Allaha Tanrı Denmez..
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------Chaoser bunu yazdı:
-----------------------------peki sen gök tanrı için nasıl böyle tabirler kullanıyorsun kendi inancına saygı istiyorsun başkalarınıda saygı duy ki gök tengri türklerin inancını oluşturan şeydir türklerin tek tanrılı olması sayesinde şu an müslümansın çok tanrılı bir din olsaydık böyle bir geçiş nerdeyse imkansız olurdu
-----------------------------türkler nasıl müslüman oldu bilirmisin ?
türklerin müslüman olmadan önceki hallerini bilirmisin ?
ne kadar saçma konuştuğunun farkındamısın?
araştır...
bu arada süleyman çelebi yazdığı kasidede şöyle der;
BİRDİR ALLAH ONDAN ARTIK TANRI YOK.
buradan ne çıkar ?
tanrı bir milletin taptığı inandığı kutsal değerdir, ki oda müslümanlar için ALLAH tır.
bu konunun cılkını çıkartmaya hiç gerek yok.
ALLAH kulanılması gerekir, yoksa o 99 isim boşuna değil.
lütfen istirham ediyorum bilmeyenlerde gelip saçmalamasın bu yazdıklarım ansiklopedi kaynaklıdır bunuda bilin
(şimdi safın biri çıkacak saçmalama diyecek )
-----------------------------bilirim zaten onu açıklmaya çalıştım türkler gök tengriye inanmasa sen zor müslüman olurdun dedim çünkü türklerin düşünceleriyle uyuşuyordu.
-
ayrıntılı bilgi için ==> http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ne+diyem+mahmut+mu+diyem
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------türkler nasıl müslüman oldu bilirmisin ?
türklerin müslüman olmadan önceki hallerini bilirmisin ?
ne kadar saçma konuştuğunun farkındamısın?
araştır...
-----------------------------
hem de çok iyi bilirim, kılıçla, zorla müslüman oldu.müslüman olmadan önce bir erkek 4 karı almazdı, başlık parası gibi saçmalıklar yoktu. çocuk tacizleri olmazdı, kadınlarımız türban takmazdı ama kimse kimsenin karısına kızına yan gözle bakmazdı.
herkes kağanına gönülden bağlıydı, ne zaman kağanlarının sözünden çıktılar, o zaman müslüman olmak zorunda kaldılar..
-
Chaoser bunu yazdı:
-----------------------------bilirim zaten onu açıklmaya çalıştım türkler gök tengriye inanmasa sen zor müslüman olurdun dedim çünkü türklerin düşünceleriyle uyuşuyordu.
-----------------------------küçük bir yanlışın var türklerin düşünceleriyle uyuşmuyordu beden yapılarıyla uyuşuyordu yani türkler savaşmaya çok elcverişli bir milletti o yüzden helal ve haramlarda tam aradıkşları din buydu.
zira düşünce çok farklı bişey.
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hem de çok iyi bilirim, kılıçla, zorla müslüman oldu.
müslüman olmadan önce bir erkek 4 karı almazdı, başlık parası gibi saçmalıklar yoktu. çocuk tacizleri olmazdı, kadınlarımız türban takmazdı ama kimse kimsenin karısına kızına yan gözle bakmazdı.
herkes kağanına gönülden bağlıydı, ne zaman kağanlarının sözünden çıktılar, o zaman müslüman olmak zorunda kaldılar..
saçmalıyon muntazaman -
la sıktı bu dini polemikler ya bilen bilmeyen konuşuyor. Başlıkların az ve öz olmasından yanayım bu ne ya...
-
cold-m4 bunu yazdı:
hem de çok iyi bilirim, kılıçla, zorla müslüman oldu.müslüman olmadan önce bir erkek 4 karı almazdı, başlık parası gibi saçmalıklar yoktu. çocuk tacizleri olmazdı, kadınlarımız türban takmazdı ama kimse kimsenin karısına kızına yan gözle bakmazdı.
-----------------------------saçmalamışsın be cold bir ansiklopediden oku istersen beni tastikletecektir ama sakn okudum geldim diye burada saçmalama tekrardan.
adam gibi objektif bi şekilde oku olurmu ?
okurken kendini onların yerine koyda oku
bardağın boş tafarına bakmakla dolu tarafına bakmak arasında dağlar kadar fark var
hem o kelimeler sana değildi
-
SiyanojeN bunu yazdı:
Chaoser bunu yazdı:
-----------------------------küçük bir yanlışın var türklerin düşünceleriyle uyuşmuyordu beden yapılarıyla uyuşuyordu yani türkler savaşmaya çok elcverişli bir milletti o yüzden helal ve haramlarda tam aradıkşları din buydu.
zira düşünce çok farklı bişey.
-----------------------------savaşmak için mi öyle olsa arese taparlardı kanımca
-
Türklerin, İslamiyeti kabul etmesinin en büyük nedeni İslamiyet ile Göktanrı arasında elle tutulur benzerlikler olmasıdır bu benzerliklerden bazıları ; İslamiyetdeki Tek Tanrı inancının Göktanrı'da olması, Ahiret inancı, Kurban, Cennet ve Cehennem inancı, İslamiyet'deki hoşgörü ve adalet...
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hem de çok iyi bilirim, kılıçla, zorla müslüman oldu.
müslüman olmadan önce bir erkek 4 karı almazdı, başlık parası gibi saçmalıklar yoktu. çocuk tacizleri olmazdı, kadınlarımız türban takmazdı ama kimse kimsenin karısına kızına yan gözle bakmazdı.
saçmalıyon muntazaman
saçmalamıyor vesselam :)
Yıpranmış savaştan yorulmuş Türklerin kılıç zoruyla müslüman yapıldıkları bilinen birşey ha derseniz orta okul lise kitaplarında "gök tanrı inancına yakın vs" eyvallah,onlara inanmaya devam ediniz lütfen.