folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allaha Tanrı Denmez..

Allaha Tanrı Denmez..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Sabaha kadar konusun hiç bir haltı çözemessiniz gençler.Biri çıkar inadına genel tabir olmuyomu der biri çıkar o kadar ismi varken bunu niye kullanıyoz der.

Ben Tanrı derim sen allah dersin banane istersen ahmet de mehmet de çok sikimde.Ben sana illa Tanrı diyeceksin demem,diyemem ama sen kalkıp bana illa allah diyeceksin yoksa gerisi sacmalık olur diyorsan o diyen dilini koparırlar.İlk önce karşı tarafın sunu idrak etmesi gerek,merak etmeyin allahınızı elinizden almıyacaz korkamyın bu kadar,istedigniz kadar allah diyin bizene ama bize bu konuda direktifte bulunamasınız.Kendi öz Türkçemizde yeri olan ve manası yaratıcı olan Tengri yani Tanrı kelimesine laf atamassınız.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek
    Gereksiz bir tartisma, herkez istedigini der.
    Herseyden önce insanin icindeki niyet önemlidir.

Allah kelimesini büyük yazarsin, yazmayanlara kizarsin,
    ama sonra aksama ayni ekranda baska seyler seyredersin.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

mont-blanc bunu yazdı:

"ALLAH" kelimesi tüm dünya üzerinde sadece ve sadece tek ve bir olan İslamiyet'teki ilahı temsil eder.

tanrı kelimesi dünyada çeşitli dinlerdeki farklı farklı ilahları kast eder.

Gök Tengri tektir baska birşeyi temsil etmez Tengri ordan bu gunlere Tanrı olarak gelmiş.Zamanla insanlar farklı inanıslardaki yaratıclara allah yanlıs anlasılaır diyerek Tanrı demiş bu sadece bunun böyle algılanmasını sağlıyanların angutlugudur.Yoksa binlerce yıllık kitabelerde adı gecen Gök Tengri için kimse genel tabirini kullanamaz

Arkadaşım; göktengri dediğin senin ilahın, burada tartışılan mevzu ALLAH'a tanrı denilip denilemeyeceği üzerine..

İslam'da böyle bir tabir yok.. Olsaydı 99 ismin içerisinde muhakkak geçerdi..

yıkılma sakın !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasansabah
    hasansabah's avatar
    Erkek

sipidik bunu yazdı:
    "ALLAH" ismiyle işaret edilen, diosun sonrada ona allahdan baska bişe denmez diosun.. sonucda masaya dasa desen masa gene masa?

şipidik ben şimdi sana şipidoşta desem götoşta desem farketmez sonuşta mal aynı mal katılıyom sana 

C E N S O R E D b y G O V E R N M E N T
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

Arapça olsun ne olursa olsun özel isimler değişmez.

Size yolda "hişt lan sen ordaki vatandaş" demeleriyle ali veli necla ipek demeleri aynı şey mi?

Aynı şekilde Allah, yaratıcının özel ismidir, tanrı özel isim değildir. Allah'a inanan Allah derse makbuldur.

Demezse "hop sen" demiş gibi olur. Hristiyanlar da baba der oğul der kutsal ruh der.

Tanrı derlerse İsa da olabilir Baba da olabilir Kutsal ruh da olabilir hepsi birlikte de olabilir.

Şimdi yorum yapalım arkadaşlar.

Bazı arkadaşlar görmüyo okumuyo, kendi yazımı alıntı yapıyorum ve birşey ekliyorum,

Esmaü'l Hüsna 99 isim diye geçmesine rağmen isim değildir, bunlar Allah'ın sıfatlarıdır. Ad olan "Allah"tır

Değil. Esmaü'l-Hüsna kelime anlamının tam karşılığı olarak "En güzel isimler" demektir..

Haşr Süresi'nden; "Huve'l-Esmau'l-Hüsna." "En güzel isimler O'nundur."

yıkılma sakın !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

Bir ironi yaptım , kantar31 ve baron_27 adlı embesiller yorum yazmış , ben Tanrı değil Allah diyorum da , siz iki sığırı ırgalayan nedir onu anlamadım ?

Mesajları alıntı yapıp küfür-hakaret etmek moda mı ? Hayır öyleyse bilelim de siz iki embesilin mesaj yazdığı konulara mesaj yazmayalım . 

İş bu kadar basitse herkes birbirine ana bacı kaysın , sizin için sorun yoktur sanırım zaten de , diğer müridleri de düşünmek lâzım . 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek
    kantar31 bunu yazdı:

Mortunes bunu yazdı:

West bunu yazdı:
    Allah'ın 99 ismi vardır. Tanrı buna dahil değildir. Allah a tanrı denemez yani..

Tanrı (Tengri) Allah'ın ismi değildir Türkçe'de Allah kavramını karşılar !

madem bu kadar ince düşünüyon türkçe hususunda nikini türkçe yap lan önce leyla=)

la içimden ne küfürler ne pozisyonlar geçti senin için bi bilsen....

adam ince düşünmüyor sadece bi açıklama yapıyor

tanrı türkçedir türkçe konuşun türkçe yaşayın türkçe sevişin die bir şey yazıyor mu?  yazmıyor....

nie çocuğun 'nick' ini türkçe yapmasını istiyorsun anlayamadım

polemik yaratmak için değil bu zihniyeti* anlamadığım için atıyorum bu msjı

* sürekli polemik oluşturan zihniyet 

punto cero
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

hasansabah annen hakkında yeni bi tartısma baslatırdım ama benm için anneler kutsaldır.. ama cok kasınırsan sülalene kadar yolu war bu işin..

baal demek istediğimi 2-3 kere soledi e bende soledm gfb de soledi.. gerisi anlamak istemeyenlerin sorunu gibi gelio bana..

NesTo | same shit diffirent asshole
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

mont-blanc bunu yazdı:
    BAAL bunu yazdı:

mont-blanc bunu yazdı:

"ALLAH" kelimesi tüm dünya üzerinde sadece ve sadece tek ve bir olan İslamiyet'teki ilahı temsil eder.

tanrı kelimesi dünyada çeşitli dinlerdeki farklı farklı ilahları kast eder.

Gök Tengri tektir baska birşeyi temsil etmez Tengri ordan bu gunlere Tanrı olarak gelmiş.Zamanla insanlar farklı inanıslardaki yaratıclara allah yanlıs anlasılaır diyerek Tanrı demiş bu sadece bunun böyle algılanmasını sağlıyanların angutlugudur.Yoksa binlerce yıllık kitabelerde adı gecen Gök Tengri için kimse genel tabirini kullanamaz

Arkadaşım; göktengri dediğin senin ilahın, burada tartışılan mevzu ALLAH'a tanrı denilip denilemeyeceği üzerine..

İslam'da böyle bir tabir yok.. Olsaydı 99 ismin içerisinde muhakkak geçerdi..

Bak dostum,bu olay onun yada sunun Tanrısı degil.İslamda niyet önemli degilmidir,adamın kastetdigi yaratıcı aynı ise onu kendi dili ile bilmesinde sizi rahatsız eden neder bu kadar ?.Sebepsiz yere gereksiz ayrıntılarda takılıyorsunuz boş yere kavga tartısma çıkıyor.Bırakın Tanrının yapıcagını siz yapmayı günahı sevabı varsa onu siz degil yaratıcı bilir sizine.Size allah degil Tanrı mı diyeceksiniz dedik.Kaldıki ben burdaki Tanrıyı konuyu açan arkadasın kastetigi anlamda yazıdım.

Toplam Hit: 20475 Toplam Mesaj: 160