Anne Ben Ateist Oldum :)
-
ben açıklayamassın demedim hoca genel olarak konuşuyorsun gibime geldide,
-
Klonlanmak ;
Elmalılı Hamdi Yazır’ın şu güzel tespitlerini aktarmak isterim.
“... Bu esbaba mebni, tayyareleri yaparız, fakat bir çimeni, bir böceği, serçenin bir tüyünü yapamayız.
Acaba mümkin değil midir?
Mümkin olmasa idi vücuda gelmezdi.
Allah tealâ onları evvelen ve bizzat, sonra maddeleri, tohumları vasıtasıyle yarattığı gibi bizim elimizle de yaratabilir. Nitekim, peygamberlerin ellerinde yapabileceğine dair numuneler de gösterdiğini Kur’an haber de veriyor. ...
Bunun için ulum ve fünun-u tabiiye, bizim kudretullah hakkındaki yakinimizi … yıkacak değil, takviye edip tevsi) edecek(genişlendirecek delail (deliller) telakki edilmek lazım gelir. ...
Sudan ateş, ölüden diri çıkar mı, biiznillah (Allah’ın izniyle) çıkar. Hayat yapılır mı, biiznillah yapılır. Göklere çıkılır mı, biiznillah çıkılır. ….Lakin iki kere iki tek olur mu, olmaz. Cüz küllünden (parça bütünden) büyük olur mu, olmaz. ….İnsan bizzat halik (yaratıcı) ve bizzat mabud olabilir mi olmaz. O Allah’ın izniyle kuş da yapsa, ölüleri de diriltse yine kuldur, yine kuldur. (Hak Dini Kur’an Dili, Cilt 1, s.202-3”Alıntıdır..çok güzel anlatmş anlatmak istedklerni.. Umarım anlayarak okursk ne demek istediğini anlarız..
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------
Spacheata bunu yazdı:
hworm
1.bii yrde okuduğuma göre meryemin bekareti bozulmadan çocuk sahibi olması olayı. aslında evlatlık alması.yada tapınak şovalyeleri meryemi kafalayıp al bu çocuğu sana tanrı gönderdi demiş.ve isayı bunlar yetiştirmiş.
2.olayda da isaya benzeyen birini geçirip isayı gene kuratrıyolar bunlar..
velhasıl olay o zamanki Romanın yerel güçlerinin (tapınakçıların) işi .. daha sonrada bu şovalyeler roma derin devleti fln. krala karşı iktidar mücadelesi veriyor.. ve
3.olay yedi uyuyanlar efsanesi işte..
ortada mucize fln yok yani... en azından ay yerinde duruyor :D
La bunu sen uydurdun o garanti :l------------------------------
en azından benim uydurmalarım aklım-mantık çersevesinde ve DOĞAÜSTÜ hiçbi olay içermiyor. tamamen newton fiziği içinde :D olası şeyler.. görünmez melekler yada kendi kendini ynileyen hücreler yok :D
edit: ne yazık ki :(
hücre kendi kendini yenileyebiliyor hocam ama belirli bir yaşa kadar... -
crafty bunu yazdı:
Otistiq bunu yazdı:
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------Otistiq sen bana şunu söylesene . ölüp toprak olduktan sonra nasıl tekrar dirilecek mişik? bunun bi izhaı varmıdır? varsa nasıldır?
yoksa bunun nasıl olduğunu yanlız Allah bilirde biz sadece inanmakla mı yükümlüyüz?
Ba’s, öldükten sonra tekrar diriliş, kabir âleminden mahşere çıkış demektir. Ba’s, bir başka doğumun adıdır. Kabir âlemindeki ruhların bir anda ceset giyerek ahiret âlemine doğuşları, haşir meydanına çıkışları.Bakara Sûresi’nde, insanoğluna, bir ilâhî sitem vardır:“Siz Allah’ı nasıl inkâr edersiniz ki, siz bir zamanlar ölüler idiniz de sizi o diriltti. Sonra sizi öldürecek, sonra tekrar diriltecek ve en sonunda Ona döndürüleceksiniz.” (Bakara Suresi, 28)Ayetlerle cewap vermek ,kendi cewabımdan daha iyiydir diye düşünüyorum... Ölümü bir tarafa bırak doğmdan önce nasl meydana gelir insan ? ufak bir meni ve sonra kocaman insan o ufak seyden kocaman bir insan meydana geliyorsa bununda bir açıklaması wardır.. evet war az önceki mesajımda war.. Ölümden sonra ise yok oluş ve ardından diriliş ALLAHın işidir ve ayetlerinde bundan bahsetmektedir...
hocam ben sana anlatim nasıl olduğunu 22+x kromozoma sahip olan yumurta hücresi 22+x/22+y kromozomu ile birleşir ve gameti meydana getirir toplamda 44+xx/44+xy oluşur. buradaki xx dişiyi xy ise erkeği oluşturur. daha sonra hücre mitoz (kromozom sayısı aynı kalarak kendini klonlama şeklidir) bölünme ile önce 2li blastomer evresine girer daha sonra tekrar mitoz bölünme ile 4 lü blastomer evresine girer daha sonrasında ise morula evresi denen toplamda 16 hücreden oluşan yapı meydana gelir. morula evresine girildiğinde gamet fallopi tüpünün ucuna gelir. hormonal değişiklikler ile rahim süngerimsi yapı halini almıştır. morula burada süngerimsi yapıya yapışır. daha sonra mitoz ve mayoz bölünmeler ile 9 aylık bir gelişim sonrasında insanı oluşturur. tabi bunlarda ayrılamama durumu da söz konusudur anneden gelen 22+x kromozomu ayrılamayarak 22+xx olarak gelir ve erkekden gelen 22+x/22/y ile birleşir sonucunda 44+xxx/44+xxy oluşur. 44+xxx süper dişi olarak adlandırılır. süperine bakmayın kısırdır otistik olur 44+xxy nin latince bir adı vardı tam olarak hatırlamıyorum en fazla birkaç yıl yaşayıp ölür... Doğum bu şekildedir...şimdi benimde sizlere sormak istediğim bir soru var hepimizin ruhu olduğunu kabul ediyoruz (ben buna da inanmıyorum). şimdi bizim de ruhumuz var karıncanında tek hücreli canlınında birer ruhu olduğunu varsayarsak. insan ruhunu milyonlarca ruh birden mi oluşturmaktadır? kolumuz ya da bacağımız kesildiğini düşünelim bu durumda ruhumuzun da kolu ya da bacağı olmaz mı? ölüm durumunda adrenalin ile ilk 5 dakika içerisinde insanın geri hayata döndürülebildiğini biliyoruz... her ne kadar beyinde hasarlar oluşmuş olsa da sonucta yaşayabiliyor bu durumda ruh geri mi geliyor? klonlanan bir koyun mevzusu vardı peki orada genetik olarak aynı iki koyun oluşuyor tıpkı tek yumurta ikizi gibi... peki burada ruh nereden geliyor?
hworm hocam hristiyanlar değişik adamlar cennetten bir ara tapu da satıyorlardı :D müslümanlık ile hristanlığı karşılaştıracaksan cevap tabiki de müslümanlık olacaktır en azından bu daha mantıklı geliyor... kuran hiçbir zaman Allah ile celişmiyor ama hristiyanlık Allah ile celişiyor... sonucta rahip cennetten yer satabiliyorsa kulda bu yeri alabiliyorsa o zaman Allaha ne gerek var ki :D müslümanlık daha mantıklı ancak onda da kafama yatmayan şeyler var...
hocam bu sorularıma da bir cevap alabilir miyim mümkünse? -
Otistiq bunu yazdı:
HAYVANYASAR bunu yazdı:
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------Kıyamet suresinden senin tek hücrene yada waroluşuna dair kanıt
34 – Yazık sana yazık!
35 – Yazık ki sana ne yazık!
36 – İnsan başıboş bırakılacağını mı sanır?
37 – Onun aslı, atılan bir meni damlası değil miydi?
38 – Sonra ana rahmine tutunan yapışkan bir hücre oldu da, Rabbi onu yaratıp düzenledi.
39 – Ondan erkek ve dişi olarak her iki cinsi yarattı.
40 – Bütün bunları yapan, ölüleri diriltmeye kadir olmaz olur mu?Bilimsel olarak en eski Kuran-ı Kerimi bul ve içinde Kıyamet suresi ve üstteki ayetleri oku Günümzle kıyasla biz nezaman öğrendik Aslında bir meniden geldiğimizi ? aradaki zaman farkına bak azcık düşün...
-----------------------------Meni ile çocuk arasında bir bağlantı kurmak çok mu zor yani ?
O zaman çocuğun seks sonucu olduğunu bilmek de bir mucize :D
Ben burda Meni ile çocuk arasınaki bağlantının zorluğundan mı bahsediyorm ? neden lagaluga yaparcasına cewap alıyorum.. Kendi kendine hamile kalan birini grdün mü ?Mucize dediğin şey bukadr basitmi sanyorsn... Bakkaldan bir paket sakız alıp içnden çikolatamı cıkacak sanıyorsn ? Seks sonucu çocuk olurmuş.. Bununla nasl bir basit düşünceye sahip Olduğunu biliyorum ve aslına basit derken bile kalp kırdığımı biliorm affola.. ama benimle dalga geçercesine konuşuyorsn ayıp etmi olursun...
-----------------------------Arkadaşım meni ile çocuk arasındaki bağlantıyı görmek mucize diyen sensin. O zaman seksle bebek arasında bağlantı kurabilmek de mucizevi bir şey olmalı... İşe basit bakmak seninki yani...
-
crafty bütün bunları anlamak için ruhun ne olduğunu bilmek gerek. ancak kuran dahi evet kuranı kerim dahi ruhun ne olduğunu açıklayamıyor
İSRA 85 te olduğu üzere
1. ve yes'elûne-ke : ve sana sorarlar
2. anir rûhı (an er rûhi) : ruhtan
3. kulir rûhu (kul er rûhu) : de ki ruh
4. min emri rabbî : Rabbimin emrinden
5. ve mâ ûtîtum : ve size verilmedi
6. min el ilmi : ilimden (onun ilminden)
7. illâ : ancak, den başka, sadece
8. kalîlen : az, pek az
http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=isra&ayet=85 -
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------crafty bütün bunları anlamak için ruhun ne olduğunu bilmek gerek. ancak kuran dahi evet kuranı kerim dahi ruhun ne olduğunu açıklayamıyor
İSRA 85 te olduğu üzere
1. ve yes'elûne-ke : ve sana sorarlar
2. anir rûhı (an er rûhi) : ruhtan
3. kulir rûhu (kul er rûhu) : de ki ruh
4. min emri rabbî : Rabbimin emrinden
5. ve mâ ûtîtum : ve size verilmedi
6. min el ilmi : ilimden (onun ilminden)
7. illâ : ancak, den başka, sadece
8. kalîlen : az, pek az
http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=isra&ayet=85
orada bahsedilen ruh aslında şuanda sahip olmadığımız kuranda geçen ölümden sonra yargılanmak için tekrar dirilişimizdeki halimize verilen isim olabilir mi? -
HAYVANYASAR bunu yazdı:
Otistiq bunu yazdı:
HAYVANYASAR bunu yazdı:
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------Kıyamet suresinden senin tek hücrene yada waroluşuna dair kanıt
34 – Yazık sana yazık!
38 – Sonra ana rahmine tutunan yapışkan bir hücre oldu da, Rabbi onu yaratıp düzenledi.
40 – Bütün bunları yapan, ölüleri diriltmeye kadir olmaz olur mu?Bilimsel olarak en eski Kuran-ı Kerimi bul ve içinde Kıyamet suresi ve üstteki ayetleri oku Günümzle kıyasla biz nezaman öğrendik Aslında bir meniden geldiğimizi ? aradaki zaman farkına bak azcık düşün...
-----------------------------Meni ile çocuk arasında bir bağlantı kurmak çok mu zor yani ?
O zaman çocuğun seks sonucu olduğunu bilmek de bir mucize :D
Ben burda Meni ile çocuk arasınaki bağlantının zorluğundan mı bahsediyorm ? neden lagaluga yaparcasına cewap alıyorum.. Kendi kendine hamile kalan birini grdün mü ?Mucize dediğin şey bukadr basitmi sanyorsn... Bakkaldan bir paket sakız alıp içnden çikolatamı cıkacak sanıyorsn ? Seks sonucu çocuk olurmuş.. Bununla nasl bir basit düşünceye sahip Olduğunu biliyorum ve aslına basit derken bile kalp kırdığımı biliorm affola.. ama benimle dalga geçercesine konuşuyorsn ayıp etmi olursun...
-----------------------------Arkadaşım meni ile çocuk arasındaki bağlantıyı görmek mucize diyen sensin. O zaman seksle bebek arasında bağlantı kurabilmek de mucizevi bir şey olmalı... İşe basit bakmak seninki yani...
-----------------------------Ben burda varoluştan bahsediorm, ve varoluşta bir mucizedir o Allahın mucizesidir..
38 – Sonra ana rahmine tutunan yapışkan bir hücre oldu da, Rabbi onu yaratıp düzenledi.BURDA insanların Meniden geldiklernden bahsederken sabahtan beri hücre diye tutturanlara idi cewabım
Senin seksle bebek arasındaki bağlantın sadece gelişigüzel bi cümle..benim verdiğim ise Kıyamet suresinden bir kesit dewamını okumadan oranın anlamını bilemezssin... Buyr oku
75 – KIYÂMET SÛRESİMekke’de inmiş olup 40 âyettir. Bu sûre adını, ilk âyetinde adı geçip bütün sûrenin konusunu teşkil eden kıyamet kavramından almıştır. Aklî, hissî ve psikolojik yollarla kıyamet gerçeği ispatlanır ve buna inanmayanların sorumlulukları vurgulanır.
Bismillâhirrahmânirrahîm.
1 – Hayır, gerçek öyle değil! Kıyamet günü hakkı için,
2 – Kendisini eleştirip kusurlarından pişmanlık duyan kimse hakkı için (ki siz mutlaka diriltileceksiniz).
3 – İnsan zanneder mi ki ölümünden sonra Biz kemiklerini toplayıp onu diriltmeyeceğiz?
4 – Evet, toplarız, hem de parmak uçlarına varıncaya kadar eski halinde düzenleriz!
5 – Fakat insan suç işleyip durmak için önündeki kıyameti inkâr etmek ister de,
6 – “Ne zamanmış o kıyamet günü?” diye alay eder.
7 – Gözler kamaşıp karardığı,
8 – Ayın ışığının büsbütün gittiği,
9 – Güneş ile ay yan yana getirildiği zaman...
10 – İşte o gün insan der: “Var mı kaçacak mekân?”
11 – Hayır, sığınacak hiçbir yer yoktur.
12 – O gün varılacak yer ancak Rabbinin huzurudur!
13 – O gün insana yaptığı her türlü iyilik ve fenalık ile;
yapmadığı her türlü iyilik ve fenalık tek tek bildirilir.
Ona göre karşılığını alır.
14-15 – Türlü türlü mazeretler öne sürse de, Artık insan, kendisi hakkında şahit olur. [16,23; 58,18]
16 – Sana vahyedileni unutmamak için tekrarlarken hemen anında bellemek için dilini kımıldatma. [20,114]
17 – Çünkü vahyi senin kalbinde toplamak ve onu okutmak Bize ait bir iştir.
18 – O halde Biz Kur’ân’ı okuduğumuzda, sen de onun okunuşunu izle.
19 – Ayrıca onu açıklamak da bize ait bir iştir. (Bu önemli gerçeği, arada belirttikten sonra gelelim esas konumuza).
20 – Gerçek şu ki: Siz bu peşin dünya hayatına çok düşkünsünüz.
21 – Onun için âhireti terkedip durursunuz.
22 – Yüzler vardır o gün pırıl pırıl...
23 – O güzel ve Yüce Rab’lerine bakakalır... [6,103]
Ehl-i sünnet, âyetlere ve bilhassa mütevatir derecesine varan hadîslere dayanarak, cennette Allahın görüleceği hususunda ittifak etmişlerdir.
24 – Ve nice suratlar vardır o gün asılır.
25 – Belini kıran darbeyi yediğini hisseder. [3,106; 80,37-42; 88,2-10]
26 – Hayır, hayır! Ne zaman ki can boğaza gelir, işte o zaman can çekişenin yanındakiler:
27 – “Bunu iyileştiren, kurtaran yok mu?” der.
28 – Artık ayrılık vakti geldiğini kendisi de anlar.
29 – Bacağı bacağına dolaşır, ölüm acısıyla kıvranır. [6,61-62]
30 – O gün sevkiyat, doğru Rabbinin divanına olur!
31 – Ne dini tasdik eder, ne namaz kılardı.
32 – Hep hakkı yalan sayıp ona sırtını dönerdi.
33 – Bir de yaptığından memnun olarak,
çalımlı çalımlı kendi taraftarlarının yanına varırdı.
34 – Yazık sana yazık!
40 – Bütün bunları yapan, ölüleri diriltmeye kadir olmaz olur mu? -
otistiq o zaman sana bir sorum olacak bizim hem topraktan geldiğimiz hemde meniden geldiğimiz yazıyor kuranda değil mi? hangisi doğru peki? dünyanın gazdan geldiğini hepimiz kabul ediyoruz daha sonra katılaşmalar fln peki madem bu kadar kudretli herşeyi yapabilecek güce sahip Allah neden dünyayı direk yaratmamış? bir de adem ile havvanın ilk insanlar olduğundan bahsediliyor. bu durumda ilk insanlar adem ile havva ise ilk insanlar neden mağralarda yaşamış bu kadar ilkelmiş? kullar arasında ayrılık olmaz ise neden erkek topraktan kadınsa erkeğin omurgasından yaratılmıştır? adem yasak elmayı yediği için cezalandırılıp dünyaya gönderildiği ve burada tüm insanların sınandığı söylenir bu durumda havvanın sucu neydi? hepsini geçtim adem ile havva cennetten kovuldu ve dünyaya gönderildi burada sınandıklarını bilmiyorlarmıydı? biliyorlarsa neden o zaman Allahı anlatmamışlar cocuklarına da ilk dini olgular putlara hayvanlara tapınmak olmuş ya da mitoloji neden ortaya cıkmış?
-
amma tartışılmış bu konu ya :D