folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

saniye ayarı pot ile oluyor.Dediğim gibi simülasyon programını kur dene göreceksin bu detayları.

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

iyi de o devrede röle var,belki bi süre normal yanacak ama,lambalar yine pat diye bir anda sönecek.Sadece yannma süresi ile oynanmış olacak.Eğer ben yanlış anlamadıysam lambalar yavaşça sönecek.Bu devre belki kapı kapandıktan sonra belli bi süre sonra yanmaya devam edecek(aynı şiddette),bu süre sonunda röle bıraktığı anda ışıklar yine pat diye bir anda sönecek...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:
    -----------------------------

iyi de o devrede röle var,belki bi süre normal yanacak ama,lambalar yine pat diye bir anda sönecek.Sadece yannma süresi ile oynanmış olacak.Eğer ben yanlış anlamadıysam lambalar yavaşça sönecek.Bu devre belki kapı kapandıktan sonra belli bi süre sonra yanmaya devam edecek(aynı şiddette),bu süre sonunda röle bıraktığı anda ışıklar yine pat diye bir anda sönecek...

evet hocam röle olunca pat diye kapanıyo orada bi sıkıntım yok, kapı kapanınca da kapanıyor zaten.. yada elimle açıp kapatabilirim.. benim amacım içeride bi ambians sağlamak :D yavaş yavaş sönsün istiyorum :/  o yüzden ilk gelen enerjiyi depolayan bi sistem lazım bana.. bence kolay bi sistem işten anlayan biri için ama neden bu kadar uzadı anlayamıyorum :| 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

istediğin rgb driver card gibi bişi....yani şöyle özetlenebilir üç ana renk RED - GREEN - BLUE bu renklerin ışıma şiddetleri ile oynayarak ( yani senn yapmak istediğin şey biz buna dim dimlele olayı diyoruz arkadaşın da bahsettiği gibi pic vs. gibi işlemcilerin pwm özelliği kullanılarak yapılır) ve bir rengin üstüne diğer bir renk giydirerek binlerce renk tonu elde edilir...

senin istediğin sanırım tek renk...öle turnn of devresi felan hikaye yapıcaksan micro işlemci kontrollü yapıcaksın benim odamın duvar diplerinde var bu bahsettiğim sistemden geceleri ister otomatik ister odanın sıcaklığına göre ister de uzaktan kumandayla seçim yaparak kontrolünü sağlıyorum...ve şu sıralar ses duyarlı bi ek özellik ilave edeceğim maksat nedir diye sorarisen de odada bass tonlarında müzik açarsan 3 renk devamlı animasyon yapıcak yani yanıp sönecek birde şimdi odanın komple bir duvarını aşağıdaki videodaki sistemden döşeyeceğim...elektronik donanım kısmını hallettim gibi yazılım üzerinde çalışırken bana hem görsellik sunacak hemde odanın havasını değiştirecek...

http://www.youtube.com/watch?v=T0RZS-J_wh0

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek

arkadaşlar mikroişlemci PWM filan ile olmaz bu çünkü kapı kapanınca o devrenin beslemesi pat diye kesilecek, PWM ile yapmak için devrede sürekli besleme olması lazım. Diğer arkadaşın verdiği röleli devredede aynı şey geçerli. Videoyu izledim kondansatör olduğundan birsüre daha yanıyo fakat ışık seviyesi çok hızlı düşüyo. Bunu sebebi akım çok hızlı düşüyo devrede. ledlere seri bir bobin bağlaman gerekiyo akımın ani düşüşünü engellemek için. yalıtımlı bir teli alıp bir çivinin etrafına sarıp bir dene bakalım nasıl bir sonuç alıcaksın. Birde anlamadığım nokta transistör kullandım demişsin, nasıl kullandın biraz bilgi vermen gerekli bu konuda?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

dargut bunu yazdı:

arkadaşlar mikroişlemci PWM filan ile olmaz bu çünkü kapı kapanınca o devrenin beslemesi pat diye kesilecek, PWM ile yapmak için devrede sürekli besleme olması lazım. Diğer arkadaşın verdiği röleli devredede aynı şey geçerli. Videoyu izledim kondansatör olduğundan birsüre daha yanıyo fakat ışık seviyesi çok hızlı düşüyo. Bunu sebebi akım çok hızlı düşüyo devrede. ledlere seri bir bobin bağlaman gerekiyo akımın ani düşüşünü engellemek için. yalıtımlı bir teli alıp bir çivinin etrafına sarıp bir dene bakalım nasıl bir sonuç alıcaksın. Birde anlamadığım nokta transistör kullandım demişsin, nasıl kullandın biraz bilgi vermen gerekli bu konuda?

- --------------1---------------- led eksi kutup

transistor

+ --------------2----------------led artı kutup

hocam bu şekilde bağladım trans ı. led şeritin ortasına taktım zaten sonuna da başına da taksam aynı etkiyi gösterecek.. bobin derken bobini ne şekilde bağlamam gerekli?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:

dargut bunu yazdı:

transistor

hocam bu şekilde bağladım trans ı. led şeritin ortasına taktım zaten sonuna da başına da taksam aynı etkiyi gösterecek.. bobin derken bobini ne şekilde bağlamam gerekli?

Sen kandansatörle transistörü karıştırmışsın, senin kullandığın kondansatör. Bobin bağlantısını resimdeki gibi yapmalısın. Bu durumda devrede 12 V besleme varken kondansatör şarj olucak ve ledler yanıcak, besleme kesildiğinde ise kondansatör üzerinde biriken enerji ledler üzerinden akmaya devam edicek. Bobin ise akımın ani düşüşünü engelliyecek.

devre

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam söyleyen oldu mu bilmiyorum ama opampla da yapabilirsin, V+ (senin Vçıkış'ın olacak) Vgirişten büyük olduğu sürece devreye seri bağlarsan bir de E+'ya bobin eklersen mis olur.

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

dargut bunu yazdı:

BosphorusPasha bunu yazdı:

dargut bunu yazdı:

transistor

Sen kandansatörle transistörü karıştırmışsın, senin kullandığın kondansatör. Bobin bağlantısını resimdeki gibi yapmalısın. Bu durumda devrede 12 V besleme varken kondansatör şarj olucak ve ledler yanıcak, besleme kesildiğinde ise kondansatör üzerinde biriken enerji ledler üzerinden akmaya devam edicek. Bobin ise akımın ani düşüşünü engelliyecek.

devre

tamam hocam şimdi ben kondansatörü aaca taktım fakat şişti ve çok ısındı patlayacak diye çıkardım üzerinde 1000 yazıyordu şimdi araçta sanırsam 12 v 10 watt tavan elektriği var buna uygun kondansatör hangisi? ve direncin renkleri ne? yarın malzemeleri almaya gideyim.. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:

Hocam söyleyen oldu mu bilmiyorum ama opampla da yapabilirsin, V+ (senin Vçıkış'ın olacak) Vgirişten büyük olduğu sürece devreye seri bağlarsan bir de E+'ya bobin eklersen mis olur.

hocam dediklerinden hiçbirşey anlamadım :D

Toplam Hit: 22934 Toplam Mesaj: 89