folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Elektronik Sigara Macerası (E-Sigara İşe Yarıyor Mu ?)



Elektronik Sigara Macerası (E-Sigara İşe Yarıyor Mu ?)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    Üst edit: TR alışveriş sitelerinden mod, cihaz, kit, esigara almayın. Normalden çok daha pahalıya satıyorlar, başka yerde 100 tl daha ucuzunu görünce üzülürsünüz. TR siteler genelde likit, tel, pamuk, alet edevat almak için kullanılır.

    Şu linkteki sitelerden ise hiçbirşey almayın: http://goo.gl/kIJKVB

     

    Üstadlar ben 5 gündür e-sigara içiyorum, e-sigara aldığım gün hiç sigara içmedim. Çünkü nikotin ihtiyacımı karşılayacaktı zaten üstüne bir de sigara içmek anlamsızdı.

    Ben ve 5 gün boyunca sigara içmemek ? Biri bunu bana söylese dalga geçiyor sanardım ancak öyle oldu :)

    http://www.tahribat.com/forum/e-sigara-tavsiye-219742

    Linkteki konuda bolca anlattık, yazdık, çizdik. Meraklı müritler konuyu inceleyebilir.

    Bu konuyu ise bazı belgeler paylaşmak ve deneyimlerimi aktarmak için açtım. Sigara konuları artmışken böyle bir detaylı ve bilimsel verilere dayalı rehber konu hazırlamak istedim. Bir tane daha e-sigara rehber konusu var ama o konu e-sigara önerisi taşıyor, bu konu daha çok sağlıkla ilgili. O yüzden silinmezse çok makbule geçer :)

    ----------------------------------------------------------------------------

    Güncelleme: 2 haftadır e-sigara kullanıyorum ve bu iki haftada toplam 3 adet sigara içmiş bulunmaktayım.

    Konuyla birlikte e-sigaraya başlayıp deneyimlerini paylaşan müritlerin hepsi olumlu geri dönüş yaptı.

    ----------------------------------------------------------------------------

    E-sigarada daha yeniyim. Dediğim gibi 5 gün oldu. Bu 5 günde:

    + Sigara içince midemin başında meydana gelen yanma hissi (beni mahveden bir histi) kayboldu. E-sigara içerken o yanmayı hissetmiyorum.

    + İştahım inanılmaz derecede arttı.

    + Sigaranın içindeki kimyasallar artık vücuduma girmiyor. E-sigara tamamen zararsız değil ama sigaradan %95 daha az zararlı olduğu kanıtlandı. Yazının sonunda kaynaklarla anlatıcam.

    + Dişlerimde sararma vardı, fırçaladığım halde geçmezdi. Gözle görülür azalma var, fırçalayınca geçmeyen sarılıklar şimdi kaybolmaya başladı.

    + Sabah uyanınca ağzımda pis bir tat ve dilimin üzerinde lağım birikintisi gibi birikmeler oluyordu sarı sarı, artık yok.

    + Biriyle yakın temas konuşurken çekiniyordum (özellikle bu kişi sigara içmeyen birisiyse), artık çekinmiyorum çünkü ağzım leş gibi sigara değil; kahve, çilek, karpuz, kavun, portakal, nane, kurabiye, vanilya, çikolata gibi seçmekte özgür olduğum onlarca aromalı nikotin arasından biri kokuyor.

    + Evde bilgisayar başında çok sigara içen biri olarak muzadarip olduğum: masanın üzerine kül dökülmesi, kıyafetlerimin sigara kokması, evin sigara kokması, küllük dolunca küllükte biriken izmaritlerin çok ağır koku yayması... artık yok.

    + İşyerimde sigara içmek için köşe bucak girecek delik arıyorduk, liselilerin tuvalette sigara içmesi gibi bir köşede bütün çalışanlar birikip teletabiler gibi sigara içiyorduk artık o dertten de kurtuldum. İşbaşında rahat rahat nikotinimi alabiliyorum çünkü dumanı aroma kokuyor :D Tabi kameraların önünde içmemeye özen gösteriyorum.

    + Cebime çok yararı oldu. Başlangıç seti için toplam 87 tl harcamam oldu. Başlangıç setini bir defa alıyorsun ondan sonra sigara alır gibi nikotin likiti alıyorsun. 10 ml lik likitler 10 tl. Bu likit 5 gün yetiyor, yani günlük harcamanız 2 tl oluyor. 2 tlye kaçak sigara bile satılmıyor artık :D Ki ben her gün sigaraya 8 tl veren biri olarak acayip rahatladım.

     

    E-sigaranın cebinize faydası ne olacak ?

    Kabaca bir hesap yaparsak:

    + e-sigara içen bir kişi ayda 60 tl harcarken,

    - kaçak sigara içen bir kişi ayda 90 tl,

    - tekel sigarası içen bir kişi ayda 210 tl

    harcama yapıyor. Tabi bunlar minimum değerler. 

     

    E-sigara vs Sigara

    Bazı ülkelerde e-sigaraya karşı karalama kampanyaları oluşturuldu. Buna bizim muz cumhuriyetimiz de dahil. Göt göbek salmış, insanları öldürerek ceplerini doldurmaya devam eden tütün büyükbaşlarının işine gelmiyor, tek sorun bu.

     

    Mesela fda yı bilirsiniz (ellerine geçen herşeyin analizini yapıp bütün dünyaya bu iyidir kullanın veya bu kötüdür zararlıdır kullanmayın diyen amerikanın kuklalaştırılmış devlet kolu).

    Fda'da hem e-sigara likitlerinin hem de normal sigaranın laboratuvar sonuçlarını ararken e-sigaraya dair yüzlerce döküman buldum, pis kaka diyor hepsinde. Ama sigaraya dair bir tane ne laboratuvar analizi bulabildim ne de karalama içeren yazı...

    Sigaradan çok e-sigarayı karalayan kötüleyen yazı var adamların sitesinde. Niye amına koyim ? Asıl sigaraya dair daha fazla laboratuvar sonucu ve tiksindirme içerikli yazılar olması gerekmez miydi ?

    Her neyse...

    140 yıllık tütün şirketi R.J. Reynolds Tobacco Company'nin sigara analizleri: http://goo.gl/IWHLSA

    Bu da vikipedi: https://goo.gl/CakuUI

     

    E-Sigaranın İçinde Ne Var ?

     

    E-sigaranın içinde birşey yok :D Kullanılan likitlerin içindekiler önemli. Likit, e-sigaranın içine doldurulup içilen sıvıya verilen isimdir. Bunun da merdiven altı üretimleri olduğu gibi dünyaca ünlü hatta sattığı ürünlerin laboratuvar analizini açık açık paylaşan üreticiler/satıcılar var.

    Mesela Vapor Shark bunlardan biri. Bu şirket likit üretmiyor sadece üretilen diğer markaların likitlerini satıyor. Ancak bir farkla. Kendilerine gelen (istisnasız) her likiti bağımsız laboratuvarlara gönderip laboratuvarlardan gelen analiz sonuçlarını da ürünlerin bilgi kısmına ekliyorlar.

    Genelde üretilen likitlerin içindekiler: https://goo.gl/9soo5l

    Likitte bulunan meyve aromaları, gliserin, nikotin ve propilen glikol.

    Nikotin ve propilen glikol insan sağlığına zararlıdır. 

    E-sigarayı övmek gibi bir amacım yok. Ancak sigaranın binde biri oranında zararlı kimyasallar içeren e-sigara her türlü daha iyi. Aklın yolu birdir.

    İngiltere'de e-sigaraya yönelik hükümet destekli kampanyalar başlatıldı. İnsanlar orada e-sigaraya yönlendirilirken bizim muz cumhuriyetinde yasaklanmaya çalışılıyor. Çünkü biliyorsunuz bizde insan canının önemi yok. Kimin şeyinde ?

    https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/457102/Ecigarettes_an_evidence_update_A_report_commissioned_by_Public_Health_England_FINAL.pdf

     

    İşbu yazı insanları e-sigaraya veya herhangi birşeye özendirme maksadıyla yazılmamış olup sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır.

    Yazının sonu.

     

    Mod not. Bu is icin forum varken konunun tartisilmasi icin muridlerin konu altinda fb grubu, whatsapp grubu gibi yerlere cagrilmasi caiz degildir.

    DadasAdam tarafından 01/Tem/16 14:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    Kiloluk %100 VG(Vegetable Gliserin) ile aroma kullanırsan o e-sigara yıllık 60 liraya çıkarır seni .)

    Bu arada kargoların ne durumda ?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek
    Tayga bunu yazdı

    Kiloluk %100 VG(Vegetable Gliserin) ile aroma kullanırsan o e-sigara yıllık 60 liraya çıkarır seni .)

    Bu arada kargoların ne durumda ?

    Araştırıyorum hocam, çoğu e-sigara tüketicisi gibi ben de evde üreticem kendi likitimi :)

    Kargolar daha yola çıkmadı ama ümidim de kalmadı, gümrükte çok sık takılıyormuş. Özellikle malum siteden gelenler takılıyor diyorlar :)


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    Tayga bunu yazdı

    Kiloluk %100 VG(Vegetable Gliserin) ile aroma kullanırsan o e-sigara yıllık 60 liraya çıkarır seni .)

    Bu arada kargoların ne durumda ?

    Araştırıyorum hocam, çoğu e-sigara tüketicisi gibi ben de evde üreticem kendi likitimi :)

    Kargolar daha yola çıkmadı ama ümidim de kalmadı, gümrükte çok sık takılıyormuş. Özellikle malum siteden gelenler takılıyor diyorlar :)

    Benm daha hiç takılmamıştı şimdiye kadar ama son kargolarda sıkıntı olacak gibi çok sıkılaştırmışlar gümrüğü.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    Tayga bunu yazdı

    Kiloluk %100 VG(Vegetable Gliserin) ile aroma kullanırsan o e-sigara yıllık 60 liraya çıkarır seni .)

    Bu arada kargoların ne durumda ?

    aslında bunun içinde güzel bi rehber olsa fena olmazdı tbt içinde.

    benimde 3 gün oldu başlayalı. özellike oruç tutuyorum diye bırakamam diyordum malum 17 saat içmiyorsun dayanamıyorsun ama 6mg nikotinli likit kesiyor beni. e-sigara geldiğinde yarım paket sigaram vardı. 3 gün sırayla 5-4-3 adet içtim dün gece bitti artık pakette almayacam :F fark ettiğim ilk değişiklik sabahları oluşan o ağız kuruluğu. onun dışında ağız tadım değişiyor fark ediyorum. ben ki kavun sevmeyen ağzına sürmeyen adam dün 1 tabak yedim gayet güzel meyve imiş :F tek sıkıntı bunu böyle dışarıda içeceğimi sanmıyorum büyük ve metal bir parçayı sürekli sokakta caddede çıkarıp içmeye çalışmak ve o bol duman ile insanları uyuz etmenin alemi yok diyorum ama bakalım neler olacak.

    smokehunter'dan deneme paketi alacam http://prntscr.com/bkm55p şunları belirledim. her çeşit tat olsun diye uğraştım açıkcası. ama bi kurabiye bi sütlü likit denemek istiyordum yok sanırım bunlarda. belli tatları deneyip damak tadıma karar verince evde yapım işine girmeyi düşünüyorum. hem ne koyduğumu kesin olarak bileceğimden içim rahat olacaktır hem maliyet düşecektir hem de nasıl karışım istiyorsam öyle olacaktır :F

     

     

    edit: gümrük içinde sanırım çok fazla bokunu çıkardılar. millet netten paylaşıyor araba bagajı ağzına kadar dolu ve açık açık paylaşıyor filan şikayetler artmış olabilir. 

    Kreyzi tarafından 25/Haz/16 14:51 tarihinde düzenlenmiştir

    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Homo

    likit isteyen olursa toptan fiyatina 3 liradan verebilirim. elimdeki stok adeti 300-350 tanedir. kargo aliciya aittir. suan disardayim eve gecince resim isteyen olursa koyabilirim.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    xylgn_ bunu yazdı

    likit isteyen olursa toptan fiyatina 3 liradan verebilirim. elimdeki stok adeti 300-350 tanedir. kargo aliciya aittir. suan disardayim eve gecince resim isteyen olursa koyabilirim.

    şişe mi satıyorsun ? tam anlamadım hocam ben mesajını k.bakma ?


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Homo
    Kreyzi bunu yazdı
    xylgn_ bunu yazdı

    likit isteyen olursa toptan fiyatina 3 liradan verebilirim. elimdeki stok adeti 300-350 tanedir. kargo aliciya aittir. suan disardayim eve gecince resim isteyen olursa koyabilirim.

    şişe mi satıyorsun ? tam anlamadım hocam ben mesajını k.bakma ?

    elektronik sigara likiti. resim atarim aksama

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Yahu biri bi soylesin, bu kadar bilgi kirliligi ve degisik alengirli biseyi ben hayatimda gormedim :D okudugumu anlamiyorum resmen. 

    Ne alacaz simdi ? Yok tel sarmasiydi pamuguydu filan ugrastirmayacak ne onerirsiniz ? 200-300 lira ayirabilirim. Likitiydi diger zimbirtilariydi sunlari al seklinde aydinlatacak birisi var mi ?


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    @Kreyzi  likitlerin kargosu geldi hocam, arkadaş incelik yapmış içine çikolata da koymuş, gerçek çikolata hobby :)

    Sipariş vermediysen iftardan sonrayı bekle aralarında işe yaramayan varsa söylerim başka aromayla değiştirirsin en azından.


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı

    @Kreyzi  likitlerin kargosu geldi hocam, arkadaş incelik yapmış içine çikolata da koymuş, gerçek çikolata hobby :)

    Sipariş vermediysen iftardan sonrayı bekle aralarında işe yaramayan varsa söylerim başka aromayla değiştirirsin en azından.

    zaten p.tesi havale geçecem hocam sen dönüş yap bana iftardan sonra :F


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.