folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Anne Ben Ateist Oldum :)

Anne Ben Ateist Oldum :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Otistiq
    Otistiq's avatar
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:
    -----------------------------

Otistiq dostum o kuranda yazanların büyük çoğunluğu tevratta incilde de yazıyor..(taa ki ademin ayvayı yemesinden başlayarak) bana öyle orjinal bişey söyle ki ha bu demek böyleymiş diyeyim... 

mesela ruhun ne olduğundan bahset...

evet bana ruhun ne menem bişey olduğunu açıklayacak biri hala çıkmadı.? 

Ruh Hakkında

Bazı insanlar peygamber efendimize ruhu sordular. Cevap vermeyip, vahyi bekledi. Gelen ayet gayet netti: “o, rabbimin emrindendir, de.” Ruhun varlığı tasdik ediliyor, fakat mahiyeti açıklanmıyordu. Çünkü, muhatapların söyleneni anlamasına imkan yoktu. Akıl, “emir aleminden” olan bir varlığı kavrayacak kapasitede değildi.

“emir alemi” ölçüden, tartıdan, şekilden, renkten uzak varlıkların dünyasıdır. Maddeler için söylenen uzun, kısa, mavi, sarı, yuvarlak, düz, ağır, hafif gibi kelimelerin o alemde karşılığı yoktur. Ölçülere mahkum akıllar, ölçülemeyeni nasıl anlasın?

Ancak o, mantık ölçüsüyle her eserin bir ustaya delalet ettiğini bilir. Böylece kainat denilen o muhteşem eserden hareketle yaratanı tanır. Yine o, öznesiz fiil olamayacağını kabul eder. Bu yolla, bedeni harika bir tarzda idare eden, fakat göz ile görülemeyen bir özün, yani ruhun varlığını tasdik eder. Zaten kendinden beklenen de budur.

Hadiste “kendini bilen rabbini bilir” buyruluyor. Bir büyük mütefekkirimiz de, “ey kendini insan bilen insan! Kendini oku...” Diyor. Şu halde, insanın kendini tanımaya çalışması şart. Kendimizden giderek ona ulaşacağız!

Bir başka açıdan:

Bedeni kafese, ruhu ise kuşa benzetirler. Bu güzel teşbihten alacağımız çok dersler var. Bunlardan birkaçı:

Beden ruh içindir, ruh beden için değil.

Kafesin boyanmasıyla kuş güzelleşmez. Beden sıhhati de ruhun olgunluğuna delil olamaz.

Kafesi büyütmekle kuşu geliştirmiş olamazsınız. Onun büyüme yolu daha başkadır.

Kuş, kafesten dışarıyı seyreder, ama gören kafes değildir.

“göz bir hassedir ki; ruh, bu âlemi o pencere ile seyreder.” (sözler)

Kuşsuz kafesi kimse evinde barındırmaz. En yakınımızı bile ölümünden sonra kaç gün misafir ediyoruz?

Kuş kafesten önce de vardı, kafesten uçtuktan sonra da varlığını devam ettirir.

Şu koca kâinat sarayı, ruh için bir oda gibi. Beden ise kafes. Ruh kafesten uçtuğu gibi, saraydan da çıkar gider, daha geniş âlemlere kavuşmak üzere.

Kafeste boğulmayan, odaya aldanmayan, kendini unutmayan ruhlara müjdeler olsun!...

Alıntıdır..

tevratta ve incil'de Allahın gönderdikleri kitaplar arasındadır ve bir kaç kısım

Önce şunu belirtelim ki, Bernaba İncil'inin 42, 44 bölümlerinde Hz. Mu­hammed'in geleceği ismiyle, sıfatlarıyla müjdelenmiştir. Diğer İncil'lerde ise şöyle denilmektedir:

«Eğer beni seviyorsanız emirlerimi tutarsınız. Ben de (Rabbe) yalvaracağım ve o size başka bir TESELLİCİ, Hakikat Ruhunu vere­cektir.» (Yuhanna : 14/15)

«Bununla beraber ben size hakikati söylüyorum; benim gitmem sizin için hayırlıdır; çünkü gitmezsem, TESELLİCİ size gelmez; fakat gidersem onu size gönderirim ve o geldiği zaman günah için, salah için ve hüküm için dünyayı ilzam edecek (susturacak, cevap veremez hale getirecek) tir.» (16/17)

«Size söyliyecek daha çok şeylerim var; fakat şimdi dayanamazsınız. Fakat o hakîkat ruhu gelince size her hakikate yol gösterecek; zira ken­diliğinden söylemiyeçektir; fakat ne işitirse söyliyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir. O beni TA'ZÎZ edecek (şerefli ve kutlu kılacak)tır.» (Yuhanna : 16/18)

«Bundan dolayı size derim, Allah'ın melekûtu sizden alınacak ve onun meyvelerini yetiştirecek bir millete verilecektir. Ve bu taşın üzerine dü­şen parçalanacak, o da kimin üzerine düşerse onu toz gibi dağıtacak­tır.» (Matta : 21/40)

«Vakit tamam oldu ve Allah'ın melekûtu yakındır; tövbe edin ve İn­cire imân eyleyin.» (Markos: 1/15)

Görülüyor ki arkadaşım Allahın varlığı burdada karşımıza çıkıyor

Hayallerim ve Kendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı:
    trooper bunu yazdı:
    Spacheata bunu yazdı:

Otistiq dostum o kuranda yazanların büyük çoğunluğu tevratta incilde de yazıyor..(taa ki ademin ayvayı yemesinden başlayarak) bana öyle orjinal bişey söyle ki ha bu demek böyleymiş diyeyim... 

mesela ruhun ne olduğundan bahset...

evet bana ruhun ne menem bişey olduğunu açıklayacak biri hala çıkmadı.? 

kardeş sen neden hala milletin acıklamalrını bekliosun. bence veya sence diye başlayaan cumlelerin sana bi faydası olacagını sanmıyorum. ne merak ediyorsan ac kuranı oku. orda aradıgın şeyi bulucaksın.
    yorumla olacak işler degil bunlar. yorumla inanılacak şeyleer istiyorsan var git matta markosa veya hinduya carta curtaa.
    sen yatar ki bu inanma işine gonul ver gerisi gelir

hocam bu işler yorumla olacak işler değil demişsinde asıl bu işleri körü körüne yapmayacaksın neyi ne için yapacağını bileceksin! neden bize akıl verilmiş o zaman? islam dinine göre neden biz burada sınanıyoruz o zaman? neyi ne için yaptığını bileceksin ki anlamı olsun...

kardeş benle aynı şeyi demişsin farkında degilsin. bende diyorum biraz aklını kullan merak et araştır, takıldıgın yerde  aç kurana bak. araştırma konusunda yani ikimiz de aynı şeyden bahsediyoruz

ZzZzZzZ...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Spacheata bunu yazdı:
    ShockMan bunu yazdı:
    Spacheata bunu yazdı:

Boşuna Bekleme bence, Benliğimin yapısının Maddesel olmayışıından ötürü, Kimseye hatta kendime bile izah edemem. Kaldıki Bu hususta beklemek yerine, Yaratan Bilinsin isteseydi bilirdik demelisin bence.

ama ben yaratan iman etmemi isteseydi iman ederdim diycem :D 

İman Etmeni İstemedi diye bişşey yok. İstiyor ama Malesef Direksiyon sende. İman Yoluna saparsan İman senindir.  Sapmazsanda Cezalandıırıılacakmışsın, Aslında bu sınavıda Dünyadaki Sınavlarıda hiç ama hiç sevmem. Sevmeye sevmeye katlanıyorum. Vede Açıkca Söyliyim, Yaşamı Görmemeyi yeğlerdim, Dünyanıın böyle Bir Yer olduğunu Bilseydim Gelmezdim Zannımca.

Evet Sen tek değilsin bu durumdan Rahatsız olan, Hepimiz Rahatsızız. Ama Hüküm bu, Ya Uyarsın Yada Uymazsın.Vaziyet Ürkütücü, Farkındayım, Sınavda çetin.

Sözgelimi, Aklında yok Zina yapmak, Sokakta yürürken, Orospunun biri elini ensene atar Gel Koçum der. Buyrun Ceptede Para var, Gitmemek ile gitmek arasında kalıyor insan, ve bu suçu işleyenlerin Kııyamette Düşüreleceği Hal Gerçekten En Dehşet Film Senaryolarınıı geride Bıırakacak cinsten.

Hırsız Değilsin, Çocuklar aç, Birileri Sebebin olmuş işini kaybetmişsin Çocuklar Ekmek diye ağlıyor, Gider Hırsızlıık yaparsın, Çocuklarda İşine sebep olan nedenlerde Üretilmiş Düzeylerdir. Bunu Sağlarsam Kulum Hırsızlık yapacakmı. ? Evet Ne Rezil Bir Dünya Burası. 

Ama Hüküm Bu. Karşıı çııkamazsın, Sınavdan muafta Kalacak çaren yok. O halde Onun istediklerini yapacağıız, Bize Vaad ettiği Sınav olmayan, Topraklara Cennete Gideriz Umuduyla.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Otistiq
    Otistiq's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    otistiq ellerine sağlık güzel bilgiler yalnız kafamdaki sorular gitmiş değil adem ile havva bir şekilde yaratılmış bununla ilgili çeşitli bilgiler var hepsini de yazında söylemişsin... ancak orada bişey dikkatimi cekti havva hamile kalıyor ve Allaha eğer sağlıklı bir cocuk verirsen sana minnettar olacam gibi bir cümle geçiyor cümle tam olarak bu şekilde değil de sanırım dediğim cümleyi hatırlamışsındır... peki adem ile havva Allahın varlığını biliyorlar ise neden cocuklarına Allahın varlığından bahsedilmemiştir? dünyanın yaradılışından bahsedilmiş ancak bunlar bilimsel olarak açıklanmaktadır yer çekimi sayesinde gazlar yer küreden ayrılamamaktadır ve yoğunluk sebebi ile katmanlar oluşmaktadır. güneş etrafında dolanabilmesi de yine kütle çekim ve merkez kaç kuvveti ile açıklanabilmektedir. bunlar bilimsel olarak açıklanmıştır...

crafty bunu yazdı:
    otistiq ellerine sağlık güzel bilgiler yalnız kafamdaki sorular gitmiş değil adem ile havva bir şekilde yaratılmış bununla ilgili çeşitli bilgiler var hepsini de yazında söylemişsin... ancak orada bişey dikkatimi cekti havva hamile kalıyor ve Allaha eğer sağlıklı bir cocuk verirsen sana minnettar olacam gibi bir cümle geçiyor cümle tam olarak bu şekilde değil de sanırım dediğim cümleyi hatırlamışsındır... peki adem ile havva Allahın varlığını biliyorlar ise neden cocuklarına Allahın varlığından bahsedilmemiştir? dünyanın yaradılışından bahsedilmiş ancak bunlar bilimsel olarak açıklanmaktadır yer çekimi sayesinde gazlar yer küreden ayrılamamaktadır ve yoğunluk sebebi ile katmanlar oluşmaktadır. güneş etrafında dolanabilmesi de yine kütle çekim ve merkez kaç kuvveti ile açıklanabilmektedir. bunlar bilimsel olarak açıklanmıştır...

Şu alttaki cümlede  dikkatni çekerse  Hz.Ademin HAvvanın yaratılacağından haberi yok

Neslin devamı için erkekle beraber kadınada ihtiyaç vardır. Allah Hz.Havvayı aynı zamanda Hz.Adem'e bir hayat arkadaşı olarak yaratmıştır.

Âdem (a.s) Cennete yerleştirilir. Kendisiyle teselli olacağı bir eşi olmaksızın, yalnız başına bir müddet orada dolaşır. Bir ara uykuya dalıp uyanınca başucunda, Allah'ın, kaburga kemiğinden yarattığı bir kadın görür. "Sen nesin?" diye sorar. Kadın: "bir kadın" diye cevap verir. Daha sonra kadına niçin yaratıldığını sorar. Kadın, "benimle teselli olman için" diye cevap verir. Bu arada melekler onları görür ve Âdem'in bilgisini ölçmek için kadının kim olduğunu sorarlar. Âdem (a.s), onun Havva olduğunu söyler. Neden O'na bu ismi verdiğini sorduklarında; "çünkü o, canlı bir şeyden yaratıldı" diye cevap verir (İbn-u Kesîr, "Tefsîru'l-Kur'âni'l-Azîm", I, 112).

Bilimsel Olarak açıklanan sonuçların kaynağı dünyanın yaradılışındada mevcut

"O, öğüt almak isteyen ve çok şükredici olmayı dileyen kimseler için geceyi ve gündüzü birbiri ardınca getirendir." (Furkân, 62) Mesela bu surede Gece ve gündüzün  bahsi söz konusu en basitinden.

Evrenin genişlemesi gibi bilimsel olaylara zamanında bende baktım.. Einstein 'i çok severm.. ama Kuran-ı Kerimde Dünyanın genişlemeside var

Muasır alimlerden önemli bir kısmı,  “Göğü biz çok sağlam bir şekilde bina ettik. Şüphesiz onu genişleten biziz” mealindeki Zariyat Suresinin 47. ayetinden Evren’in genişlemesinin işaretini çıkarmışlardır.

Ayetlerle pekiştirelim istersen

1- “Allah O’dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti” ( Ra’d suresi, ayet 2) ayeti göklerin dağlar sayesinde ayakta duruyor hurafesini ortadan kaldırmıştır.

2- Kur’an-ı Kerimde evrenin yaratılışı şöyle açıklanır. “ O gökleri ve yeri yoktan var edendir” ( En’am suresi, 101) bu ayet şimdiki ilim dünyasının ulaştığı son nokta olan – tüm evrenin zaman ve mekan boyutlarıyla bir sıfırdan, büyük bir patlamayla ortaya çıktığı- gerçeğini 1400 sene evvel haber vermiştir.

3- Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur’an şu ayetiyle işaret etmektedir. “Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz” ( Zariyat suresi, 47)

4- 20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur’an “ geceyi, gündüzü, güneşi ve Ay’ı yaratan O’dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.” ( Enbiya suresi, 33)

5- Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa kur’an güneşin sabit değil aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki “ güneşte kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir.” ( Yasin suresi, 38)

Kuran-ı Kerimin Tarihi kaç yıl önce deil mi ? şimdi tarih ile kıyasladığımızda nekadar evvel önce biliniyormuş meğer

Dewam Edelim

Kuran'daki Jeolojik Mucizeler

Karaların Azalması

Yüce Allah 14 asır önce indirdiği Kuran-i Kerim’de Kendi yaratısıyla ilgili bazı sırları haber vermektedir. Bu sırlar hem Kuran’ın Allah sözü olduğunu kanıtlamakta hem de doğa bilimlerindeki gelişmenin önünü açmaktadır.

“Onlar görmüyorlar mi ki, gerçekten Biz arza geliyor ve onu çevresinden eksiltiyoruz...”
    (Rad Suresi, 41)

“... Fakat simdi, Bizim gerçekten yere gelip onu etrafından eksiltmekte olduğumuzu görmüyorlar mi?...” (Enbiya Suresi, 44)

Küresel ısınmayla birlikte kutuplardaki buz tabakaları erimekte ve okyanuslardaki deniz suyu seviyesi yükselmektedir. Artan su miktarı da daha fazla karayı kaplamaktadır. Deniz kıyıları sular altında kaldıkça, yeryüzünün toplam yüz-ölçümü veya kara miktarı da
    azalmaktadır. (Dr. Mazhar U. Kazi, 130 Evident Miracles in the Qur'an, Crescent Publishing House, New York, USA, 1998, s. 115)

Ayetlerde geçen "onu çevresinden eksiltiyoruz", "etrafından eksiltmekte olduğumuz" ifadelerinin de, deniz kıyılarının sularla kaplanmasına işaret ediyor olması muhtemeldir.

New York Times gazetesinde bu konu ile ilgili yer alan bir haber şöyledir:

Geçen yüzyıl boyunca, yeryüzünün ortalama yüzey ısısı 1 Fahrenheit kadar yükseldi, ısınma oranı da son çeyrek yüzyılda artış gösterdi. Bilim adamları, 1950 ve 1960'larin denizaltı verilerini 1990'larin gözlemleri ile karsılaştırdılar ve Kuzey Kutbu havzasındaki buz tabakasının %45 oranında inceldiğini ispatladılar. Uydu görüntüleri, bölgeyi kaplayan buzların boyutlarının geçtigimiz yıllarda önemli ölçüde azaldığını göstermektedir. (www.planetwaves.net/polar_NYT.html; New York Times, August 19, 2000)

20. yüzyıl sonlarında elde edilen bulgular, Enbiya Suresi'nin 44. ve Rad Suresi'nin 41. ayetlerindeki hikmetleri anlamamıza yardımcı olmuştur.

ve Tekrar Devam edelim

Kitalarin Sürüklenmesi

Yer kabuğu kendisinden daha yoğun olan manto tabakası zeminde adeta yüzer gibi hareket etmektedir. Ilk olarak 20. yüzyılın başlarında Alfred Wegener isimli Alman bir bilim adamı, yeryüzündeki kıtaların dünya'nın ilk dönemlerinde bir arada bulunduklarını, daha sonra farklı yönlerde sürüklenerek birbirlerinden ayrılıp uzaklaştıklarını keşfetmiştir.

Yeryüzündeki kara parçaları yaklaşık 500 milyon yıl önce birbirlerine bağlılardı ve Pangaea ismi verilen bu büyük kara parçası Güney Kutbu'nda bulunuyordu.Yaklaşık 180 milyon yil önce Pangaea ikiye ayrıldı.Farklı yönlere sürüklenen bu iki dev kıtanın birincisinden Afrika, Avustralya, Antarktika ve Hindistan; ikincisinden ise, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’nın Hindistan dışındaki kısımları oluştu.

Kıtasal hareketin yilda 1 ile 5 cm civarında olduğu hesaplanmıştır. Tabakalar bu şekilde hareket ettikçe Dünya coğrafyasında değişiklikler meydana gelir.Örneğin, Atlantik Okyanusu her sene biraz daha genişlemektedir . (Carolyn Sheets, Robert Gardner,Samuel F. Howe, General Science, Allyn and Bacon Inc.Newton, Massachusetts, 1985, s. 305)

Allah dağların hareketini ayette "sürüklenme" olarak bildirmiştir.Bilim adamlarının bugün bu hareket için kullandıkları İngilizce terim de "continental drift" yani "kıtasal sürüklenme"dir.

“Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler...” (Neml Suresi, 88)

Yerin Yedi Katmandan Oluşması

Allah’ın Kuran'da yeryüzü ile ilgili bilgilerden biri, yeryüzünün, yedi kat olan gökyüzüne benzerliğidir: “Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı…” (Talak Suresi, 12)

Rabbimiz asırlar önce yerin ve göğün yedişer kat olduğunu bildirmiştir. Asırlar sonra uzun jeolojik araştırmalar sonucunda varılan netice de aynı olmuştur. Bilim adamlarının sıraladığı bu katmanlar şöyledir: Hidrosfer, Litosfer, Astenosfer, Üst manto, Alt Manto,

Dış Çekirdek ve Iç Çekirdek.

Hidrosfer okyanus ve denizlerin en üst kısmı ile bunlardan etkilenen karaların kıyılarıdır. Litosfer, Dünya’nın en üst katmanını oluşturan katı kaya tabakadır. Diğer katmanlarla kıyaslandığında oldukça ince, daha soğuk ve daha katıdır; bu bakımdan yeryüzünde kabuk görevi görür.

Litosferin altında Astenosfer katmanı bulunur. Bu katman yüksek ısı ve basınca maruz kaldığında yumuşayıp eriyebilen, sıcak, yarı-katı maddelerden oluşmuştur. Kati Litosfer tabakasının, yavaşça hareket eden Astenosfer tabakası üzerinde yüzdüğü ya da hareket ettiği düşünülmektedir. Bu katmanın altında yüksek sıcaklıkta, yarı-katı kayalardan oluşan yaklaşık 2.900 km kalınlığında manto denilen bir tabaka vardır. Kabuktan daha fazla demir, magnezyum ve kalsiyum içeren manto daha sıcak ve yoğundur; çünkü Dünya’nın içindeki ısı ve basınç derinlikle birlikte artar.

Dünya’nın merkezinde de neredeyse mantonun iki katı yoğunlukta olan çekirdek yer alır. Bu yoğunluğun sebebi içeriğinde kayalardan çok metaller (demir-nikelalasimi) bulunmasıdır. Dünya’nın çekirdeği ise iki ayrı parçadan oluşur: Biri 2.200 km kalınlığında olan sıvı dış çekirdek, diğeri de 1.250 km kalınlığındaki katı bir iç çekirdek. Dünya döndükçe sıvı dış çekirdek Dünya’nın manyetik alanını oluşturur.

Her şeyden önemlisi, 20. yüzyıldaki teknoloji ile tespit edilebilen bu bilimsel gerçeklerin Kuran'da yerelması Kuran’ın çok sayıdaki mucizesinden sadece birkaçıdır.

Yarılan Yeryüzü

”Dönüşlü olan göğe and olsun. Yarılan yere de.” (Tarik Suresi, 11-12)

Yukarıdaki ayette geçen Arapça "sada" kelimesi Türkçe de "çatlama, yarılma, ayrılma" anlamlarına gelmektedir. Allah’ın yerin yarılması üzerine yemin etmesi, başka bir Kuran mucizesidir.

1945-46 yıllarında, bilim adamları mineral kaynaklarını araştırmak için ilk kez deniz ve okyanusların diplerine indiler. Araştırmaların da dikkati çeken en önemli noktalardan biri Dünya’nın kırıklı yapısı oldu. Dünya’nın dış yüzeyindeki kayalık tabaka; kuzey-güney ve doğu-batı doğrultulu olup, on binlerce kilometre uzunluğunda çok sayıda geniş çatlak(fay) ile yarılmıştı. Yeryüzünün bu kırıklı yapısı sayesinde, önemli miktarda ısı dışarı atılır ve erimiş kayaların büyük bir kısmı okyanuslardaki tepeleri oluşturur. Eğer yeryüzünün, kabuğundan yüksek miktarda ısının dışarı çıkmasına olanak veren bu yapısı olmasaydı Dünya üzerinde hayat imkansız olurdu. Çünkü bu durumda yer kabuğunun altından çıkış noktası bulamayan ısı, çok büyük miktarlarda olumsuz nükleer etki meydana getirecekti.

Çoğunu Alıntı Yapmak zorundayım nedenine gelince kendi kafamdan uydurduğm lafların çoğu yalan olsa sen ve ben aynı yalandan zarar görmüş olacaz.

Bilimsel olarak  bahsettiklerin ve Kuran-ı Kerimde Bahsedilenler,biraz uzun oldu biliyorum ama araştırmak ve doğru sonucu vermek daha hayırlısı. bundan sonraki mesaja cevap veremiyeceim için üzgünüm uyumam gerekli yarınki derslerim için ve yarn baktğmda cewap verebleceğim birşeyler varsa çekinmeden araştırır veririm.Selametle.

Hayallerim ve Kendim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    numune
    numune's avatar
    Erkek
    hocam konuyu sürekli başa çekiosunuz kıvırtıyo demişsin kıvırtmıyorum korkma herşeye aklımız ermez neden biliyomusun çünkü biz TANRI değiliz!!!ruhun tanımını istiyosun sence bi et yığını hiç bir yardım almadan ayakta durabilirmi hocam işte o ruh aslında biziz yani şu bedenin yanlızca bir araç açıkçası sizin mantığınız bana çok saçma geliyor 8 milyon yıllık dünyada 60 yıl yaşa amaçsızca ve yok ol gerçekten çok saçma bişey..siz dini sorgulamadan önce biraz öğrenmeniz gerek çok saçma sorular soruyorsunuz kıvırtı diosunuz hocam bizde dioruz ki aç KURAN'I KERİM oku biz peygamber değiliz sabrımız bir yere kadar ;)

Götüyle inatlaşan donuna sıçar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hworm
    hworm's avatar
    Erkek

Spacheata

Bana hala cevap vermedin? 

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=83509&sayfa=22#866159

No thing is possible ,world itselfs say ı’m possible
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    HAYVANYASAR bunu yazdı:

be_cool bunu yazdı:
    diyologkadr matıklı birde merak ettim araştırmadan okumadan kökeninde mantıksızlık oldugunu nerden biliyoırsun bende diyorumki KURANı kerim sorudugun tüm soruları cevaplıyor ve mantıklı birşekilde bende sana şu ataist olarak büyüyüp islama gecen şahsı izlemeni öneriyorum vidio yuda birazdan izliyecegim

Kökeninde mantıksızlık gördüğüm kuran değil dinler... O yüzden kuranda ne yazarsa yazsın benim düşüncemi etkilemez. O videoyu da izledim. Keşke hazır ateist yetişmişken fazla kurcalamasaymış çocuk dinleri :D Ayrıca insanların bir dertleri olmadan tanrıya veya dine ihtiyaç duymadıkları da görülüyor o vidyoda.

---------------------------

pes ediyorumbir arkadaşımın dedigigibi sen kendineçaba göstermedikce bende göstermiyecegimde,

islamdamantıksız gördügünne merak ettim mantıkla yaklaşırsan ataistlik daha mantıksız degilmi öldüktensonra ya herşey gecekse sen kaybedeceksin degilsede kaybedecegim birşey yok bak ben ataistligin mantıksızlıgını isbatladım şimdi sen ıspatla islam neden -mantıksız

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    be_cool bunu yazdı:

Kökeninde mantıksızlık gördüğüm kuran değil dinler... O yüzden kuranda ne yazarsa yazsın benim düşüncemi etkilemez. O videoyu da izledim. Keşke hazır ateist yetişmişken fazla kurcalamasaymış çocuk dinleri :D Ayrıca insanların bir dertleri olmadan tanrıya veya dine ihtiyaç duymadıkları da görülüyor o vidyoda.

---------------------------

pes ediyorumbir arkadaşımın dedigigibi sen kendineçaba göstermedikce bende göstermiyecegimde,

islamdamantıksız gördügünne merak ettim mantıkla yaklaşırsan ataistlik daha mantıksız degilmi öldüktensonra ya herşey gecekse sen kaybedeceksin degilsede kaybedecegim birşey yok bak ben ataistligin mantıksızlıgını isbatladım şimdi sen ıspatla islam neden -mantıksız

Mantıksızlık gördüğüm islam değil, "din". Ayrıca sadece inanırsan karlı çıkacaksın diye bir şey mantıklı olmaz...

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    otistiq hocam verdiğin bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Kuran-ı Kerimi tekrardan okuyacağım... unuttuğum anlamadığım birçok yer varmış... ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

İnanmamanın cezası islamda cehennemdir..Hangi anne oğlunu cehenneme gideceği düşüncesine kayıtsız kalır

Konumu silenlere inat kürdüm
Toplam Hit: 26961 Toplam Mesaj: 286