folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allaha Tanrı Denmez..

Allaha Tanrı Denmez..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

-----------------------------

Niyemi çünkü Türküz ve lisanımız böyle. Hem dediklerine göre yaratıcıya Tanrı demek iyi bişiy:D Tanrı yaratıcı anlamına gelmektedir.Allah'ada yaratıcı anlamında tanrı demek güzel değilmi hoca? Yazdıgın ayetle kendi yorumun çelişiyor....

Herşeyden önce Allah, kelime anlamı olarak yaratıcı anlamına gelmez, Allah yaratıcıdır ama kelime anlamı diyorum sonra başımı ağrıtmayın.

Lan ne milletiz ürgüp'e kapadokya deriz otu boku yarı gavurca yazarız göte bile popo deriz, en önemli isme gelince mi Türkçe sevdanız tuttu?

O zaman gavur arkadaşlarımıza Chris ise adı İsa diye seslenelim, Michael ise (Mikail demektir) Mehmet diyelim yapıyo musunuz bunu?

Özel isimler o dile bu dile çevrilemez. 

ek : Tanrı nedir? (kelime olarak) Eski Türk inancındaki yaratıcının adı. bakınız Göktanrı, köktengri...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

Herşeyden önce Allah, kelime anlamı olarak yaratıcı anlamına gelmez, Allah yaratıcıdır ama kelime anlamı diyorum sonra başımı ağrıtmayın.

Lan ne milletiz ürgüp'e kapadokya deriz otu boku yarı gavurca yazarız göte bile popo deriz, en önemli isme gelince mi Türkçe sevdanız tuttu?

O zaman gavur arkadaşlarımıza Chris ise adı İsa diye seslenelim, Michael ise (Mikail demektir) Mehmet diyelim yapıyo musunuz bunu?

Özel isimler o dile bu dile çevrilemez. 

ek : Tanrı nedir? (kelime olarak) Eski Türk inancındaki yaratıcının adı. bakınız Göktanrı, köktengri...

En önemli isme gelince Türkçe sevdamız tutmadı, bizi o tiky denen şeylerle karıştırma.!Milletinide beğenmiyorsan arap uygarlıklarına geçmekte serbestsin..Ayrıca insan isimlerinden örnek vererek saçmalamıssın.Hem Tanrı kelimesinin anlamınıda kafandan uydurma.Eski türk inancındaki adı Göktengri veya köktengridir. Ama bunun Modern Türkçedeki Tanrı kelimesiyle alakası yoktur. Göte bile popo deriz demişssin.Bunu anca sen dersin zaten, hem ayrıca öyle soylemesinin sebebi kelimeyi incelterek argo konusmadan derdimizi anlatabilmemizdir.Arapça konusmak istiyorsanız zorla tutmuyoruz kardeşim burda sizi gidin arap cografyasına ve kendi lisanınızda ne yaparsanız yapın.

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    çoğu insan g*tünden element uydurmak ister ;))) saçma sapan şeyler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

Musket bunu yazdı:

Allah bir isimdir.

Tanrı ise sıfat.

"Tanrım" da ise adlaşmış sıfat oluyor.

Tanrı bizi dinliyor da da ad aktarması.

Yani Tanrı bir niteleyici.

Tanrı Yaratık

vs..

Şeklinde kullanılabılır...

Bilmem anlatabıldım mı ? 

Yahu kardeşim sen bari yapma. Ben Türkçüyüm. Orhun-yenisey abidelerini satır satır okudum.

Tanrı kelimesinin tek anlamı GökTanrıdır. Aksini söyleyen cahildir yada varsayımlardan birinde diretiyordur.

Daha önce yazdığımı oku arka sayfada

www.atsizcilar.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek
    sitede tartışılan çoğu konu gibi bu tartışmada kör dövüşüne dönmüş

ümidin kaybolması özgürlük demekti
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ZaYGo bunu yazdı:

En önemli isme gelince Türkçe sevdamız tutmadı, bizi o tiky denen şeylerle karıştırma.!Milletinide beğenmiyorsan arap uygarlıklarına geçmekte serbestsin..Ayrıca insan isimlerinden örnek vererek saçmalamıssın.Hem Tanrı kelimesinin anlamınıda kafandan uydurma.Eski türk inancındaki adı Göktengri veya köktengridir. Ama bunun Modern Türkçedeki Tanrı kelimesiyle alakası yoktur. Göte bile popo deriz demişssin.Bunu anca sen dersin zaten, hem ayrıca öyle soylemesinin sebebi kelimeyi incelterek argo konusmadan derdimizi anlatabilmemizdir.Arapça konusmak istiyorsanız zorla tutmuyoruz kardeşim burda sizi gidin arap cografyasına ve kendi lisanınızda ne yaparsanız yapın.

Ya bi git ya, benden iyi bilemezsin Türkçe vatan aşkını. Gurbet gördü benim soyum.

Kafana göre yorumlama diyosun, götümden uydurmuyorum aç oku öğren sonra konuş bu değil budur bunun anlamı diye.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireOfHeaven
    FireOfHeaven's avatar
    Erkek

Genelde gavur filmlerinde tanrı diyolar.Türk filmlerinde ALLAH diyolar ama :d

bazen inanmak en büyük kumardır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek
    boş konuşuyosunuz arkadaşlar gerçekten.Herkesin inancı kendinedir.Ahirete inanıyorsanız(mümin iseniz inanmalısınız)herkes görecek neyin ne olduğunu.Gerek yok böyle tartışmalara.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    sipidik bunu yazdı:
    sürekli duydugumuz seydir.. şşt allaha tanrı denmez lan.. günah..
    NEKADARSACMA!!
    hatta bağzı modeller küçük cocuklara höyt allah baba denmez o denmez bu denmez çarpılırsın hede olursun hödö ölürsün derki BULLSHİT!
    bu insanlar aynı zamanda dinde yapılan seylerde niyetin önemli oldugunu solerler sorsanız... iyide arkadasım çük kadar cocuk nerden bilsin allahın doğmadıgını doğrulmadıgını?? nie gunah olsun cocuk allaha baba ünvanıdaq ekleyerek allahın ne kadar büyük ve yüce oldugunu kendince solemiş olur sanane ********!!! ulan banada ole demişlerdi ne koymusdu zamanında a.q.. dine karsı bu kadar materyalist olmamalı insanlar..
    eer dinde niet öenmliyse beni yaratan üstün yaratıcıya xkare+12y desemde onu anlar.. ne yani allaha tanrı diyince bize darılıcak yok yhaw sen beni tam karsılamayan bişey  dedin seni dinlemiorm mu dicek?? aklınız bu kadarmı alıo?? ister tanrı derim ister allah ister x derim ister y bu benim hür irademe kalmıs bişey..

istediğini dermi$ , de hoca o zaman b*k da de g*t'te de p*ç'te de oh ne ala (:
    Yazında bazı $eyler güzel ama cogu $ey sacma.

edit : Ayrıca ;

Allah : İnsanı, dünyayı, kâinatı, görülen veya görülemiyen bütün varlıkların yaratıcısı. Allah ezelidir; yani varlığının başlangıcı yoktur, çünki yaratılmamıştır ve varlığı devamlıdır, sonsuzdur. Hiç bir şey yokken o yine vardı. Allah'ın ilmi, kudreti ve iradesi ve diğer sıfatları da sonsuzdur. O herşeyi ve hepimizi her an bilir ve görür. Allah'ı doğru olarak bilmek için ondört sıfatını doğru ve tam anlamıyla bilmek lâzımdır. Allah ismi bu sıfatları da kapsar. Allah'ın müslümanlarca zikredilen 99 ismi vardır.

Tanrı : Çok tanrıcılıkta var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ilah.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
Toplam Hit: 20484 Toplam Mesaj: 160