folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Şimdi Seçim Noldu ?



Şimdi Seçim Noldu ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Kürtlerde daha önce böyle birlik beraberlik yoktu. Hepsi bağımsız takılıyordu şimdi tek bir parti olarak birleştiler haliyle doğuda açılımdı çözüm süreciydi filan derken akpye oy veren kürt vatandaşlarda tek çatı altında birleşip hdpye kayma yaptı. Elbet chp den de kansız bir kesim hdpye oy vermiştir ama bunu sadece muhalafetin suçuymuş gibi göstemeye kimsenin hakkı yok. Bu adamları bu güne getiren bunları kullanacağım diye ellerini güçlendiren akp hükmetinden başkası değildir. Şimdi alsınlar birlikde koalisyon yapsınlar. İsmi gereksiz gibi sayın apo da içeriden çıkıp meclisde söz hakkına sahip olsun. İsrail den simon perez gelip tbmm de konuşma yapıyorsa yakında apo yu da kürsüde görürseniz şasırmayın. Abartı var tabiki de yazımda ama artık bu ülkeden herşey beklenir.

     

    RaAmLis tarafından 08/Haz/15 17:50 tarihinde düzenlenmiştir

    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cohndoe
    cohndoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2010
    Erkek

    Atatürk' ün kurduğu mecliste vatan hainleri vardı şimdi teröristlerde geldi. Bundan sonra artık ülke b.ka doğru gidiyor bu adamlar mecliste olduğu sürece milletini gerçekten sevenler için toplu veya bireysel pek çok olay yaşanacaktır. bu da zaten onları meclise sokanların tam istedikleri şey

     

    Adamlar RTE için sayaç yapmışlar ne kadardır ekrana çıkmıyor diye :)

    http://www.tickcounter.com/countup/20150607023000pm/w433/President_Erdo%C4%9Fan_Has_Been_Off-Air_For

     

     


    cohndoe ///// ygzkoc ///// R10 YaÖzKo
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    5Agustos1921 bunu yazdı
    şutudent, concon: he, a ka pe başarılı. :l

    ahide vefa geregi, ahmet sözünü tutacak mı? sözlerinize bu kadar sadıksınız..

    arsız bülo:ıı ııııhh ıiiihh, şimdi şey götçek. ıı dur neydi.. koç başı iii ıııı :7

    lan noluyo amk ..
    ahlak: 0

    kaç gardrop gö.lek var la sizde? !

           ben Ak Parti başarılı demedim hatta , 1. parti olmasına rağmen başarısız dedim.Mesajımda da görebilirsin.Ben özeleştiride yaptım.Ak Partinin çözüm sürecinde hatalı olduğunu da  yazdım.Malesef   hdp nin barajı geçmesinde  kimse kendi hatasını görmeden suçu başkalarına atıyor.

    Biz burda a birbirimizi yiyelim ,( ki seçim sürecinde herkes Ak partiyi yemeye çalıştı )  aradan hdp   sıyrılsın. Daha hiç kimse uyanamadı ama  bu seçimde  Ak Partinin gitmesini isteyen Paralelcilerin ve  Dışarda Ak Partiyi sevmeyen ülkelerin gazına gelerek  Doğan Medyanın da desteği ile  ( ve malesef Chp ve Mhp nin de Ak Parti yeter ki oy kaybetsin diyerek Hdp ye ses çıkarmaması )    Hdp   aradan sıyrıldı. Bu seçimde şimdilik Hdp  ve paralelciler kazandı.

    Mhp ve Chp liler oturup düşünün sizin elinize geçen ne ?  Bakın Ak Partinin oy kaybetmesine bile sevinemeyeceğiniz bir ortamdasınız şu an.  İsteseniz de  Hdp desteği olmadan  hükümeti kuramıyorsunuz. Hdp destekli hükümet kurmaktan da Mhp korkuyor. Diyelim ki Chp -Mhp ve hdp destekli hükümeti kurdunuz , geçmiş koalisyon tecrübelerine göre  Devleti  6 aya krize sürüklersiniz , ( ki Bahçeli buna uyandı  ,uyanık koalisyonu Ak parti ile Hdp kursun diye sorumluluktan  kaçıyor , hükümet olmaktan kaçıyor)  .

     

    Forumdaki  Mhp li ve chp li   arkadaşlar ,   oturup bu yazdıklarımı  iyice bidüşünün.Şu an Ak Partinin oy kaybetmesine sevineceğiniz bir ortam mı var?  Sizin seçim sonucunda kazancınız ne ?  Chp nin oyu  %25 küsur , mhp nin milletvekili sayısı  hdp kadar. Malesef  Ortam bu işte.. 

     

     

     

    student tarafından 08/Haz/15 18:34 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2012
    Erkek

    ya hocalar onu bunu bırakında erken seçim olur ve yine aynı sonuçlar çıkarsa hükümet kurulamazsa ne olur biri onu açıklasın bi. tekrar mı seçim yapılır?


    Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

    Öncelikle chp seçmeninin bu seçimde hdp yi desteklediğine inanmayan yarı hükümet yanlısı arkadaşlar siz kendinizi kandırıyorsunuz. Arkadaş heryerde hdp ye oy vermez dediğim adamlar hdp ye oy verdi kafayı yiyeceğim. metroda kadın babasıyla konuşuyor neymiş efendim hdp yi barajı geçirmişler babası o halde ben chp ye vereyim demiş. sıçayım sizin zihniyetinize sokayım. 

    hiç bir bok bilmiyorsanız oturun elinize kalem kağıt alın 2011 ile 2015 i karşılaştırın arkadaş beyin bedava..

     

    Akıl yoluyla düşünün başkasının sözüyle değil..

    Gerçekler;

    1. hdp bağımlı bağımsız tüm taraftarlarını kendilerine oy vermesi için topladı. (bakınız emep - tkp)

    2. 2011 deki ilk 4 sırayı atla aşağıya doğru oy oranlarına bak. Ulan hepsi düşüşte 3.500.000 ortalama oy akmış bu oy u kim neresine soktu? Ben söyleyeyim chp nin (az da olsa mhp nin de) hdp yi destekleyen seçmenlerinin yerini bu oylar doldurdu. 

    arkadaş 3.500.000 oy dan bahsediyoruz. hdp aldı zaten 6.000.000. 

     

    Neymiş efendim akp den kurtulmak için teröristi destekleyeceklermiş ulan kendi partinizi desteklesiniz (chp - mhp) şu an sikiim akp yi kendi başınıza hükümet kuracaktınız beyinsiz embesiller. he hdp barajı geçemeseydi akp tek başına iktidar olacaktı diyeceksiniz de nasıl olacaktı arkadaş oy alamadan nasıl tek başına hükümet kuracaktı?

    HDP yi asla desteklemedim ve desteklemeiyorum, bana göre MHP gibi HDP de ırkçı bir partidir.

    Senin yorumuna gelince sende tespit yapıcam derken  kafan bulanmış. CHP'nin oyu ne kadar azalmış bir bak. Acaba azalan oy (450bin kadar) HDP'yi barajı geçirecek kadar yüksek oy mu?

    Bide AKP'den kayan oylara bak. Sonunda çıkarcı MHP'liler azıcık akıllanıp "HDP meclise girecek lan" diye kendi partisine oy vermeye başladı. Ne oldu ola ola HDP kadar milletvekilini anca meclise soktu.

    HDP'yi barajı aştıran büyük çoğunlukla AKP içindeki kürt seçmendir. CHP seçmeninden ve bazı aşırı sol partilerin desteği de vardır ama bunların tek başına etkisi barajı geçirecek kadar değildir.

     

    Ayrıca sanki HDP'nin içindeki insanlar daha önce mecliste değilmiş gibi konuşuyorsunuz ya onu bir türlü anlayamıyorum. Zaten mecliste temsil edilen bir partiydi, tek farkı şu anda barajı geçti ve MHP kadar milletvekili soktu.

    HDP barajı geçemeseydi gene balkon konuşmasında sinirlerimiz tepemize çıkacaktı, gene AKP tek başına iktidar olacaktı. Yani kısaca HDP'nin meclisteki varlığı çok değişmedi ama AKP tek başına hükümet kuramıyor.

    Bence Devlet Bahçeli de ,hedefimiz iktidar diye hoplayıp zıplayacağına "Ulan vatan hainleri ile aşağı yukarı aynı oyu aldık" diye kendi özeleştirisini yapmalı.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    Kacirilan noktalatida soleyim. Doguda oy kullanim orani diger illere oranla dusuktu 2011 bazinda Bu secimde oy kullanim orani diger illerle ayni duruma geldi.buda hdpye daha fazla oy demek.bunun yaninda ilk defa oy verecek geclerde var.burda da bir oy artisi oldu. Hdpnin 1 milyon oyu istanbuldan geldi.hdpyi kurtaran bunlar

    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    torpedo_XL 

    hocam bu verilere bakmak sağlıklı değil. CHP nin oylarının sabit kalacağını söylemek zaten hatalıydı. Oylarını arttıracaklardı yalnız hdpye kayan oylar nedeniyle sabit kaldı.

    Bununla ilgili hangi HDP'liye sorarsanız sorun Kılıçdaroğluna teşekkür eder sağduyulu yaklaştı seçmenini bize yönlendirdi diye.

    Sırrı Süreya çıktı aynısını dedi emanet oylar dedi.

    Her partiden hdpye kayma oldu. En fazla akpden oldu evet ama chp de hdpnin barajı çıkmasında pay sahibi.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    student bunu yazdı
    5Agustos1921 bunu yazdı
    şutudent, concon: he, a ka pe başarılı. :l

    ahide vefa geregi, ahmet sözünü tutacak mı? sözlerinize bu kadar sadıksınız..

    arsız bülo:ıı ııııhh ıiiihh, şimdi şey götçek. ıı dur neydi.. koç başı iii ıııı :7

    lan noluyo amk ..
    ahlak: 0

    kaç gardrop gö.lek var la sizde? !

           ben Ak Parti başarılı demedim hatta , 1. parti olmasına rağmen başarısız dedim.Mesajımda da görebilirsin.Ben özeleştiride yaptım.Ak Partinin çözüm sürecinde hatalı olduğunu da  yazdım.Malesef   hdp nin barajı geçmesinde  kimse kendi hatasını görmeden suçu başkalarına atıyor.

    Biz burda a birbirimizi yiyelim ,( ki seçim sürecinde herkes Ak partiyi yemeye çalıştı )  aradan hdp   sıyrılsın. Daha hiç kimse uyanamadı ama  bu seçimde  Ak Partinin gitmesini isteyen Paralelcilerin ve  Dışarda Ak Partiyi sevmeyen ülkelerin gazına gelerek  Doğan Medyanın da desteği ile  ( ve malesef Chp ve Mhp nin de Ak Parti yeter ki oy kaybetsin diyerek Hdp ye ses çıkarmaması )    Hdp   aradan sıyrıldı. Bu seçimde şimdilik Hdp  ve paralelciler kazandı.

    Mhp ve Chp liler oturup düşünün sizin elinize geçen ne ?  Bakın Ak Partinin oy kaybetmesine bile sevinemeyeceğiniz bir ortamdasınız şu an.  İsteseniz de  Hdp desteği olmadan  hükümeti kuramıyorsunuz. Hdp destekli hükümet kurmaktan da Mhp korkuyor. Diyelim ki Chp -Mhp ve hdp destekli hükümeti kurdunuz , geçmiş koalisyon tecrübelerine göre  Devleti  6 aya krize sürüklersiniz , ( ki Bahçeli buna uyandı  ,uyanık koalisyonu Ak parti ile Hdp kursun diye sorumluluktan  kaçıyor , hükümet olmaktan kaçıyor)  .

     

    Forumdaki  Mhp li ve chp li   arkadaşlar ,   oturup bu yazdıklarımı  iyice bidüşünün.Şu an Ak Partinin oy kaybetmesine sevineceğiniz bir ortam mı var?  Sizin seçim sonucunda kazancınız ne ?  Chp nin oyu  %25 küsur , mhp nin milletvekili sayısı  hdp kadar. Malesef  Ortam bu işte.. 

     

     

     

    kardeşim niye dönüp dolaşıp aynı şeyi yazıyorsun ? 

    İktidar partisi seçimlerden önce, kürt propagandası yapan, teröristleri savunan ve aponun afişlerini asan bu adamların partisini niye kapatmadı ? Düşündün mü hiç ???

    Sana Devlet Bahçeli' nin neden koalisyon kurmak istemediğini anlattım. Teröristle mi koalisyon kuracak MHP ???

     


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    @mataramasuko

    komik komik yorumlar yapıyorsunuz, kürt gerçeğine karşi yaninizda güçlü bir kürt sembolun olmasi gerekiyor. PKK'nin yerini alabilecek tek yakın kişide sevsenizde sevmesenizde barzanidir bölgede pkk ile liderlik savaşi yapanda barzanidir bunlari bilmeden yaptiğiniz popilist söylemlerle kendinizi kandiriyorsunuz.
    CHP'den aldiğimiz ödünç oylari iyi değerlendireceğiz diyen sırrı süreyya
     hdp baraji geçti diye pilav dağitan chp belediyesinin olduğu yerde siz hala kendinizi avutun böyle bakkal hesabiyla şuradan şuraya şu gitmiş vs diye. bir ak partili göster hdp için oy toplayan sonra o engin siyasi analizlerini hak vererek dinleriz..

    @5Agustos1921
    kemal nasıl kıvırdı onu tartişmaniz gerekmiyormu sizin ?

    @slanger
    geziden sırrı kankanizi iyi dinlemiyorsun galiba http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/secim_2015/293781/Sirri_Sureyya_Onder__Emanet_oylari_mahcup_etmeyecegiz.html

    %10 HDP ye gittiyse artan 2,5 milyon mhp oylari nereden geldi genç? kadıki ak partiden hdpye oy kaymadi diyen ak partilide gösteremezsin neden kaydi sorusunu soran görürsün.. nerede hata yapıldı bundan sonra ne yapılmasi gerekiyor geri oylari toplamak için (ki bence bu bu saatten sonra artik zor milliyetcilik pompalandi bir kere yeni seçim olsa bile tepki olarak mhpnin oylari artar sadece bu yüzden bahçeli yeni seçim olsun modunda kaçak güreşiyor)
    KISACA kürtlerle türklerin ayni çati altinda buluştuğu tek köprü ak partideki milliyetci bölünme bir şeylerin işaret fişeğine benziyor. siyonist lobiler hala güçlü olduklarini gösterdi. ve ben bunlarin boş duracağinida sanmıyorum bir aralık gördüler o araliği iyice ayirmadan işini bırakmazlar putine yapılan hamleler buradada yapılacak gibime geliyor milliyetci kutuplardan isimlere hdp ya da mhpli birisine siyasi suikast yapılıp RTE yaptirdi denilebilir ve kürt türk arasindaki hafif ayrik iyice genişletilebilir. sonrasi sizin malumunuz zaten kürdistan coming.. ama içiniz rahat olsun kürdistan kurulusa bir caddenin isimini KK yaparlar  birde yeni devletin kurulmasiyla türkiye nufusu düşeceği için çok sevdiğiniz AVRUPA birliğinede aliniriz rahat rahat...

    genel olarak
    gördüğünüz gibi biz ak partililer olarak birinci olmamiza rağmen yanlış yapıldığını ortaya koyuyoruz.tekrar ediyorum birinci parti olmasina rağmen ama siz ideolojik gözlüklerinizle sonuncu partiden gerilemiş chpye kadar hala yenildik ama bu sefer fark yemedik sevinci içerisindesiniz bu insanlar bize neden oy vermedi diyeceğinize HDP baraji nasıl geçti ama ehah modundasiniz.


    http://www.haber7.com/ortadogu/haber/1403346-israilde-secim-sevinci
    http://www.haberturk.com/dunya/haber/1088170-dis-basinda-milletvekili-secimleri-yanki-buldu

    kimlerle ayni karadesiniz görün. bir israil düşün ki senin ülkenin seçimleri için 3 sayfa çıkartıyor. kullandiği cümleler ertesi gün senin malum medyanda beliriyor. sizde ak partilileri suçladiğiniz gibi ağzınıza sakiz ediyorsunuz bu söylemleri. sultan  benzetmesi gibi.. ne söyleseler hemen sahipleniyorsunuz.. 


    ve son olarak herşeyi unutun sadece bu manşet bile herşeyi anlatiyor  "Tam batılılaşmamış, yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez"  , batı bu manşeti atiyor ve kemal dervişi yolluyor yeni proje selahattini parlatiyor. temizleyip seçime hazirliyor. çatı proje ekmelettini mhpden vekil yapıyor. yerli baronlari medyalarinda selo güzellemeleri yapıp RTE nefretini körüklüyor. israil basbas bağırıyor seloyu pohpohluyor. ve çıkan sonuç bu..

    daha ne yapmasini bekliyorsunuz jhon, jacklerin gelmesinimi bekliyorsunuz batının yönetmesi için ?? sistemi kurmuş adamlar senin insanlarinla..
    sizin unuttuğunuz şeyse şu batının her dediğini yapmaya aday insanlar başa geldiğinde yarin batının dediklerini yapmadiklarinda yeni diktatör sizin desteklediğiniz insanlar olacak batının gözünde. hakem görevini batıya verirseniz işine gelmeyen adami diktatörde ilan eder sultanda ve malesef bizim kendi değerlerinden kopartilmiş batı sevdalisi insanlarimizda bunlarin kalemlerinin sözcülüğünü büyük bir zevkle yapar ve yapmaktadir.
    bunlar müslüman dünyasinin türkiyeden ayağa kalmasina engel olmaya çalişiyorlar yoksa batının ne işi olur türkiyeyle  dünyanin başka hangi ülkesinin seçimlerine bu kadar ilgilenip liderini kötülüyor batı ?? hani sisi hakkında tek kelime ediyor mu ? hani demokratti bu batılılar darbeci sisiye nasıl kucak aciyorlar..

    batının bu yüzünü görmek için abdulhamid dönemini iyi anlamaniz gerekiyor vesikalariyla günümüzle kıyaslayabilirsiniz ama bizde osmanli padişahi deyince milletin kan beynine sıçrıyor nedense.. elin almani amerikani geliyor araştiriyor türkler burun kıvırıyor, ona rağmen tarihinden bir haber bu kadar insan siyaset konusabiliyor.. canım türkiyemden insan manzaralari..

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    @Ekerci 

    bu arada ha bire brezilya örneğini veriyorsun büyüme oranlarindan bahsediyorsunda brezilyanin başkanlik sitemiyle yönetildiğini görmezden geliyorsun. başkanlik sisteminde gelişimde hızlı olur çökmede.. birde daha öncede söylemiştim sana brezilyanin yaşantisini sanirim anlamak istemiyorsun senin sandiğin gibi bir refahlik yok orada aç youtubeyi gözünün üzerinde neden kaşın var diyerek kursun yağdiriyor millet birbirine teksas gibi, ve sıradan insanlarin evlerinin etrafi bile elektriklik tellerle kapli güvenlik için.. ve hatirlamak istemesende bizdeki gezi olaylari olduğunda orasida karişmişti yani siyonist güçler demekki oraninda imfden çıkmasini pek içlerine sindiremediği anlaşiliyor yalinda tekrar bir olay çıkacak beklentisinde arkadaş bakalim ne olacak.

Toplam Hit: 31080 Toplam Mesaj: 260
seçim