1 Ayet 1 Hadis
-
Rakamlara takilma yok sen ust paleotilik insanlarini yok sayiyorsun
-
DarkSkull bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıDarkSkull bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıDarkSkull bunu yazdı
İslama göre milyonlarca yıl öncesi yok, olmayan bir şeye neyin yorumunu yapalım :)
bunu neye dayanarak yazdınız hocam?
İlk peygamber ilk insan. Ondan itibaren bütün peygamberleri üst üste ekleyince 7000 küsür yıl yapıyor olması lazım o konuyla ilgili okuduğum şeyler çok eskide kaldı. Bununla ilgili hadis de vardı.
hocam yine aynı noktaya geliyoruz, bize göre 7000 yıl, zamana farklı bakan için farklı bi rakama tekabül edebilir.
ayrıca Tâhâ suresinin ayetlerinde, ilk insanın acıkmadığı, susamadığı, güneşten yanmadığı anlatılıyor. birçok kaynakta da bu şekilde ilk insanın iç organlarının olmadığı, o meşhur meyveyi yedikten sonra Adem ile Havva'nın dünyaya düştüğü belirtiliyor. yani zamanın farklı bir şekilde aktığı bir yerden zamanın farklı şekilde aktığı bir yere gönderilmişler yaratıcı tarafından. bu sebeple yine rakamlara takılırsak yanılırız diye düşünüyorum.
Tamam sen böyle mutlu olacaksan bu şekilde inan. Süperman'in varlığına inanıp bizi kurtaracağına da inanabilirsin. Belli bir yaşa kadar sana kesinlikle doğru diye inandırılmış şeylerin aslında bir masal olduğunu kabul etmek hiç de kolay değil. Ben ne dersem deyim önceden de yazdığım gibi bok yiyin dese aslında o yıllarda bok bizim bildiğimiz bok değil diyeceksiniz. Beyninizi özgür bırakıp düşünemiyorsunuz. Lise yıllarım bitene kadar ben de aynı şekildeydim. Mutlu olduğunuz şekilde inanın ama mümkünse inancınızı az daha kendi içinizde yaşayın. Mesela ezanın sesinin benim dükkanımın içinde yanımdakini duyamacağım kadar açmayın. Saçma sapan isteklerde bulunmayın. Mesela başı kapalı karınızı getirip temas, yakınlaşma olmamasına rağmen vesikalık fotoğrafı ille de kadın fotoğrafçı çeksin demeyin. Sizin fotoğraflarınıza çok meraklı değiliz saçma sapan yüzünüz bile görünmeyen fotoğlarınızı bunları kimse görmesin kadın eleman bassın demeyin. Dini düğün yapıp 12-13 yaşında erkek çocuğu kadınlar tarafına fotoğrafları satsın diye sokmuyorsunuz. Böyle böyle bir sürü saçmalıkla uğraşıyoruz o yüzden kimse demesin islamın size ne zararı var neden uğraşıyorsunuz diye. Ülkenin bu durumunun bile tek sebebi islam. Bizden geçtim çocuklarımız bu yobazlıkla uğraşmasın diye çabalıyoruz. Bazı ilköğretim din kitaplarına bakıyorum öğretmen çocuğuma o kitaptakileri öğretsin gidip ağzına sokarım o kitabı.
hocam siz bişi söylüyosunuz ben bişi söylüyorum, söyleniler doğru da olabilir yanlış da. kişiye göre de değişkenlik gösterebilir, bu ayrı bi tartışma konusu.
ancak bu konuşmalardan ben bişiler öğreniyorum, belki de siz benden bişiler öğreniyorsunuz.
ama konuşmanın bi yerinde, "tamam sen öyle inan" deyip kestirip atacaksanız hiç boşa tartışmayalım burada.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
hocam siz bişi söylüyosunuz ben bişi söylüyorum, söyleniler doğru da olabilir yanlış da. kişiye göre de değişkenlik gösterebilir, bu ayrı bi tartışma konusu.
ancak bu konuşmalardan ben bişiler öğreniyorum, belki de siz benden bişiler öğreniyorsunuz.
ama konuşmanın bi yerinde, "tamam sen öyle inan" deyip kestirip atacaksanız hiç boşa tartışmayalım burada.
Öyle dememizin sebebi genelde beyninizin bilgiyi reddetmesi. Tüm söylenenlere ama o dönem şöyle, ama aslında öyle demek istemedi gibi cevaplar vermeniz. En basitinden ilk aklıma gelen iki konu bile yeterli aslında. Miras paylaşımında matematiksel yanlışlık olup tam paylaşılması için islam alimlerinin uydurduğu katsayı ile çarpılıp düzeltilmesi, diğeri de ilk mesajlarda yazılan peygamberin evine çağrılmadan gitmeyin, gitseniz bile yemekten sonra çok oturmayın ayeti. Yaratıcın aklıyla alay eden bir sürü ayet var. Ben agnostik olsam da bir yaratıcı varsa bu kitaplardaki gibi olması mümkün değil. İçinde bulunduğumuz dönemde artık tartışmamız gereken şey dinler değil yaratıcı var mı, varsa nasıl bir şey olmalı.
-
DarkSkull bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
Öyle dememizin sebebi genelde beyninizin bilgiyi reddetmesi. Tüm söylenenlere ama o dönem şöyle, ama aslında öyle demek istemedi gibi cevaplar vermeniz. En basitinden ilk aklıma gelen iki konu bile yeterli aslında. Miras paylaşımında matematiksel yanlışlık olup tam paylaşılması için islam alimlerinin uydurduğu katsayı ile çarpılıp düzeltilmesi, diğeri de ilk mesajlarda yazılan peygamberin evine çağrılmadan gitmeyin, gitseniz bile yemekten sonra çok oturmayın ayeti. Yaratıcın aklıyla alay eden bir sürü ayet var. Ben agnostik olsam da bir yaratıcı varsa bu kitaplardaki gibi olması mümkün değil. İçinde bulunduğumuz dönemde artık tartışmamız gereken şey dinler değil yaratıcı var mı, varsa nasıl bir şey olmalı.
hocam, karşınızdakini sürekli aşağılar tavırda konuşacaksanız, ben size daha fazla cevap vermeyeceğim.
-
Bu yaziyi yazmama; şuan yazmakta olduğum yazi neden oldu. Evren de her şey'e bir şey neden olmak zorun da bu doğa kanunudur. Oylese evrenin hiçlikten var olmuş olmasina da bir şey neden olmuş. Tanri olabilir mi? :)
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
hocam, karşınızdakini sürekli aşağılar tavırda konuşacaksanız, ben size daha fazla cevap vermeyeceğim.
Aşağılamaktan çok bazı düşüncelerin değişmesinin ne kadar zor olduğunu belirttim. Doğduğumuz andan itibaren kesinlikle sorgulanamaz diyerek dini bilgiler verildi hepimize. Bazılarımız cesaret edip sorgulayıp gerçeklere ulaşmaya çalıştı. Birçoğu için ilk zamanlar hiç de kolay olmuyor. Ölüp cennete gideceğini sonsuza kadar yok olmayacağını hep varolacağını bilmek duygusundan, ölünce bir hiç olacağın, öldükten sonra adını hatırlayan son kişi öldüğünde aslında hiç yaşamamış olacağını düşünmek çok tuhaf yapıyor insanı.
-
Realseyler bunu yazdı
Bu yaziyi yazmama; şuan yazmakta olduğum yazi neden oldu. Evren de her şey'e bir şey neden olmak zorun da bu doğa kanunudur. Oylese evrenin hiçlikten var olmuş olmasina da bir şey neden olmuş. Tanri olabilir mi? :)
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_DKMDp4srxxEBrEXzV_uSHQs3KHz4Qji6Mg&usqp=CAU
-
Realseyler bunu yazdı
Bir yaratici vardir ya da bir yaratici yoktur temali bir tartisma kisir dongu yaratir. Oldugunu ya da olmadigini kimse mevcut durumda saglam temele oturtup sonuc budur diyemez.
Ama konu dinler oldugunda ise isler degisir.
-
Realseyler bunu yazdı
Tanrı'nın var olduğunu düşünüyorum lakin onun insanlara cennet meme 72 huri ömür boyu fikiki şarap ve alkollü içecek dereleri sunacağı fikrini mantık ötesi buluyorum zira bunlar bedensel nörokimyasal zevkler. Tanrı var ise insana verebileceği en büyük ödül ölümsüzlük ve sonsuz içerisinde öğrenme özgürlüğüdür diye düşünüyorum.
-
Realseyler bunu yazdı
Ne bu şimdi akılcıl düşünme yöntemi falan mı? Aynı mantığa devam edip neden "o zaman tanrının da olmasına başka bişey neden olmuştur" demiyorsun?
Ki gerçekten de öyle tanrının var olma nedeni gelişen insan beynin ihtiyaçlarıdır.