Allaha Tanrı Denmez..
-
hasansabah bunu yazdı:
-----------------------------sipidik bunu yazdı:
-----------------------------
"ALLAH" ismiyle işaret edilen, diosun sonrada ona allahdan baska bişe denmez diosun.. sonucda masaya dasa desen masa gene masa?
-----------------------------şipidik ben şimdi sana şipidoşta desem götoşta desem farketmez sonuşta mal aynı mal katılıyom sana
eh hasansabah ben sana şimdi insan desem olmaz...çünkü öküze öküz denir..
-
sipidik bunu yazdı:
-----------------------------hasansabah annen hakkında yeni bi tartısma baslatırdım ama benm için anneler kutsaldır.. ama cok kasınırsan sülalene kadar yolu war bu işin..
baal demek istediğimi 2-3 kere soledi e bende soledm gfb de soledi.. gerisi anlamak istemeyenlerin sorunu gibi gelio bana..
-----------------------------Yok hoca adamın (!) annesinin ne suçu var , hamurda varsa mallık annesi ne yapsın .
-
Abicim tamam.Benim tanrım Allah'tır..Başkasının tanrısı zeustur.Öbürününki Put tur bilmemnedir.
Bu arada neşto neşto ipnesin zırto disslerimle düzdüm seni gettho
-
mont-blanc bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------"ALLAH" kelimesi tüm dünya üzerinde sadece ve sadece tek ve bir olan İslamiyet'teki ilahı temsil eder.
tanrı kelimesi dünyada çeşitli dinlerdeki farklı farklı ilahları kast eder.
-----------------------------Gök Tengri tektir baska birşeyi temsil etmez Tengri ordan bu gunlere Tanrı olarak gelmiş.Zamanla insanlar farklı inanıslardaki yaratıclara allah yanlıs anlasılaır diyerek Tanrı demiş bu sadece bunun böyle algılanmasını sağlıyanların angutlugudur.Yoksa binlerce yıllık kitabelerde adı gecen Gök Tengri için kimse genel tabirini kullanamaz
Arkadaşım; göktengri dediğin senin ilahın, burada tartışılan mevzu ALLAH'a tanrı denilip denilemeyeceği üzerine..İslam'da böyle bir tabir yok.. Olsaydı 99 ismin içerisinde muhakkak geçerdi..
-----------------------------Kardeşim adam doğru yazmış amma arap saçmalıklarıyla beynin lağıma döndüğü için anlamazsın.
nasıl ki kendi allahınıza zeus demiyorsanız Tanrıda diyemezsiniz.
Tanrı yaratıcı demek değildir GökTanrının özel ismidir . Bir sıfat gibi herkes kendi inandığına tanrı diyemez.
Fakat allah bir sıfattır ve tek yaratıcı demektir.
yani bir arap şamanizme inanıyorsa KökTengri ye allah diyebilir. fakat bir Türk müslümansa allaha Tanrı diyemez.
sonuç : allaha Tanrı denemez.
-
Kuranda da O diye geçiyor bu günah mı oluyor şimdi?
-
ne ana bacı yapıyosunuz a.k
-
tuncaymısın ne karın ağırısısın,içinde kalsın o küfürler çıkmasın dışarı,ayrıcada polemik felan oluşturmadım,elemana Allah deyince batıyor gayet belli bende o yüzden yazdım de get şimdi başımdan gece gece
-
Tanrı, özellikle monoteistler (tek tanrıcılar) tarafından evrenin tek yaratıcı ve yöneticisi olduğuna inanılan ilahi varlık için kullanılan Türkçe sözcüktür.İslam dinide monoteist bir inançtır sistemidir.İslam dininde Allah ismi, Tanrı'nın özel ismidir ve genel olarak "Tanrı" ismi yerine kullanılır.Allah kelimesi arapçada tanrı demektir. Tanrı kelimesi türkçede ''yaratıcı'' anlamında kullanılır.Allah ve Allahın 99 ismi dediğimiz olaylarda arapçada yaratıcıya söylenen kelimelerdir. Örneğin ingilizce God yaratıcı demektir.. Türkçedede Tanrı yaratıcı demektir. Her dilde yaratıcıya bir isim bulunmustur. Türkçede Tanrıdır. Arapçadada Allah tır. İsteyen istediğini söyler. Ben Tanrı derim, başkası Allah der. Kimse kimseye karışamaz.Dinde zorlama ve dayatma olmaz!Herkezin tanrısıyla yani yaratıcısıyla arasında olan bişiydir.Yok sen Allah dicen, öbürüde Tanrı dicek diye birşey yoktur.İsteyen istediğini der.Önemli olan niyettir.Sonuçta inanılan yaratıcı aynı yaratıcıysa, yani yaratıcıya Allah diyende, Tanrı diyende müslümansa problem yoktur.Gerisi yaratıcının taktidirine bağlıdır ve buna kimse karar veremez. Ama şöyle bir durum vardır. Örneğin God kelimesi ingilizceden türkçeye Tanrı olarak çevilir. Arapçaya ise Allah olarak çevirilir.Mesela Ya rabbi kelimeside arapçada yaratıcı anlamında kullanılmaktadır.Tanrı kelimesi yerine ya rabbi kullanan birinin özünü yitirdiğini düşünürüm veya direk arap oldugunu düşünürüm.Şimdi Türkiyede yaşıyorsun, resmi dili türkçe olan bir ülke ve etnik yapın türk sen niçin yaradıcıya Tanrı değilde Allah diyorsun?Bunu sormazlarmı adama.?Türkiyenin ve türklüğün etnik yapısı ve kültürü vardır. Türk milletini diğer milletlerden ayıran keskin hususlardır vardır. Araplarla hiçbir zaman kıyaslamanaz. Ha ülkemizde birde şu grup bulunmaktadır.Bunlar arap kültürünün aşırı etkisinde kalmıs ve yozlasmıs özü belli olmayan insanlardır.Bunlar örneğin Atatürk yerine Hümeyniye saygı duyarlar çünkü bu ***ları turk değildir.Uzun lafın kısası türkiyenin resmi dili türkçedir ve bazı hususlarda turkçe konusmak gerekmektedir.Herkez istediği dili konusmakta özgürdür fakat bazı hususlar dışında...
-
pesimistzombie bunu yazdı:
Kuranda da O diye geçiyor bu günah mı oluyor şimdi?
-----------------------------aynen allahın 99 sıfatın 'o' warmı? yok ozaman kuran gunahkarmı?
bu arada ana bacı karısdırmadım karısdırmamak istediğimi soledim..
-
WebCrow bunu yazdı:
ne ana bacı yapıyosunuz a.k
tartışmayı bilmiyolar. bu konuya bida yorum yapmam :S