Allaha Tanrı Denmez..
-
oha mal numası yapıyosun deilmi? Biz yüce yaratıcı tanrı yaradan gibi isimlerden bahsediyoruz kullanmakta zarar yok diye git küfür et demiyoruz
-
qra51 bunu yazdı:
-----------------------------
oha mal numası yapıyosun deilmi? Biz yüce yaratıcı tanrı yaradan gibi isimlerden bahsediyoruz kullanmakta zarar yok diye git küfür et demiyoruz
safmısın sen arkada$ım ? okadar bastıra bastıra yazdım .
Adam ben istediğimi derim o benim hür irademe kalmı$ diyor bende yorumumu yazdım ? sanane bundan ? -
bi kere yazarım tartışmam ne yazmak istediğimi anladın sen laf çevirme
-
hoca birilerinin dinle ilgili feci sıkıntıları var kuyruk acısımı desemm, çekememezlikmi desemm bilemiyorum.
-
Birebir tartı$maya girmek istemiyorum seninle git eğlen :)
-
dodobig bunu yazdı:
-----------------------------Musket bunu yazdı:
-----------------------------Allah bir isimdir.
Tanrı ise sıfat.
"Tanrım" da ise adlaşmış sıfat oluyor.
Tanrı bizi dinliyor da da ad aktarması.
Yani Tanrı bir niteleyici.
Tanrı Yaratık
vs..
Şeklinde kullanılabılır...
Bilmem anlatabıldım mı ?
-----------------------------Yahu kardeşim sen bari yapma. Ben Türkçüyüm. Orhun-yenisey abidelerini satır satır okudum.
Tanrı kelimesinin tek anlamı GökTanrıdır. Aksini söyleyen cahildir yada varsayımlardan birinde diretiyordur.
Daha önce yazdığımı oku arka sayfada
Hoca biz göktanrıyamı inaniyoruz $imdi ? -
ya konu ne hale gelmiş...yaradanı anmanın dilimi olur...ne şekilde anmak isterse anar inanan insan,buna saygı duymak lazım...hiç kimse kimseye yaratanı şu ya da bu isimle anmalısın diyemez...
-
he ya o kendini biliyor zaten istersem Allah derim istersem God derim istersem de Yehova derim kim karışır kim girer aramıza mk hem onlara ne , o kendini biliyor
-
Zaten $öyle demek mecburiyetindesin demiyoruzki hoca ;
Herkesin dini kendine adam isterse hiç bi$ii demesin inanmasın banane ?
Ama burda adam sormu$ bizde dogrularını soyluyoruz isterse oyle yapar isterse boyle bizi ilgilendirmez... -
Allah : Arapça, İslamiyet'ten öncede kullanılan bir kelime. Orjinali El-İlah
Mevla : Farsça, İslamiyet'ten öncede İran'da kullanılan bir kelime
Rab : İbranice, İslamiyet'ten önce Yahudiler tarafından kullanılan bir kelime
Tanrı : Türkçe, İslamiyet'ten önce Türklar tarafından kullanılan bir kelime. Orjinali Tengri