folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allaha Tanrı Denmez..

Allaha Tanrı Denmez..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CIZIRTI
    CIZIRTI's avatar
    Erkek
    SiyanojeN bunu yazdı:
    -----------------------------
    CIZIRTI bunu yazdı:

oooo my god!!! peki tek tanrıya inanan hristiyanlar ne yapacak? madem inançtan  yada  inançsızlıktan ziyade, şekle biçime dile döktüysek "dini" bari herbişeyi sorgulayalım. tanrı aşkına!!! kim ne derse desin nasıl inanırsa inansın kime ne? kapasitemin çok yüksek olmasına rağmen anlamıyorum bu irdelemeleri ve mantıksız buluyorum artık " yaşasın özgürlük". isminden cisminden ziyade inanışa göre "bir olan" yaratıcıdır. bırakın şimdi büyük harflimi küçük harflimi diye sorgulamayı.

sanane hristiyandan hristiyan god diyo biz tanrı bizim için tannrı ALLAHonun için tanri ALLAHama onun taptığı hz. ISA  neyini sorguluyorsun bunun ?

evet hristiyanlardan banane.... kıssadan hisse! anlamışsın sen ne demek istediğimi tebrikler. "SANANE" ne istersem derim allah tanrı god şu bu o .............
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    cold-m4 bunu yazdı:

hakaret değil ki gerçek :S

bizim milletimiz müslüman olayım derken arap oldu..

o zaman araplık ile müslümanlığı birbirine karışrmamak gerekir değil mi kardeşim?

sanki bu dediğin şeyler müslümanlığın adetleriymiş gibi, yada bunları müslümanlar icad etmiş gibi göstermek ne derece mantıklıdır?

ayrıca bu konuyu dahi türbana bağlamak ne kadar akılcıdır?

abi zaten müslümanlık diye bişey kalmadı ki, biz hiç müslüman olmadık ki :|

müslümanlıktan kastım bizim aldığımız,bizim olduğumuz müslümanlık, orjinali enfestir İslam ın ama biz hiç orjinalini yaşamadık..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

abi zaten müslümanlık diye bişey kalmadı ki, biz hiç müslüman olmadık ki :|

müslümanlıktan kastım bizim aldığımız,bizim olduğumuz müslümanlık, orjinali enfestir İslam ın ama biz hiç orjinalini yaşamadık..

hiç yaşamayı denedinmi cold?

yaşamadık diyorsun. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberJihad
    CyberJihad's avatar
    Erkek

Çok abartmaya gerek olmamakla birlikte tanrı, Allah'ın manasını tam olarak karşılamaz.  Allah özel bir isimdir...

La ilahe illallah ne demektir?

"Allah'tan başka tanrı yoktur." İşte farkı anlatan cümle...Yani tanrı ilah kelimesinin karşılığıdır...

Bana kefendir yatak,sana tabuttur havuz//Sen kıvrıl ben gideyim son Peygamber kılavuz...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

eee, yaşa hacım.

elinden Kur'an ı alan mı var? sağlam hadis kitaplarını araştır zübdetül buhari gibi..

namazını kıl, haramdan uzak dur, namahreme bakma,muhtaca yardım et, kötünün karşısına dikil?

ama olmaz, nefsine söz geçiremiyorsun ki daha! namaz kılarken şeytanın vesveselerini duymazdan gelemiyorsun ki?

kendini bil, hakim ol kendine, yaşa İslam'ı. kimse sana neden müslim' sin demez.. ama böyle dırdır da etme yaşayamıyom ben dinimi diye.

yaşa hayatı, elinden alan mı var? ;)

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    Allah kelimesi ile tanrı kelimesi arasında ne fark vardır :

bizim eski atalarımız müsliman olmadan önce yaratıcı bir zata inanıyorlardı.belki kendilerine göre değişik tanrılarıda vardı.ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile ''tengri'' dedikleri zaman zat-ı uluhiyeti kasdediyorlardı.bu kelime sonra biraz daha incelik kazandı tanrı şeklini aldıki aslında mabud demektir ve arapcadaki 'ilah'ın fransızcadaki 'diyo'nun farscadaki 'huda'nın karşılığı olan bir kelimedir.

Ama hiç bir zaman Cenab-ı Hakkın bütün Esma-i Hüsnasını cami,ism-i zat olan Allah kelimesinin karşılığı değildir.

Allah dendiği an,bütün kainatta tecelli eden isimleriylebir zat-ı ecell-i A-la akla gelir Allah kelimesiyle anlaşılan budur.yani o Mabudu mutlak,Halıkı mutlak,Maksud-u mutlak,Rezzak-ı mutlak,Bari-i mutlak,Cemil-i mutlak'tır.

İlhesma-i Hüsnayı cami Allah kelimesinde böyle umumi bir mana anlaşılır,ve bu itibarladaAllah'ın(c.c)ism-i hass dır Allah dendiği anbu ma-budu mutlak anlaşılır,ve vacib-ül vücud akla gelir.ama tanrı dendiği zamanyunanlıların aklına zeus,mısırlının apis boğası,ve hintlinin aklınada kendi inakleri gelir.tanrı kelimesiyle yerli yersiz ma-bud kelimesinin akla gelmesine karşılık,Lafz-i celale olan Allah kelimesi vacib-ül vucut un ism-i hassı olarak sadece o Esma i Hüsna sahibi Za tı Zülcelali akla getirir .onun için bir insan tanrı demekle Allah yerinde kullanırsa maksatını anlatamaz ve hata etmiş olur.

tanrı ilah kelimesi yerinde,huda,diyo ve god yerinde kullanılabilir.fakat Allah yerinde değil....
    Allah cenab-ı Hakk ın Zatının has ismidir.Onun için LÂ İLAHE İLLALLAH diyoruz.fakat la Allaha illallah demiyoruz.Evvela ilahlar tanrılar ne varsa hepsi nefyediliyor,sonrada isbatta mabudu mutlak getiriliyor ve sadece ALLAH vardır deniliyor.

Mevlid yazarı Süleyman çelebi,bu hususu çok güzel tefrik ederek ''Birdir ALLAH ondan artık tanrı yok'' deyip,her iki kelimenin yerinide tayin ve tesbit etmiştir.

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

evanescence bunu yazdı:

bizim eski atalarımız müsliman olmadan önce yaratıcı bir zata inanıyorlardı.belki kendilerine göre değişik tanrılarıda vardı.ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile ''tengri'' dedikleri zaman zat-ı uluhiyeti kasdediyorlardı.bu kelime sonra biraz daha incelik kazandı tanrı şeklini aldıki aslında mabud demektir ve arapcadaki 'ilah'ın fransızcadaki 'diyo'nun farscadaki 'huda'nın karşılığı olan bir kelimedir.

Ama hiç bir zaman Cenab-ı Hakkın bütün Esma-i Hüsnasını cami,ism-i zat olan Allah kelimesinin karşılığı değildir.

Allah dendiği an,bütün kainatta tecelli eden isimleriylebir zat-ı ecell-i A-la akla gelir Allah kelimesiyle anlaşılan budur.yani o Mabudu mutlak,Halıkı mutlak,Maksud-u mutlak,Rezzak-ı mutlak,Bari-i mutlak,Cemil-i mutlak'tır.

İlhesma-i Hüsnayı cami Allah kelimesinde böyle umumi bir mana anlaşılır,ve bu itibarladaAllah'ın(c.c)ism-i hass dır Allah dendiği anbu ma-budu mutlak anlaşılır,ve vacib-ül vücud akla gelir.ama tanrı dendiği zamanyunanlıların aklına zeus,mısırlının apis boğası,ve hintlinin aklınada kendi inakleri gelir.tanrı kelimesiyle yerli yersiz ma-bud kelimesinin akla gelmesine karşılık,Lafz-i celale olan Allah kelimesi vacib-ül vucut un ism-i hassı olarak sadece o Esma i Hüsna sahibi Za tı Zülcelali akla getirir .onun için bir insan tanrı demekle Allah yerinde kullanırsa maksatını anlatamaz ve hata etmiş olur.

tanrı ilah kelimesi yerinde,huda,diyo ve god yerinde kullanılabilir.fakat Allah yerinde değil....
    Allah cenab-ı Hakk ın Zatının has ismidir.Onun için LÂ İLAHE İLLALLAH diyoruz.fakat la Allaha illallah demiyoruz.Evvela ilahlar tanrılar ne varsa hepsi nefyediliyor,sonrada isbatta mabudu mutlak getiriliyor ve sadece ALLAH vardır deniliyor.

Mevlid yazarı Süleyman çelebi,bu hususu çok güzel tefrik ederek ''Birdir ALLAH ondan artık tanrı yok'' deyip,her iki kelimenin yerinide tayin ve tesbit etmiştir.

Gusel yazmissin ;) Tanri diyerek icimizde ALLAH i kastediyosak yine bir problem olucagini sanmiyorum ama tabi dogrusu ALLAH tir....

Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Hocam bence sen önce Allah'ın A sının büyük yazılacagını ve kücük yazınca baskalarının da seni uyarınca artistlik yapmanın marifet olmadığını öğren
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

evanescence bunu yazdı:

ben bu yorumu daha çnceden yapmıştım süleyman çelebininde o sözünü hatırlatmıştım am bunun kısa hali nedir ?

tanrı insanın inandığı şedir, ne demek?

yani müslüman bir türk için tanri Allah demektir.

hristiyan bir türk içinde tanrı hz.İSA anlamında kullanılabilir türkçe için evrensel bir kelime diyebiliriz 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

kavganın anlamı yok len birşeyide kavgasız tartışın :) ha Allah yazmışsın ha ALLAH yazmışsın ha allah yazmışsın kim ne diyebilirki o onun sorunu

ayrıca hanginiz peyrambaremizin adı geçtiğinde S.A.V mi diyor yazada yazıyorsunuz ki Allah kelimesiyle uğraşıyorsunuz. Arkadaşlar Benim burda nasıl biri olduğumu bilen bilir nazamazımıda kılarım ibadetimide yaparım ama asla başkası yapmıyor diye ona bağırmam çağırmam 1 kere söyledinmi söyledin tamam fazla kalbini kırar bazı kişilerin gözüne perde inmiştir bazıları korkarlar. Bazıları herşeyi bilir ama namazı bilmez. Tek başınıza kaldığınızda sizinle olan tek kişi vardır bunu unutmayın

ha olaya gelirsen TAnrı demem diyemem alışmamışım ama önemli olan Tanrı derken kimi kast ettiğin değilmidir? diyorum ya 99 ismi vardır ama arasında tanrı yoktur. Sonra dan uydurmada olabilir bilemem okadar araştırmadım ama şunu bilirim " Benim 99 ismimi kim ezberler benimserse o kişi cennetliktir" ayetini bilirim. Okuyun Hacılar okuyun okumadan yazmayın okuyun öğrenin bilmeden yazmayın

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 20486 Toplam Mesaj: 160