folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Şimdi Seçim Noldu ?



Şimdi Seçim Noldu ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    http://www.mahfiegilmez.com/2015/06/tahminim-tuttu-da-simdi-ne-olacak.html

    Bu durumda büyümenin düşük, işsizliğin yüksek kalmaya devam edeceği, enflasyonun düşürülemediği bir dönem bizi bekliyor.
     
    Özetle söylemem gerekirse seçim sonrasında tek parti iktidarı da olsa koalisyon iktidarı da olsa ekonomide sıkıntıların giderek artacağı ve çözümlerin giderek zorlaşacağı bir döneme gireceğimizi tahmin ediyorum.

    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek
    student bunu yazdı
    Genel sağlık siğortası borçlarının çoğu affedildi.Onun çıkarılmasının amacı insanların siğortasız çalışmaması  idi.18 yaşını geçen birisinin sağlık harcamalarından faydalanması için siğortalı  olması gerekir.Senin muayene olup-olmaman önemli değildir.Bağkurlu veya ssk lı olan bi kişi muayene olmasa bile prim öder.

    Nerede kimin ki affedildi? Hiç bir bilgin yok boş boş konuşuyorsun.  Parası olmayan birinden sen nasıl prim ödemesini beklerdin?

    Yok prim hesaplayacaksan, babasının/annesinin parası üzerinden niye hesaplıyorsun?

    Bir de ekonomi güçlüymüş. Çaldı çırptılar açığı kapatmak için gözleri o kadar döndü ki işi olmayan kişiden para bekliyor geri zekalılar.

     

    Hoş sana da bir 6-7 milyar prim borcu çıkarsınlar 2 dakkada bakalım böyle konuşabilecek misin?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    student bunu yazdı
    pesimistzombie bunu yazdı
    student bunu yazdı

    muaythaist , ülke tam dediğin gibiyken Ak Parti seçildi , bütün kurumları ayağa kaldırdı ,  SSK sından THY  na  kadar bütün kurumları ayağa kaldırdı , İMF olan tüm borçları ödedi. Senelerce bitirilemeyen Balu tünelini bitrdi.Marmaray dahil onlarca dev proje bitirdi.İhracat rekorları kırdı.Merkez Banbkasını dövizle doldurdu.Şu an iktidara gelecek hükümet ağzı para iledolu  Merkez Bankasını yönetecek. Yani senin devletin kurumlarını boşaltı edebiyatın hikaye.Beceremeyeceklerse  yönetemeyeceği birşeye talip olmayacaklar..Bak Mhp ye ,Bahçeli şimdiden yan çizmeye başladı. Çünkü daha önce kötü bi tecrübesi var. yönetemediler ve ülkeyi batırdılar.O yüzden koalisyona kapıları kapatıyor.chp , mhp ve dışardan destekli hdp nin oyları hükümet kurmaya yeterli.Seçimden önce boş boş sallıyorlardı ülkeyi Ak Partiden kurtaracaz diye.Hadi kurtarın ülkeyi.Elinizi taşın (!)altına koyup iktidara talip olun.

    o zamanlarda ak parti başa geldiğinde, ekonomi üzerine yapılacaklar hazırdı (bkz: kemal derviş) o politikalar uygulanarak "çıraklık" dönemi atlatıldı bunu akp kendi başına yapmadı yani. O zamanlar zaten akpden herkes memnundu. O bitirilen projeler de özelleştirmelerle ve ekonominin toplanmasıyla yapılan işlerdir. Sonradan akp yönetemez hale geldi, hikaye dediğin kurumların içinin boşaltılması gerçekleşti ve aldığı oylara güvenerek at koşturmaya başladı neticesi de bu oldu, çok da iyi oldu. Şimdi kuzu gibi olmuş eyy cehape eyy mehape diye ses çıkaramıyor.

    Bahçeli dün gece sert çıkıştı ancak akp ile masaya oturacağına eminim. Çünkü bahçelide ülke hükümetsiz bırakılamaz mantığı vardır bunu da söyledi zaten. Pazarlık yaparken elini güçlendirmek için artistlik yaptı ilk şokun etkisiyle herkes çakıldı kaldı tv başında.

    Becerilemeyecek bir şey yok. chp + mhp hükümeti kurup hdp dışardan destek verirse gayet güzel bir hükümet kurulur. Chp her türlü elini taşın altına sokar, hdp her türlü destekler. mhpden kimse emin değil kendi çıkarı nereyle örtüşürse orada yer alacak. Koalisyon istemiyor diye bir şey yok elini güçlendirdi herkesi kendisine gebe bıraktı. Tek kötü yanı her zaman olduğu gibi akpnin de elinin güçlenmesine yardımcı oldu (erken seçim ve bakınız bir hükümet bile kuramadılar diye seçmenin algısını değiştirme) .. Hükümet henüz kurulmadığı için piyasadaki belirsizlik nedeniyle doğal olan döviz yükselip borsanın çakılmasını da koz olarak kullanıp yine sizin gibi trolleri başımıza saracaklar işte gayet basit.

    Bak benim dediğime geliyorsun yavaş yavaş.Kemal Derviş kimin Bakanıydı ?  O dönemin koalisyonunun Bakanı.Neden o hazır ekonomi programını uygulayamadı ? Çünkü koalisyon hükümeti vardı.Her parti kendine yontmaya çalışıyordu.Bankaların içi boşaltılıyordu.O zaman ki haberleri izle , gece gece bavullarla  bankadan para kaçırıyorlardı. İstikrarsız bi ortamda , güçsüz bi hükümet vardı , Cumhurbaşkanı Sezerin sadece  Ecevit'e  anayasa kitapçığını fırlatması bile krizi tetiklemeye yetti.Ülke battı.20 nin üzerinde banka battı.Borcu devlete kaldı.Ülke kendi memuruna maaşını ödemek için , deprem yardımı için verilen dış desteğe muhtaç kaldı.

    Hocam senin dediğine niye geleyim ben. Program uygulanıyordu zaten ancak erken seçim olasılığı gündemden düşmüyordu. Ülke zaten depremle yara almış deprem sanayiyi (kocaeli ve çevresi) vurmuştu. Üstelik art arda 2 büyük deprem. Ecevitin sağlık sorunları, rahşanın afları, sezerle ecevit arasındaki sorunun krize yol açması erken seçim getirdi ve başa akp geldi. Erken seçimin gelmesinde de yine mhp ön ayak olmuştur dün yaptığı gibi. Seçimden sonra da program uygulanmaya devam edildi ekmeğini akp yedi. Bunun koalisyonla bir alakası yok. Şartlar böyle gelişti. Hemen kendinize yontmayın.

    akp şuan yine almış olsaydı yabancı yatırımcılar tası tarağı toplayıp gidiyordu bu ülkeden onu neden hiç konuşmuyorsunuz acaba? yatırımcıların hiç biri tek adam devletine güvenmez üstelik adaletsiz ve diktayla yönetilen bir ülkede. koalisyon iyidir demiyorum ancak şeffaflık, demokrasi, yasama ve yürütmenin ayrışması adına iyidir. İyi yönetilirse de istikrar ve güven yine gelir. Milleti koalisyonla korkutmayın boşuna. Hükümet kurulmadığı sürece piyasaların sağlam olmayacağını küçük çocuklar bile bilir bununla da feryat figan akape diye ağlamayın boşuna.

    İnşallah koalisyon olacak ve yargılanacaksınız. Tek problem hdpnin meclise girmesidir hdpyi başımzıa çıakran da akpdir, bundan önce meclise sokan da akpdir. Bunu da boşuna chpnin üzerine yıkmayın. 


    :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    student bunu yazdı
    Austen bunu yazdı
    student bunu yazdı

     

     

    Ak Parti gelmeden önce sen o ilacı almak için önce saaterce kuyrukta bekleyip muayene oluyordun sonra hastahanede ilaç almak için saatlercekuyrukta bekliyordun , sıra sana gelince  şansın varsa , o ilaç kaldıysa alabiliyodun.

    Genel sağlık siğortası borçlarının çoğu affedildi.Onun çıkarılmasının amacı insanların siğortasız çalışmaması  idi.18 yaşını geçen birisinin sağlık harcamalarından faydalanması için siğortalı  olması gerekir.Senin muayene olup-olmaman önemli değildir.Bağkurlu veya ssk lı olan bi kişi muayene olmasa bile prim öder.

     

    Muadiliolanilaçlar evet daha ucuz , çünkü malesef doktorlar  ilaç firmalarndan avanta alabilmek için pahalı ilaçları yazıyorlar.İlaç sektöründe dönen dolapları bi araştır , bu konuda devlete hak verirsin.Takımelbiseli , jön gibi giyinmiş İlaç mümessilerinin hastanelerde dokorların odasında nasıl can ciğer muhabbet ettikleini gördüğünde anlarsın dönen tezgahı.

     

    ssk  , Kılıçdaroğlu başa geçene kadar kar ediyordu.Kılıçdaroğlundan sonra hızla zarar etmeye başladı.Kılıçdaroğlu zamanında  ssk , hastahaneler  çalışmıyordu zarar ediyordu , istersen  şuradan izleyebilirsin o zaman ki hastahanelerin durumunu ,   http://www.keyfivideo.com/5AywusUnf04/video/Kemal-Kilictaroglu--Savas-AY-SSK-Genel-Muduru-Hastanelerin-Ibratlik-Hali.html

    Sol kendini bitridi .biz ona sağ kroşe vurmadık.Kendi yaptıklarıyla bitirdi  kendini.

    Tek başına başka bir parti gelse , o zaman bi şansı var.Ama bu oy oranlarıyla  chp-mhp dişardan veya içerden hdp destekli koalisyon ülkeyi batırır.Bi kere bu 3 partinin kanı uyuşmaz .Bu seçimde ve önceki seçimde zoraki işbiliği yaptılar.Dışardan zorlamalarla.Ama devleti beraber yönetemezler.Özellikle  Bahçeli bu konuda çokyetersiz.Kılıçdaroğlunun yöneticiliğiide hem ssk dan hem de chp nin şu anki durumundan biliyoruz.

    Türkiye başındagüçlü bi iktidar vaeken kolay kolay sarsılmaz.Halkda , yabancı yatırımcı da güvenir.Sermaye korkaktır , güvenmezse kaçar.Şu seçim sonucundaki belirsizlik  bile borsa ve doların olumsuz etkiliyor.

    sanada son kez yazıyorum. anlamayacaksın ama diğerlerini bilgilendirmek amaçlı yazıyorum.ak parti gelmeden önce kriz vardı.ekonomik sistem çok daha farklıydı.dünya bu kadar fabrikasyon bir sistemde değildi ve teknoloji bu kadar ilerde değildi.her dönemi kendi tarihi açısından değerlendir. bu mantıkta bakarsan osmanli istanbulu alırken f16 uçaklarla neden saldırmamış derim amk.

    akpnin yeni geldiği dönemde akpnin ekonomide yaptıgı reformların tamamını Kemal derviş yaptı.2007 civarına kadarda onun reformlarını kullandılar.bunuda kendi başarısı gibi gösterdi.dervişin ekonomik planı bitince ülke ekonomide bocalamaya başladı.

    imf borcu söle bitti, özel sektörü borçlandırıp imf borcunu kapattılar. yani senin anlayacagın sekilde anlatim 1 birim borcun var x bankasına, y bankasından 1 birim borç alıp x bankası borcunu kapatıorsun.andaval müridim bu borcun bittiğini mi gösterir ??????????? özel sektörü borçlandırıp daha fazla faiz ödeniyor...bu hükümet 

    ithalatın ihracatından fazla.hep açık, her yerde açık var.neyin borcunu ödüyorsun sen  ? bu ülkeyi ithalat cenneti yapan yine akpdir.bu düşük kur yüksek faiz nedir senin haberin var mı ?ben sana anlatim.yabancı malını ihtiyacı fazlasını üretir ve fazlasını satacak yer arar.yeni bir market arayışı olur.e nereye satacak? türkiye.ama dur orda kurlar çok yüksek satış yapamam. ne yapalım kuru düşür, ithalatı arttır.ne olack o zaman yabancı şirketler mallarını türkiyeye satacaklar.türk üretici nasıl rekabet edecek ? yabancı mal ucuza gelior.türk üretici tepkisi ne olacak, mal satamayacak kapatacak dükkanını.nitekim bu ülkeye patates bile itaal edildi.patates lan.bahçene eksen orda yetiştirirsin.(ital ürünlerin bi kaçı: mısır, sarımsak patates,saman)

    sskda kk nin suçu yok.bütçeyi o yönetmiyordu.nitekim ssk zarara girmeden 2 yıl önce hükümete bildirildi bu.hükümet ne yaptı hiç.sonra kabak kknin başına patladı.hatta bunun üstüne git kknin ssk açıklamasını dinle daha iyi anlarsın

    daha zibilyon tane ekonomik hataları anlatırım.gelelim bu refaha.nasıl oldu bu ? üretmeden nası bu kadar para döndü ? yabancıya eğilirsen onlarda gelir .... anladın sen onu.borsanın %70i yabancıda.borsa son dönemde %52-55 arası sadece yabancıya kazandırmış.borsa türkiyeye bir yatırım değildir.bu gün sıkılır yarın parasını çıkartır."yol" yatırım değildir.yoldan para kazanamazsın.ev yatırım değildir.sürekliliği olmaz.inşaat yatırım değildir.bi kere yaparsın biter.peki ne yatırımdır ? fabrikalar yatırımdır.iş yeri yatırımdır.ülkeye iş yeri fabrika ne açıldı ? aksine hepsini sattılar.burdan gelen paralar nereye gitti ? yeni bişi mi açıldı ? yandaşlara trilyonlarca kredi verildi, hepside battı.10 günlük asfalt danışma şirketi açıldı 4-5 trilyon para aktarıldı ay sonuna şirket kapatıldı..aklıma gelmeyen bi sürü olaylar var böle

    son bi tam hatırlamadıgım dalda da şu, %22 ile borçlanıp %5ile para dağıttılar.yani %17sinin bu halk cebinden ödedi.varmı böle bi salak ekonomi ya ?ben sana desem ki sana para veririm ama %22 faizle.sen parayı alıorsun sonra arkadaşına %5 faizle veriorsun.bunu yapacak kadar mal biri var mı bu ülkede ?

    edit: bak aklıma geldi.akp cumhuriyetin en büyük ekonomisine sahipti.yatırım olarak ne yapıldı bu ülkede ? birde git atatürkün savaştan çıkmış haline bak ve neler neler yaptıgını gör
    daha öncede paylaştıgım bi veriyide koyim
    2012 brezilya dünyanın en büyük 10 ekonomisinde 7. türkiye ilk 10da yok.2000-2012 yılında brezilyanın büyüme hızı %228.brezilya şu anda 11binde milli gelirde.öle bizdeki gibi bir ayda 5bin dolardan 10bin dolara çıkmadılar.2030 milli gelir sıralaması tahmini
    1çin 2abd 3hindistan 4japonya 5brezilya 6rusya 7almanya...

    gelişen ülkeler 2002-2008 arası %7.6 büyüdü
    türkiye 5.9
    gelişen ülkeler 2009-2012 arası %5.4
    türkiye 3.9

    cumhuriyet tarihinin büyüme hızı ortalama %5tir.akpnin 2002 2009 arası ortalaması 5.2dir.adamlar %0.2 için laf ediolar.ki türkiye tarihinde darbeler savaşlar vs vs şeyler vardı

     

    Mod Edit: Daha sakin olalım hocam. Müritlere inşallah ban yersin diye beddua etmek caiz değildir.


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    student bunu yazdı
    Genel sağlık siğortası borçlarının çoğu affedildi.Onun çıkarılmasının amacı insanların siğortasız çalışmaması  idi.18 yaşını geçen birisinin sağlık harcamalarından faydalanması için siğortalı  olması gerekir.Senin muayene olup-olmaman önemli değildir.Bağkurlu veya ssk lı olan bi kişi muayene olmasa bile prim öder.

    Sallama. Nerede affedildi ? Kanıt ? Çalışmayan birisinden nasıl para alıyor devlet ? Konuştukça batıyorsun.

     


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    student bunu yazdı
    Austen bunu yazdı
    student bunu yazdı

    muaythaist , ülke tam dediğin gibiyken Ak Parti seçildi , bütün kurumları ayağa kaldırdı ,  SSK sından THY  na  kadar bütün kurumları ayağa kaldırdı , İMF olan tüm borçları ödedi. Senelerce bitirilemeyen Balu tünelini bitrdi.Marmaray dahil onlarca dev proje bitirdi.İhracat rekorları kırdı.Merkez Banbkasını dövizle doldurdu.Şu an iktidara gelecek hükümet ağzı para iledolu  Merkez Bankasını yönetecek. Yani senin devletin kurumlarını boşaltı edebiyatın hikaye.Beceremeyeceklerse  yönetemeyeceği birşeye talip olmayacaklar..Bak Mhp ye ,Bahçeli şimdiden yan çizmeye başladı. Çünkü daha önce kötü bi tecrübesi var. yönetemediler ve ülkeyi batırdılar.O yüzden koalisyona kapıları kapatıyor.chp , mhp ve dışardan destekli hdp nin oyları hükümet kurmaya yeterli.Seçimden önce boş boş sallıyorlardı ülkeyi Ak Partiden kurtaracaz diye.Hadi kurtarın ülkeyi.Elinizi taşın (!)altına koyup iktidara talip olun.

     

     

     

     

    SGK ayağa kalktığı için mi ben bir ağrı kesici yazdırırken dahi 1-2 lira fark ödemek zorundayım? Geçen gün ufak çocuğu sağlık ocağına götürüp antibiyotik ve gargara yazdırdım. 11 lira katkı payı ödemek zorunda kaldım. Bu mu ayağa kalkık SGK'nın vaziyeti?

    SGK ayağa kalktığı için mi öğrenciliğim arasındaki boşluktan kaynaklanan 1 yılda 1000 lira GSS primi ile borçlandırıldım? Hem de 1 defa bile doktora gitmediğim halde. Talebim olmadığı halde.

    SGK ayağa kalktığı için mi bana yazılan bazı ilaçların muadili dayatılmak isteniyor? Ucuz diye, tasarruf edilmesi için önceliği bunlara veriyorlar. Sen esasını istediğinde de ya stokta yok ya da ek ücretle alacaksın diyorlar. 

    KK döneminde SGK zarar etti, battı diyorlar da şu anda kâr mı ediyor? KK dönemindeki SGK açığı 10 milyon liraysa (misal) şu andaki açık 200 milyon lira. SGK iyiye mi gitmiş vaziyette? Rakamları arıyorsan resmi kaynaklarda bunlar çizelge halinde şeffaflık yasası çerçevesinde son kuruşuna kadar yayınlanıyorlar.

    Tek yere bakıpta gerisine bakmıyorsunuz. Sağ gösteriyorlar ama sol bitik vaziyette. Cilası güzel olanın sözü geçiyor. Diğerleri geri plana atılıyor.  

     Kan değişikliği iyidir. AKP gelmeden de AKP için acaba ne olur deniyordu. Biraz da bunu deneyelim. Bakalım kan bozuk mu yoksa yarayacak mı. 

    Gerçi büyük Türkiye(!) öyle kolay kolay sarsılmaz. AKP'nin yarattığı yeni Türkiye temelleri sağlam, Avrupa'yı titreten, Orta Doğu'nun reisi vaziyetindeyken hiçbir şey bizi etkileyemez... Bakalım AKP ne kadar sağlam bir ülke kurmuş. İstikrar ne getirmiş. Esas bu dönemde ortaya çıkacak. Daha dün dolar yükseldi mi doların yüksek olması iyidir diye analiz yapanlar şimdi kriz çığırtkanlığına başladı bile.

     

     

    Ak Parti gelmeden önce sen o ilacı almak için önce saaterce kuyrukta bekleyip muayene oluyordun sonra hastahanede ilaç almak için saatlercekuyrukta bekliyordun , sıra sana gelince  şansın varsa , o ilaç kaldıysa alabiliyodun.

    Genel sağlık siğortası borçlarının çoğu affedildi.Onun çıkarılmasının amacı insanların siğortasız çalışmaması  idi.18 yaşını geçen birisinin sağlık harcamalarından faydalanması için siğortalı  olması gerekir.Senin muayene olup-olmaman önemli değildir.Bağkurlu veya ssk lı olan bi kişi muayene olmasa bile prim öder.

     

    Muadiliolanilaçlar evet daha ucuz , çünkü malesef doktorlar  ilaç firmalarndan avanta alabilmek için pahalı ilaçları yazıyorlar.İlaç sektöründe dönen dolapları bi araştır , bu konuda devlete hak verirsin.Takımelbiseli , jön gibi giyinmiş İlaç mümessilerinin hastanelerde dokorların odasında nasıl can ciğer muhabbet ettikleini gördüğünde anlarsın dönen tezgahı.

     

    ssk  , Kılıçdaroğlu başa geçene kadar kar ediyordu.Kılıçdaroğlundan sonra hızla zarar etmeye başladı.Kılıçdaroğlu zamanında  ssk , hastahaneler  çalışmıyordu zarar ediyordu , istersen  şuradan izleyebilirsin o zaman ki hastahanelerin durumunu ,   http://www.keyfivideo.com/5AywusUnf04/video/Kemal-Kilictaroglu--Savas-AY-SSK-Genel-Muduru-Hastanelerin-Ibratlik-Hali.html

    Sol kendini bitridi .biz ona sağ kroşe vurmadık.Kendi yaptıklarıyla bitirdi  kendini.

    Tek başına başka bir parti gelse , o zaman bi şansı var.Ama bu oy oranlarıyla  chp-mhp dişardan veya içerden hdp destekli koalisyon ülkeyi batırır.Bi kere bu 3 partinin kanı uyuşmaz .Bu seçimde ve önceki seçimde zoraki işbiliği yaptılar.Dışardan zorlamalarla.Ama devleti beraber yönetemezler.Özellikle  Bahçeli bu konuda çokyetersiz.Kılıçdaroğlunun yöneticiliğiide hem ssk dan hem de chp nin şu anki durumundan biliyoruz.

    Türkiye başındagüçlü bi iktidar vaeken kolay kolay sarsılmaz.Halkda , yabancı yatırımcı da güvenir.Sermaye korkaktır , güvenmezse kaçar.Şu seçim sonucundaki belirsizlik  bile borsa ve doların olumsuz etkiliyor.

    Hocam,

    Şu anda elektronik sistem var diye istediğimiz doktora anında tedavi olabildiğimizi mi düşünüyorsun? Ben doktorumu seçtiğimde bana en erken 3-4 gün sonrasında randevu veriyor. Mesela diyetisyen randevusu için 2 ay sonraya atılıyorum. Bu mu düzelmiş hali? Gidip sıra almak istediğimde de hengamenin içerisinde kendimi buluyorum. O zamanlar teknolojiler o kadar gelişmiş olmadığından elbette kuyruk olacaktı. Bundan 10 yıl önce bile bilgisayar etrafında yokken bugün basit sayılan şeylerin ameleliğini yapıyordun. Teknolojiyle paralel sadece Türkiye'de değil Afrika'nın ücra köşelerinde bile şartlar iyileşmeye başladı. Bunda aslan payını sadece AKP'ye ayırmak kör gözlülüktür.

    Borçların pek çoğu affedilmedi. Dezenformasyona lüzum yok. Tek affedilen öğrenciyken bu kapsama alınıpta öğrenci belgesiyle affedilenler. Asgari ücretli ya da okulla ilişiği olmayan adamın borcu her gün katlanarak artmaya devam ediyor. Yapılandırma yaptığında da ufak bir faiz siliyorlar yine de o parayı ödüyorsun. Gidip tamamen sildiren sayısı 5 ise borçlu sayısı hala 25.

    SGK ne zaman kâr ediyordu? SGK gibi bir devlet teşebbüsü kâr ediyorsa zaten o sistem bozuk demektir. Kâr amacı gütmeden, amme hizmeti kapsamında çalışan kuruluş nasıl kâr edebilir? Dönemde sıkıntı yaşandığı doğrudur, kabul ediyorum. Ben o dönemlerin bazılarını görmüş birisiyim. Fakat şu anda çok iyi durumda o vakit ölüydü de dememek lazım. SGK mali hesaplarda, kağıt üzerinde bundan 10 yıl öncesine göre bile fersah fersah zarar ediyor. Ve bunu kapatmanın yolları aranıyor. Yıllık planlananlar 6 ayda altüst oluyor. Ek ödenek gerekiyor. 

    Koalisyon yararcılardan değilim. Ama bazı şeylerin netleşmesi için böyle bir dönem şarttı. Önemli olan bu sürecin iyi değerlendirilmesi. Ülkenin tapusu kimsenin elinde dğeil. Kimse babasının malıymış gibi kafasına göre her şeyi değiştiremez. Türkiye hiçbir dönemde bu kadar homojen olmadı olmayacak. 

    Dışarıdan zorlama dediğin yine sizin milli irade diye tasvir ettiğiniz halk. AKP o kadar oyu kaybediyorsa (HDP ve MHP'ye aslan payı AKP'den gitti. CHP kağıt üzerinde geçen seçime oranla kazandığı oylar dışında kayıp ve fire vermedi) bunun suçlusu kendisinden başka hiç kimse değil. Seçim süreci parlamentoda çözülecek diyip süreç başlatan ve ilk adımı atan sizsiniz. Şimdi Kürtler ile daha demokratik bir çözüm süreci işleyebilir. Esas AKP'nin bunu desteklemesi lazım. Çünkü bu insanları yüreklendiren AKP idi. Başladığı işin ardında mı duracak yoksa ben oynamıyorum halledin mi diyecek göreceğiz.

    Ekonomi konusunda haklısın. Fakat Erdoğan'ın keyfi konuşmaları da bu kırılganlığı yaratan etmenlerden birisi belki de en kuvvetlisi. İstenen başkanlık ve köklü değişiklikler ve keyfi uygulamalar, anayasayı rafa kaldırdık diyip istediğini yapmalar da elbette risk faktörü haline geldi. Bu da ekonomiyi sarstı hala daha o sarsıntıların etkileri de sürüyor. Tek suçlu dünkü oy verenler değil. AKP'nin yanlış politikaları ve izlediği yanlış kamuoyu algısı da buna darbeyi vurdu. İğne-çuvaldız meselesini unutmamak lazım.

     Ek olarak KK ve Bahçeli yetersiz diyorsun da sanki AKP'nin en parlak dönemlerinde en büyük riski alan, her şeyi düzelten bir tek Erdoğan'dı. Çevresindei insanlar, bilir kişiler olmasaydı Erdoğan tek başına ne yapabilirdi? Ekonomi doktorası mı var, yönetim master'ı mı yapmış? Bunları çevresindeki adamlar hallediyorlar. Erdoğan mührü basıyor geçiyor. Bugün gelecek hükümette de esas işi KK ve Bahçeli yapmayacak. Kurmayları yapacak, yanındaki adamlar yol gösterecek, planlama yapacak, bu insanlar onay verecek.

     

    Hocam herkes istediği  doktoru seçebildiği için iyi doktorlar yoğun oluyorlar.Başka doktoru  seçeceksin daha erken randevu için.Bak ne diyorsun  elektronik sistemde  ( istersen alo 182 hattından ) randevu alabiliyorsun.Oturduğun yerden , istediğin doktoru seçebilme hakkı verilmiş sana.Bunlar eskiden hayaldi.Mesele  eski teknolojiden dolayı kuyruk olması değil,  Kışıçdaroğlu ssk yı batırdığı için para verilip doktor çalıştrılamıyordu , hastahane temizlettirilemiyordu.

    Borçlarn affedilmesi meselesinde benle tartışma.Ben Mali Müşavirim bu konuda diğer mükelleflerimin af dilekçelerini verirken de defalarca karşılaştım, af çıktı , sen faydalanmadıysan veya faydalanacak bi durumun yoksa , maddi gelirin müsaitse devlet o parayı senden taksitlede olsa alır.

    sgk Kılıçdaroğlu gelmeden önce kar ediyordu.

    http://www.samanyoluhaber.com/gundem/Kilicdaroglu-buna-ne-diyecek/442360/

    BAKANLIK RAPORU DA SUÇLADI  Çalışma Bakanlığı’ndan Danıştay’a gönderilen yazıda yer alan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bazı değerlendirmeler şöyle: SSK’nın gelir-gider durumu artı verirken 1992 yılında SSK Genel Müdürlük görevine Kılıçdaroğlu’nun atanmasıyla, kurumun gelir gider durumu ilk defa kırmızı bakiye verdi. SSK, 1994 yılında 15 milyon lira, 1995 yılında 60 milyon lira, 1996 yılında ise 90 milyon lira Hazine’den yardım almak zorunda kaldı. SSK, Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdürlüğü döneminde ilk defa değeri 5 milyon lirayı aşan gayrimenkullerini satmak zorunda kaldı.

    Özellikle şimdi Kılıçdaroğlunu çok seven paralelcilerin sitesinden alıntladım.Allayıp-pulluyorlar ya...

     

    Tabi ki seçimle iktidar değişsin.Buna kimsenin itirazı yok.Ama devreye  dışardan Amerikan senatosu , American gazetesi , İngiliz gazeteleri girmeye başlayında  , kimsenintanımadığı  Kemal Kılıçdaroğluve Bahçelinin bile ismini tam bilip - söyleyemediği  Ekmeleddinin briden bire Mhp- ve chp nin ortak adayı diye sunulması gibiolağanüstü durumların bu partiyöneticlerine dışardan birilerinin kabulettirdiğini gösteriyor.

    Erdoğam lider, iyi bir yönetici ve ekibini çok iyi yönetiyor.Bak bir arkadaş demşti , Ak parti Dervişin ekonomi programını kullandı diye.Mesele buişte.Bahçeli ve Ecevit bu programı  yürütecek kadar , ekiplerine yön verecek kadar yetenekli değillerdi.mesele bu işte. Ecevit'e herkes çok dürüst derdi.Ama en büyü,k soygun , banka boşaltmalar onun Başbakanlığında oldu.Çevresini yönetemedi.Adamı ayakta uyuttular.

     

     

    Edit : Şimdi gördüm, inşalalh ban yersin diyenlerde var.Yazmamı istemiyorsaız yazmam.Ben yazmayınca gerçekler değişecek mi ? Yoksa siz acı gerçekleri duymak mı istemiyorsunuz.Tamam yazmıyorum bi  süre. Siz uyumaya devam edin..

    student tarafından 08/Haz/15 15:17 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek
    student bunu yazdı

    Edit : Şimdi gördüm, inşalalh ban yersin diyenlerde var.Yazmamı istemiyorsaız yazmam.Ben yazmayınca gerçekler değişecek mi ? Yoksa siz acı gerçekleri duymak mı istemiyorsunuz.Tamam yazmıyorum bi  süre. Siz uyumaya devam edin..

    Halen daha üste çıkmaya çalışıyorsun. Yukarıda GSS affedildi dedin. Bu mu gerçek? Senin boş lafların mı kanıt yoksa benim 6000 TL lik borcum mu kanıt? Resmini koyayım istersen.

     

    Adam bide siz uyuyun demiş. aasddsa :D

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    ilk olarak bundan bir ay önce ekonomideki dalgalanmayi ak partiye maal edenler şimdiki dalgalanmayi dünya piyasalarina maal ederek ne kadar yanar döner olduklarini hepimize göstermiş oldu.

    birde ak parti olmazsa batarizcilara laf edenler var iyi okuyun kimse ak parti olmazsa batariz demiyor KOALİSYON OLURSA BATAR diyor bunu sistemi oturmuş AB ülkelerini örnek vererek gösterecek saçmalik yapmayin. suan 63. hükümetteyiz almanyayala bir yıl arayla çok partili sisteme geçtik almanya 13. hükümette görmek isteyene bundan başka cümle kurmaya bile gerek yok.

    birde ak parti dağılıyorcular var.. ak partinin seçmen kitlesi çizgisi bellidir parti liderleri ve isimleri değişsede  oylarin gideceği yer değişmez. özaldan erbakana ayni damardir bu.. bu biraz kendinizi avutmak için sevinç nidalari olarak görüyorum haklisiniz tabi 13 yıldan sonra ufak bir başari elde ettiniz ama unuttuğunuz birşey var şuan koalisyon çözümsüzlüğü kucağinizda MHP ile HDP yi ayni çuvala koyma senaryolarini yapıyorsunuz ki akli olan mhp bu topa girmez ki bahçelinin ana muhalefet olma sevdasi bunu gösteriyor.

    HDP yi hala süt bal gösterenler var amk adam seçim şarkisini pkk marşindan yapmiş siz daha ırkcı parti değil havasindasiniz helal olsun.

    buradada sanki chp secim arabalarinda hdp bayraği sallanmamiş chplilerin hdplilere hertürlü secim yardimini yapmamiş mhp çıt çıkartmamiş gibi ak partiye fatura kesenlerede ancak gülünür.

    piyasa bilgisi sıfır ve siyasi tarihinden bir haber insanlarin burada siyaset analizlerini bir tek ak partinin gitmesi üzerine yaptiklari için pek alamamaniz çok normal ama bakiyorz hala ak parti birinci parti bu gerçeği görmeyişiniz bile sizin ne düzeyde olduğunuzu gösteriyor nefret konusunda.. görmek istemesinizde AK PARTI hala birinci faktör..

    söylenenlerin aksine koyun olan CHP seçmeni olduğunu görmüş olduk hdp için oy toplayan chpli arkadaşlarima binayen söylüorum bunu, bana bir ak partilinin hdp için oy topladiğini gösterin?? . ak parti seçmeninin bir kısmının KENDİ İSTEKLERİYLE siyasi tercihinin değişebildiğini anlamiş olduk.

    seçim kaybedince OY çalioyrlar yeaağğ bahaneleriniizin yalan olduğunu iftira attiğinizi anlamiş olduk.

    ve dahada önemlisi KOALİSYONlu yıllardan bir haber olan ak partiden başıkasini görmeyen yeni jenarasyonun neden nefret ettiklerini bile tam bilmedikleri halde sırf ortamlarda iki küfürde ben eder muhalif tavir yaparim kız ayıklarim düşüncesinde olan ergenlerin koalisyonlu sonuc olarak imfli yılları görüp milli görüşü anlayacaklari için seçim sonuçlari hayırlı olduğu kanatindeyim..

    size koalisyon hükümetinde yapılacak ilk şeyi söyleyeyim israille aradaki buzlar kırılacak israilin askeri tatbikatlari türkiyede yaptirimaya başlanacak, suriyedeki türkmenlere yardim kesilecek, mısırla ara düzeltilecek. 3. havalimani uzayacak, THY afrikadan çekilecek vs. kısaca NY times gibi siyonist güçlerin istemediği ne varsa iptal edilecek, milli olan bütün projeler rafa kaldirilacak.. tekrar içe kapanik dışaridan bir haber ülke olmaya itilecek.

    diğer olasilik hdp koalisyon yapmayacak mhpye itilecek mhp ak parti koalisyonu kürtlerin sıkıntılı yılları olacak kürdistan hayallerinin ilk halkasi olacak batınında istediği gibi wilson ilkerine dayanarak tereyağdan kıl çeker gibi kürdistani kurup bayraklarini dikecekler sizde ödünc verdiğiniz oylarinizi kursun olarak geri alirsiniz artik.

    diğer olasilik chp mhp hdp hükümet kuracak ak parti hadi buyurun siz yönetin deyip muhalefette kalacak. zaten gerisini onlar halleder tekrar erken seçime gidilir.

    en iyi ihtimalleysede kimse hükümet kuramayacak sonbaharda yeni seçim yapılacak. gene ayni sonuc çıkarsa tekrar secim yapılacak..... bu böyle devam edecek.

    @SkynetX
    buda katıksız ak parti düşmani lafi seçimden 2 ay önce yabanci yatirimcinin kaçmasinin sebebi zaten size bu fikri aşılamakti ki başarilida olmuşlar yoksa yabanci yatirimci dediğin kişilerin rteden rahatsiz siyonistler olduğunu sizde biliyorsunuz ki ne hikmetse bu adamlar insana pul kadar değer vermeyen çinde ha bire fabrikalar açiyor ? bulgaristan romanya vs. buralar türkiyeden çokmu iyi durumdalarda ha bir yatirimci aliyorlar ? selo operasyonunu hala anlamadiniz siz hoca ya da
    israil, ingiltere, ermenistan, yunanistan, amerika gibi ülkelerin türkiye çıkarlari için RTE yi istemediklerini inanacak kadar olaydan bir haber ve gençsiniz neyse bundan sonraki olanlarla anlarsiniz artik..

    hükümeti destekleyen ülkelerle(bosna, filistin, vs.) HDP yi destekleyen ülkeleri yan yana koyarsaniz bile anlarsiniz hangisini mazlumlar hangisini zalimler destekliyor..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    @student senin yazmana karşı değilim.sadece mantıklı ve gerçeklere dayanarak yazmanı istiorum.beyaza beyaz de siyaha siyah de.nese yazıdım yazı inş senin için aydınlatıcı olmuştur

    edit: benimki gelmiş :D @jon israille buzlar eriyecekmiş, o zaman bu ne

    * “Bölgesel Kürt yönetiminin petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail’e satışına vesile oldunuz.

    * İsrail’i ziyaret ettiniz ama Gazze’ye ‘gideceğim’ deyip gitmediniz.

    * İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’i TBMM’de konuşturup, milletvekillerine zorla alkışlattırdınız.

    * İktidarınız döneminde Türkiye’nin İsrail’le ticaret hacmini tarihinin en yüksek seviyesine çıkardınız.

    * Türkiye’de hiçbir iktidarın müsaade etmemesine rağmen 2010 yılında İsrail’in OECD’ye girişine onay verdiniz.

    * İktidarınız döneminde Manavgat Nehri’nden İsrail’e su satışına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında anlaşma imzaladınız.

    YAHUDİ OLMADAN O ÖDÜLÜ ALAN TEK İSİM

    * Ocak 2004’teki ABD ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesi’nden “cesaret madalyası” aldınız ve bu madalyayı alan Yahudi olmayan tek isim olma özelliğine sahipsiniz.

    * Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli şirkete verilmesine itiraz edenleri “Yahudi düşmanlığı” yapmakla suçladınız.

    * İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik Radar Üssü’nün ev sahipliğini üstlendiniz,

    * Aralık 2012’de İsrail’in NATO çalışmalarına katılmasına onay verdiniz”

    Ekerci tarafından 08/Haz/15 15:32 tarihinde düzenlenmiştir

    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    student bunu yazdı
    Austen bunu yazdı
    student bunu yazdı
    Austen bunu yazdı
    student bunu yazdı

    muaythaist , ülke tam dediğin gibiyken Ak Parti seçildi , bütün kurumları ayağa kaldırdı ,  SSK sından THY  na  kadar bütün kurumları ayağa kaldırdı , İMF olan tüm borçları ödedi. Senelerce bitirilemeyen Balu tünelini bitrdi.Marmaray dahil onlarca dev proje bitirdi.İhracat rekorları kırdı.Merkez Banbkasını dövizle doldurdu.Şu an iktidara gelecek hükümet ağzı para iledolu  Merkez Bankasını yönetecek. Yani senin devletin kurumlarını boşaltı edebiyatın hikaye.Beceremeyeceklerse  yönetemeyeceği birşeye talip olmayacaklar..Bak Mhp ye ,Bahçeli şimdiden yan çizmeye başladı. Çünkü daha önce kötü bi tecrübesi var. yönetemediler ve ülkeyi batırdılar.O yüzden koalisyona kapıları kapatıyor.chp , mhp ve dışardan destekli hdp nin oyları hükümet kurmaya yeterli.Seçimden önce boş boş sallıyorlardı ülkeyi Ak Partiden kurtaracaz diye.Hadi kurtarın ülkeyi.Elinizi taşın (!)altına koyup iktidara talip olun.

     

     

     

     

    SGK ayağa kalktığı için mi ben bir ağrı kesici yazdırırken dahi 1-2 lira fark ödemek zorundayım? Geçen gün ufak çocuğu sağlık ocağına götürüp antibiyotik ve gargara yazdırdım. 11 lira katkı payı ödemek zorunda kaldım. Bu mu ayağa kalkık SGK'nın vaziyeti?

    SGK ayağa kalktığı için mi öğrenciliğim arasındaki boşluktan kaynaklanan 1 yılda 1000 lira GSS primi ile borçlandırıldım? Hem de 1 defa bile doktora gitmediğim halde. Talebim olmadığı halde.

    SGK ayağa kalktığı için mi bana yazılan bazı ilaçların muadili dayatılmak isteniyor? Ucuz diye, tasarruf edilmesi için önceliği bunlara veriyorlar. Sen esasını istediğinde de ya stokta yok ya da ek ücretle alacaksın diyorlar. 

    KK döneminde SGK zarar etti, battı diyorlar da şu anda kâr mı ediyor? KK dönemindeki SGK açığı 10 milyon liraysa (misal) şu andaki açık 200 milyon lira. SGK iyiye mi gitmiş vaziyette? Rakamları arıyorsan resmi kaynaklarda bunlar çizelge halinde şeffaflık yasası çerçevesinde son kuruşuna kadar yayınlanıyorlar.

    Tek yere bakıpta gerisine bakmıyorsunuz. Sağ gösteriyorlar ama sol bitik vaziyette. Cilası güzel olanın sözü geçiyor. Diğerleri geri plana atılıyor.  

     Kan değişikliği iyidir. AKP gelmeden de AKP için acaba ne olur deniyordu. Biraz da bunu deneyelim. Bakalım kan bozuk mu yoksa yarayacak mı. 

    Gerçi büyük Türkiye(!) öyle kolay kolay sarsılmaz. AKP'nin yarattığı yeni Türkiye temelleri sağlam, Avrupa'yı titreten, Orta Doğu'nun reisi vaziyetindeyken hiçbir şey bizi etkileyemez... Bakalım AKP ne kadar sağlam bir ülke kurmuş. İstikrar ne getirmiş. Esas bu dönemde ortaya çıkacak. Daha dün dolar yükseldi mi doların yüksek olması iyidir diye analiz yapanlar şimdi kriz çığırtkanlığına başladı bile.

     

     

    Ak Parti gelmeden önce sen o ilacı almak için önce saaterce kuyrukta bekleyip muayene oluyordun sonra hastahanede ilaç almak için saatlercekuyrukta bekliyordun , sıra sana gelince  şansın varsa , o ilaç kaldıysa alabiliyodun.

    Genel sağlık siğortası borçlarının çoğu affedildi.Onun çıkarılmasının amacı insanların siğortasız çalışmaması  idi.18 yaşını geçen birisinin sağlık harcamalarından faydalanması için siğortalı  olması gerekir.Senin muayene olup-olmaman önemli değildir.Bağkurlu veya ssk lı olan bi kişi muayene olmasa bile prim öder.

     

    Muadiliolanilaçlar evet daha ucuz , çünkü malesef doktorlar  ilaç firmalarndan avanta alabilmek için pahalı ilaçları yazıyorlar.İlaç sektöründe dönen dolapları bi araştır , bu konuda devlete hak verirsin.Takımelbiseli , jön gibi giyinmiş İlaç mümessilerinin hastanelerde dokorların odasında nasıl can ciğer muhabbet ettikleini gördüğünde anlarsın dönen tezgahı.

     

    ssk  , Kılıçdaroğlu başa geçene kadar kar ediyordu.Kılıçdaroğlundan sonra hızla zarar etmeye başladı.Kılıçdaroğlu zamanında  ssk , hastahaneler  çalışmıyordu zarar ediyordu , istersen  şuradan izleyebilirsin o zaman ki hastahanelerin durumunu ,   http://www.keyfivideo.com/5AywusUnf04/video/Kemal-Kilictaroglu--Savas-AY-SSK-Genel-Muduru-Hastanelerin-Ibratlik-Hali.html

    Sol kendini bitridi .biz ona sağ kroşe vurmadık.Kendi yaptıklarıyla bitirdi  kendini.

    Tek başına başka bir parti gelse , o zaman bi şansı var.Ama bu oy oranlarıyla  chp-mhp dişardan veya içerden hdp destekli koalisyon ülkeyi batırır.Bi kere bu 3 partinin kanı uyuşmaz .Bu seçimde ve önceki seçimde zoraki işbiliği yaptılar.Dışardan zorlamalarla.Ama devleti beraber yönetemezler.Özellikle  Bahçeli bu konuda çokyetersiz.Kılıçdaroğlunun yöneticiliğiide hem ssk dan hem de chp nin şu anki durumundan biliyoruz.

    Türkiye başındagüçlü bi iktidar vaeken kolay kolay sarsılmaz.Halkda , yabancı yatırımcı da güvenir.Sermaye korkaktır , güvenmezse kaçar.Şu seçim sonucundaki belirsizlik  bile borsa ve doların olumsuz etkiliyor.

    Hocam,

    Şu anda elektronik sistem var diye istediğimiz doktora anında tedavi olabildiğimizi mi düşünüyorsun? Ben doktorumu seçtiğimde bana en erken 3-4 gün sonrasında randevu veriyor. Mesela diyetisyen randevusu için 2 ay sonraya atılıyorum. Bu mu düzelmiş hali? Gidip sıra almak istediğimde de hengamenin içerisinde kendimi buluyorum. O zamanlar teknolojiler o kadar gelişmiş olmadığından elbette kuyruk olacaktı. Bundan 10 yıl önce bile bilgisayar etrafında yokken bugün basit sayılan şeylerin ameleliğini yapıyordun. Teknolojiyle paralel sadece Türkiye'de değil Afrika'nın ücra köşelerinde bile şartlar iyileşmeye başladı. Bunda aslan payını sadece AKP'ye ayırmak kör gözlülüktür.

    Borçların pek çoğu affedilmedi. Dezenformasyona lüzum yok. Tek affedilen öğrenciyken bu kapsama alınıpta öğrenci belgesiyle affedilenler. Asgari ücretli ya da okulla ilişiği olmayan adamın borcu her gün katlanarak artmaya devam ediyor. Yapılandırma yaptığında da ufak bir faiz siliyorlar yine de o parayı ödüyorsun. Gidip tamamen sildiren sayısı 5 ise borçlu sayısı hala 25.

    SGK ne zaman kâr ediyordu? SGK gibi bir devlet teşebbüsü kâr ediyorsa zaten o sistem bozuk demektir. Kâr amacı gütmeden, amme hizmeti kapsamında çalışan kuruluş nasıl kâr edebilir? Dönemde sıkıntı yaşandığı doğrudur, kabul ediyorum. Ben o dönemlerin bazılarını görmüş birisiyim. Fakat şu anda çok iyi durumda o vakit ölüydü de dememek lazım. SGK mali hesaplarda, kağıt üzerinde bundan 10 yıl öncesine göre bile fersah fersah zarar ediyor. Ve bunu kapatmanın yolları aranıyor. Yıllık planlananlar 6 ayda altüst oluyor. Ek ödenek gerekiyor. 

    Koalisyon yararcılardan değilim. Ama bazı şeylerin netleşmesi için böyle bir dönem şarttı. Önemli olan bu sürecin iyi değerlendirilmesi. Ülkenin tapusu kimsenin elinde dğeil. Kimse babasının malıymış gibi kafasına göre her şeyi değiştiremez. Türkiye hiçbir dönemde bu kadar homojen olmadı olmayacak. 

    Dışarıdan zorlama dediğin yine sizin milli irade diye tasvir ettiğiniz halk. AKP o kadar oyu kaybediyorsa (HDP ve MHP'ye aslan payı AKP'den gitti. CHP kağıt üzerinde geçen seçime oranla kazandığı oylar dışında kayıp ve fire vermedi) bunun suçlusu kendisinden başka hiç kimse değil. Seçim süreci parlamentoda çözülecek diyip süreç başlatan ve ilk adımı atan sizsiniz. Şimdi Kürtler ile daha demokratik bir çözüm süreci işleyebilir. Esas AKP'nin bunu desteklemesi lazım. Çünkü bu insanları yüreklendiren AKP idi. Başladığı işin ardında mı duracak yoksa ben oynamıyorum halledin mi diyecek göreceğiz.

    Ekonomi konusunda haklısın. Fakat Erdoğan'ın keyfi konuşmaları da bu kırılganlığı yaratan etmenlerden birisi belki de en kuvvetlisi. İstenen başkanlık ve köklü değişiklikler ve keyfi uygulamalar, anayasayı rafa kaldırdık diyip istediğini yapmalar da elbette risk faktörü haline geldi. Bu da ekonomiyi sarstı hala daha o sarsıntıların etkileri de sürüyor. Tek suçlu dünkü oy verenler değil. AKP'nin yanlış politikaları ve izlediği yanlış kamuoyu algısı da buna darbeyi vurdu. İğne-çuvaldız meselesini unutmamak lazım.

     Ek olarak KK ve Bahçeli yetersiz diyorsun da sanki AKP'nin en parlak dönemlerinde en büyük riski alan, her şeyi düzelten bir tek Erdoğan'dı. Çevresindei insanlar, bilir kişiler olmasaydı Erdoğan tek başına ne yapabilirdi? Ekonomi doktorası mı var, yönetim master'ı mı yapmış? Bunları çevresindeki adamlar hallediyorlar. Erdoğan mührü basıyor geçiyor. Bugün gelecek hükümette de esas işi KK ve Bahçeli yapmayacak. Kurmayları yapacak, yanındaki adamlar yol gösterecek, planlama yapacak, bu insanlar onay verecek.

     

    Hocam herkes istediği  doktoru seçebildiği için iyi doktorlar yoğun oluyorlar.Başka doktoru  seçeceksin daha erken randevu için.Bak ne diyorsun  elektronik sistemde  ( istersen alo 182 hattından ) randevu alabiliyorsun.Oturduğun yerden , istediğin doktoru seçebilme hakkı verilmiş sana.Bunlar eskiden hayaldi.Mesele  eski teknolojiden dolayı kuyruk olması değil,  Kışıçdaroğlu ssk yı batırdığı için para verilip doktor çalıştrılamıyordu , hastahane temizlettirilemiyordu.

    Borçlarn affedilmesi meselesinde benle tartışma.Ben Mali Müşavirim bu konuda diğer mükelleflerimin af dilekçelerini verirken de defalarca karşılaştım, af çıktı , sen faydalanmadıysan veya faydalanacak bi durumun yoksa , maddi gelirin müsaitse devlet o parayı senden taksitlede olsa alır.

    sgk Kılıçdaroğlu gelmeden önce kar ediyordu.

    http://www.samanyoluhaber.com/gundem/Kilicdaroglu-buna-ne-diyecek/442360/

    BAKANLIK RAPORU DA SUÇLADI  Çalışma Bakanlığı’ndan Danıştay’a gönderilen yazıda yer alan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bazı değerlendirmeler şöyle: SSK’nın gelir-gider durumu artı verirken 1992 yılında SSK Genel Müdürlük görevine Kılıçdaroğlu’nun atanmasıyla, kurumun gelir gider durumu ilk defa kırmızı bakiye verdi. SSK, 1994 yılında 15 milyon lira, 1995 yılında 60 milyon lira, 1996 yılında ise 90 milyon lira Hazine’den yardım almak zorunda kaldı. SSK, Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdürlüğü döneminde ilk defa değeri 5 milyon lirayı aşan gayrimenkullerini satmak zorunda kaldı.

    Özellikle şimdi Kılıçdaroğlunu çok seven paralelcilerin sitesinden alıntladım.Allayıp-pulluyorlar ya...

     

    Tabi ki seçimle iktidar değişsin.Buna kimsenin itirazı yok.Ama devreye  dışardan Amerikan senatosu , American gazetesi , İngiliz gazeteleri girmeye başlayında  , kimsenintanımadığı  Kemal Kılıçdaroğluve Bahçelinin bile ismini tam bilip - söyleyemediği  Ekmeleddinin briden bire Mhp- ve chp nin ortak adayı diye sunulması gibiolağanüstü durumların bu partiyöneticlerine dışardan birilerinin kabulettirdiğini gösteriyor.

    Erdoğam lider, iyi bir yönetici ve ekibini çok iyi yönetiyor.Bak bir arkadaş demşti , Ak parti Dervişin ekonomi programını kullandı diye.Mesele buişte.Bahçeli ve Ecevit bu programı  yürütecek kadar , ekiplerine yön verecek kadar yetenekli değillerdi.mesele bu işte. Ecevit'e herkes çok dürüst derdi.Ama en büyü,k soygun , banka boşaltmalar onun Başbakanlığında oldu.Çevresini yönetemedi.Adamı ayakta uyuttular.

     

     

    Edit : Şimdi gördüm, inşalalh ban yersin diyenlerde var.Yazmamı istemiyorsaız yazmam.Ben yazmayınca gerçekler değişecek mi ? Yoksa siz acı gerçekleri duymak mı istemiyorsunuz.Tamam yazmıyorum bi  süre. Siz uyumaya devam edin..

    Hayaldi diyorsun da hala daha o dönemin şartları ve imkanlarıyla bugünü kıyaslıyorsun. O günlerde hayaldi evet. Çevirmeli telefonlarla diğer şehirdeki adamı arayamaz vaziyetteyken, bilgisayarın dial up bağlantı yapıp 1mb resme 50dk süre çektiği, ülkeye yeni yeni mühendislik ve bilişim teknolojilerinin girdiği dönemlerde elbette bunlar yapılamazdı. Bilgisayarların değil devlet kurumlarının tümü evlere dahi yeni yeni girmeye başladığı dönemde yapılamazdı.

    Bu teknolojilerin geliştiği devirde başımızda AKP vardı ve bu durumu onlar hayata geçirdiler. X partisi olsaydı onlar yapacaklardı. AKP hat çektirip her şeyi kendisi icat etmedi. Hazır teknolojiyi, birilerinin planladığı projeleri değerlendirip uygulamaya koydular. 

    Hocam basit mantığa sahibim, elbette başka doktoru seçmek aklıma geliyor. Başka hastaneyi tercih etmeyi de biliyorum. Tüm tercihlerime rağmen bana dönen sonuç buysa, tabiri yerindeyse e-sıra beklemem isteniyorsa bunun nesi düzelmiş söyler misin? Zamanında randevu almıyordun, sıraya giriyor orada bekliyordun. Şimdi internet üzerinden sana sıra veriyorlar yine sıra bekliyorsun. Hastanelerde sıra beklenmiyor. Evde hasta vaziyette sıra bekliyorsun gidip hastaneye bakınıyorsun. Önceden sabah 8 de sıraya girer öğlen saati görünürdün şimdi diyor ki 5 gün sonra gel doktoruna görün. Çokta bir şey değişmemiş değil mi?

    Sen kendi mükelleflerin üzerinden ülke çapına nasıl yorum yapabiliyorsun? Mali müşavir olman, bir iki örneğini görmen her şeye tamamen hakim olduğun, her veriyi elde ettiğin anlamına gelmiyor. Görüldüğü kadarıyla çevrende gördüklerin üzerinden komple her şeyi genelliyorsun. Keşke yapılandırma esnasında SGK'ya gidipte sıraya girip insanları dinleseydin, orada verilen yanıtlara göz atsaydın. Çalışmayan insanlara kitlenen 5000-6000 lira borçları görseydin. O zaman da şimdiki gibi net konuşabilecek miydin merak ediyorum. Ayrıca nasıl bir mantık ki benim iznim olmadan beni sigortalatıp kafalarına göre bir prim belirleyip bunu öde, ödemezsen görünemezsin, yapılandırmaz da borcun altına girmezsen kitlemeye devam ederiz diyebilir ki? Devlet çalışmayanı, istemeyeni zorla borçlu çıkarıyor. Bu nasıl savunulur ki? Faydalanacak vaziyetim yoksa zaten bana borç çıkarılmaması lazım. Borcumu ödeyemeyecek durumumu devlet biliyorsa, yapılandırma için de belirli şartları arıyorsa neden o şartlara sahip olmayan adam zorlanıyor ki? 

    KK döneminde böyle de şimdi yardım alınmıyor mu? Mali müşavirsin, araştırmayı, verilerle oynamayı ve konuşmayı iyi biliyorsundur. Şimdiki vaziyeti bana aktarır mısın? Haber sitelerinden istemiyorum, doğrudan mali kayıtlardan paylaşmanı istiyorum. Şu anda ne kadar açık veriyor, ne kadar ödenek lazım, ne planlanmış, şu anki vaziyet ne bunları söyler misin? Ondan sonra kâr mı ediyor, zarar mı ediyor, ne kadar zarar ediyor görürüz.

     http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/7114f579-0a3f-4b2b-a44f-163254143bcd/duyuru_20150116_06.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=7114f579-0a3f-4b2b-a44f-163254143bcd

    Tabloya göre kâr ediyor değil mi?

     

    Austen tarafından 08/Haz/15 15:36 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 31103 Toplam Mesaj: 260
seçim