Allaha Tanrı Denmez..
-
İngilizcesi "God"
Türkçesi "Tanrı(kelimenin kökü Tengri)"
Arapçası "Allah"
15 sayfa tartışma olmuş pes :S
edit: birde benim bilidim aslında Tanrı 2 anlamda kullanılıyor 1. Allah ın Türkçe karşılığı 2. tapılan şey. önemli olan neyi kast ettiğiniz :)
yanlışmıyım ?
-
Bütün tanrıların Allah belasını versin! demiş eski bir şair. :)
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Ozamanlar sanırsam Başka şeylere tapıyorlarmış
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------Burda putlardan bahsediyor sanırsam :=)
-
bende tam konuya sacmalamayın hacı ya demek ıcın gırmıstım ki baktım sende elestırıyormussun.. bencede senın kastın Tek ve Bir yaratici olduktan sonra ve müslüman olduktan sonra Tanri demissin Allah demissin ne farkederki..?? önemli olan senin icindeki inancın icindeki güzelliqin deqilmi senin icinden gecen tanri derken bile ayniysa zaten senin icini bilen Allah tanri dedin diye seni cezalandıracakmı..sacmalamayin :)
-
alibaba bunu yazdı:
bende tam konuya sacmalamayın hacı ya demek ıcın gırmıstım ki baktım sende elestırıyormussun.. bencede senın kastın Tek ve Bir yaratici olduktan sonra ve müslüman olduktan sonra Tanri demissin Allah demissin ne farkederki..?? önemli olan senin icindeki inancın icindeki güzelliqin deqilmi senin icinden gecen tanri derken bile ayniysa zaten senin icini bilen Allah tanri dedin diye seni cezalandıracakmı..sacmalamayin :)
-----------------------------'' bende tam konuya sacmalamayın hacı ya demek için girmiştim ki...''
'' sacmalamayin :) ''
Çelişkili :|
Her neyse tabiki bir suçu günahı yoktur öyle demenin.Ama çevre tarafından yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için Allah kelimesi daha uygundur bana göre..
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------eee, yaşa hacım.
elinden Kur'an ı alan mı var? sağlam hadis kitaplarını araştır zübdetül buhari gibi..
namazını kıl, haramdan uzak dur, namahreme bakma,muhtaca yardım et, kötünün karşısına dikil?
ama olmaz, nefsine söz geçiremiyorsun ki daha! namaz kılarken şeytanın vesveselerini duymazdan gelemiyorsun ki?
kendini bil, hakim ol kendine, yaşa İslam'ı. kimse sana neden müslim' sin demez.. ama böyle dırdır da etme yaşayamıyom ben dinimi diye.
yaşa hayatı, elinden alan mı var? ;)
ben yaşıyorum zaten hacım :) dini felsefemi kafamda oturtmuş vaziyetteyim, namaz kılarak oruç tutarak değil belki ama gayet tatmin edici bir şekilde yaşıyorum.benim kastettiğim milletimiz yaşamıyor, çünkü daha dinini tanımıyor, arap adetlerini islam adeti sanıp sapıtıyor, hacı dan hoca dan mezarda yatan ölüden medet umuyor vs vs..
-
cold-m4 bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------eee, yaşa hacım.
elinden Kur'an ı alan mı var? sağlam hadis kitaplarını araştır zübdetül buhari gibi..
namazını kıl, haramdan uzak dur, namahreme bakma,muhtaca yardım et, kötünün karşısına dikil?
ama olmaz, nefsine söz geçiremiyorsun ki daha! namaz kılarken şeytanın vesveselerini duymazdan gelemiyorsun ki?
kendini bil, hakim ol kendine, yaşa İslam'ı. kimse sana neden müslim' sin demez.. ama böyle dırdır da etme yaşayamıyom ben dinimi diye.
yaşa hayatı, elinden alan mı var? ;)
ben yaşıyorum zaten hacım :) dini felsefemi kafamda oturtmuş vaziyetteyim, namaz kılarak oruç tutarak değil belki ama gayet tatmin edici bir şekilde yaşıyorum.benim kastettiğim milletimiz yaşamıyor, çünkü daha dinini tanımıyor, arap adetlerini islam adeti sanıp sapıtıyor, hacı dan hoca dan mezarda yatan ölüden medet umuyor vs vs..
Ammada ya$ıyormu$sun be hoca ?
Sadece du$unmeyle olmuyor i$te ya$amak lazım :)
mezarda yatan oluden medet ummak arapların adetimi ? yada hacıdan hocadan medet ummak ? -
islama laf atan kaç kişi kuran okudu ? cold söle samimi bi şekilde söle ama kaç kere kuranı okudun ? veya anti sen söle kuranı hiç okudun mu ?
samimi bir şekilde söyleyin
ayrıca arap adeti dediğini bir çok şey eski türklerden kalma alışkanlıklarımızdır. 40 ında mevlüt okunması , bu taaa şamanizme dayanır. nooldu şaman mı olduk, türbeye gittik 2 dua okuduk noolduk arap mı olduk.
-
allah arapçada yaratan demektir bizdeki tanrı gibi siz araplarda yunan tanrılarına allah diyolar bu kadar basit büyütmeyin boşuna