6,5 Yaşındaki Yeğenim Yaşam Mücadelesi Veriyor - Acil Kalp Lazım
-
"yatağın ısısını arttırın dayımın beni titrerken görmesini istemiyorum, onunla titreyerek konuşmak istemiyorum"
Bunu okurkan aglayacaktim....
Allah acil sifalar versin. Evlatlarimizi bize bagislasin. Icim titredi...
InsaAllah iyi olur
-
Acil şifalar dilerim. İnşallah en kısa zaman içinde sağlığına kavuşur.
-
Allah acil şifa versin yarabbim ya içim sızladı. İnşallah aranılan kalp en yakın zamanda bulunur.
-
dhmm bunu yazdı
"yatağın ısısını arttırın dayımın beni titrerken görmesini istemiyorum, onunla titreyerek konuşmak istemiyorum"
Bunu okurkan aglayacaktim....
Allah acil sifalar versin. Evlatlarimizi bize bagislasin. Icim titredi...
InsaAllah iyi olur
Aynen. O annenin babanın durumunu düşünemiyorum, empati yapmaya bile korktum.
En yakın zamanda atlatırsınız inşallah.
-
Yeğenim Nahide'nin doktorlarından Mustafa Paç anlatıyor: "Kalp Yetmezliği ve Kalp Nakli"
https://www.youtube.com/watch?v=S8pIR6NQY8Q
muaythaist tarafından 28/Oca/16 11:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Allahım şifa versin.En kısa zamanda inşallah uygun kalp bulunur çok geçmiş olsun.Allah acısını göstermesin.
-
Ne yalan söyleyeyim, Türkiyede organ bağışı yapmaktan korkuyorum.
Bir kaza falan durumunda hastaneye kalkarsam ve o hastanede organa ihtiaci olan bi torpilli abilerden falan varsa organ için fişimi çekerler korkusu.
-
HolyOne bunu yazdı
Ne yalan söyleyeyim, Türkiyede organ bağışı yapmaktan korkuyorum.
Bir kaza falan durumunda hastaneye kalkarsam ve o hastanede organa ihtiaci olan bi torpilli abilerden falan varsa organ için fişimi çekerler korkusu.
hocam üzerinde bizim de düşündüğümüz şeyler bunlar, ensesi kalın birinin hayatını kurtarmak için yaşama şansımız varken fişimizi çekerler korkusu.
o olayın olma ihtimalinin düşüklüğünden bahsetmektense şunu söyleyeyim; resmi hiçbir kuruma birşey bildirmek imza atmak falan zorunda değilsin. aile efradına "beyin ölümüm gerçekleşmesi halinde tüm organlarımı bağışlıyorum" desen onları ikna etsen tamamdır.
Zaten şu an ki mevzuata göre sen sağlıklıyken "organlarımı bağışlıyorum" şeklinde resmi imza atsan dahi, beyin ölümün gerçekleştiği zaman ailen "organların alınmasına izin vermiyoruz" dese, alamıyorlar. Yani olay ailenin beyanında ve izninde bitiyor. Sen bağışlasan da, bağışlamasan da son kararı onlar veriyor. Senin organlarını bağışladığını beyin ölümün gerçekleşene kadar ailen dışında hiçbir resmi kurumun bilmesine gerek kalmıyor.
-
-

biraz daha kendini iyi hissedince o oksijen maskesini çıkartıyorlar.

Sol ondeki Lved (sol kalp destek cihazi). Onun arkasindaki Ecmo (sag kalp destek cihazi). En arkadakiler oksijen tupu ve solunum cihazi. Sagda 9 tane cihaza bagli serum var ust uste. Yaninda da iki tane gelenksel usul asılı serum var. Sag ust kosedeki de kalp monitor. Kalp atisi nabiz tansiyon saturasyon ve ates gosteriyor.

bir de bunlar var, drenler. 3 tane. Yani vucuttaki kan ve odemi vakumlayan borular ve bu sivinin doldugu kaplardan olusan aletler. Aradan gorunen de sonda.
muaythaist tarafından 28/Oca/16 14:04 tarihinde düzenlenmiştir
acil kalp nakli organ bağışı hayat kurtarmak 6 yaşındaki yeğenim hasta