti gayet makul bence özellikle her öğretmenin temel psikoloji bilgilerine sahip olması daha iyi olacaktır sonuçta herkesin farklı bi anlama şekli kendini ifade ediş biçimi var bunun bilincinde olan eğitmen daha faydalı olacaktır bence
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    melal'e katılıyorum herkesi yeteneği doğrultusunda eğitsinler insan zaten kendi kendine motive olur her şeyi dayatmanın bi alemi yok bu yaklaşma kaçınmaya neden oluyo genelde de zaten insan a.q be diyip bırakabiliyo insan kaybetmek boşlamak kolay önemli olan o cevheri ortaya çıkarıp işlemek ama adamlar sanki Türkiyede eğitimi eğitime olan isteği ellerinden geldiğince söndürmeye çalışıyo pedagoglar gözetiminde yönlendirilme fikti gayet makul bence özellikle her öğretmenin temel psikoloji bilgilerine sahip olması daha iyi olacaktır sonuçta herkesin farklı bi anlama şekli kendini ifade ediş biçimi var bunun bilincinde olan eğitmen daha faydalı olacaktır bence

hocam katiliyorum sana  hatta hocalarida her sene sinav yapsinlar gecemeyeni yollasinlar anlatimdan bilgisinden tutunda  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

özetle;

sene sayısı kesinlikle azaltılmalı

sınıfla sınırlı kalmamalı, uygulamalı, dışa dönük, hayatın içinden olmalı. 

Toplam Hit: 9557 Toplam Mesaj: 94