Aşı Olanlar Yanetki Varmı ?
-
ayd bunu yazdı
Öncelikli olduğum için 3. doz vurulacağım, iki posta sinovac. yarın da istersem sinovac veya biontech olacağım. sizin fikriniz nedir?
bunu ben de merâk ediyorum. TV'de doktorun biri bunu( ardışık çapraz aşılama diyelim:, sinovac,bionTech,sputnik,astra-zeneca) açıklamaya çalışmıştı. ama mutlak bir cevap verememişti. neticede sonuçları yönünden Akademik Teorik Yorum olarak kalıyor. gerçi biraz istatistik veri paylaşmıştı ama o ara konsantre olamadım. KanalD'deydi sanırım. mavi önlüklü bir doktor sunucu olarak soru soruyordu.
kabaca şöyle birşeydi.
aşı'ların vücut üzerindeki alerjik ve/veya ölümcül etkilerini geçiyorum, ilk tercih aşı olmak, 2nci tercih uygulanacak 2 doz aşı için ikisinin de aynı olmasının tercih edilmesi. 3ncü tercih çapraz yada karma aşı 'ydı.
okuduğum kadarıyla sen, sen 3. dozu oluyorsun. bence sinovac ol. şâyet tercih sunmuyorlarsa da BioNTech ol.
yorum hâricinde, aşı'larla ve tür'leriyle ilgili olarak Kayda geçmiş paylaşılmış İstatistikî Veriler var mı? yaş aralıkları, hastaların aşı öncesi önceki kronik veya akut hastalıkları, aşı sonrası ölüm oranları gibi..
@Kaan dâhi BioNTech'den şüphelenmiş.
-
ayd bunu yazdı
Öncelikli olduğum için 3. doz vurulacağım, iki posta sinovac. yarın da istersem sinovac veya biontech olacağım. sizin fikriniz nedir?
En son ne zaman aşı olduğunu bilmiyorum. Aşı değişikliği sonucunda risk oluşur mu ? Bilmiyorum.. Mesela ben 6 ay önce sinovac aşı olmuşsam ve 3.doz aşıyı da gerekli görüyorsam galiba şuan aşı değişikliğine gitmem, sinovac olurdum.. Ancak, aşı değişikliğinin herhangi bir riski yoksa o halde biontech aşıya da geçebilirdim (İkisini de dene tarafını seç :D)..
LhaNeT tarafından 02/Tem/21 07:01 tarihinde düzenlenmiştir
Bence esas mesele aşı olduktan sonra, aslında hiç aşı olmamış gibi tedbirli yaşamaya devam etmek.. Gerisi yalan dolan... -
LhaNeT bunu yazdıayd bunu yazdı
En son ne zaman aşı olduğunu bilmiyorum. Aşı değişikliği sonucunda risk oluşur mu ? Bilmiyorum.. Mesela ben 6 ay önce sinovac aşı olmuşsam ve 3.doz aşıyı da gerekli görüyorsam galiba şuan aşı değişikliğine gitmem, sinovac olurdum.. Ancak, aşı değişikliğinin herhangi bir riski yoksa o halde biontech aşıya da geçebilirdim (İkisini de dene tarafını seç :D)..
Bence esas mesele aşı olduktan sonra, aslında hiç aşı olmamış gibi tedbirli yaşamaya devam etmek.. Gerisi yalan dolan...İlk doz 16.01.2021, İkinci doz 13.02.21 tarihinde oldum. Müdür sinovac'ın delta varyasyonundan korumadigini soyleyince ben de biontech dusunmustum ama ikileme girdim. bok gibi bir sey. basima bir sey gelecek ve yuzde 50 sansim var gibi hissediyorum ahaha
bold yaptigim yer konusunda katılıyorum. antalya'da yasiyorum, asidan once gecen yaz gitmedigim parti kalmadi acikcasi xd ama asidan sonra daha dikkatli oldum, ister istemez olmak gerekiyor cunku hastanede calisiyorum.
-
biontech ilk dozun ertesi gün sol kolda ağrı oldu, sonraki günde sağ tarafta ağrı oldu , hafif ishal oldum
ikincisi dozdan sonra herhangi bir yan etki yaşamadım
-
Ne kadarda aşıkolik mürid varmış :)
Tüm çocukluk aşıları tek doz ve koruyuculukları ömür boyu. Covid aşıları ise önce 9 hafta sonra ikinci doz yapılacaktı , ardından 4 hafta sonra ikinci doz olunacak deniliyor.Fakat her sene olduğun grip aşısı bile seni gripten korumuyor ve habire grip oluyorsun. Laaa dudağında çıkan uçuğun tedavisini bulamamışlar :D
Bu tıp sektörü hangi hastalığın çaresini bulmuşta hastalık yeryüzünden silinmiş. Hangi Salgın aşı ile sona ermiş.
50 yıl önce normal sayılan şeker,tansiyon,kan, idrar değerleri neden şimdi anormal sayılmakta hiç düşündünüz mü? Değer aralıkları sürekli neden daraltılmakta?Yok gizli tansiyon,gizli şeker, gizli kalp gibi absürd isimleri kim neden, nereden buldu ? Ya hastasındır ya değil gizli ne oluyor (tabi ismi böyle fantastik olunca korku salmak daha kolay)
DSÖ kendisi itiraf etmedi mi Domuz Gribinin yalan olduğunu ve sadece korku propgandası olduğunu ! https://www.cnnturk.com/2010/dunya/02/04/whodan.skandal.domuz.gribi.itirafi/562255.0/index.html
Şurayada Oktay Hocanın videosunu bırakayım.http://www.youtube.com/watch?v=nzyRBZsEpVM
Ayrıca Orjinal adı Murder by Injection ( Aşılarla Cinayet) Kitabından bazı alıntılar
SAYFA 84 Japonya 1872'de zorunlu aşıyı başlattı. 1892'de Japonya'da 165.774 çiçek hastalığı vakası vardı ve 29.979 ölümle sonuçlandı. Japonya hala aşılamayı zorunlu kılıyor; ancak, askeri olarak işgal edilmiş bir ulus olduğu için, mevcut hükümet Rockefeller Tıp Tekeli'ne boyun eğmekle suçlanamaz. Almanya da 1939'da (Nazi rejimi sırasında) zorunlu aşılama başlattı. difteri oranı astronomik olarak 150.000 vakaya yükseldi. Hiçbir zaman zorunlu aşılama uygulamayan Norveç'te aynı dönemde sadece 50 vaka görüldü. Zorunlu aşı olan eyaletlerde çocuk felci %700 arttı.
85. SAYFA Tıp tarihçileri, 1918'deki büyük grip "salgını"nın yalnızca aşıların yaygın kullanımından kaynaklandığı konusunda gönülsüz bir sonuca vardılar. Tüm askerler için aşılamanın zorunlu olduğu ilk savaştı. The Boston Herald bir ayda kırk yedi askerin aşı ile öldürüldüğünü bildirdi. Sonuç olarak, askeri hastaneler yaralı savaş zayiatlarıyla değil, aşı zayiatlarıyla doldu. Salgın, kökenini gizlemeyi amaçlayan kasıtlı olarak yanıltıcı bir isim olan "İspanyol Gribi" olarak adlandırıldı. Bu grip salgını yirmi milyon kurban aldı; hayatta kalanlar aşıyı reddedenlerdi.
87.SAYFA Rutgers Üniversitesi'nden Dr. Robert W. Simpson, yıllık ACS Bilim Yazarları Semineri'nde, "Grip, kızamık, kabakulak ve çocuk felcine karşı bağışıklama programlarının aslında insanlara provirüsler oluşturmak için RNA tohumları ekiyor olabilir ve bunlar daha sonra tüm yaşam boyunca vücudun her yerinde gizli hücrelere dönüşüyor olabilir" uyarısında bulundu.
Daha sonra lupus, kanser, romatizma ve artrit gibi çeşitli hastalıklar olarak aktive olabilirler." Bu, elli yıldan fazla bir süre önce Londra'dan Dr. Herbert Snow tarafından yapılan daha önceki uyarının dikkate değer bir doğrulamasıydı. Aşının kalpte veya vücudun diğer kısımlarında kalan uzun vadeli etkilerinin sonunda kalbe ölümcül hasar vereceğini gözlemlemişti. Aşı, sistemde bir saatli bomba haline gelir ve "yavaş virüsler" olarak bilinen ve öldürücü hale gelmesi on ila otuz yıl sürebilen virüsler olarak iltihaplanır. O zaman geldiğinde, kurban, ister kalp krizi ister başka bir hastalık olsun, genellikle önceden uyarı yapılmadan ölümcül bir saldırıyla yere yığılır. Sağlık Özgürlüğü Haberleri, Temmuz/Ağustos 1986 sayısında, "Aşı beyin hasarıyla bağlantılıdır. DPT aşı üreticilerine karşı bekleyen 1,5 milyar dolarlık tazminat talep eden 150 dava!
-
İlk dozu oldum, aşı yapılan kolda 2 gün hafif ağrı oldu. Başkada bir etkisini görmedim.
-
-
Ben Yunanistandayim. Ilk Gecen Aralik'ta korona salladi. Cok sukur atlattim. 2 ay once AStra Zeneca oldum ilk doz. Ayni hastaligi gecirirken gecirdigim seyleri 12 saatte gecirdim amam cabuk gecti. Hastalandigimda 12 gun gitti duzelmek. 30 gunde hep pozitif ciktim.
Devlet hastaligi gecirenler bir doz yaptiysa 2nci dozu yapmadan sertifika alabilir dedi bende 2nciyi yapmadim.
-
aliyk bunu yazdı
Ne kadarda aşıkolik mürid varmış :)
Tüm çocukluk aşıları Tek Doz ve koruyuculukları Ömür boyu. Covid aşıları ise önce 9hafta sonra 2. doz yapılacaktı , ardından 4 hafta sonra 2. doz olunacak, deniliyor.Fakat her Sene olduğun Grip aşısı bile seni Gripten korumuyor (^^D`), ve habire grip oluyorsun. Laaa dudağında çıkan Uçuğun tedavisini bulamamışlar :D (^^D`)
Bu tıp sektörü hangi hastalığın çaresini bulmuş da hastalık yeryüzünden silinmiş. Hangi Salgın aşı ile sona ermiş.
50 yıl önce Normal sayılan şeker,tansiyon,kan, idrar değerleri neden şimdi Anormal sayılmakta hiç düşündünüz mü? Değer Aralıkları sürekli neden daraltılmakta?Yok Gizli tansiyon,Gizli şeker, Gizli kalp gibi absürd isimleri kim neden, nereden buldu ^^D`? Ya hastasındır ya değil gizli ne oluyor (tabi ismi böyle fantastik olunca Korku salmak daha kolay).
DSÖ kendisi itiraf etmedi mi Domuz Gribinin yalan olduğunu ve sadece korku propgandası olduğunu ! https://www.cnnturk.com/2010/dunya/02/04/whodan.skandal.domuz.gribi.itirafi/562255.0/index.html
Şurayada Oktay Hocanın videosunu bırakayım.(@Sinan hocanın ülkeTV'deki 6küsur dakikalık konuşması)
Ayrıca Orjinal adı ,Murder by Injection ( Aşılarla Cinayet) Kitabından bazı alıntılar;
SAYFA 84 Japonya 1872'de zorunlu aşı'yı başlattı. 1892'de Japonya'da 165.774 Çiçek hastalığı vakası vardı, ve 29.979 ölümle sonuçlandı. Japonya hala aşılamayı zorunlu kılıyor; ancak, askeri olarak İşgal edilmiş bir Ulus olduğu için, mevcut hükümet Rockefeller Tıp Tekeli'ne boyun eğmekle suçlanamaz.
Almanya da 1939'da (Nazi rejimi sırasında) zorunlu aşılama başlattı. Difteri oranı Astronomik olarak 150.000 vaka'ya yükseldi. Hiçbir zaman zorunlu aşılama uygulamayan Norveç'te aynı dönemde sadece 50 vaka görüldü(** ama burada nüfusa oran, ve nüfus içi hareketler de önemli değil mi?). Zorunlu aşı olan eyaletlerde Çocuk Felci %700 arttı.
85. SAYFA Tıp tarihçileri, 1918'deki büyük Grip "salgını"nın yalnızca aşıların yaygın kullanımından kaynaklandığı konusunda Gönülsüz bir sonuca vardılar. Tüm askerler için aşılamanın zorunlu olduğu, ilk savaştı. The Boston Herald 1 ayda 47 askerin aşı ile öldürüldüğünü bildirdi. Sonuç olarak, Askeri hastaneler yaralı Savaş zayiatlarıyla değil, Aşı zayiatlarıyla doldu. Salgın, kökenini gizlemeyi amaçlayan kasıtlı olarak yanıltıcı bir isim olan "İspanyol Gribi" olarak adlandırıldı. Bu grip salgını 20milyon kurban aldı; hayatta kalanlar aşıyı reddedenlerdi.
87.SAYFA, Rutgers Üniversitesi'nden, Dr. Robert W. Simpson, yıllık ACS Bilim Yazarları Semineri'nde, "Grip, kızamık, kabakulak ve çocuk felcine karşı bağışıklama programları(nın,) aslında insanlara provirüs'ler oluşturmak için RNA tohumları ekiyor olabilir, ve bunlar daha sonra tüm yaşam boyunca vücudun her yerinde gizli hücrelere dönüşüyor olabilir" uyarısında bulundu.
Daha sonra lupus, kanser, romatizma ve artrit gibi çeşitli hastalıklar olarak aktive olabilirler." Bu, elli yıldan fazla bir süre önce, Londra'dan Dr. Herbert Snow tarafından yapılan, daha önceki uyarının dikkate değer bir doğrulamasıydı.
Aşının kalp'te veya vücudun diğer kısımlarında kalan Uzun Vadeli etkilerinin sonunda Kalbe ölümcül hasar vereceğini gözlemlemişti. Aşı, sistemde bir saatli bomba haline gelir, ve "yavaş virüsler" olarak bilinen ve öldürücü hale gelmesi 10 ila 30 yıl sürebilen virüsler olarak iltihaplanır. O zaman geldiğinde, kurban, ister kalp krizi ister başka bir hastalık olsun, genellikle önceden uyarı yapılmadan ölümcül bir saldırıyla yere yığılır. Sağlık Özgürlüğü Haberleri, Temmuz/Ağustos 1986 sayısında, "Aşı beyin hasarıyla bağlantılıdır. DPT aşı üreticilerine karşı bekleyen 1,5 milyar dolarlık tazminat talep eden 150 dava!
v'Alla ilginç bir post olmuş. okurken büyük keyif aldım. fakat bağışıklığı zayıf olan bireylerin aşı olması gerektiğine inanıyorum. kişinin bünyesi enfeksiyonlara özellikle de virüs'lere(tamam mutant'ları sıkıntı ama) karşı inaktif aşı'ların yapılmasını gerektiğini düşünüyorum. ha, isteğe bağlı ve zorunlu olması sıkıntı.
@izzmarit'in de dediği gibi hastaneye yakın da değilse bağışıklığı sıkıntılı birey hepten sıkıntı.
bir de bu Oktay SinanOğlu aslında dobra dobra konuşan bir insandır diye biliyorum kendisini, kezâ bir-iki TED konuşmasını internet'ten ve TV'den de izlemiştim ama, bu video'sunda 1953 ve 1960 yıllarındaki durumu ülkeTV'de alenen söylemekten çekinmiş gibi.
birde İTÜ ve CerrahPaşa üniversiteleriyle ilgili durumu da tam anlatmamış, yazık olmuş. video ne zaman çekilmiş anlayamadım ama, kuş gribi ve domuz gribi vakâ'larından sonra sanırım.
ülkeTV gibi kanal'ında naklen söyleyebilmiş olmasını takdîr ettim ama.
-
Bahtımı s(...)kiyim, bende şans yok yeminle çölde yürüsem kutup ayısı s(.)ker o derece. Gittim biontech aşısı oldum, eve geldim ne kolda ağrı ne başka birşey. Yarım saat sonra önce dudaklarım sonra dilim, çenem yanaklarım derken surat iptal hiç birşey hissetmiyorum bastım hastaneye geri gittim karga tulumba müşade altına aldılar, serum taktılar falan filan, bırakmıyorlar da aha dedim yine yaprağı ters tuttuk. Son durum ne mi dudaklarım hissiz bazen yerinde mi diye dilimle yalıyorum.