folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

artı bişi daha ekledim az önce :) şimdi ben devreyi yapar gönderirim sana lambanın sönme süresi yanı hızı hoşuna gitmez felan onun içinde kumanda dan lambanın hangi hızda söneceğinide ayarlayabileceksin....

yalnız devrede lcd display vs. olmadığı için bu tarz bi işlemi gerçekletirirken zorlanabilirsin ama devre üzerinde sesli uyarı ve görsel uyarı için birer adet led ve buzzer bulunmakta her yaptığın iccratta devre sana led ve buzzer ile sesli ve görsel olarak ikaz verecek ayrıca ben sana çıktı olarak bi a4 sayfası kullanım klavuzu göndereceğim ona göre takılırsın işte :D 

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hocam sen naptın yaw :D bende teyp yok ama almayı düüşünüyorum bir iki aya. kumanda demişsin bende bi tane tv kartı kumandası var o olurmu ? :D hocam sen bildiğin kumandalı sistem ayarlamışsın şu an kafam karışık sonuç ne olacak diye düşünmekteyim sadece :D sen yapabniliyorsan şey yap kumandadan sağ tuşa tıklayınca araba sağa sola tıklayınca sola gitsin falan :D şaka bi yana cidden baya bi özellik eklemişsin sen daha bi ışık için ne eklenir bilemiyorum ama cam kapanma sistemi hoşuma gitti kumanda da yok ama onuda yapacağım yakın zamanda kumanda sistemi takacağım bu hazır setlerden.. 

ha unutöadan akım 10 u geçmemeli demişsin hocam ben araca 12 v led takacağım ona etki etmiyorsa tamam sorun yok.. 10 derken amperden bahsediyorsan ben anlamam o konudan sana söyledim araç 12v 10 watt veriyo diye ama sen o on watt ı 15-18 watt yap yüksekse şeylere yan basmayalım :/ 

hocam bu arada ben seni tuttum baya bi :D sen bu kadar şeyi yapabildiysen başka şeylerde yapabilirsin gibime geliyo.. aklımda carpc olayını stabil hale getirip çalıştırma işi var doubledin kutuda güzel bi pc ve dokunmatik monitör işi :F eğerki tutaarsa malityete göre 400 lira kar ile carpc uygulamasını araca uygulamak istiyorum seri üretime parmak basttırmak istiyorum ama o iş yaş gibi..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam sen naptın yaw :D bende teyp yok ama almayı düüşünüyorum bir iki aya. kumanda demişsin bende bi tane tv kartı kumandası var o olurmu ? :D hocam sen bildiğin kumandalı sistem ayarlamışsın şu an kafam karışık sonuç ne olacak diye düşünmekteyim sadece :D sen yapabniliyorsan şey yap kumandadan sağ tuşa tıklayınca araba sağa sola tıklayınca sola gitsin falan :D şaka bi yana cidden baya bi özellik eklemişsin sen daha bi ışık için ne eklenir bilemiyorum ama cam kapanma sistemi hoşuma gitti kumanda da yok ama onuda yapacağım yakın zamanda kumanda sistemi takacağım bu hazır setlerden.. 

ha unutöadan akım 10 u geçmemeli demişsin hocam ben araca 12 v led takacağım ona etki etmiyorsa tamam sorun yok.. 10 derken amperden bahsediyorsan ben anlamam o konudan sana söyledim araç 12v 10 watt veriyo diye ama sen o on watt ı 15-18 watt yap yüksekse şeylere yan basmayalım :/ 

hocam bu arada ben seni tuttum baya bi :D sen bu kadar şeyi yapabildiysen başka şeylerde yapabilirsin gibime geliyo.. aklımda carpc olayını stabil hale getirip çalıştırma işi var doubledin kutuda güzel bi pc ve dokunmatik monitör işi :F eğerki tutaarsa malityete göre 400 lira kar ile carpc uygulamasını araca uygulamak istiyorum seri üretime parmak basttırmak istiyorum ama o iş yaş gibi..

ben bişi yapmadım pic yapıcak :) 

teyip olmaması en azından benim açımdan iyi şuan için :) ama ileride kumandası olan bir teyip alırsan büyük bi olasılık ile protocolleri çakışır ama onunda çözümü var çok sıkıntı yaratır ise bu durum teyip kumandasını kullanacağın durumlarda bizim devreyi sleep moduna geçirirsin :) 

ilk olarak sorularını yanıtlayayım: 

tv kartı kumandasının markası modeli önemli bizim için her marka modelin iletişim protocolleri yani bir tuşa bastığında gönderdiği datanın gönderiiiş şekli farklıdır...Ben şuan bir tane uğur böceği (arkadaş içi) tarzında basit bi çizgi izleyen robota benzer bişi tasaraladım (birazdan facebookta çektiğim videoyu izlemek için arkadaş olarak eklersen beni onun videosunu da izlersin) tasarladım bu robotta da sony marka tam modelini bilmediğim bir tv kumandası kullandım sonuç itibari ile sony protokülünde gönderilen dataları çözebilecek komutlar elimde olduğu için ve daha öncesinde de uygulama yaptığım için sony kumandası kullandım bu devrede de :) en kötü ihtimal ne olabilir elindeki tv kartı kumandası ile ilgili olarak misal sony ise sorun çıkmaz her türlü çalışır model değişse bile devrede gerekli işlemleri yapabilmen için her model sony kumandasında olan volume +/- program +/- tuslarını standby tuşu ve tv/video tusunu kullandım yani elindeki kumanda çalışır ise tus fonksiyonlarından yana bi sıkıntın olmayacak....ha oldumu yada elindeki kumanda sony değilmi ozam taş çatlasın 5-7tl arasında fiyatları değişen "RM687C" kodlu sony tv kumandası alacaksın ve işini göreceksin.... googleye yazarsan nasıl bişi olduğunu göreceksindir...elindeki kumanda uymaz ise gider bu fotoya göre karaköyde çok rahat bulursun artı kumanda ince uzun bişi :) öle fazla kocaman bişi değil yani :)

akım ile volt farklı şeylerdir şöyle düşün bir su hortumu var elinde ve borunun çapına indexli olarak akan su miktarı voltajı ifade etsin ve suyun akış kuvevetide akımı...aracın markası nedir bilmiyorum ama genelde eski model bişi ise tavan lambalarında akkor flaman lamba kullanırlar bu yüzden dedim gerçi onunda çekeceği akımın en babası 1amper dir led olayında sıkıntı yok ledler 500ma bile çekmez gibime geliyor ama direnç bağlaman gerekli yada led modül kullanıyor isen onada gerek yok genellikle çoğunun içinde direnç mevcut..artı benim lambaları süreceğim transistör değil fet ismi ırfz44 yanlış hatırlamıyorsam 50v 40amp lik bir yükü kontrol edebilir ama o kadar abanmanın bi manası yok :) 

ayrıca bahsettiğin car pc projesi galiba :) pc ye gerek yok arm7 ve arm9 serisi işlemciler ile aynı mantık sıfırdan kendi işletim sistemini kurar ve istediğin bütün işlemleri yapabilir ve yaptırtaiblirsin...ben kendimi daha o kadar aşamadım ama 32bitlik bir pic aldım onun üzerinde çalışmalar yapıyorum ayrıca şuan c öğrenme aşamasındayım sağolsun bi mühendizz abimde bana yardımcı oluyo hatta bu 32bitlik pic ile yakında hurdacı bi abimin bana hediye edeceği elektrikli bisiklet üzerinde uygulamara başlıyacağım motor devir hız rampa yukarı rampa aşağı araç üzerindeyken iletişim mp3 görüntü vs bi dünya işlem yaptırmayı düşünüyorum artı kafama eserse üzerinde uğraştığım roket projesini dahi bu bisiklete ölçekli olarak küçültülmüş olarak adepte edebilirim :d hani patlayıcı taşımayacak tabikise işaret fişeği yada ne bişim sis bombası tarzı şeyler yapabilirim :D 

hayelleri say say bitmez ama olmicak şeyler değiller sadece zaman ve nakit gerektiriyor...onuda bi şekilde temin etmeye çalışıyorz işte...

icrata gelelim : sana bi video çektim aslında şimdiye dek pcb yi basmam gerekiyordu ama misafirlerim geldi yarıda kaldı ama sana açıklayıcı olabilmesi açısından bir video çektim hani hem şuanki durumu ifade etmesi hemde yaptıklarımı ve sonraki aşamaları anlatıyor... yanlız video'yu face book adresime yükledim linki direkt atıyorum arkadaşlık isteği göndermeden izleyebileceğini sanmıyorum onun için bi ekle beni :)

http://www.facebook.com/video/video.php?v=174984219193632&saved     videoyu çekerken kendimle konuşuyormusum gibi old biraz garip gelebilir artı cümle kuramıyorum şu aralar projeler ile uğraştığım için devamlı kod felan yazıyorum kafam bi milyon...idare et artık :) 

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hocam videoyu izleyemiyorum :D

hocam profilini gönderirmisin özel mesajdan.. verdiğin link profil yolunu göstermiyor.. bu arada o dediğin kumanda bende var o tv kumandası :| trinitron sony :F yıllık tvdir.. onun kumandası arabada bi ışık için çok be.. benim kumanda minicikti elinde minik tv kumandası varsa ondan yap hacım.. yada sen şey dedin tmm sony herhangi kumanda olurmuş  sorun yok o zmn zaten teybi sony yada pioneer alacaktım sonye abanırım artıkın :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

arkadaşlık isteği gönder anca öle izleyebilirsin :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hocam tamamdır :) çok güzel de sen o kadar şeyi nasıl ne ara yazdın :/ bu kadar uğraşmana gerek yoktu zorlamış seni sanırsam baya bi :) 

bu arada videonun sonu güzel bitmiş :D 

"artı bunun için bi ücret"  Küt :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

ricin hocam programını hangi dilde yazıyosun?

Kumanda protokolü olarak hangileri var(sirc yani sony,RC5 yani philips...)?

bir de bu protokol alt programlarını benimle paylaşabilir misin?

Sonuçta ben de bu işlerle uğraşan biriyim,ben şu an için eğer PBP ile yazarsam sony kullanabiliyorum(diğerlerini araştırmadım).

Eğer sen de proje işleri ile uğraşıyorsan ben de elimde senin ilgini çekebilecek kendi yazdığım veya bulduğum programları paylaşabilirim.Yardımlaşabiliriz yani...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

ricin hocam programını hangi dilde yazıyosun?

Kumanda protokolü olarak hangileri var(sirc yani sony,RC5 yani philips...)?

bir de bu protokol alt programlarını benimle paylaşabilir misin?

Sonuçta ben de bu işlerle uğraşan biriyim,ben şu an için eğer PBP ile yazarsam sony kullanabiliyorum(diğerlerini araştırmadım).

Eğer sen de proje işleri ile uğraşıyorsan ben de elimde senin ilgini çekebilecek kendi yazdığım veya bulduğum programları paylaşabilirim.Yardımlaşabiliriz yani...

proton kullanıyorum...basic in bir üst versiyonu bununda bir üstü swordfish var :) ama hiç birini tavsiye etmem zamanında çok dediler c öğren diye şimdi eksikliğini yaşıyorum ve gecte olsa öğrenmeye basladım..

protonda ır ilgili sony ve rc5 için hazır komutlar var onları kullanıyorsun fakat bununda eksik yanları var...en kötüsü alt program olarak çağıramıyorsun bu komutları çünki komut geldimi gelmedimi diye sonsuz döngü olarak icrat edilebiliyor ancak...timer ile kullandığında aldığın datayı ana programa aktaramıyorsun değişkene aktardın diyelim vs vs vs...tek iyi tarafı komut beklerken sonsuz döngünün içinde buton tarayabiliyor ve bu sonsuz göngüden çıkıp programı başka bi yerlere dallandırabiliyorsun buda bana yetiyor zaten basic tabanlı program dan fazlasını beklemek aptallık olur..

alt programları paylaşırım ama en iyisi sen protonu yükle ilk başta daha sonrasında help'ine göz at zaten orda her komutun kullanımını örnekler ile anlatmışlar...

elinde ilgimi çekecek ne tarz şeyler var bilmiyorum ama şuan ilgimi çeken pic32 ve arm7 ler birde c öğrenmek ve c bilen kişilerin bilgileri :D aşağısı kurtarmaz :D

yardımcı olabileceğim her konuda yardımcı olmaya çalışırım hocam...

BosphorusPasha  hocam tam o esnada hafıza yetersiz dedi...herhangi bir ücret talep etmiyorum dicektim ki olmadı...neyse yarın görüşürüz bu genç yatar....

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Teşekkür ederim hocam,proton derleyicim var,kitabım da.Ama ben yine de PBP iyice öğrendikten sonra protona geçeyim diye düşünüyordum(gerçi çok fazla bi fark da yok ama).Aslında dediğin gibi ben de C ile başlamadığıma biraz pişmanım,internette örnekler hep C ile yapılmış oluyor(genelde atmel serileri ki onlar pic'ten daha iyi zaten).

Peki protonda LCD ve GLCD de Türkçe karakterler hakkında bilgi verebilir misin?

Özellikle protonda GLCD kullanırken kendi fontumuzu nasıl yaparız,ayrı bir programı falan var mı?Aslında bunu sadece Türkçe karakterle yazı yazmak için soruyorum.

Duruma bakılırsa benden pek yardım gelmeyecek gibi duruyor:)

Ama şimdilik sen bana bu konularda bilgi versen yeter sanırım...

iyi uykular bu arada(sabah uyandığında okumadıysan:)...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

glcd de font oluşturman için kendine karakter tablosu oluşturuyorsun genellikle öğrenci projeleri ve otomasyon üzerine projeler yaptığım için kullandığım en baba lcd 4x20lcd dir glcd bizim için çok lüx kalır ama bi ara merak edip almıştım bi tane bu yakınlarda kendim için ses sistemi tasarlıyorum (başlamıştım yarım kaldı) şimdi onu tamamlayacağım) hani öle ağam paşam bi çıkış veren bişi değil çıkış katında tda2005 kullanmayı düşünüyorum aynı zamanda bas içinde aynı entegreden kullanacağım birde elimde ıc2 ile kontrol edilebilen genellikle araç teyiplerinde kullanılan bir ton control entegresi var onu kullanmayı düşünüyorum 4 adet farklı donanımdan ses girip çıkışa aktarabiliyorsun misal radyoya mı geçtin hemen radyonun sesini çıkışa veriyo vs vs vs :) işte bu uygulamada glcd kullanacağım ozm bende üzerinde duracağım bu konunun uygulama bittikten sonra sana tam manası ile açıklamalı olarak aktarabilirim nasıl olup bittiğini...

Toplam Hit: 22926 Toplam Mesaj: 89