folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Şimdi Seçim Noldu ?



Şimdi Seçim Noldu ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    chp li olarak

    akp-mhp

    veya

    akp-chp 

    koalisyonu olmaz ise akp ülkenin mına kor , öyle gider. demedi demeyin. kaos olmayacaksa bu şekilde olmaz.

    erken seçim şuanki koşullarda bişi değiştirmeyecektir en azından bir problem çıkmaz ise.

    erdoğansız , gülsüz akp bu kadar akp.

    başrolsuz film mi olur ?

    kendi ülkesine roket atma planı yapan birini başa getirirsen %40 alması mucize.

    + olarak mhp nin dediği iyi gibi.

    al chp yi yanına biz ana muhalefet parisi olalim diyor.

    ------------

    Cumhurbaşkanı, teamüle göre, ilk olarak en çok oyu alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini verecek. AK Parti, ana muhalafet partisinden başlayarak tüm partilerle görüşüp, iktidar formüllerini sunacak. AK Parti’nin, çözüm süreci işbirliği nedeniyle HDP; siyasi çizgisi nedeniyle de MHP ile koalisyon kurulması formülleri ağırlıklı olarak gündeme geliyor. Ancak Türkiye’nin bir normalleşme süreci yaşaması talebi nedeniyle AK Parti ile CHP’nin sürpriz bir koalisyon kurabileceğini iddia edenler de bulunuyor

    PanxeR tarafından 08/Haz/15 03:24 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2010
    Erkek

    zoru başarsınlar mhp--chp-hdp bir olsun ak hırsızları çıkartıp deşifre edip sonra bir erken seçim ohh miss olur du


    SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    chp-mhp koalisyon kurar hdp disardan destek verir, akpyi temizlerler erken secim olur. en mantikli cizgi budur.

    bu cizginin disinda yapilacak butun hareketler akpyi tek basina iktidara surukler. akp elindeki gucu iktidari kaybedince pat diye kaybetmeyecek, her yerde adamlari var. ekonomik kriz cikartabilecek gucteler, bir koalisyon durumunda ekonomik krizi tetikleyip, "bunlar ulkeyi yonetemiyor" propagandasiyla akp %50'yi bile asar. 

    ben bu secimde boykot ettim ama erken secim olursa gider hdp'ye basarim oyumu. ilginc olan taraf, adamlar savasinca "onlar terorist", "ne anlarlar insanliktan" falan diyorsunuz, adamlar silahi birakip gelin cozelim su isi diyorlar siz daginiza geri donun diyorsunuz. la bu adamlar napsin daha? o kadar saldiri oldu adamlara, baraji astilar falan evinizde oturun sokaga cikmayin dediler hep. "bunlar terorist hdpye oy verilmez!!11" diyosunuz da 5 milyon kisi oy vermis, 5 milyon kisiyi oldurecek misiniz, buharlastiracak misiniz? akil var mantik var. adamlar geliyor insanca konusuyorlar seninle iste daha ne?


    =)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    bahçeli çok aptalca partisinin işine gelmeyecek koalisyonda yokuz diyerek erken bi açıklama yaptı

    valla düşünmeleri lazım kendileri kaybeder chp gider akp ile koalisyon yapar göt gibi kalır ortada mhp

    ya bunlar Allah beyin dağıtırken nerdeydi Allah aşkına kim bu bahçelinin danışmanı amk

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek
    Ratbat bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

    sonuçlardan sonra akp'nin sevinçini ve ve sosyal medye ve tbt'de yapılan yorumları okudum nedense kurt düştü içime. sanki bu akp'nin istediği senaryo gibi geliyor bana. seçim zamanı gerçekten çok pasif bir tavır takındı sanki bu duruma gelmeyi istiyordu hükümet katında bu kaosu millete gösterip "ya oy verirsiniz yada böyle sik gibi işlerle uğraşırsınız" imajı yaratmaya çalışıyor adamlar.

    komplo teorileri meşhurdur memleketimde ama nedense düşündükçe daha mantıklı geliyor. her türlü erken seçim akp'ye yarıyor ve tek başına çıkması garanti benim gözümde eğer erken seçime gidilirse.

    gidilmezse cmh koalisyonu olursa akp türk-kürt mevzusundan epey prim yapıp oradan vurmaya çalışacaktır ki cb hala ellerinde olacak. akp ile yapılacak her türlü koalisyonda onlara katılan parti oy kaybedecektir bir dahaki seçime ki özellikle chp yada mhp uzlaşırsa taban seçmenden tepki alacaktır. her türlü akp'nin win win durumu var bu işte ben öyle yorumluyorum durumu. seçim öncesi de koalisyon yada azınlık hükümeti istemiyordum ama akp'de iktidarı alsın istemiyordum 2 ucu boklu değnek misali kaldık böyle ortada. koalisyon hiç bi türlü yarar getirmeyecektir memlekete (chp mhp hdp olursa ve 3 partide özellikle hdp çizgisini net şekilde değiştirirse o zaman tadından yenmez memleket kendine gelir 4 yılda orası ayrı ama hdp'nin pkk bağı çok büyük engel.).

    pek öyle engin siyasi bilgim, siyasi tarih bilgim yoktur hatta haftada 1 gün ancak haberleri takip ederim ama nedense bu işten kötü kokular alıyorum akp hiç kaybetmiş gibi durmuyor yada bu durumdan rahatsız olmuş gibi durmuyor.

    Ak partinin sevindiği izlenimine nereden kapıldın hocam.Sen bakma Twitter'daki 3 - 5 ergene.Bu Ak partideki bir çatlak değil resmen kırılmadır.

    Fırtına koptu kopacak derken koptu sonunda.Bu gemi ne zaman batar bilinmez ama yakın olduğunu düşünüyorum.

    Ama ikinci dediğine katılıyorum.Bu saatten sonra bir kaos ortamı hazırlayıp bakın iktidarsızlık istikrarsızlık, mesajı vereceklerdir.Özellikle Erdoğan bu krizi bu şekilde fırsata çevirmeye çalışacaktır.

    HDP'nin aldığı oy oranından HDP'liler hariç herkes rahatsız  fakat Ak partinin doğudaki oynlarının bugün HDP'ye kaymasına zemin hazırlayan yine Ak partidir.

    12 yıldır İktidar sarhoşluğu ile HDP tehlikesini hergün göz ardı eden Ak partinin, uzak geleceğe yönelik bir siyaset yürütemediğinin en açık delili oldu bu seçim.

    Ak parti artık HDP'ye karşı en büyük milliyetçi kesilecek başımıza.Başka şansı yok çünkü.

    CHP ve MHP'nin en büyük avuntusu Ak partinin kaybettiği tek başına iktidar koltuğu oldu bu seçim.

    Yalnız onlarda HDP ile birlikte hareket etmeye bence cesaret edemeyeceklerdir.HDP'ye yanaşmak iki parti içinde çok tehlikelidir.

    Ak parti için ilk akla gelen çözüm HDP ile birlikte hareket etmek olurdu lakin Demirtaş'ın açıklamasını okursan, böyle bir şeyin olmayacağı sinyalini verdiler.

    Ee Erdoğan'ın meydanlarda tüm partileri ezeli düşman haline getirmesinin sonu böyle kaos olur işte.

    Bu iş erken seçimle biter gibi gözüküyor.Bakalım... 

    hocam şimdi erken seçim oldu diyelim sonuç yine değişmez hükümet kurulmazsa bir daha mı erken seçim olacak ne olacak?

    Hocam bence erken seçim olurda aynı tablo ile karşılaşırsak harika olur.

    Şimdiki durumda bu tablo ile istikrarın sağlanamayacağını düşünüyorlar.

    Daha demokratik olsak en iyisi bu olurdu.O zaman sabredip bu şekilde olması için zorlamalıyız.

    En azından tek başında ikdidar olan Ak parti ben başkanlık istiyorum destekleyin beni diye halkın karşısına çıktığında halkta;

    "Önü yok arkası yok, içi yok dışı yok ne lan bu başkanlık sistemi, söylede aslını bilelim kafandakini.Ona göre karar verelim denyo" diyebilecek diğer partiler vasıtası ile.

    Önceden Ak parti birşeyler getirirdi meclise, CHP, MHP kıyamati koparırdı ama onlar hiç dinlenmez tüm kavgaya gürültüye kulak tıkanır ve istenilen şey mecliste yapılırdı.

    Bu muhalefet hepmi yanlış konuşuyordu ? Neden hiç en azından fikri bile alınmadı! Onları da halk seçmedi mi ? Nerede milli irade ?

    Sırf CHP milletvekilleri de el kaldırdı diye Ak partililer kendi tasarılarını reddetmişlerdi.Bir kaç kez oldu bu olay diye hatırlıyorum.

    O tablo bu tablodan daha iyi demesin bence kimse... 

    Tek başına iktidar sisteminin istikrar sağladığını söyleyenler unutuyorlar bunları.

    Gerçi haklılar tek taraflı bir istikrar söz konusu.Bir taraf hep gülüyor, diğer taraf hep ağlıyordu.

    Ben her kesimin başbakanıyım diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı makamının da tarafsızlığının içine sıçıp hala ben tarafsızım diyebiliyor utanmadan.

    Artık işler biraz değişecek gibi gözüküyor..

    Dün milli irade diye naralar atan Ak partinin de bugün bu şartlarda erken seçim istemesi de komik olur aslında :) 

    Kreyzi bunu yazdı

    @cyber angel

    Hocam iste bends onu merak ediyorum ornegin cb secimlerinde ilk asamada yuzde 50 saglanmazsa ikinci secime en cok oy alan 2 aday katilir ve hangi aday salt cogunlugu alirsa o cb olur. Bu erken secime giderse is boyle kural var midir ? Kpss icin anayasa calisiyorum ama boyle bir seye denk gelmedim.

     

    Akpnin sevinmesi ise soyle dusunuyorum akp zaten iktidar olamayacaginin farkina varip boyle bir kaod ortamini beklemeye gecit diye dusunuyorum ancak yanlis bir izlenimde olabilir. Erken secim olursa mevcut akp hukumeti ile devam edilecek ki bu surecte bol keseden verecekleri kadrolar atamalar yardimlar ile zorla da olsa 276 tutturma ihtimalleri dogacak.

    Edit. Simdi biraz okudum misak 1987de erken secime gidilirken degisiklikler yapilip gidilmis d'hont denen sistem uygulanmis ki epey karisik bisi anlatiyor anlamadim tam. Yani erken secim olacaksa bazi kurallar degisip gidilecek diye anladim ben.

     

    Hocam ben o konulardan hiç anlamam.Dediğin gibi her yolu deneyerek Ak partinin tek başına iktidar kalmasını sağlayabilirler belkide.Hatta eminim bu gece kimse yatmamış bunları düşünmekten beyin patlatmıştır.O yüzden diyorum ya bekleyip görecez.Ama inşAllah bu durum millet için çok hayırlı olacak.Neler gördük, neler yaşadık.Teslim olduk, bıraktık kendimizi.Değişsin artık bu tür şeyler.Halkın en azından böyle gözdağı verme hakkı hep elinde olsun.

    CyberAngel tarafından 08/Haz/15 05:00 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hellaven
    Hellaven's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2011
    Erkek

    bugün istifa bekliyorum :)

     

    http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/293786/Davutoglu__iktidar_olamazsam_8_Haziran_da_istifa_ederim.html

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    Bahçeli partisi icin cok dogru bir karar verdi akparti tek basina iktidar olsada olmasada bu balon patlayacakti ekenomi çöküşte.Mhp şuan rest çekerek dogru siyaset izlerse gelecek seçimlerde akpartinin tamamen devrilmesinde iktidar adayidir bu gorulup aciklama yapilmistir eger koalisyona dogrudan evet dese kendi tabanina ters dusecekti ve kaybedecekti.

    Seçimleri belirleyen % 5 lik bir kesim var bu kaymalar iktidari belirliyor. Mhp tutanlar daha once akpartiye veriyordu mhp umudu olmadigindan suan akp nin hdp pkk ye verdigi tavizler yuzunden mhp secmeni %4 5  tekrar mhp ye geçti.

     

    Ak partide mhpden emanet oy vardi, din uzerinden siyasetle hdp kürt secmenlerde emanet oy vardi bunlar yerine donunce akp yüzde 40 a düştü.

    Akp nin bu duruma gelmesinin sebeplerini dusunursek

     

    Erdoganin cumhurbaskani olmasi meydandan kismen cekilmesi.

    Davutoglunun lider olmayisi taklitciligi

    Erdoganin kimseyi tanimaz uslubu

    Saray meseleleri

    Ayakkabi kutulari

    Bakan ogullari reza zarrab

    Mit tirlari

    Suriyelilerin istilasi

    Patatesin 5 tl olmasi doviz kurlarinin dalgalanmasi

    Akp nin pkk ya hdp ye verdigi taviz

    Nedir yenirmi icilirmi başkanlik sisteminin ne oldugu daha anlatilmadan insanlarin onune getirilip şuphe ve tedirginlik yaratilmasi

    Fettullah gulen paralel devlet etkisi

    Akp nin kendi icinde gorus ayriligi ve koltuk sevdalilari

    Akp nin verdigi vaatleri yerine getirememesi bu sebeplere daha bicok bisey daha eklenebilir ,

    bunlarla birlikte bence %40 oy oldukça başadili bir oy orani.

     

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    tekra olmuştu , özür dileyerek temizliyorum..

    student tarafından 08/Haz/15 09:47 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    AllahinOglu bunu yazdı

    bahçeli çok aptalca partisinin işine gelmeyecek koalisyonda yokuz diyerek erken bi açıklama yaptı

    valla düşünmeleri lazım kendileri kaybeder chp gider akp ile koalisyon yapar göt gibi kalır ortada mhp

    ya bunlar Allah beyin dağıtırken nerdeydi Allah aşkına kim bu bahçelinin danışmanı amk

    Kimse göt gibi kalmaz ortada, şu Türkiye' de tek çizgisini bozmayan partidir MHP.. Diğer partilerin yapmadığı döneklik, dansözlük kalmadı, şimdi aynı şeyleri MHP' den beklemeniz çok komik gerçekten.

    MİLLİYETÇİ, yüzlerce şehit anasının oy attığı parti, apo' nun heykelini dikeceklerle mi koalisyon yapsın yoksa ülkenin açık açık .mına koyan akp ile mi ?

     

    CHP herkesle koalisyon yapar, seçimden önce de dedim. Dansözlük atasporu olmuş onlarda, şimdi gidip Akp ile canciğer olurlarsa hiç şaşırmayacağım.


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
Toplam Hit: 31093 Toplam Mesaj: 260
seçim