folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

glcd niye lüks olsun hocam,ben daha önce tanesi 8 liradan 10 adet glcd aldım,tanesine 20-30tl verene kadar.Geçenlerde de aklıma geldi bi daha baktım tanesi 5 tl yazmış adam 10 tane daha aldım.Tabii bu lcdler powertip marka 128*64 yeşil ve 2.el. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-devre-elemani-powertip-pg-12864d-128-x-64-graphic-lcd-display/detay? (5tl idi bi ara,zam yapmış ibne:)

2.el olması benim açımdan sakıncalı değil,gayet güzel çalışıyor hepsi,bir sorun yok.tabii ben biraz abarttım olayı 20 adet glcd ne işe yarar?

Tanesi 5tl'ye kadar düşünce tanesi 10tl'ye 2*16, 15 liraya 4*20 alfanumerik alacağıma(zamanında onlardan da almışlığım var) glcd alırım.Ayrıca glcd'ye biraz alıştım şimdi alfanumerik bana çok sıradan gelmeye başladı,şekil şemal çizmeye de başlayınca,bir de 8lik font kullanıp 8 satır yazı yazınca.Söylemeyi unuttum glcd için bascom avr kullanıyorum,o da basic tabanlı güçlü bi program.İçerisinde glcd font üreteci de var ama ben oturup adam gibi font denemedim.Bu yüzden sordum eğer pic ile glcd kullanacak olursam protonda yazarım,protonda da Türkçe karakter sıkıntısı nasıl giderilir diye sordum aslında.

Ses işine üşengeçliğim olmasa ben de girişeceğim.Ben de PT2389 ile 5 band dijital ekolayzır yapmayı düşünüyorum.Ayrıca bu entegrede bass boost ve 3D ses de varmış.sesini çok beğeniyolarmış ama hiç denemedim aldım 3 tane entegre ama. http://320volt.com/pt2389-5-kanal-ekolayzer-3d-efekt-bass-filtre-devresi/

ben de TDA7560 entegreli bi amfi yapmayı düşünüyorum,Bunda PT2389 ile radyo kullanmayı düşünüyorum.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

güya sana radyo için entegre önerecektim ama metin editöründe sorun var,yazdığım yazılar birbirine karışmış ve bu yazdığım kısımsa bir türlü çıkmıyor.

yapacağım PT2389 ve tda7560 entegreli amfide sony tv kumanda kullanacağım,ayrıca içine de dijital radyo modülü kullanacağım,henüz denemedim ama radyo yapacak olursan önereceğim modülü kullanabilirsin,bit kadar bişey.SPI ve I2C ile çalışabiliyor.

Bu modül çin işi MP3 çalarların içinde var,tamirini yapanlardan veya bozuk MP3 çalarlardan elde edilebilir.Bazı MP3 çalarlarda SP3767 Kodlu entegre var ki bu da onunla aynı imiş.Pek para edecek bişey değil,edecek olsa da inmsanların çok satın alıp kullanacağı bişey değilk,prpgram yazamayan adam kullanamaz bunları.Bu yüzden pahalıya satmaya kalkandan da alınmasına gerek yok.

ETE hoca denemesini yapmış,benim de çok hoşuma gitti,sana da öneririm TEA5767.16f628 ile kontrol etmiş. http://320volt.com/tea5767-pic16f628-dijital-pll-kontrollu-fm-radyo-alici-sistemi/

AYRICA METİN EDİTÖRÜNDE SORUNLAR VAR,YAZILAR YA KAYBOLUYOR,YA DA BİRBİRİNE KARIŞIYOR HATTA İKİSİ BİRDEN DE OLABİLİYOR...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

tavsiyelerin tşk ederim...benim öle çok yksek sesle işim olmaz 4 tane 7.5cm lik minik tv hop. aldım onun dışında bide 10cmlik 5+1 kabinlerinde kullanılan taslardan alıcaktımki malzemecideki dayıyı daha önceden bodrumdayken kafalamam işe yaradı adam çıkardı 7 tlye kabinli 5+1 basını verdi westa mı ne öle bişi...iidir benim gibi bi adama çok bile ses olsunda :)

ayrıca radyo mevzunda fly diye analog tv kartlarının tunerinni kullanıcam lisedeyken atelye hocası istemişti alın takın bi radyo dedik dinletemedik illa bana yaptırcaklar ya adam varya okulda yapacak kaçırmazlar :) nese tuneri bence incele güzel ve kaliteli bi çıkışı var gerçi ben diğer tuneri en son gördğümde ön arka kapağı açık kolilerin dibince çıkma atık pcb kolisindeydi ama inş. çalışır :) 

bunun dışında ton kontrol entegresi olarak kullanacağım entegrenin kodunu da verim fikir olması açısından incelersin...biz senle ii işler yaparız gibime geliyo :D 

bu arada glcd veya normal kaça kaç olduğu fark etmez mavi font lcd düşürürsen öle ucuza ya banada haber ver yada hemen kimseye kaptırmadan al yarısını ben senden alırım :) 

ton kont. entegresinin adı : TDA7300 GÜZEL Bİ ENTEGRE...tuner entegreside tea5011 mi ne öle bişi di

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

bütün yazıları okumadım ama sana hemen kolay bi yol soliyim kapının ordaki butonu iptal et bu kablo cekmen gereken işi iptal eder....

2. si kardesim git bi tablet pil al ciklet pilmiydi neydi adı hatırlamıorum kucuk oyuncakların içinden cıkar genelde onlardan alabilirsin sonra tavan lambasınıda 5 w kullanmak zorunda değilsin bagla oraya 3 tane led gün ışığı paralel bagla yanlız kullandıgın pilde muhtemel saaten 3.5 volt civarında bişe olucak eger kullanılacak olan ledlerde normal led değilde smd tarzda watt lı led kullanırsan yaklasık 5-10 arasında sana bi ısık dususu saglar.. bunlar tavan lambası içindi.

diğer ledlerinde kaclı seri gruplar halinde bana bunu solersen daha kolay yardımcı olurum. ilk yazıları okudumda pwm falan denmiş hatta opamp devrelere kadar girilmiş sen elindeki malzemeleri bi yaz eger çözemediysen yardımcı olmaya calısıyım zamanında birazcık ledlerle ilgili profesyonel anlamda calısmıstım ama hala pic kodlamayı ogrenemedim lan cıldırıcam nasıl ogrencem ben cok merak ediorum:)

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ayhun bunu yazdı:
    -----------------------------

bütün yazıları okumadım ama sana hemen kolay bi yol soliyim kapının ordaki butonu iptal et bu kablo cekmen gereken işi iptal eder....

2. si kardesim git bi tablet pil al ciklet pilmiydi neydi adı hatırlamıorum kucuk oyuncakların içinden cıkar genelde onlardan alabilirsin sonra tavan lambasınıda 5 w kullanmak zorunda değilsin bagla oraya 3 tane led gün ışığı paralel bagla yanlız kullandıgın pilde muhtemel saaten 3.5 volt civarında bişe olucak eger kullanılacak olan ledlerde normal led değilde smd tarzda watt lı led kullanırsan yaklasık 5-10 arasında sana bi ısık dususu saglar.. bunlar tavan lambası içindi.

diğer ledlerinde kaclı seri gruplar halinde bana bunu solersen daha kolay yardımcı olurum. ilk yazıları okudumda pwm falan denmiş hatta opamp devrelere kadar girilmiş sen elindeki malzemeleri bi yaz eger çözemediysen yardımcı olmaya calısıyım zamanında birazcık ledlerle ilgili profesyonel anlamda calısmıstım ama hala pic kodlamayı ogrenemedim lan cıldırıcam nasıl ogrencem ben cok merak ediorum:)

-----------------------------

hocam ricin sağolsun devre yapacak gönderecek o halletti derdimi çok teşekkür ediyorum ehrkese yardımları için :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

mavi font lcd fazla kullanılan bişey değil.Gün ışığı altında çok zor okunuyor,gerçi ben de seviyorum ama hep kapalı mekanlarda kullanmak gerek.Ayrıca bahsettiğim GLCD'ler çıkma lcd ve bunları genelde pos cihazlarından söküyorlar,bu yüzden çıkma mavi font lcd bulunacağını pek sanmıyorum,istersen buradan bak: http://www.aspinacomputer.com/display.htm

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

mavi font lcd fazla kullanılan bişey değil.Gün ışığı altında çok zor okunuyor,gerçi ben de seviyorum ama hep kapalı mekanlarda kullanmak gerek.Ayrıca bahsettiğim GLCD'ler çıkma lcd ve bunları genelde pos cihazlarından söküyorlar,bu yüzden çıkma mavi font lcd bulunacağını pek sanmıyorum,istersen buradan bak: http://www.aspinacomputer.com/display.htm 

Aynı şehirde olsak birlikte bişeyler yapabilirdik,iyi olurdu,tecrübe paylaşırdık:)

ama yine de yardımlaşabiliriz değil mi?

AYHUN;

pic öğrenmek istiyorsan ETE hoca diye bir amca var,hem de çok yardımsever bi amcadır,onun internette dersleri var,onları indir ve pic basic pro öğrenmeye başla.

Dersler çok basit ve güzel anlatılmış,bi kaç program yazdınmı,onların üzerinde başarılı bir iki değiştirme yaptın mı kendine güvenin gelir,kendi kendini gazlamaya

başlarsın.Aslında C dli öğrenmek daha doğru fakat sen şimdilik öğrenememekten korkuyosun,bu durumda en azından programlama mantığını(algoritma) öğrensen

yeter.Daha sonra dil değiştirilebilir,dil değişikliğinde mantık yine aynı sadece yazım kuralları değişiyor.Derslere bakmak istersen:

http://320volt.com/pic-basic-dersleri/ 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

ayhun çok haklı bişiler yaptığınızı gördükçe kendinize olan güveniniz yerine gelecektir...daha sonra dil değiştirebilirsiniz...bende bu mantıkla ilklerde c den korkmuştum dedim mantığı öğrenim ama benle beraber pic öğrenmeye başlayanlar c den başladılar şimdi lpc2000 ile uğraşıyorlar :D 

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
Toplam Hit: 22925 Toplam Mesaj: 89