Ekonomik Kriz Geliyor Söylentileri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    bu dunya ya binada ya zinada çökecek deniz verdigi kumu gerı alacak.

     

    alametlerden 1

     

    kate aplanın vıdeoları 

     

    alametlerden 2

     

    ali agaoglu 

     

    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
    وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ 
    حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن 
    جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ 
    مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون


    forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CorretzA
    CorretzA's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2014
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

    Yazmayı unutmuşum, özellikle belirtmek istediğim videolardan biriydi bu.

    https://www.youtube.com/watch?v=kZ79ZSy9kXU&index=29&list=UUy3zx7BpRcYDhhfNDpPX13w

    Burda çok güzel açıklıyor mesela, Türkiye büyüme hızını düşürdü, ama bu devlet kontrolü ile bilerek yapıldı. Aynı olayı geçtiğimiz yıllarda Çin'de yaptı. Türkiye zaten Çin'i model almaya çalışıyor bazı konularda.

    Ayrıca, gene yukarıda bahsedildiği gibi 2007-2008'e kadar olan dönem ayrı ele alınıyor, Kemal Derviş'in ekonomik politikaları nedeni ile. AKP o dönemde ciddi bir ekonomik büyüme yaşadı, gene yukarıdaki videolarda Emin Çapa da bahsediyor bundan. Ama üstü kapalı söylüyor, aşağı yukarı şöyle bir şey diyordu " Ekonomi belli bir döneme kadar büyüdü, sonra kişi başı 10.000 dolar milli gelir barajında takılı kaldı. Buraya kadar yükselmesi kolay, ama 5 yıldır 10.000'i geçemedik, asıl sorun orda" gibi bir şeyler diyordu.

    Türkiye ekonomik olarak 2008'e kadar çok güzel gelişmeler kaydetti, sonrasında ise büyüme hızında düşüş yaşandı. Bu da devlet kontrolü ile gerçekleştirildi, aynı Çin modelinde olduğu gibi. Ali Babacan ve Kemal Derviş durumu güzel yönetti, ama siyasi engellere takılınıyor. En büyük sıkıntıyı burda çekiyoruz bence, zaten önceki sayfada da yazdım. Ülkede en büyük sıkıntıyı ideoloji çatışmasından yaşıyoruz. CHP'li kesim AKP başa geçtiğinden beri etmediği hakareti bırakmadı, madem seçimi kaybedince olayı bu raddeye getireceksin, cumhuriyet'in mantığı nedir? Bize demokrasi, cumhuriyet gibi kavramlar fazla. Çünkü kaybeden kesim mahalle maçında kaybedenler gibi olayı çirkefliğe götürüyor, hazmedemiyor durumu.

    Ülkede adam gibi muhalefet yok, düzgün eleştiren kesim olmayınca da hükümetin hareketlerine çeki düzen verecek bir güç kalmıyor. Olaylar çirkefliğe gittiği için, başa kim geçerse geçsin kendini sağlama almak için de kadrolaşıyor tabi ( işin içinde çıkar, rant da var tabi onlar ayrı konu)

    Bu sağ-sol çatışması dinmedikçe, millet birbirine bu denli düşmanlık beslemeye devam ettikçe de bu siyasi engeller yüzünden ekonomik anlamda ciddi sıkıntıların devam edeceğini düşünüyorum. Olayın ne denli durumlara geldiğine bakmak için günde 5-10 dakika ekşisözlük'teki başlıklara bakmanız yeterli.

    Örnek:

    https://eksisozluk.com/istanbulda-halk-otobusunde-yasanan-yolcu-teroru--4528105?a=popular

    Şu konudaki adamların büyük çoğunluğu bildiğin israf. Biri kürt muhabbetine girmiş, diğeri şöför AKP'li, ölmeyi hak ediyor gibi şeyler söylemiş. Bu nasıl bir zihniyettir amk ? Sadece ekşisözlüğe bakılarak üniversite gençliğinin ne kadar acınası durumlarda olduğu çok açık görülebilir bence. İki taraf da olaya çok sığ bir açıdan bakıyor, şu forumda bile siyasi konularda 7 sülalesine küfür yemeyen adam kalmamıştır herhalde. Gene biraz konu dışına çıktım, ama ekonomik geleceğimizin bu konularla ciddi anlamda ilişkisi olduğu inkar edilemez.

    Ayrıca ufak bir not: Ekonomi alanında herhangi bir eğitimim vs. yok, dolayısıyla bilgim çok kısıtlı. Sadece kendi gözlemleyebildiğim/okuduğum şeyleri aktarmaya çalıştım.

    Edit: Ayrıca konu hakkında güzel bir yorum. ( O kadar ekşisözlüğe laf atıp sonra oradan link vererek ironi de yapmıyorum :P Ekşi'de uyuz olduğum çoğunluğu oluşturan belli bir kesim )

    https://eksisozluk.com/entry/43006512

    https://eksisozluk.com/orta-gelir-tuzagi--3482806

     

     

    Bana göre  bu konudaki en güzel cevabı vermiş arkadaş.

    CorretzA tarafından 05/Eyl/14 00:30 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    şu anki ekonomiyi beğenmeyenler önceki dönemlere bi bakıp da konuşsun mk.

    gözü kapalı akp destekleyen biri dğeilim. önceden ben de sövüyodum nerdeyse hergün.

    yiğidi öldür hakkını yeme.

    az buz 90ları, özal zamanını bilen bilir. zaten ergen takıma bişey anlatmaay gerek yok. adam tayyipten başka birini görmemişki ne bilsin mk

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

    Yıllardır açılıyor bu tarz konular tbt'de, her sene çıkan kıyamet haberleri gibi oldu artık :P

    3-5 tane belli isim var her konuda felaket tellallığı yapıyor, her sene " 1 aya kalmaz kriz var, battık " vs diyorlar. Yakın dönemde bir kriz yaşanacağını düşünüyorum ben de, ama bir kesim var ( bu konuda da net bir şekilde gözüküyor) baştaki hükümet insin de, ister kriz çıksın ister savaş mantığında gidiyorlar, resmen kriz için dua ediyorlar. Bu olayın baştaki hükümete çok da bağlı olduğunu düşünmüyorum, chp'liler akp'li halkı aktroll'lükle suçluyor, ama kendilerinin de çok farkı olduğunu zannetmiyorum zihniyet aynı.

    Krizin sebebi de bence bu zihniyettir, sağ-sol-devrimci-kemalist vs. belli ideolojiler farklı, ama onun haricinde olaylara bakış, üretim, teknoloji, bilim gibi konularda aynı bokun laciverti. 2 taraf da birbirini troll'lükle suçluyor bir de ne güzel :P Seçimlerde oy kullanmadım, bundan sonra da kullanmayı düşünmüyorum, dediğim gibi farklı yerlere gittiğini düşünmüyorum. Sanki önceki hükümetlerde hiç kriz çıkmamış gibi konuşmak da saçma, başa chp/mhp geçse çok da farklı olmazdı. Bu yorumdan da troll'lükle suçlayan çıkar :P

    Eğitim konusuna da değinilmiş, ülkede 1-2 tane kaliteli üniversite var. Times higher education sıralamasında ilk 100'e girmiş tek türk üniversitesi Bilkent'tir. Önceki senelerde ODTÜ ve İTÜ'de girdi diye hatırlıyorum, wikipedia'da güzel bir tablo vardı aradım da bulamadım. Önceki yıllarda İTÜ, ODTÜ ve Bilkent kıyaslamasını gösteriyordu. Ayrıca Boğaziçi de bu listeye alınabilir. Yani güzel üniversiteler var, özellikle ODTÜ ve Bilkent kaliteli üniversiteler, özellikle Bilkent vakıf üniversitesi olmasından dolayı bazı avantajlara da sahip, yurtdışında da tanınırlığı daha iyi seviyede. Evet genel olarak bok gibi bir eğitim sistemimiz var, ama buna rağmen bazı şeyler başarabilmiş üniversitelerimiz de mevcut yani. Sorunun eğitim sisteminden ziyade genel olarak ideoloji ayrımı olmaksızın zihniyetten kaynaklı olduğuna inanıyorum. 2014 yılında hala sikimsonik tartışmalarla vakit kaybediyoruz, herkes ben ilericiyim sen gericisin modunda konuşuyor, 2 taraf da bir şey üretmiyor :F

    Gene konu dışına çıktım amk, neyse :D Ekonomi konusunda da zaten başka müridler de söylemiş, Türkiye'de lokomotif görevi gören sektör inşaat sektörü. Bu sektörde yaşanacak aksaklıklar ülke genelinde sıkıntılara sebep verebilir.

    http://www.sistematikrisk.com/2014/03/17/erdogan-ekonomisi/#comment-3857

    Şu yazıya da bakabilirsiniz, geçen gün abd bankacılık krizini araştırırken karşıma çıktı, 3-4 yazı okudum güzel duruyor. Türkiye'nin kendini kıyaslayabileceği, ders çıkarabileceği Güney Kore gibi bir örnek var, bizim 100 yıldır içinden çıkamadığımız durumları 50 yıl önce yaşadılar, şu an geldikleri nokta ortada.

    Gidişat pek de iyi değil, ama umarım kriz gibi bir durum ortaya çıkmaz.

    Hocam millet kriz tanıtımı yapmış sen üniversite tanıtımı yapmışsın.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    şu anki ekonomiyi beğenmeyenler önceki dönemlere bi bakıp da konuşsun mk.

    gözü kapalı akp destekleyen biri dğeilim. önceden ben de sövüyodum nerdeyse hergün.

    yiğidi öldür hakkını yeme.

    az buz 90ları, özal zamanını bilen bilir. zaten ergen takıma bişey anlatmaay gerek yok. adam tayyipten başka birini görmemişki ne bilsin mk

    abi bi git allah aşkına :D :D

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    amb para basıyor, cehennem gibi para yağacak, zamanında AYEN dedik, alın dedik dinletemedik, 2 günde şiketin borcu 30milyon tl eridi.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    şu anki ekonomiyi beğenmeyenler önceki dönemlere bi bakıp da konuşsun mk.

    gözü kapalı akp destekleyen biri dğeilim. önceden ben de sövüyodum nerdeyse hergün.

    yiğidi öldür hakkını yeme.

    az buz 90ları, özal zamanını bilen bilir. zaten ergen takıma bişey anlatmaay gerek yok. adam tayyipten başka birini görmemişki ne bilsin mk

    akpli değilim ama zorla oyumu akp ye verdireceksiniz : 

    önceki hükümetler blablabla: 

    duble yollar : Loading...


    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2003
    Erkek

    Dow Jones en az 3.300 puana düşene kadar kriz devam etmelidir.

    Dolar Euro'dan daha yüksek bir fiyata çıkmalıdır.

    Altın şu anki yeni doğan nesil 70 yaşına gelene kadar düşüşüne devam etmelidir. Her çıkış yeni bir satış dalgası başlatmalıdır.

    Asgari ücret 3-4 yıl içinde 240 dolara düşmelidir. :D

     

    -05.09.2014 Cuma-


    https://twitter.com/ElliotticianRB
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2013
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    şu anki ekonomiyi beğenmeyenler önceki dönemlere bi bakıp da konuşsun mk.

    gözü kapalı akp destekleyen biri dğeilim. önceden ben de sövüyodum nerdeyse hergün.

    yiğidi öldür hakkını yeme.

    az buz 90ları, özal zamanını bilen bilir. zaten ergen takıma bişey anlatmaay gerek yok. adam tayyipten başka birini görmemişki ne bilsin mk

    jamiryo önceki ekonomi diyosunda o devirle bu devir birmi?  asgari ücretin 40 lira olduğu günleri biliyorum ama geçiniliyodu yinede... şimdi asgari ücret 850 tl   nerden nereye uuuuuu beybi.... dimi?   tayyip orta sınıfı yok etti.  Bir hükümet vatandaşın cebindeki paraya göz dikermi.  herşeye zam herşeye vergi. sistem belli aslında muhtaç et köleleştir. a.k beyinlilerde onlar verdikçe  yarabbi şükür çekiyor. lan sen verene deil muhtaç edene bak. 

    Türkiye ekonomisi benim gözümde pamuk ipliğine bağlı. gerçekler hiç bi zaman açıklanmıyor. Vatandaşa niye söylesin böyle böyle diye. ecevitin sonunu getiren ne oldu.      Herkesin  psikolojisi bozuk herkes bunalımda tek dert Geçim sıkıntısı   bunu belli eden de var etmeyende.


    beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2013
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    şu anki ekonomiyi beğenmeyenler önceki dönemlere bi bakıp da konuşsun mk.

    gözü kapalı akp destekleyen biri dğeilim. önceden ben de sövüyodum nerdeyse hergün.

    yiğidi öldür hakkını yeme.

    az buz 90ları, özal zamanını bilen bilir. zaten ergen takıma bişey anlatmaay gerek yok. adam tayyipten başka birini görmemişki ne bilsin mk

    kendin için konuşabilirsin

     

    çiftçinin mk lar cumhuriyet tarihinin en zor dönemi şuan çiftçi için

Toplam Hit: 19759 Toplam Mesaj: 153