Anne Ben Ateist Oldum :)
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan peki hocam diyelim zarlar yine 6 6 geldi ve aynımız yaratıldı ama .... (yada klonlandı)
arada bağlantı yok ki... o yaratılan biz bizmiyizdir? yoksa başka biri mi?
yoksa benim yaptığım sevaplardan dolayı başka birimi cennette yatacak
veyahutta
benim işlediğim günahlardan dolayı başka birine mi işknce - ceza verilecek?
hadi bunuda cevaplayın :D
-----------------------------Klonlanmak mı.. Sen günübirlik yaşadğını mı sanıyorsun.ben ve sen dahil kimse yaptıklarının kimse tarafından görünmediklerini ,yazılmadıklarını sanmasın
MÜNKER-NEKİR Melekler herşeyi kaydeden Melekler Kuran-ı Kerimde Bahsi geçer ve kimse kimsenin yerine yanmaz bukadr basitmi sanıyorsn ..Lütfen
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan peki hocam diyelim zarlar yine 6 6 geldi ve aynımız yaratıldı ama .... (yada klonlandı)
arada bağlantı yok ki... o yaratılan biz bizmiyizdir? yoksa başka biri mi?
yoksa benim yaptığım sevaplardan dolayı başka birimi cennette yatacak
veyahutta
benim işlediğim günahlardan dolayı başka birine mi işknce - ceza verilecek?
hadi bunuda cevaplayın :D
-----------------------------Doğrusu Alemsin Demeden Edemeyecem, Yahu Rahat ol, İnanmıyorsan Yada inanmak istemiyorsan, Söyle inanmıyorum de, Bitir Olayı. Bu kadar Yokuşa Sürmene Kendini Kasmana gerek yok bence.
Elbetteki Bizzat Sen yaratılacaksın, Senin yerine nasıl olurda Başka biri yaratılabilir ve Sen diye yargılanabilirki. Ve Senin yerine Cennete Gidebilirki.
Ama Şu varki Elbetteki Dünyevi bir çok Duygulardan Arındırılmış olacaksın. Bunlar Duygu değilde istekler Anlamında olan şeyler. Orada Düşünebileceğin Tek şey Cehennem Korkusudur. Cehennemlik isen işte o zaman Vay sanaki Hemde Ne vay. Tabi Kendi Üstümede Geçerli bu Vay.
İnan bana Oradaki Hüküm Kesindir. Zerre Hata içermez. Ruh Vücuda Bu Sefer Rahimden Değil Direk Topraktan Türetilmiş Fidan Gibi Büyümüş Bedenler ile Giydirilecek. Her kes Bir Beden Giyinecek. O Benmiyim derken, Bedenleri Kastediyorsan, Mevcut Şu anki Bedenin olması Sanırım mümkün değil. Farklı Yaratımla Gelişmiş Bir Bedene Yollanacaksın. Ve o Bedende Uyanacaksın.
Cennette Sana Verilen Bedenin Dışkı Boşaltma ihtiyacı bile olmayacak bunuda Buradan çıkarıyorum. Orada Verilcek Beden Senin Şu anki Beden olmayabilir.
-
hworm DEdi ki:
E inanmak zorunda deilsin.Denemen lazım öl dene gör dirilicekmisin :).Biz buna inanıyoruz.Ona kalırsan Meryem bi erkek olmadan nasıl hamile kalıyor biri bana bunu izah edebilirmi ? Edemez. e o zaman cevabı olmayan soruları sorma.Aslında sorduğun sorunun cevabı Kuranı Kerimde var ama kaçıncı sure olduğunu bilmiyorum araştıyorum bulursam eklerim.Bu arada İslamdaki Öldükden sonra dirilmeyle Reankarnasyonu karıştırmayın.Reankarnasyonda başka bir varlık(Canlı) olarak dirilmeye inanılır.Örn.İnsan olarak ölünce bitki olarak yeniden doğabilirsin.Ama islamda İnsan olarak öldün mü insan olarak diriliceksin
-----------
1.bii yrde okuduğuma göre meryemin bekareti bozulmadan çocuk sahibi olması olayı. aslında evlatlık alması.yada tapınak şovalyeleri meryemi kafalayıp al bu çocuğu sana tanrı gönderdi demiş.ve isayı bunlar yetiştirmiş.
2.olayda da isaya benzeyen birini geçirip isayı gene kuratrıyolar bunlar..
velhasıl olay o zamanki Romanın yerel güçlerinin (tapınakçıların) işi .. daha sonrada bu şovalyeler roma derin devleti fln. krala karşı iktidar mücadelesi veriyor.. ve
3.olay yedi uyuyanlar efsanesi işte..
ortada mucize fln yok yani... en azından ay yerinde duruyor :D
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------hworm
1.bii yrde okuduğuma göre meryemin bekareti bozulmadan çocuk sahibi olması olayı. aslında evlatlık alması.yada tapınak şovalyeleri meryemi kafalayıp al bu çocuğu sana tanrı gönderdi demiş.ve isayı bunlar yetiştirmiş.
velhasıl olay o zamanki Romanın yerel güçlerinin (tapınakçıların) işi .. daha sonrada bu şovalyeler roma derin devleti fln. krala karşı iktidar mücadelesi veriyor.. ve
-----------------------------La bunu sen uydurdun o garanti :l
-
HAYVANYASAR bunu yazdı:
-----------------------------
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------Kıyamet suresinden senin tek hücrene yada waroluşuna dair kanıt
34 – Yazık sana yazık!
35 – Yazık ki sana ne yazık!
36 – İnsan başıboş bırakılacağını mı sanır?
37 – Onun aslı, atılan bir meni damlası değil miydi?
38 – Sonra ana rahmine tutunan yapışkan bir hücre oldu da, Rabbi onu yaratıp düzenledi.
39 – Ondan erkek ve dişi olarak her iki cinsi yarattı.
40 – Bütün bunları yapan, ölüleri diriltmeye kadir olmaz olur mu?Bilimsel olarak en eski Kuran-ı Kerimi bul ve içinde Kıyamet suresi ve üstteki ayetleri oku Günümzle kıyasla biz nezaman öğrendik Aslında bir meniden geldiğimizi ? aradaki zaman farkına bak azcık düşün...
-----------------------------Meni ile çocuk arasında bir bağlantı kurmak çok mu zor yani ?
O zaman çocuğun seks sonucu olduğunu bilmek de bir mucize :D
Ben burda Meni ile çocuk arasınaki bağlantının zorluğundan mı bahsediyorm ? neden lagaluga yaparcasına cewap alıyorum.. Kendi kendine hamile kalan birini grdün mü ?Mucize dediğin şey bukadr basitmi sanyorsn... Bakkaldan bir paket sakız alıp içnden çikolatamı cıkacak sanıyorsn ? Seks sonucu çocuk olurmuş.. Bununla nasl bir basit düşünceye sahip Olduğunu biliyorum ve aslına basit derken bile kalp kırdığımı biliorm affola.. ama benimle dalga geçercesine konuşuyorsn ayıp etmi olursun...
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------Hadi biz Ayın 2 ye bölünmesini ispat edemiyoruz.E sen bu söylediklerini ispat edebilirmisin ? Paso rivayet yazmışsın. E o zaman hristiyanlar bu söylediklerini söylediğin o çok değerli roma arşivlerine kaydetmemişler mi ? Neden hristiyanlar meryemin tanrıdan hamile kaldığına inanıyor ? E bunu saçma buluyorsan senin Anti-İslamcılıkdan anti-hristyancılığa terfi etmen gerekmiyormu ?
-
Otistiq bunu yazdı:
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------Otistiq sen bana şunu söylesene . ölüp toprak olduktan sonra nasıl tekrar dirilecek mişik? bunun bi izhaı varmıdır? varsa nasıldır?
yoksa bunun nasıl olduğunu yanlız Allah bilirde biz sadece inanmakla mı yükümlüyüz?
Ba’s, öldükten sonra tekrar diriliş, kabir âleminden mahşere çıkış demektir. Ba’s, bir başka doğumun adıdır. Kabir âlemindeki ruhların bir anda ceset giyerek ahiret âlemine doğuşları, haşir meydanına çıkışları.Bakara Sûresi’nde, insanoğluna, bir ilâhî sitem vardır:“Siz Allah’ı nasıl inkâr edersiniz ki, siz bir zamanlar ölüler idiniz de sizi o diriltti. Sonra sizi öldürecek, sonra tekrar diriltecek ve en sonunda Ona döndürüleceksiniz.” (Bakara Suresi, 28)Ayetlerle cewap vermek ,kendi cewabımdan daha iyiydir diye düşünüyorum... Ölümü bir tarafa bırak doğmdan önce nasl meydana gelir insan ? ufak bir meni ve sonra kocaman insan o ufak seyden kocaman bir insan meydana geliyorsa bununda bir açıklaması wardır.. evet war az önceki mesajımda war.. Ölümden sonra ise yok oluş ve ardından diriliş ALLAHın işidir ve ayetlerinde bundan bahsetmektedir...
hocam ben sana anlatim nasıl olduğunu 22+x kromozoma sahip olan yumurta hücresi 22+x/22+y kromozomu ile birleşir ve gameti meydana getirir toplamda 44+xx/44+xy oluşur. buradaki xx dişiyi xy ise erkeği oluşturur. daha sonra hücre mitoz (kromozom sayısı aynı kalarak kendini klonlama şeklidir) bölünme ile önce 2li blastomer evresine girer daha sonra tekrar mitoz bölünme ile 4 lü blastomer evresine girer daha sonrasında ise morula evresi denen toplamda 16 hücreden oluşan yapı meydana gelir. morula evresine girildiğinde gamet fallopi tüpünün ucuna gelir. hormonal değişiklikler ile rahim süngerimsi yapı halini almıştır. morula burada süngerimsi yapıya yapışır. daha sonra mitoz ve mayoz bölünmeler ile 9 aylık bir gelişim sonrasında insanı oluşturur. tabi bunlarda ayrılamama durumu da söz konusudur anneden gelen 22+x kromozomu ayrılamayarak 22+xx olarak gelir ve erkekden gelen 22+x/22/y ile birleşir sonucunda 44+xxx/44+xxy oluşur. 44+xxx süper dişi olarak adlandırılır. süperine bakmayın kısırdır otistik olur 44+xxy nin latince bir adı vardı tam olarak hatırlamıyorum en fazla birkaç yıl yaşayıp ölür... Doğum bu şekildedir...şimdi benimde sizlere sormak istediğim bir soru var hepimizin ruhu olduğunu kabul ediyoruz (ben buna da inanmıyorum). şimdi bizim de ruhumuz var karıncanında tek hücreli canlınında birer ruhu olduğunu varsayarsak. insan ruhunu milyonlarca ruh birden mi oluşturmaktadır? kolumuz ya da bacağımız kesildiğini düşünelim bu durumda ruhumuzun da kolu ya da bacağı olmaz mı? ölüm durumunda adrenalin ile ilk 5 dakika içerisinde insanın geri hayata döndürülebildiğini biliyoruz... her ne kadar beyinde hasarlar oluşmuş olsa da sonucta yaşayabiliyor bu durumda ruh geri mi geliyor? klonlanan bir koyun mevzusu vardı peki orada genetik olarak aynı iki koyun oluşuyor tıpkı tek yumurta ikizi gibi... peki burada ruh nereden geliyor?
hworm hocam hristiyanlar değişik adamlar cennetten bir ara tapu da satıyorlardı :D müslümanlık ile hristanlığı karşılaştıracaksan cevap tabiki de müslümanlık olacaktır en azından bu daha mantıklı geliyor... kuran hiçbir zaman Allah ile celişmiyor ama hristiyanlık Allah ile celişiyor... sonucta rahip cennetten yer satabiliyorsa kulda bu yeri alabiliyorsa o zaman Allaha ne gerek var ki :D müslümanlık daha mantıklı ancak onda da kafama yatmayan şeyler var...
-
hworm bunu yazdı:
-----------------------------Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------Hadi biz Ayın 2 ye bölünmesini ispat edemiyoruz.E sen bu söylediklerini ispat edebilirmisin ? Paso rivayet yazmışsın. E o zaman hristiyanlar bu söylediklerini söylediğin o çok değerli roma arşivlerine kaydetmemişler mi ? Neden hristiyanlar meryemin tanrıdan hamile kaldığına inanıyor ? E bunu saçma buluyorsan senin Anti-İslamcılıkdan anti-hristyancılığa terfi etmen gerekmiyormu ?
-----------------------------hoca burda anti die bişi kullanmayalım .. Hiçbir dine karşı deil arkadaş görüşlerini bildiriyor sadece,
-
PyramiD bunu yazdı:
Spacheata bunu yazdı:
hworm
La bunu sen uydurdun o garanti :l------------------------------
en azından benim uydurmalarım aklım-mantık çersevesinde ve DOĞAÜSTÜ hiçbi olay içermiyor. tamamen newton fiziği içinde :D olası şeyler.. görünmez melekler yada kendi kendini ynileyen hücreler yok :D
edit: ne yazık ki :(
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------hworm bunu yazdı:
-----------------------------Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------hoca burda anti die bişi kullanmayalım .. Hiçbir dine karşı deil arkadaş görüşlerini bildiriyor sadece,
-----------------------------hoca sende daha önceki mesajları oku o zaman.Tr de Ateizm diyince anti-islam akla geliyor.Bunu söylemek boynumun borcu.bu fikri beynimize kazıyanlar ateistler.Hem burası gördüğüm en özgür düşünce platformu bırak insanlar ne derse desin.Küfür etmiyorum ki kimseye bu benim fikrim ve açıklamakda özgürüm.