folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder "Türkiyenin Son 8 Yılı" Konusuna İnanmayanlar

"Türkiyenin Son 8 Yılı" Konusuna İnanmayanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

uzun uzun cevap verilmiş zaten. sadece sunu yazayım. pkk çıkıp meydanlara özerklik vs vs. deme cesaretini ne zamandan beri alıyor. hiç bi şeyin iyi gittiği yok. sıcak para akıyo sadece. üretim yok. et ithal edicek duruma geldik. bi dünya işsiz var. hangi ekonomi iyi. ben cebimdeki paraya bakıyorum. herşeyin fiyatı artarken benim cebimdeki para neden artmıyo. gazetelerin 3. sayfalarını okuyunda milletin ne kadar mutlu mesut oldugunu görün. yakında arap ulkelerindeki isyanların benzeri g.doğuda çıkar. zaten sivil itiatsizlik vs diyolar. bakalım o zaman bu akepe zihniyetinde olanlar ne cevap vericek. aklıma gelen şey 'ergenekon yaptı diyip' işin içinden sıyrılırlar.

le le le sakine
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Bi konuda da tartışmayın beyler ya.Herkes kendi görüşünü yazar lütfen alıntı yapıp cevap vermeye aşağılamaya çalışmayın.Bu konular sıkmaya başladı artık el atılsa iyi olur 

Lütfen ya yalvarıyorum artık 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Denildiği gibi devlet hesaplarını muhasebesini basın tutuyor galiba.

Ben ülkemin iç ve dış borçlarını Adriana Lima galerilerine baktığım milliyet gazetesinin sitesinden öğrenecek değilim.

Ayrıca mantığınız suyla mı çalışıyor ? Orantınıza göre o zamanın 40 liralık bir kilo ekmeği şimdi 400 lira olması gerekiyor.

10 yıl önce asgari ücret 200 liraydı ve ekmek,su,elektrik onun orantısına göre fiyatlandırılmıştı. Kime ne anlatıyoruz ya :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Asla hocam ne aşığılama tarzı bir düşüncem nede amacım vardır benim sadece  maksatım bu ülkede herkez herşeyi biliyorya budur benim sıkıntım. vardıya bi

reklam zamanında ağzı olan konuşuyor ya diye asıl şimdi gösterime olması lazımdı onun 

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

rushOut bunu yazdı:
    -----------------------------

sordugun hiçbir sorunun cevabını bilmiyorum kardeşim sen benim deiğimi yapıcakmısın yapmıcakmısın ? oyleyse baska yoldan kendince sıkıştırmaya çalışma ben yukarda diceğimi dedim bana onu bunu  geç şuanda akp yi tartışmıyorum ben türkiyenin ekonomisini hakkında konuşuyoruz söylediğim şeyi yap başka hiçbirşey deeden ömür boyu sana tabi olayım olurmu ? 

Bende Akp yi tartışmıyorum Türkiye hakkında konuşuyorum.Ve sorduğum soruların hepsi senin vermiş olduğun cizelgeler ve dökümanların özeti.Yani şunu söylüyorum oynana bilir veriler üstünde konuşuyoruz.

ileri derecede istatistik Formül vb. birşey bilmene gerek yok.Belirsiz olan bir nüfusla herşeyi yaparsın önceden yazdıklarımdan senin için alıntı yapıyım.

Nüfus 2002 de 100 kişi ise 

2010 da 250 kişi

250 nin 75 i 2003 de ölmüş ama 2009 da boş bir dağda bir arazide olan binalarda yaşıyor gözküyor.

eğer borcun 2002 de 100 TL ise kişi başına düşen borç 1 TL dir.

Kişi başına düşen borcu sabit tutuyorum.

Doğru orantı ile  2010 dada 250 kişi var ise toplam borç 250 TL dir.

yani 100TL den 250TL ye artması gayet doğal.Herhangi bir iniş çıkış yok.

Ama  sonradan eklenen bir 75 kişi var yani ülkede 175 kişi yaşıyor normalde ama borç 175 TL mi hayır 250 TL. 

Bu iktisat öğrencisiyim diyen kişiye sorum ve benim verdiğim cevap:

Sana deseler ki Türkiyede 1000 kişi yaşıyor bu kişilerden 150 si açlık sınırında.Al bu 150 kişiyi yaşantılarını incele ona göre bizde maaş belirleyeceğiz.
    150 kişiyi sen mi seçtin? Örnekleme yolu ile seçilenleri mi inceliyorsun?
    150 kişinin tamamını inceleyecekmisin? Örnekleme yapıp içlerinden 50 sini mi seçeceksin?
    Örneklemeden Tüme varım yapabilmek için 1000 kişinin içindende rastgele bölgeye göre kişi seçmen gerekmiyor mu? 

Türkiyede örnekleme yapılan o 150 kişinin 50 si gecekondulardan seçiliyor.İstatistikte kişi sayım kurallarına göre gecekonduda yaşayan kişiler birey olarak sayılmazlar.Devlet seni saymak için senden tapu ister.Sokağa çıkma yasağı olupta sayıldığınız günleri hatırlayın.5 yılda bir Tapu ortaya çıkartılırdı memur gelecek diye.Yani örnekleme boş kümeden alınıyor.Ve boş kümeden alınan örneklemeden sonuç elde edemezsin.son sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı 2000 de yapıldı.2005 te neden yapılmadı.Şimdi esasını bilmediğin bir kişi sayısı var.O kişilerle istedikleri gibi oynuyorlar.Ve halka herşeyi güllük gülistanlık gösteriyorlar.

Diyelim ki bunlar gerçek değil.Verdiğin değerlerin içinde enflasyon vardır.Enflasyonda Türkiye hergün şemsiye mi tüketiyor, ananas mı yiyor?

Yani oynanabilir verilerden bahsediyoruz.Öyle ileri derecede iktisat formül bilmeye gerek yok.Çık sokağa konuş küçük esnaf mutlu mu?AVM ler kaç esnafı iflas ettirmiş.Kaç işleyen atölye kapatılmış.Türk firmaları neden teker teker yok oluyor.Ekonomi iyi olsa kim neden çalıştığı işi kapatsın? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Ekonominin iyiye gittiğini savunan arkadaşlar;

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Eylül 2010 sonu itibarıyla, vatandaşların tüketici kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi, kredi kartı borçları ile şirketlerin bankalardan sağladıkları kredilerin toplamını oluşturan nakdi krediler, bir yılda yüzde 48,3 artarak 469,4 milyar liraya çıktı.

Nüfusun yarısından fazlası bankalara borçlu hale geldi...

Şirketler ve vatandaştan oluşan kredi müşterisi sayısı geçen yıl eylül ayı sonu itibarıyla 40 milyon 980 bine, bankalara olan kredi borcu 475 milyar liraya yükseldi.

Nüfusun Yarısından Fazlası Borçlu, 49 milyon seçmen var 41 milyonu borç içinde

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Türkiye nüfusunun 72 milyon 561 bin kişi olduğu dikkate alındığında ve her bir kredi borçlusu bir kişi sayıldığında nüfusun yüzde 56,5′inin bankalara borçlu olduğunu

BEN BUNA KISACA; ELALEMİN S.Kİ İLE GERDEĞE GİRMEK DERİM...

O kadar laf dökmek boşa anlamayan zaten anlamamak da ısrarcı; diğer kısmıda ekonomik kriz olmasın diye anlamazdan geliyor... Hani vardır ya; kötü bir duruma düştüğünde kendini motive etmek için kendine bile yalan söylersin '' BUNLAR KÖTÜ BİR RÜYA BİRAZDAN UYANACAĞIM VE HEPSİ BİTECEK ''

eninde sonunda patlayacak bu ekonomi eskilerin dediği gibi; HAZIRA DAĞ DAYANMAZ...

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

amk herkes ama herkes ak parti ye bok atıyor.tv yi aç,interneti aç milletin işi gücü yok ak partiye bok atıyorlar.

bişeyi merak ediyorum.bu adamların her kesimden ciddi oranda oyları var.işçisi,memuru,emeklisi...

madem okadar nefret ediliyor bu partiden bu adamlar nereden alıyor bukadar oyu.

demekki bok atıp oy veren insanların sayısı hiç te az değil.

amacım ak partiyi savunmak değil.23 yaşında bir vatandaş olarak şunları söylemek istiyorum.

önceki iktidarları da gördük.aç geziyorduk amk.

hatırlayın.nankörlük etmeyin.

en azından karnımız doyuyor.eskilere göre cebimiz az da olsa para görüyor.

ak parti nin + larınıda iyi biliyorum - lerinide...

+ sı daha çok diyemem.ama en azından iyi kötü bir istikrar yakalanmış durumda.

dünya üzerinde türkiye daha itibarlı bir ülke oldu.bunları inkar edebilen varmı?

twitter.com/KezzapliMakarna
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Thelordmax bunu yazdı:

Denildiği gibi devlet hesaplarını muhasebesini basın tutuyor galiba.

Ben ülkemin iç ve dış borçlarını Adriana Lima galerilerine baktığım milliyet gazetesinin sitesinden öğrenecek değilim.

Ayrıca mantığınız suyla mı çalışıyor ? Orantınıza göre o zamanın 40 liralık bir kilo ekmeği şimdi 400 lira olması gerekiyor.

10 yıl önce asgari ücret 200 liraydı ve ekmek,su,elektrik onun orantısına göre fiyatlandırılmıştı. Kime ne anlatıyoruz ya :D

Butun "devlet hesaplarinin muhasebesini basin tutuyor galiba" diyenlere

Devletin butun hesaplari acikta. http://www.treasury.gov.tr/irj/portal/anonymous?guest_user=treasury 'den Turkiye Devletinin borclari, alicaklari, vs herseyini bulabilirsiniz. 

Burdan bir cok istediginiz finansal bilgiler var. http://www.treasury.gov.tr/irj/portal/anonymous?NavigationTarget=navurl://ce3dfbf81aace54e4b6d1e21fe4a165f&InitialNodeFirstLevel=true

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

bilie_jean bunu yazdı:

amk herkes ama herkes ak parti ye bok atıyor.tv yi aç,interneti aç milletin işi gücü yok ak partiye bok atıyorlar.

bişeyi merak ediyorum.bu adamların her kesimden ciddi oranda oyları var.işçisi,memuru,emeklisi...

madem okadar nefret ediliyor bu partiden bu adamlar nereden alıyor bukadar oyu.

demekki bok atıp oy veren insanların sayısı hiç te az değil.

amacım ak partiyi savunmak değil.23 yaşında bir vatandaş olarak şunları söylemek istiyorum.

önceki iktidarları da gördük.aç geziyorduk amk.

hatırlayın.nankörlük etmeyin.

en azından karnımız doyuyor.eskilere göre cebimiz az da olsa para görüyor.

ak parti nin + larınıda iyi biliyorum - lerinide...

+ sı daha çok diyemem.ama en azından iyi kötü bir istikrar yakalanmış durumda.

dünya üzerinde türkiye daha itibarlı bir ülke oldu.bunları inkar edebilen varmı?

Madem itibar kazandın Amerika Irak'a girdiğinde neden senin sınırda ilerleme isteğine hayır dedi ve hatta olanıda geri çekti ses çıkaramadın.
    Madem itibar kazandın Tayyip Erdoğan dünya hakkında bir fikir belirttiğinde diğer ülkeler sanane sen kimsin karışıyorsun diyebiliyor.Ve ardından susuyoruz.
    Madem itibar kazandın neden incirlik hava üstü şuan senden bağımsız.
    Madem itibar kazandın neden hiç bir koşul sunmaksızın hemen emriniz olur diye 5 gemi bir deniz altı ve tüm askeri uçakları lafta barış gücü(ki neden barış gücü savaş uçağı gönderir bilmiyorum) adı altında Libya'ya gönderdin.Fransa'nın dediklerinede olur abi büyüksün diyorsun.
    Madem itibar kazandın nasıl olduda Ege Denizinde ki tüm üstünlüğün %5'e kadar düştü adalar teker teker gidiyor.
    Madem itibar kazandın neden Ülkede ki çiftcinin herşeyi bitirip tamamen dışarı endeksli ürün alıyorsun.Toprağı olmayan japonya dan karpuz tohumu alıyorsun.
    Madem itibar kazandın neden hala AB diye bir yerini yırtıp tüm eğitimini olanaklarını onlara göre düzenliyorsun.

Türkiye sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk döneminde itibar sahibiydi.Bakınız: Birleşmiş Milletler kimi baş ülke seçip ne olur sizin altınızda toplanalım diye yalvarmıştır?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

apokontek bunu yazdı:

AQP ye bilerek ve isteyerek oy vermislerse daha da agirini hakediyorlar.

AMK, mik kafalilar. 8 yil once adamin gotunde donu yoktu, bugun dunyanin sayili zengin liderlerinden.

oglunun gotunde don yoktu bugun GEMICIGI var.

8 yil once insanlar fikirlerini acik ve rahat sekilde soyleyip tartisirken bugun BASILMAMIS kitaba bile tutuklama var.

8 yil once (P)ic (K)urusu (K)urtlerin sesi cikmazken simdi ozerk yonetim, iki dilde egitim, apo ya af... konusuluyor.

AQP ye oy verenler kendilerini dindar olarak tanimliyorlar ama bu AQPartisi ve Av.. Si.. Tayyibi amerikada "Amerikali askerlerin evlerine sag salim donmelerini" istemektedir.

Buraya ne yazarsam yazayim, AQP yanlisi boktan kafalara hic bir sey sokamayacagimiz kesin. Bunlarin akillari boklu kiclarina ermeni sungusu girince baslarina gelecek ama o zaman cok gec olacak.

Yasin yaninda kuruda yanmasa bisey demeyecegim ama bu ulkede izde yasiyoruz amk.

Sabah sabah sinirlerim bozuldu.

Daha agırlarını hakedıyor demişsin ya?

Neymiş onlar bi söle bakalım?

Ulan bu ulkedekı herkes sana mı soracak kıme oy atacagını!

Sen kımsın kı "daha agırlarını hakedıyorlar" dıyeceksın bana!

Sen Koyunun yanında ancak onun s.ctgı zeytın kucuklugundekı dıçkısı olursun.

Laf yapmayın Artık,İcraat yapın.

Herkes konusur ama Herkes icraat yapamaz.Madem Devletımızı Mılletımızı sevıyoruz,Okuyun,cabalayın bı mevkıye gelın ondan sonra karsımıza gecın...

Bu arada tartısmaya donusturme,Cevap felan atma...Ben dusuncemı soyledım...Sende soyledın Konu Kapanmıstır...

Allah büyüktür vesselam...
Toplam Hit: 11561 Toplam Mesaj: 106